Våre mest anbefalte ting å gjøre i Zermatt

Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

1. Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

Swiss Travel Pass er et must for alle reisende til Sveits. Du kan nyte ubegrenset tilgang med offentlig tog, buss og båt til over 90 byer og tettsteder, og dra nytte av gratis inngang til 500+ museer, rabatterte byturer og tilgang til private og naturskjønne tog med en forutsatt setereservasjon. Det er to brede typer Swiss Travel Pass: Continuous og Flexi, med mulighet for å velge mellom 3, 4, 8 og 15 dager. Bortsett fra at det er et "alt-i-ett"-pass som lar en reisende få tilgang til alle offentlige transportmåter i landet, tilbyr det også en rekke andre fordeler på fjellutfluktene. Turer opp til Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn og Rigi er inkludert i passet. En reduksjon på 50 % tilbys på de fleste andre fjell- og taubaner (Gornergrat, Titlis, osv.). Nyt gratis inngang til museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern og Natural History Museum i Genève. Utforsk med tilgang til det olympiske museet i Lausanne, Château de Chillon og Ballenberg Swiss Open-Air Museum. Så det være seg den eventyrlystne, den ivrige eller fritidsreisende, vil du ha sjansen til å få mest mulig ut av Sveits Travel Pass.

Zermatt: Matterhorn Glacier Paradise taubanebillett

2. Zermatt: Matterhorn Glacier Paradise taubanebillett

Sikr deg billett for å ta en tur på Matterhorn Glacier Paradise Cable Car. Gå opp til Europas høyeste fjellstasjon og reis til Trockener Steg for å kjøre med oppvarmet taubane over Theodul-breen. Start reisen ved Zermatt-Matterhorn dalstasjon. Innen 45 minutter kan du nå Europas høyeste fjellstasjon på 3883 meter over havet - Matterhorn Glacier Paradise. Reis først komfortabelt i en 8-seters gondol på Matterhorn Express på vei til Trockerner Steg. Gå forbi frodige grønne enger, gamle Valais-landsbyer og fortryllende skoger før landskapet endres til et landskap med imponerende morener og steiner polert av is og isbreer. På Trockener Steg, hopp inn i den høyeste 3S-taubanen som frakter deg opp til toppen. Nyt spektakulær utsikt gjennom panoramavinduene og nyt de oppvarmede setene mens du krysser Theodul-breen. Når du når toppen, besøk utsiktsplattformen og beundre 38 alpine giganter i de franske, italienske og sveitsiske alpene samt 14 isbreer. På kinosalongen kan du nyte korte filmer om fjellklatring, den lokale faunaen og floraen, heisfasilitetene og is og snø. Eller utforske det høyeste ispalasset i verden og beundre håndlagde skulpturer i den evige isen. Før du forlater det magiske eventyret, prøv regionale spesialiteter på restauranten eller kjøp Matterhorn-suvenirer.

Zermatt: Tannstangbane på Gornergrat

3. Zermatt: Tannstangbane på Gornergrat

Kryss fantastisk broer, kjør gjennom tunneler og idylliske skoger, forbi kløfter og fjellvann på vei opp til  Gornergrat  ombord på tannstangbane med utsikt mot Matterhorn. På toppen, utforsker du de verdenskjente pittoreske sveitsiske alpene. Med en solrikt utsiktsplattform tilgjengelig hele året, tilbyr Gornergrat på 3,089 meter over havet en spektakulær utsikt. Gornergrat er omgitt av 29 fjell på over 4000 meter, inkludert Dufourspitze, det høyeste fjellet i Sveits med en høyde på 4,634 m, og Gornerbreen, den tredje største isbreen i alpene. Dette fjellpanoramaet er noe du neppe vil glemme.

Swiss Travel Pass Flex: Alt-i-ett reisepass-tog, buss, båt

4. Swiss Travel Pass Flex: Alt-i-ett reisepass-tog, buss, båt

Utforsk skjønnheten i Sveits med et Swiss Travel Pass Flex tilgjengelig for 3, 4, 6, 8 og 15 fleksible dager innen 1 måned. De fritt valgbare reisedagene kan aktiveres og endres på www.activateyourpass.com når som helst. Du vil motta påloggingsinformasjonen på e-post etter kjøpet. Passet tilbyr problemfrie og ubegrensede reiser i hele Sveits på det sveitsiske reisesystemet, busser og offentlige båter, samt ubegrenset offentlig transport i byer, rabatter på mange fjellutflukter og gratis inngang til over 500 museer over hele landet på de validerte dagene . Du kan bruke passet på panoramarutene, men setereservasjon er obligatorisk. Barn under 6 år reiser gratis. Barn i alderen 6 og under 16 år når de er ledsaget av minst én forelder (som har Swiss Travel Pass) reiser gratis med Swiss Family-kortet.

Fra Genève: Chamonix, Mont Blanc og isgrotten guidet dagstur

5. Fra Genève: Chamonix, Mont Blanc og isgrotten guidet dagstur

På denne guidede dagsturen fra Genève kan du oppleve det fantastiske landskapet de franske Alpene har å by på. Fordyp deg i den naturskjønne atmosfæren og den kulturelle sjarmen i fjellandsbyen Chamonix. I løpet av turen kan du gå ombord på et unikt tannhjulstog for å besøke Frankrikes største isbre. . Begynn turen i Genève, hvor du møter guiden din og går ombord på bussen til Chamonix. Denne historiske franske landsbyen, en gang en middelaldersk prestegård, fungerer som en inngangsport til en av de høye toppene i Europa, Aiguille du Midi. Gå ombord på en taubanetur for å stige opp til toppen. . Fra toppen av toppen av Aiguille du Midi kan du beundre den fantastiske utsikten på 3 842 meter. I nærheten kan du se Mont Blanc og Grandes Jorasses. Glimt Matterhorn som står stolt i det fjerne. . Gå deretter ned igjen til landsbyen Chamonix for litt fritid i dette pittoreske alpine reisemålet. Gjennomgå lokale butikker og restauranter for deres lokale spesialiteter. Du har omtrent halvannen times fritid før du blir med på guiden din igjen for ettermiddagen. . Turen din fortsetter med en spasertur til jernbanestasjonen, og beundrer historiske landemerker i Chamonix mens du går. Deretter går du ombord på et historisk tannhjulstog og stiger 1900 meter for å nyte den spektakulære utsikten over Mer de Glace, eller "Ishavet". Se med undring på Frankrikes største isbre. . På Mer de Glace kan du velge mellom den fristende muligheten til å besøke isbreens isgrotter eller å gå ned de 550 trappene til selve breen. Enten du utforsker de frosne hallene i ishulene, eller vandrer opp og ned trappene til breen, kan du la deg forbløffe av dette naturfenomenet. . Til slutt går du ombord på toget for å returnere til Chamonix. Hvis du ønsker å kjøpe en suvenir, kan du ta noen minutter å gjøre det før du klatrer ombord på bussen for å returnere til Genève. Slapp av på turen hjem og avslutt turen når du ankommer Genève. .

Zermatt: Paragliding Tandem Tour med Matterhorn View

6. Zermatt: Paragliding Tandem Tour med Matterhorn View

Zermatt i kantonen Valais i Sør-Sveits er et av de mest populære fjellstedene kjent for ski, klatring og fotturer. Byen ligger under den ikoniske, pyramideformede Matterhorn-toppen. Her har du sjansen til å oppleve et eventyr en gang i livet - en tandem paragliding i 3000-4000 meters høyde. På møtepunktet vil du bli introdusert for instruktøren din, som vil gi deg en presentasjon om aktivitets- og sikkerhetsprotokollene. Du tar taubanen til startpunktet, ettersom piloten din deler så mye som du vil av kunnskap, historier og anekdoter om Zermatt. Når du er på fjellet, gå til startpunktet og hør en kort orientering og utstyrssjekk. Så er det tid for det ultimate eventyret, mens du tar noen skritt opp i luften. Nå er det bare å lene seg tilbake, slappe av og nyte den spektakulære 360° utsikten over Sveits, Italia og Frankrike. Piloten vil ta seg av alt, alt du trenger å gjøre er å nyte dette magiske øyeblikket til det fulle. Når du har landet, vil piloten laste ned bildene og videoene til et minnekort, klare for deg å ta med hjem og vise frem.

Fra Milano: Monte Bianco og Courmayeur dagstur

7. Fra Milano: Monte Bianco og Courmayeur dagstur

Etter å ha forlatt Milano tidlig om morgenen med en luftkondisjonert buss, kommer du til alpebyen Courmayeur. Du kan kjøre opp Monte Bianco Skyway-taubanen for å oppdage spektakulær panoramautsikt over Valle d'Aosta og de franske, sveitsiske og italienske alpene. På en klar dag kan du til og med se Mattherhorn, ansett for å være ikonet til Sveits og deles med Italia. Første stopp på vei opp er ved Mont-Frety Pavilion. Her kan du besøke "Botanisk hage Saussurea", en av de høyeste i Europa som tilbyr et rikt utvalg av utrolige, sjeldne og vakre alpine planter fra verdensomspennende fjellområder. Du kan også nyte en typisk lunsj (ikke inkludert) på restauranten Bellevue, de lokale rettene gjenoppretter tradisjonen i Aostadalen med polenta og kjøtt, men internasjonal mat er også tilgjengelig. Mens du er oppe ved paviljongen, besøker du grotten Mont Blanc og den eksperimentelle vingården i stor høyde. På ettermiddagen tar du den siste etappen av skywayen for å nå Helbronner-toppen. Her kan du nyte fritiden på toppen for å nyte utsikten, og fra høyden på 3466 meter tilbyr terrassene på Helbronner-toppen 360° utsikt over alle de italienske, sveitsiske og franske alpene. Etter at du er full av frisk alpeluft og lastet med bilder, kan du omgruppere deg med guiden din og reise tilbake ned i hjertet av Courmayeur sentrum. Når du først er der, kan du surfe i butikkene når du har lyst, nyte en forfriskende drink på en solfylt terrasse (egen regning), eller beundre de mange sjokoladebokshyttene og -butikkene du finner.

Zermatt og Gornergrat: Smågruppetur fra Zürich

8. Zermatt og Gornergrat: Smågruppetur fra Zürich

For å se Matterhorn live - det er et must for alle reisende i Sveits. Besøk alpelandsbyen Zermatt med sin typiske hyttestil, omgitt av høye alpine topper, Matterhorn i ansiktet hele tiden. Opplev det skiftende landskapet og oppdag den gamle delen av Zermatt og Gornergrat-fjellet, hvorfra du har alle disse "postkort"-utsiktene over Matterhorn. Bli ledsaget av en guide underveis som vil svare på spørsmålene dine om landet og dets folk, og utforske noen få steder unna turiststrømmen.

Fra Zermatt: Billett til Gornergrat Matterhorn Railway

9. Fra Zermatt: Billett til Gornergrat Matterhorn Railway

Kjør en 125 år gammel tannhjulsbane fra landsbyen Zermatt opp til Gornergrat-fjellet. Gå ombord på tannhjulstoget i Zermatt, 1600 meter over havet. Beundre naturskjønn utsikt over Matterhorn mens du klatrer opp til 3100 meter over havet for å nå Gornergrat-fjellet. Bli behandlet med panoramautsikt over fjell og isbreer når du når toppen. Nyt den interaktive ZOOM-utstillingen, inkludert i billettprisen.

Fra Basel: Smågruppetur til Zermatt og Gornergrat

10. Fra Basel: Smågruppetur til Zermatt og Gornergrat

Se Matterhorn personlig på turen din til Sveits. Besøk alpelandsbyen Zermatt med sine typiske hyttestil, omgitt av høye alpine topper og en konstant utsikt over Matterhorn. Følg med turguiden din mens du oppdager den gamle delen av Zermatt og Gornergrat-fjellet, hvorfra du kan nyte panoramautsikt over Matterhorn. Din ekspert lokale guide vil være med deg hele veien fra begynnelsen av turen, og vil vise deg det skiftende landskapet og svare på spørsmålene dine om landet og dets folk. Guiden din kjenner veien og vil vise deg noen få steder utenfor allfarvei.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Zermatt

Alle aktiviteter

18 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Zermatt

Utforsk alle

Flere reisetips for Zermatt

Vil du vite mer om aktiviteter i Zermatt? Trykk her for full oversikt