Våre mest anbefalte ting å gjøre i Zürich kanton

Zürich: Inngangsbillett til Lindt Home of Chocolate Museum

1. Zürich: Inngangsbillett til Lindt Home of Chocolate Museum

Besøk det interaktive Lindt Home of Chocolate Museum, bygget ved siden av den historiske Lindt & Sprüngli-fabrikken. Oppdag den lange reisen kakao tar fra bønne til bar på en audio-guidet tur. Se en imponerende sjokoladefontene i entreen, over 9 meter høy. Lær hvordan sjokolade erobret verden og utforsk hvert trinn i produksjonsprosessen gjennom multimedieutstillinger. Besøk smaksrommet, hvor du kan nyte en rekke sjokoladedelikatesser. Se produksjonslinjen gjennom panoramavinduer og se når nye produkter lages.

Zürich: Dagstur til Grindelwald og Interlaken med buss og tog

2. Zürich: Dagstur til Grindelwald og Interlaken med buss og tog

Utforsk den idylliske Berner Oberland og den praktfulle fjellregionen Jungfrau på en heldagstur fra Zürich. I løpet av dagen får du også tid på egen hånd til å utforske de berømte feriestedene Grindelwald og Interlaken, som ligger mellom 2 innsjøer. Reis gjennom landsbygda til Interlaken i hjertet av Berner Oberland. Etter orientering, fortsetter du til Grindelwald, også kjent som «brelandsbyen». Utallige utsiktspunkter byr på fantastisk utsikt til de imponerende fjellene, inkludert fjelltoppene Eiger, Mönch og Jungfrau. Ta taubanen til den solfylte terrassen til Firstfjellet, hvor du kan leie unike og morsomme trottisykler for å suse ned til byen (valgfritt, ikke inkludert). Tidlig på ettermiddagen drar du tilbake med tog til Interlaken, hvor du tilbringer resten av ettermiddagen din med å utforske regionens shoppingparadis. Her finner du blant annet regionale råvarer, vakre smykker og sveitsiske klokker. Hvis du ikke ønsker å handle, kan du besøke fjellet Harder Kulm ved Interlaken. En kabelbane tar deg opp til toppen for en fantastisk utsikt (valgfritt, ikke inkludert). Nyt den friske fjelluften før du møter guiden din og drar tilbake til Zürich for å avslutte turen.

Zürich: Byrundtur, cruise og besøk hos Lindt Home of Chocolate

3. Zürich: Byrundtur, cruise og besøk hos Lindt Home of Chocolate

Gå om bord i en komfortabel buss med klimaanlegg og nyt envakker kjøretur gjennom Zürichberg-distriktet, med utsikt over byen, innsjøen og til Alpene. Sehøydepunktene i Zürich, inkludert det slottlignende nasjonalmuseet, shoppinggaten Bahnhofstrasse og det berømte finansdistriktet. Stopp ved den pittoreske havnen i bydelen Enge og nyt den vakre utsikten til den krystallklare Zürichsjøen. Fortsett forbi operahuset i Zürich og dra inn i Zürichberg-distriktet. Beundre mange herskapshus som gjenspeiler den glamorøse fortiden, og ta inn panoramaene over innsjøen og de snødekte Alpene før du drar til universitetskvarteret. Få se bygninger som Swiss Federal Institute of Technology (ETHZürich) og Zürich Museum of Art. Dra til gamlebyen for å lære om Zürich sin historie, på en underholdende spasertur gjennom middelaldergatene. Se patriarkalske hus, Zürich rådhus og Europas største klokke på den romanske St. Peter-kirken. Beundre den imponerende Grossmünster-katedralen og se Fraumünster kirke, som har glassmalerier laget av Marc Chagall. Ta en 30-minutters båttur på det klare vannet til Zürich-sjøen, og spaser deretter langs vannkanten til det nyåpnede Lindt Home of Chocolate. Se verdens høyeste frittstående sjokoladefontene og bli med på en lydguidet omvisning på museet, etterfulgt av en ubegrenset sjokoladesmaking. Kikk gjennom gavebutikken, før du drar tilbake til Zürich sentralstasjon. Kjør med trolleybuss og trikk for å bli kjent med Zürichs offentlige transportsystem. Selv om omvisningen slutter her, kan du fortsette å utforske byen som en lokal med 24-timersbilletten og benytte deg av offentlig transport.

Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

4. Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

Swiss Travel Pass er et must for alle reisende til Sveits. Du kan nyte ubegrenset tilgang med offentlig tog, buss og båt til over 90 byer og tettsteder, og dra nytte av gratis inngang til 500+ museer, rabatterte byturer og tilgang til private og naturskjønne tog med en forutsatt setereservasjon. Det er to brede typer Swiss Travel Pass: Continuous og Flexi, med mulighet for å velge mellom 3, 4, 8 og 15 dager. Bortsett fra at det er et "alt-i-ett"-pass som lar en reisende få tilgang til alle offentlige transportmåter i landet, tilbyr det også en rekke andre fordeler på fjellutfluktene. Turer opp til Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn og Rigi er inkludert i passet. En reduksjon på 50 % tilbys på de fleste andre fjell- og taubaner (Gornergrat, Titlis, osv.). Nyt gratis inngang til museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern og Natural History Museum i Genève. Utforsk med tilgang til det olympiske museet i Lausanne, Château de Chillon og Ballenberg Swiss Open-Air Museum. Så det være seg den eventyrlystne, den ivrige eller fritidsreisende, vil du ha sjansen til å få mest mulig ut av Sveits Travel Pass.

Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

5. Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

Reis ut av Zürich for en vakker omvisning gjennom dramatiske naturlandskap og historiske landemerker. Kom over sjarmerende landsbyer og enorme vingårder, og ta heisen til Rhinfallet. Reis fra Zürich mot den sveitsisk-tyske grensen i Nord-Sveits. Reis gjennom en vakker vinregion med sjarmerende landsbyer og pittoreske landskap på vei til Laufen. Se det fantastiske middelalderslottet Schloss Laufen og det mektige Rhinfallet, Europas største foss. Få unik utsikt fra panoramaheisen og oppdag hvordan det ser ut når et gjennomsnitt på 700.000 liter vann per sekund stuper ned i bassenget nedenfor. Hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta en valgfri båttur for å oppleve fossefallene fra nedsiden. Fortsett via Schaffhausen med dens berømte Munot festning. Nyt utsikten over de forsiktig bølgende vingårdene og bondelandsbyene på vei til Stein am Rhein. Ved ankomst kan du under en spasertur lære om den godt bevarte gamlebyen. Se karakteristiske middelalderbygninger som kirken og det tidligere klosteret St. George's Abbey. Se de sjarmerende husene, byportene, tårnene, rådhuset og våpenlageret. Se de delikate vindusrammene av tre på mange av bygningene, og beundre de eksepsjonelle freskoene.

Fra Zürich: Guidet dagstur til Jungfraujoch med togreise

6. Fra Zürich: Guidet dagstur til Jungfraujoch med togreise

Utforsk det snødekte fjellet Jungfraujoch, som er oppført av UNESCO som et verdensarvsted siden 2007 for sitt fantastiske alpelandskap, og hvor du finner Europas største isbre og høyestbeliggende togstasjon. Den naturskjønne bussturen tar deg langs Brünig-passet og til bredden av Brienzsjøen, til Berner Oberland. Når du er fremme, hopper du ombord på taubanen ved Grindelwald Terminal, for en spektakulær 15-minutters tur opp til Eiger isbre. Deretter bytter du til et tannstangstog, som tar deg til toppen av Jungfraujoch. Nyt den fantastiske utsikten over Eiger, Mönch og Jungfrau under togturen. Beundre det vakre alpelandskapet av is, snø og stein. Lær mer om historien til Jungfraubahn på «Alpine Sensation», som markerer 100-årsjubileet for Jungfraubahn. Besøk Sphinx Observatory og Plateau for en fantastisk utsikt mot Aletschbreen. Spaser gjennom tunnelene til ispalasset i hjertet av breen, for en unik opplevelse. Dra ned igjen via det bilfrie feriestedet Wengen og til Lauterbrunnen, hvorfra bussen tar deg tilbake til Zürich.

Zürich: Byens høydepunkter med buss, taubane og ferge

7. Zürich: Byens høydepunkter med buss, taubane og ferge

Opplev Zürichs høydepunkter og landskap, i løpet av en halv dag på denne byomvisningen. Se universitetskvarteret, Zürichberg-området og Limmatquai i gamlebyen. Kryss Zürichsjøen med ferge og ta en taubane til Felsenegg, med vakkere utsikt til de snødekte Alpene. Begynn med å besøke de største attraksjonene i Zürich, som gamlebyen, St. Peterskirken – kjent for å ha den største urskiven av alle europeiske kirker – den verdensberømte Bahnhofstrasse, Limmatquai og Laugshusene. Stopp i havnen for å fotografere og nyt en vakker utsikt over innsjøen i Zürich, samt mot byen og dens omkringliggende åser. Kjør langs «gullkysten» til Meilen der du krysser innsjøen med en ferge. Reisen fortsetter til Adliswil for en tur med taubanen til Felsenegg, der du har utrolig utsikt over Zürich, innsjøen og til de snødekte Alpene.

Fra Zürich: Dagstur med buss til Heidiland og Liechtenstein

8. Fra Zürich: Dagstur med buss til Heidiland og Liechtenstein

Besøk den utrolige alpine verdenen til Heidi på denne bussdagsturen fra Zürich. Ta en spasertur i gamlebyen i Rapperswil, ha fritid i hovedstaden i Liechtenstein, og utforsk Heidis landsby Maienfeld og i sommermånedene. Nyt henting fra et område ved siden av den sentralt beliggende Zurich HB jernbanestasjonen. Gå ombord på romslig buss og slapp av mens du nyter utsikten på vei til Rapperswil. Følg guiden din til den pittoreske gamlebyen og dens middelalderslott, før du har litt fritid til å utforske. Fortsett på reisen gjennom Ricken Pass med panoramautsikt over de snødekte Alpene. Nå de vakre åsene og dallandskapet i Toggenburg-regionen. Ankomst til Vaduz, hovedstaden i det lille fyrstedømmet Liechtenstein. Bruk litt fritid på å besøke det ikoniske postkontoret for å kjøpe noen prisbelønte frimerker eller stopp på en kafé for å kjøpe litt kaffe og snacks. Reis videre til Maienfeld, rammen for Heidi-historiene. Ta turen opp til Heidis landsby i sommermånedene på en kort spasertur som fører til en samling av pittoreske fjellhus, en landsbybutikk og en hørt om geiter. I vintermånedene kan du se de eldste husene i Sveits i Werdenberg, som er kjent for sitt vakre slott. Ta til slutt bussturen tilbake til Zürich langs bredden av innsjøen Walen, som er bevoktet av den majestetiske Churfirsten-fjellkjeden.

Swiss Travel Pass: Sveitsisk alt-i-ett-pass for tog, buss og båt

9. Swiss Travel Pass: Sveitsisk alt-i-ett-pass for tog, buss og båt

Utforsk skjønnheten i Sveits mens du reiser med et Swiss Rail-pass, gyldig over hele landet. Dra nytte av ubegrenset bruk av offentlig transport og gratis inngang til over 500 museer over hele landet. Denne billetten tilbyr problemfri og ubegrenset reise gjennom hele Sveits på det sveitsiske tognettverket, busser og offentlige båter. Dette passet inkluderer Glacier Express, Golden Pass Line, Bernina Express og andre. Dette passet inkluderer museumsinngang, båtturer og rabatter på mange fjellutflukter. Velg mellom et 3-, 4-, 6-, 8- eller 15-dagers pass og oppdag skjønnheten i Sveits på din egen måte.

Zürich: FIFA-museets inngangsbillett

10. Zürich: FIFA-museets inngangsbillett

Besøk det mest ikoniske fotballmuseet i verden, en må-se attraksjon i hjertet av Zürich. Fordyp deg i fotballhistoriens verden, utforsk over 1000 nøye utvalgte fotballobjekter i utstillingen vår og besøk det originale FIFA World Cup Trophy for å toppe turen. Test ut fotarbeidet ditt ved den gigantiske flipperspillet, som inviterer besøkende til lekent teste ballferdighetene sine, og garanterer mye moro for både store og små. Fotballfan eller ikke, ingen besøk i Zürich er komplett uten et besøk til FIFA-museet. I tillegg til å lære om historien til FIFA og flaggskipkonkurransene, vil du kunne utforske hvordan det vakre spillet fortsetter å koble sammen og inspirere verden. Nyt et besøk til dette interaktive museet og lev en minneverdig opplevelse for hele familien.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Zürich kanton
Fra fjell og innsjøer til museer og spa; Sveits sin mest folkerike region har noe for enhver smak.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Zürich kanton

Alle aktiviteter

231 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Zürich kanton

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Zürich kanton

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Zürich kanton?

Flere reisetips for Zürich kanton

Vil du vite mer om aktiviteter i Zürich kanton? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Zürich kanton

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 7 965 vurderinger

Det var veldig verdt å få passet hvis man har tenkt å for eksempel ta Bernina Express-toget, og en haug med andre tog og busser osv. Du kan beregne om det er verdt avhengig av planene dine, men det gjør det også enkelt når billetter er sjekket for å ha passet med QR-koden...viser seg at man ikke trenger å vise passet sitt - bare koden. Ikke glem å få setereservasjoner for de fancy togene ... følg reglene, du vil nyte Sveits :))

Det burde være et "Utmerket"-alternativ, for det var det. Fra selve opplevelsen, som er utrolig, til den utmerkede oppmerksomheten og løsningen av problemer for noen ulemper som vi hadde som nesten gjorde at vi mistet turen. Vi kommuniserte og de svarte oss på vårt språk, de ga løsninger og vi kunne endelig gjennomføre hele ekskursjonen. Sterkt anbefalt.

Fue una experiencia muy agradable y la pudimos disfrutar mejor al haber tenido un día despejado. El teleférico y el tren fueron opplever utrolige. El service de autobús también muy bien y nuestro guía brindó un exelente service, con mucha atención y disposición en todo momento. Det er en utmerket tur som vi anbefaler til alle.

Již první den se nám karta zaplatila. Prohlédli jsme si město iz lodě, tramvaje i lanovky. Hned první jízdu tramvají nás kontroloval revizor a ten den ještě dvakrát. Jezero jsme prokřižovali několikrát. Jen jsme třeba poodjeli og vykoupali jsme se na další pláži. Suvenýry, kávu og snack jsme měli se slevou.

Det er mer enn du forventer av en 1-dagers tur fra Zürich. Rett og slett FASCINERENDE, OVERRASKENDE. Og landskapene er verdig en bok med historier å fortelle i dusinvis. Blandingen mellom menneskelig konstruksjon og naturens kraft er beundringsverdig.