Våre mest anbefalte ting å gjøre i Zaandam

Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Volendam og Marken

1. Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Volendam og Marken

Nyt det pittoreske nederlandske landskapet på en dagstur med en komfortabel buss. Se de berømte vindmøllene, og lær om nederlandsk tradisjonelt håndverk. Dra nytte av gratis WiFi om bord på bussen mens du reiser. Oppdag den unike landsbyen Zaanse Schans. Spaser rundt på egen hånd og beundre de godt bevarte historiske vindmøllene og husene. Utforsk fiskerlandsbyen Volendam, besøk en ostebutikk som fremdeles lager ost etter en tradisjonell nederlandsk metode, og bli med på en demonstrasjon om Volendam-ost. Nyt lunsj på en tradisjonell fiskerestaurant for egen regning, før du utforsker mer av Volendam. Velg turalternativet med alt inkludert for flere aktiviteter, inkludert en båttur til Marken, besøk til en vindmølle i drift og demonstrasjon av treskoproduksjon.

Amsterdam: Busstur til Zaanse Schans, Edam, Volendam, Marken

2. Amsterdam: Busstur til Zaanse Schans, Edam, Volendam, Marken

Besøk Zaanse Schans, Edam, Volendam og Marken på en guidet busstur fra Amsterdam. Beundre de berømte vindmøllene i Zaanse Schans, delta på en demonstrasjon av treskofremstilling og prøv Edam og Gouda-ost. Dra fra Amsterdam med luksusbuss på denne spennende omvisningen og sett kursen nordover for å se historiske vindmøller i Zaanse Schans ved bredden av Zaanelven. Utforsk de tradisjonelle husene fra 1700-tallet samt en samling vakkert bevarte vindmøller, som er del av landets industrielle kulturminne. Fortsett til Edam, en vakker landsby kjent over hele verden for osteproduksjon. Før dagen er over, drar du videre til Volendam og Marken. Underveis passer du mange autentiske polder, som er land som har blitt gjenvunnet fra havet. Rusla langs smale gater, forbi fargerike hus, og besøk havner fulle med fiskebåter. Du får tid på egen hånd for å handle suvenirer og prøvesmake lokale fiskespesialiteter. Tilbake i Amsterdam blir du sluppet av ved møtestedet.

Fra Amsterdam: Vindmøllene i Zaanse Schans med ostesmaking

3. Fra Amsterdam: Vindmøllene i Zaanse Schans med ostesmaking

Bli med på en omvisning med buss fra Amsterdam for å besøke vindmøllelandsbyen Zaanse Schans. Dette er et friluftsmuseum med fungerende vindmøller, trehus, låver og butikker, som dateres tilbake til 1700- og 1800-tallet. Nyt kommentarer fra guiden din, besøk et treskoverksted og se en demonstrasjon av ysting. Møt guiden og sjåføren din på et møtested rett overfor sentralstasjonen i Amsterdam. Sett deg godt til rette for en komfortabel kjøretur på en buss med klimaanlegg, som tar deg til destinasjonen din på bare 20 minutter. Ved ankomst til landsbyen, følg guiden din for en orienteringstur i landsbyen. Besøk treskomuseet for å se et treskoverksted i drift. Deretter kan du smake på litt nederlandsk bondeost på ostegården. Få en følelse av hvordan landsbyen var på 1700- og 1800-tallet. Ved siden av vindmøller og låver, se hus som opprinnelig ble bygget som hjem for rike vindmølleeiere og kjøpmenn. Beundre deres fargerike fasader som er malt i tradisjonelle nyanser av grønt, beige og lyseblått. Til slutt er det på tide å utforske landsbyen videre på egen hånd. Få innsidetips fra guiden din før du drar, og lær om regionens lokale historie og kultur. På slutten av omvisningen, går du om bord på bussen for returreisen til Amsterdam.

Amsterdam: Dagstur til vindmøllene Giethoorn og Zaanse Schans

4. Amsterdam: Dagstur til vindmøllene Giethoorn og Zaanse Schans

Opplev et uforglemmelig eventyr mens du oppdager den fortryllende skjønnheten til Giethoorn og de ikoniske Zaanse Schans-vindmøllene. Fordyp deg i freden og prakten til Giethoorns pittoreske vannveier under et naturskjønn kanalcruise, hvor du kan beundre de sjarmerende gårdshusene med stråtak og elegante broer som pryder denne bilfrie landsbyen. I Zaanse Schans kan du se de imponerende vindmøllene i aksjon, og hylle den rike arven av håndverk og innovasjon i Nederland. Gjennom hele turen vil du bli ledsaget av en lidenskapelig lokal guide som deler fengslende historier og innsikt om historien og kulturen i regionen. Skjem bort smaksløkene dine med en deilig stroopwafel, en typisk nederlandsk godbit, og hold deg hydrert med gratis flasker med vann. Turen gir live kommentarer om bord, og tilbyr interessante fakta og anekdoter mens du reiser komfortabelt. Fordyp deg i sjarmen til Giethoorn og den fascinerende verdenen til Zaanse Schans, skap varige minner og utvikler en dyp forståelse for de naturlige og kulturelle underverkene i Nederland. Gjør deg klar til å utforske, oppleve og nyte det beste av disse ikoniske reisemålene.

Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Edam og Markend

5. Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Edam og Markend

Fordyp deg i kulturen i Nederland på en omvisning gjennom juvelene i det nederlandske landskapet. Besøk en osteprodusent, en treskofabrikk, en fiskerlandsby, og se de ikoniske vindmøllene. Start omvisningen på Amsterdams sentralstasjon og dra til dagens første destinasjon, Zaanse Schans i selskap med guiden din. Beundre de typiske nederlandske vindmøllene i byen, og lær om hvordan de fortsatt brukes i dag. Kjør deretter til Waterland-området for å komme frem til andre stopp på turen, Edam. Gå langs noen av byens mest historiske severdigheter som torget, der det berømte ostemarkedet pleide å være. Deretter kan du dra til Volendam for å besøke en lokal osteprodusent, lære om produksjonen av edamer- og gaudaoster, og prøve en ostesmaking. Sett deretter kursen mot treskofabrikken for å oppdage hemmelighetene om den typiske nederlandske skoen. Reis til slutt tilbake i tid til 1600-tallet, mens du går gjennom fiskeres hus i Marken, og utforsk den typiske fiskerlandsbyen.

Amsterdam: 3-timers gruppeomvisning i Zaanse Schans

6. Amsterdam: 3-timers gruppeomvisning i Zaanse Schans

Nyt en behagelig kjøretur fra Amsterdam til Zaanse Schans. I Zaanse Schans forteller guiden deg om severdighetene og historien til denne unike, lille landsbyen og regionen. Besøk et treskoverksted for å se hvordan de tradisjonelle treskoene er laget. Dessute blir det et besøk på et lokalt ysteri, for å lære hvordan de nederlandske Goudaostene blir laget. Der får du selvfølgelig smake på mange av de deilige ostene. Etter å ha hørt om de fantastiske vindmøllene fra guiden din, får du gå inn i en av dem, for å se hvordan disse vinddrevne maskinene fungerer. Gå ut på balkongen for å oppleve vindkraften selv og nyt den nydelige utsikten over landskapet rundt. Etter omvisningen i Zaanse Schans, drar du tilbake til Amsterdam.

Amsterdam: 1, 2, 3 eller 5-dagers Go City All-inclusive-pass

7. Amsterdam: 1, 2, 3 eller 5-dagers Go City All-inclusive-pass

Nyt ubegrenset tilgang til Amsterdams hotteste attraksjoner med et pass som er gyldig i 1, 2, 3 eller 5 dager. Med Go City betaler du ingenting ved porten, men kan spare opptil 50 %* rabatt på de beste attraksjonene i Amsterdam. Besøk Moco-museet (Bansky og mer), oppdag verdensberømte samlinger av historisk kunst på Rijksmuseum, besøk Heinekens bryggeri, og beundre byen fra kanalene med et sightseeingcruise. Vis enkelt passet ditt på telefonen og bruk den medfølgende Go City-appen for å hjelpe deg med å planlegge reiseruten din og gjøre reservasjoner når det er nødvendig. Det er noe for enhver smak med over 30 attraksjoner og turer. Attraktioner/aktiviteter inkludert med ditt Amsterdam All-inclusive-pass: • Heineken Experience (reservasjon kreves) • Moco Museum • A'DAM Lookout • Rijksmuseum (reservasjon kreves) • Husbåtmuseum • Dette er Holland (reservasjon kreves) • Rembrandts Amsterdam Experience • Tour de BonTon • Royal Experience - Royal Coster Diamonds (reservasjon kreves) • Madame Tussauds Amsterdam • Amsterdam Dungeon • Amsterdam kanalcruise • The Life of Anne Frank & Neighborhood Tour • 1-times pedalbåt • MacBike sykkelutleie • Diamantmuseet Amsterdam • Amsterdams rørmuseum • House of Bols cocktailopplevelse • Amsterdam Tulip Museum • AMAZE Amsterdam – en ny oppslukende opplevelse av ID&T • Rembrandthius Experience • Ferge til Muiderslot Castle (april til oktober) • Muiderslot slott • Keukenhof-tur (vår) • Keukenhof hopp over køen-inngang og busstransport (sesongavhengig/reservasjon kreves) • Zaanse Schans-tur (reservasjon kreves) • Volendam, Edam og Windmills Tour (reservasjon kreves) • Rotterdam-, Delft- og Haag-tur (reservasjon kreves) • Dagstur til Antwerpen fra Amsterdam • Fra Amsterdam: Heldagstur til Paris • Dagstur til Brugge fra Amsterdam • Nasjonalt sjøfartsmuseum *Besparelser basert på eksempler på reiseruter på nettstedet til Go City.

Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Edam og Volendam

8. Fra Amsterdam: Dagstur til Zaanse Schans, Edam og Volendam

Dra fra Amsterdam for en halv dag, på denne guidete turen til den nederlandske landsbygda. Len deg tilbake og reis komfortabelt i en buss, til den landsbyen Edam, som ligger i landlige omgivelser. Ta en spasertur gjennom de sjarmerende gatene i Edam. På vei til Volendam, stopp for et besøk til en gammel ostegård for å se hvordan autentisk nederlandsk ost blir laget. Unn deg å prøve noen av disse enorme kulene av deilig ost. Ved ankomst i Volendam, følg guiden din på en reise gjennom fiskelandsbyens svingete gater. Hør om hvordan dette travle stedet tidligere var havnen for nabolandsbyen Edam. Nyt ledig tid for lunsj. Deretter går du videre for å besøke vindmøllelandsbyen Zaanse Schans. Tidligere brukt til å male krydder, fargestoffer, tømmer, olje, kakaopulver, og mange andre ting, disse møllene er fortsatt i bruk i dag. Noen av dem er nå egne museer, hvor du kan lære alt om finknusing. Besøk en treskofabrikk og se hvordan tradisjonelle tresko blir laget ved hjelp av gamle maskiner. Fylt med ny kunnskap og en smak av tradisjonelle nederlandsk levemåter, slapp av og mimre om opplevelsene dine mens du er på vei tilbake til Amsterdam.

Zaandam: Zaanse Schans-kort - billetter til attraksjoner og museer

9. Zaandam: Zaanse Schans-kort - billetter til attraksjoner og museer

Gå på den perfekte nederlandske turen fra Amsterdam og gå til Zaanse Schans som bringer 1700- og 1800-tallet tilbake til dagens Nederland. Utforsk trehus, låver og verksteder, og få enda mer valuta for pengene med denne billetten. Besøk Weaver's House, hvor to familier bodde med sine fem vevstoler. Se Coopery, hvor du vil se hvordan fat ble laget. Få gratis inngang til Zaans Museum og til Verkade Chocolate and Biscuit Factory og opplev en virkelig Willy Wonka-begivenhet. Dra nytte av en gratis lydguide på 8 språk som tilbys på Zaans Museum.

Fra Amsteerdam: Vindmøllene i Zaanse Schans på italiensk

10. Fra Amsteerdam: Vindmøllene i Zaanse Schans på italiensk

Reis ombord på et komfortabelt tog til Zaanse Schans som er kjent for sin samling av historiske vindmøller, på denne dagsturen fra Amsterdam. Dra til en treskofabrikk og nyt en rekke oster med et besøk på en gård.  Dra med tog fra Amsterdam fra sentralstasjonen til byen Zaanse Schans. Oppdag de typiske, grønne trehusene som lokalbefolkningen bor i, og de små broene som knytter gatene i landsbyen sammen.  Ta bilder av vindmøllene og opplev et rolig tempo i livet på den nederlandske landsbygda. Lære mer om vindmøllene som gjorde områdene rundt elven Zaan rike og berømte på 1700-tallet.  Besøk en fabrikk der tradisjonelle tresko fortsatt lages, og lær hvordan den berømte nederlandske osten produseres på et gårdsbesøk. Etter omvisningen drar du tilbake til Amsterdam med tog. 

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Zaandam

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Zaandam

Alle aktiviteter

62 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 4

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Zaandam

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Zaandam

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Zaandam?

Flere reisetips for Zaandam

Vil du vite mer om aktiviteter i Zaandam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Zaandam

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 15 895 vurderinger

Anbefales!! Vi bestilte turen en dag i forveien. Vi fant enkelt møtepunktet på sentralstasjonen og bussen startet i tide. De tre guidene var super hyggelige og morsomme. Det ble forklart hvor vi skulle, hva vi kunne forvente og resten av reisen kunne vi lære mye om Nederland/Amsterdam og området rundt via hodetelefonene. Super organisert. Dessverre var ikke den annonserte ostesmakingen så stor. Vi gledet oss veldig, men osten var fritt tilgjengelig i små boller, slik at alle kunne rekke inn så ofte de ville. Merk deg, dobbeltdekket var fullt opptatt - så definitivt 70/80 personer. Det var noen få åpenbart lite hygieniske personer og barn som tok en håndfull, så vi valgte frivillig å smake. Vi er veldig glade for at vi gjorde turen. Vi var på så vakre steder som vi ellers ikke ville ha kommet til på vår korte ferie!

Amsterdam City Card var definitivt verdt det. Vi brukte trikk og metro for å komme raskere mellom de fjernere destinasjonene. Vi klarte egentlig ikke alle de inkluderte attraksjonene på 5 dager :-) Å bestille tidsluker online uten å kjøpe billetter var litt komplisert for noen museer osv. Vi ville bestille City Card igjen for vårt neste besøk til Amsterdam!

En drømmeby... så snart du ankommer, ser det ut til at du er i et eventyr. Ostesmakingen er rett og slett fantastisk. Tusenvis av varianter og smaker. Du må bare være forberedt på været i Holland, som alltid er overskyet og regnfullt, selv om vi fikk noen solstråler under besøket.

Turen var deilig! Vennen min som reiste med meg hørtes lite imponert ut da jeg fortalte ham hva vi gjorde, men etter turen var han ganske komplimentert av opplevelsen. Ostesmakingene var favorittdelen vår, og vi elsket absolutt tiden til å spasere gjennom Marken.

Very nice tour. You get to see more of Netherland, and experience the countrys spesialities.