Våre mest anbefalte ting å gjøre i Windermere

Fra Manchester: Lake District, Windermere og Lancaster

1. Fra Manchester: Lake District, Windermere og Lancaster

Reis fra Manchester om morgenen og ta turen til det vakre Lake District. Første stopp er ved Bowness, som ligger ved bredden av innsjøen Windermere. Her får du litt tid på egen hånd til å spasere langs innsjøen, ta et vakkert cruise eller vandre rundt i byen og beundre den herlige utsikten.  Reis deretter rundt den sørlige spissen av Windermeresjøen, mot Coniston Water. Opplev utsikten til innsjøen, før du ankommer den pittoreske landsbyen Hawkshead. Det var her poeten William Wordsworth gikk på grammatikkskole.  Etter å ha utforsket den sjarmerende landsbyen, tar du de smale landeveiene nordover mot Grasmere, et sted Wordsworth beskrev som «det vakreste stedet som menneskene har oppdaget».  Det blir tid på egen hånd til å besøke Wordsworth's Dove Cottage, smake på de legendariske pepperkakene eller nyte freden og roen i Wordsworth Daffodil Garden ved elven Rothy.  Deretter nyter du den spektakulære utsikten over Ullswater Lake, mens du spaserer langs landeveier til den sørlige bredden, før du returnerer til Manchester tidlig på kvelden.

Lake District: Heldagstur til 10 innsjøer med et cruise

2. Lake District: Heldagstur til 10 innsjøer med et cruise

Lake District er kjent for å være den vakreste regionen i England og denne heldagsturen tar deg med dit. Regionen byr på fantastisk natur med fjell, daler og innsjøer fra sør til nord. Fra innsiden av sirkelen kan du få en perfekt utsikt over noen av Lake Districts høyeste topper. Reis over de berømte Kirkstone- og Honister-passene mens du nyter spektakulære fjellandskap. Fra vakre daler til fossefall og tradisjonelle Lakeland-landsbyer, nyt mange stopp for å beundre utsikten og ta bilder. Spis lunsj i markedsbyen Keswick, hvor du kan prøve en typisk publunsj eller oppsøke en sjarmerende restaurant. Få sjansen til å strekke bena enten ved den praktfulle innsjøen Derwent water eller Ullswater, hvor du kan se innsjøens fredfullhet.

Lake District: Six Lakes Morning Tour fra Windermere

3. Lake District: Six Lakes Morning Tour fra Windermere

Start med å reise over det berømte Kirkstone-passet, som er den høyeste fjellveien i innsjøene, før du går ned for å nyte det vakre Ullswater. Du får sjansen til å strekke beina ved Castlerigg Stone Circle, og beundre panoramautsikten over fjellene. Turen går tilbake og reiser sørover langs den enorme Thirlmere mens du lærer alt om dens interessante historie. Det er da tid til å vandre rundt i den historiske landsbyen Grasmere før du reiser tilbake til Windermere. Denne halvdagsturen er perfekt for de som har kort tid, men ønsker å se så mye av dette vakre området som mulig.

Lake District: Halvdagstur til Beatrix Potter

4. Lake District: Halvdagstur til Beatrix Potter

Omgi deg selv med naturen som inspirerte Beatrix Potters fortryllende historier under en halvdagstur i Lake District National Park. Besøk forfatterens hjem og utforsk middelalderens Hawkshead og naturskjønne Tarn Hows. Begynn med å ta deg til Hill Top, hjemmet fra 1600-tallet som Beatrix Potter brukte som et kunstnerisk tilfluktssted. Spaser gjennom den fargerike hagen, hjem til forskjellige blomster, grønnsaker og urter. Etter å ha utforsket Miss Potters ekstraordinære hus, fortsett til middelalderlandsbyen Hawkshead, og få litt tid til å utforske den fascinerende landsbyen. Kjør gjennom det kjente skjønnhetsstedet Tarn Hows. Avslutt med et innsjøcruise med uovertruffen utsikt over fjellene.

Lake District: Heldagstur til Western Lakes

5. Lake District: Heldagstur til Western Lakes

Oppdag de vakre severdighetene i Western Lake District på denne eventyrlige helgedagsturen. Denne turen tar deg utenfor allfarvei når du oppdager det storslåtte landskapet i Lake District med sine vakre fjell og dramatiske innsjøer. Ta deg over Wrynose- og Hardknott-passene, de bratteste passene i England kjører vi forbi de ekstraordinære restene av Hardknott Roman Fort, 1000 fot opp på fjellene. Nyt lunsj på et tradisjonelt vertshus på landet. På ettermiddagen kjører du videre til "Britain's Favorite View" ved Wastwater, Englands dypeste og mest dramatiske innsjø. Din neste destinasjon er det fantastiske Muncaster Castle fra 1300-tallet, hvor du kan utforske dens internasjonalt anerkjente hager og World Owl Trust. Det vakre landskapet til Coniston Fells og Coniston Water gjør en slutt på denne klassiske omvisningen i Lake District.

Fra Liverpool: Dagseventyr til Lake District

6. Fra Liverpool: Dagseventyr til Lake District

Turen din starter i Liverpool og går så på en kjøretur ut av byen til det frodige landskapet. Beundre utsikten mens du reiser til Storbritannias største nasjonalpark, Lake District, og stopp ved det underjordiske   Rheged   Discovery Centre underveis. Under den delvis fortalte   2-timers reisen til Lake District stopper turen også i den berømte   Castlerigg   Neolittiske steinsirkel hvor du kan kjenne den gamle mytiske energien rundt deg. Fortsett til   Grasmere   Village, som kan skryte av vakker arkitektur fra 1800-tallet samt graven til den velkjente dikteren William Wordsworth. Etterpå drar du til Sarah Nelsons Gingerbread Shop, hvor du kan smake på et utvalg av tradisjonelle søte godbiter fra regionen. Etter at du har smakt på pepperkakene, er det på tide å utforske nasjonalparken og navigere gjennom   Langdales, også kjent som «Lille Sveits». Mens du vandrer rundt i parken beundrer du fantastisk utsikt over landskapet, som består av noen av den mest dramatiske og varierte naturen i Storbritannia. På turen kan du nyte stopp både på og av bussen for å få mest mulig ut av turen til Lake District. Et av dagens høydepunkter omfatter en tur rundt Blea Tarn og et stopp på  Ambleside, der du kan gå deg vill i labyrinten av kronglete gater eller handle på et utvalg av pittoreske butikker. Fra Ambleside kan du velge å gå om bord et 40-minutters cruise på Lake Windermere  for 8 GBP, og deretter møte ved bussen for returreisen til Liverpool.

Fra London: Lake District Tour med Cream Tea & Cruise

7. Fra London: Lake District Tour med Cream Tea & Cruise

Gå til London Euston stasjon for å nyte en avslappende togreise til Oxenholme i den spektakulære Lake District National Park. Ved ankomst til Oxenholme vil du bli møtt av en lokal guide, som tar deg med på omvisningen i Lake District. Denne turen er den ideelle måten å utforske det beste av Lake District, som er kjent for sine Beatrix Potter- og Wordsworth-forbindelser. Gå inn i nasjonalparken og reis nordover langs Lake Windermere til middelalderlandsbyen Hawkshead. Utforsk denne fascinerende landsbyen der Wordsworth gikk på skole. Fortsett videre mot det kjente skjønnhetsstedet Tarn Hows for et fotostopp før du kjører gjennom Yewdale, passerer Yew Tree Tarn, brukt i filmen Miss Potter. Neste reise inn i de berømte fjellrike dalene i Langdales, som er skåret ut av isbreer for å danne spektakulære u-formede daler. Når du ankommer landsbyen Waterhead ved innsjøen, vil du bli med på et innsjøcruise på Englands største innsjø, Windermere, og lene deg tilbake og nyt utsikten over Lakeland Fells (lokalt ord for fjell). Når du ankommer Bowness Bay, kan du nyte en krem-te på Lindeth Howe Country House Hotel, en gang eid av Beatrix Potter. Du vil deretter bli tatt tilbake til Oxenholme Station for toget tilbake til London.

Ultimate Lake District Tour besøker 10 innsjøer

8. Ultimate Lake District Tour besøker 10 innsjøer

Dagen din starter med en stigning, helt opp til Kirkstone Pass Inn for et stopp for å nyte utsikten nedover dalen rett ned til Lake Windermere og Ambleside. Herfra stuper veien ned i Kirkstone-passet og går ned til Brothers Water. Når du ankommer landsbyen Glenridding, blir du med på et 1-timers cruise på Ullswater for å slappe av og se de fantastiske fjellene mens båten cruiser i hele lengden av innsjøen. Deretter forlater du Ullswater og drar nordover og vestover mot Castlerigg. Castlerigg Stone Circle står på et fantastisk naturlig platå med en fantastisk 360 graders utsikt over de omkringliggende fjellene. Den består av 38 frittstående steiner, noen opptil 3 meter høye, og er en av Storbritannias tidligste steinsirkler som dateres tilbake til den neolitiske perioden for 4000 til 5000 år siden. Reisen din tar deg nå et lite stykke til hodet til Derwentwater hvor du stopper ved Lakeside nær Keswick for å spise lunsj. Deretter reiser du til "Surprise View", et av de mest fantastiske utsiktspunktene i Lake District. Veien stiger nå høyere når du klatrer opp fjellet til Honister Slate Mine ved toppen av passet. Du har et kort stopp her. Du går nå sakte nedover den bratte stien mens den svinger og svinger inn i Honister-passet og videre til Buttermere. Buttermere kunne ikke vært mer en kontrast til det storslåtte, men harde landskapet til Honister. Du går nå inn i Vale of Lorton, en av de frodigste og vakreste delene av Northern Lakes. Det spektakulære landskapet fortsetter mens du beveger deg langs kysten av Crummock Water med enestående utsikt og også stedet for et eldgammelt slag. Herfra mykner landskapet og fjellene faller ned i åser. Du tar nå veien som tar deg inn i Whinlatter Pass, ditt tredje fjellpass på denne turen. Passet slynger seg gjennom Whinlatter Forest. Deretter videre til Whinlatter Viewpoint hvor du vil stoppe igjen for å la deg beundre den fantastiske utsikten over Bassenthwaite. Du går nå tilbake mot Keswick og starter reisen ned mot Ambleside. På veien passerer du Thirlmere, og ved foten av vannet drar du tilbake langs ditt fjerde og siste fjellpass i Dunmail Raise. Du passerer landsbyen Grasmere for å kjøre langs bredden av Grasmere, din niende innsjø. Veien slynger seg langs fjæra til du kommer til Rydal Vann, ditt tiende og siste vann.

Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

9. Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

Denne turen tar deg gjennom tre fylker til landsbyen Haworth, der Bronte bodde, satt i det dystre myrlandskapet i North Yorkshire. Du vil kjøre gjennom det vakre Yorkshire Dales-landskapet for et stopp i den tidløse landsbyen Clapham. Se den beryktede skolen som Bronte-søstrene gikk på, som ble inspirasjonen for Lowood-skolen i Jane Eyre. Følg i Charlotte Brontes fotspor, kan du besøke den vakre landsbyen Wycoller med sin ruinøse hall, modellen for Ferndean Manor i Jane Eyre. Oppdag stedene Bronte kjente og landskapet som inspirerte dem. Etter dette kan du utforske Bronte prestegård, der Charlotte, Emily, Anne og Branwell bodde sammen med faren, pastor Patrick Bronte. Se hvor de satt og skrev Wuthering Heights, Jane Eyre og The Tennant of Wildfell Hall, og oppdag hvordan de levde og hvordan livene deres var i det industrielle Yorkshire hvor døden hele tiden var på dørstokken og friheten var på heiene. Vandre nedover hovedgaten i Haworth, som nesten ikke har endret seg siden Bronte's gikk her for 150 år siden. Se Black Bull Inn hvor Branwell drakk, og det gamle apoteket hvor han kjøpte laudanum. Slipp fantasien din fri, pust inn den kjølige myrluften og se over det ville, dramatiske landskapet i Wuthering Heights. Oppdag frihetene og begrensningene, suksessene og fiaskoene, kjærlighetene og tapene som ble utholdt i den viktorianske Englands verden. Dette var et sted som skapte de lidenskapelige, emosjonelle og tragiske livene til verdens mest kjente litterære familie.

Naturskjønn omvisning i Lake District om vinteren

10. Naturskjønn omvisning i Lake District om vinteren

Start dagen med en stigning opp til Kirkstone Pass Inn, hvor du vil nyte den naturskjønne utsikten over Lake Windermere og Ambleside. Gå deretter ned i Kirkstone Pass og ned til Brothers Water, langs Ullswater-kysten med et stopp for bilder. Gå nordover og vestover mot Castlerigg, hvor et naturlig platå gir en fantastisk 360-graders utsikt over de omkringliggende fjellene. En kort spasertur tar deg deretter til hodet til Derwentwater for lunsj før du reiser til "Surprise View", et av de mest fantastiske utsiktspunktene i Lake District. Derfra stiger veien mot Honister Slate Mine ved toppen av passet. Etter et kort stopp kan du gå sakte nedover stien mens den svinger og svinger mot Vale of Lorton, en av de frodigste og vakreste delene av Northern Lakes. Det spektakulære landskapet fortsetter mens vi går videre til Moss Force Waterfall. Naturen mykner og fjellene faller ned i åser når vi går ned i Newlands Valley, deretter går vi tilbake mot Keswick og starter reisen ned mot Ambleside. På veien passerer vi Thirlmere og deretter langs den pittoreske fjellovergangen Dunmail Raise. Vi reiser forbi landsbyen Grasmere langs bredden av Grasmere. Veien slynger seg langs kysten til vi kommer til Rydal Water, den tiende og siste innsjøen på turen.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Windermere

Alle aktiviteter

20 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Windermere

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Windermere

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Windermere?

De beste dagsturene og utfluktene fra Windermere er:

Keswick

Hva er de beste innendørsaktivitetene i Windermere på regnværsdager?

Flere reisetips for Windermere

Vil du vite mer om aktiviteter i Windermere? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Windermere

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 773 vurderinger

The trip was very well organized. There was enough time to explore, enjoy and to fill our stomachs although the programme was tight. The trip wasn’t tiring and there were both young and old managing quite well. Our guide, Adrien, spiced up the trip with interesting information and humour. Those who didn’t have much knowledge of English history or literature, got the taste of it when our guide played pieces by some of the famous British people connected to the Lake District, e.g. a famous poem of William Wordsworth or some tales from “Peter the rabbit” by Beatrix Potter, one of which read by Ewan McGregor himself.

Veldig informativ. God service og reise. Utmerket mulighet for båtcruise på Lake Windemere også. Naturskjønn og vel verdt det. The Lake's District: Lake Windemere, Bowness, Conistan, Hawkshead og omegn. Fantastiske steder og dag. Dekket det som skulle til for dagen ute. Kan anbefale å besøke de lokale Royal Mail Post Offices for gaver og suvenirer, one stop shopping for å kunne nyte besøkene. Takk Darren & Rabbies Tours. Bra gjort. Matthew Moloney, Australia.

Helt fantastisk dag! Kartet må imidlertid gjennomgås siden jeg ikke fant møtepunktet og det ikke var noen å kontakte... kanskje kontraktsnummeret til sjåføren burde deles? Fant veien bare fordi jeg spurte en leveransearbeider hvor gaten lå. Og selv om jeg setter pris på komforten med klimaanlegg, var jeg bekymret for at det ikke var frisk luft - spesielt når en medpassasjer nyste. Sannsynligvis ikke ideelt for å holde vinduene rullet opp hele stasjonen.

Til tross for det "morsomme" været, fra regn, sol og haglvær i noen sekunder, var naturen, maten, landsbyen nydelig å utforske. Darren vår guide var morsom og informativ. Alt i alt var det en fin tur. Gikk tapt til møtepunktet, men kom akkurat i tide.

Guiden, Clive, var utmerket. Selv om turen var veldig fin, forventet jeg å kunne se innsiden av Dove Cottage og Hill Top. Jeg var skuffet over at dette ikke var tilfelle. Jeg likte Windermere Lake cruise, men forventet ikke å måtte betale ekstra for det.