Legg til datoer

WienKonserter og opera

Våre mest anbefalte Wien Konserter og opera

Wien: Opplev en konsert med Vivaldis «De fire årstider» i Karlskirche

1. Wien: Opplev en konsert med Vivaldis «De fire årstider» i Karlskirche

Opplev Vivaldis «De fire årstider», et mesterverk av klassisk musikk. Besøk Wiens Karlskirche og lytt til konserten med en strykekvartett og generalbass. Forestillingen av Orchestra 1756, et klassisk instrumentensemble, gjør denne konserten ekstraordinær. Bli med på en tidsreise med denne kveldskonserten og opplev uforglemmelige øyeblikk av historisk musikk. De fire årstider inkluderer fire av tolv revolusjonære fiolinkonserter, som tolker hver av årstidene. Fire sonetter er inspirasjonen til dette mesterverket, som tar deg med inn i en verden av lyd, som torden og lyn, sprekker i isen og fuglesang, en sovende gjetergutt, jaktlag, og mye annet. Program: Le Quattro Stagioni – De fire årstider Vår, Opus 8 Nr. 1 Sommer, Opus 8 Nr. 2 Høst, Opus 8 Nr. 3 Vinter, Opus 8 Nr. 4 En eller to ekstra deler som endres fra uke til uke og kan være fra disse komponistene: Komposisjoner av W. A. Mozart, J. S. Bach, H. I. F Biber, og andre store komponister.

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection inngangsbillett

2. Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection inngangsbillett

Belvedere i Wien er et av de ledende museene over hele verden. Den berømte kunstsamlingen inkluderer verk fra middelalderen til i dag. Det unike komplekset, med sine to palasser i øvre og nedre Belvedere og omfattende hager, er et av de mest fantastiske barokke arkitektoniske vidunderne i verden. Høydepunkter inkluderer verdens største samling av Gustav Klimt-malerier samt fremtredende verk fra periodene med Wien Biedermeier, østerriksk barokk, Wien rundt 1900 og fransk impresjonisme. Nå vil museet for første gang på flere tiår igjen være vertskap for store spesialutstillinger som du kan beundre under besøket. På 1700-tallet ga den østerrikske generalen prins Eugene av Savoy den anerkjente barokkarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i oppdrag å bygge komplekset. Etter prins Eugenes død, kjøpte keiserinne Maria Theresa hele komplekset og forvandlet Upper Belvedere til et utstillingssted for de keiserlige samlingene - noe som gjorde det til et av de første offentlige museene i verden. Nedre Belvedere, tidligere residensen til prins Eugene, er hjemsted for berømte utstillinger. De barokke hagene i Belvedere er blant de vakreste i verden. Hovedhagen ligger mellom Nedre og Øvre Belvedere og strekker seg over tre store terrasser. Belvedere-parken er også hjemmet til den botaniske hagen og den eldste alpehagen i Europa.

Wien: Skip-the-cashier-desk-line Giant Ferris Wheel Ride

3. Wien: Skip-the-cashier-desk-line Giant Ferris Wheel Ride

Opplev en tur med Wiens store pariserhjul, et varemerke for den østerriske hovedstaden og et symbol for den verdensberømte Wiener Prater. Med sin ikoniske silhuett, blir dette pariserhjulet sett på som en helt spesiell attraksjon for Wiens besøkende. En tur med pariserhjulet er en like populær attraksjon som Schönbrunn palasset, Stefansdomen og Den spanske rideskolen. En tur med dette pariserhjulet, med sin fascinerende struktur og spektakulære utsikt over hele byen, gjør det til et kulturelt og arkitektonisk høydepunkt for alle besøkende i Wien. Hvis du ikke har tatt en tur med det store pariserhjulet og sett den fantastiske utsikten over Wiens hustak, har du ikke besøkt Wien på ordentlig! Wiens gigantiske pariserhjul roterer med en fart på 2,7 kilometer i timen. En komplett rotasjon tar kun litt over 4 minutter, hvis ikke pariserhjulet stopper for å ta opp eller sette av passasjerer. I praksis tar en tur mellom 12 og 15 minutter. Under turen med det gigantiske pariserhjulet, kan du nyte den vakre utsikten over Wien og områdene rundt, som åsene i Wiens skogsområde, Donau, Marchfeld og Pannonian Basin.

Wien: Forbi-køen-omvisning i Schönbrunn slott og hager

4. Wien: Forbi-køen-omvisning i Schönbrunn slott og hager

Besøk Schönbrunn slott og hagene, og få raskere adgang inn i denne perlen i Wien, på en omvisning som inkluderer forbi-køen-billetter. Følg en lisensiert guide gjennom overdådige interiører, lær om kongehuset Habsburg, og utforsk de fantastisk utsmykkede slottshagene. Møt guiden din foran slottet og start med en informativ introduksjon til det kongelige slottet. Du får utdelt en moderne lydenhet, slik at du alltid kan høre guidens fortellinger underveis. Dra nytte av prioriterte adgangsbilletter og få raskere tilgang inn i slottet. Beundre den flotte inngangen og begynn omvisningen gjennom 22 værelser i det berømte østerrikske slottet. Beundre det 40 meter lange storgalleriet og seremonihallen, og se hvordan Habsburg-dynastiet levde mens du rusler gjennom overdådige haller og kikker inn i private kamre. Lytt til underholdende historier om de tidligere kongelige, som blir tilført typisk wienerhumor av din lokale og hyggelige guide. Lær om den fascinerende historien til kongehuset Habsburg og den berømte keiserinnen Sissi, men også om hvordan palasset har utviklet seg i moderne tid, og hvor de kongelige etterkommerne nå bor. Etter omvisningen, nyt muligheten til å vandre i hagene i ditt eget tempo og få et blikk av Gloriette, en bue på toppen av åsen som skuer utover Wiens skoger.

Wien: Se en treningsøkt på Den spanske rideskolen

5. Wien: Se en treningsøkt på Den spanske rideskolen

Besøk Den spanske rideskolen i Wien, og se hest og ryttere mens de trener. I de fantastiske omgivelsene til Vinterrideskolen får du et innblikk i Lipizzanerhestenes mangeårige trening. Morgentreningen akkompagneres av klassisk wienermusikk. Treningen inkluderer avspenningsøvelser, utvikling og perfeksjonering av bevegelser og muskelstyrke. De berømte sprangene levade, courbette og capriole, som vises som en del av oppvisningen i Den spanske rideskole, praktiseres ikke på daglig basis, men kan kun iblant sees under morgentreningen. De hvite Lipizzanerhingstene blir drevet gjennom de forskjellige gangartene nesten hver dag. Hovedmålet med morgentreningen er å vedlikeholde hestenes helse, samt å bygge opp forskjellige muskelgrupper som er nødvendig for å utføre den akademiske ridekunsten.

Wien: City Card med offentlig transport og rabatter på severdigheter

6. Wien: City Card med offentlig transport og rabatter på severdigheter

Med Vienna City Card kan du reise hvor som helst i Østerrikes vakre hovedstad. Etter aktivering har du 24, 48 eller 72 timer til å utforske hele byen med gratis og ubegrenset tilgang til offentlig transport, inkludert t-bane, trikker, regionaltog, busser og nattbusser (sone 100). Dra fordel av rabattert adgang til utallige museer og severdigheter, utstillinger, teatre, konserter, butikker, 20 % rabatt på alle de deltakende restaurantene og mye mer under hele oppholdet (maks. 7 dager). Spar opptil 50 % med rabattene. Reiser du med familien kan du ta med et barn under 15 år gratis per kort. Vennligst se «ivie - Your Personal City Guide»-appen, for full informasjon om alle rabattene du kan få med kortet ditt. Last ned appen, skriv inn den 8-sifrede koden for å aktivere ditt digitale Vienna City Card.

Fra Wien: Dagstur til Hallstatt og Alpene inkludert Skywalk

7. Fra Wien: Dagstur til Hallstatt og Alpene inkludert Skywalk

Utforsk den fantastiske regionen Salzkammergut, et UNESCOs verdensarvsted, på en guidet dagstur. Se det snøhvite slottet Ort, vakre alperegioner, pittoreske byer som Hallstatt og mer. Dra nytte av å bli hentet på hotellet ditt i det sentrale Wien, eller velg å starte turen fra et sentralt møtested hvis du bor på et overnattingssted utenfor henteområdet, eller i en leilighet. Gå om bord på bussen og dra til den fantastiske regionen Salzkammergut. Ditt første stopp er Schloss Ort, et kritthvitt slott der utallige par drømmer om å feire bryllupet sitt. Benytt anledningen til å ta noen bilder på den berømte trebroen. Fortsett til hjertet av Salzkammergut-regionen og den fantastiske byen Hallstatt, som ligger ved bredden av en dypblå innsjø. Dra opp til Skywalk for å nyte fantastisk utsikt over byen, innsjøen og fjellene. Du får litt tid på egen hånd for lunsj, eller å utforske de trange gatene i småbyen. Beundre det uforglemmelige naturlandskapet i regionen, før du fortsetter til Wien hvor omvisningen avsluttes ved Wiener Staatsoper.

Wien: Sightseeingtur med hopp-på hopp-av-buss

8. Wien: Sightseeingtur med hopp-på hopp-av-buss

Hopp på en buss og utforsk Wien slik du selv ønsker. Med denne hopp-på hopp-av-billetten kan du hoppe på eller av bussen så ofte du vil på hvilket som helst stopp. På denne måten får du oppleve alle severdigheter i ditt eget tempo. Alternativt kan du bare ta plass og nyte en bytur med interessante og informative kommentarer. Velg mellom 3 ruter som tar deg til ulike deler av Wien. Se Wiener Staatsoper, Kunsthistorisches Museum (kunsthistorisk museum), Heldenplatz, Parlamentet, Burgtheater og det praktfulle Hilton Hotel. Eller bli kjørt til Schönbrunn slott og Belvedere slott, før du besøker KunstHausWien museum eller UNO City – valget er ditt. Du kan velge mellom 3 hopp på hopp av-bussruter, som kan kombineres etter ønske: Rød rute: Beundre severdighetene langs Ringstrasse (ringveien), deriblant Wiener Staatsoper (operaen), Hofburg-palasset, det østerrikske parlamentet og Burgtheater. Stoppesteder: Statsoperaen - Kunsthistoriskmuseum/Helteplassen - Mariahilfer Straße / Shoppinggate - Burgtheater/rådhuset - universitetet - Liebenberg Denkmal / universitetet - Liechtensteinstraße / Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK / Kunst- og håndverksmuseet - byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen Busser ankommer hvert 10. til 20. minutt. Varigheten er 60 minutter. Mandag til søndag, kl. 09:20-18:30. Gul Rute: Oppdag det berømte Schönbrunn slott, Schwarzenberg Platz og Belvedere slott. Stoppesteder: Statsoperaen - Westbahnhof/togtasjon - Schönbrunn-palasset - sentralstasjonen - Museum for samtidskunst - Belvedere-palasset - Nedre Belvedere - Statsoperaen Busser ankommer hvert 15. til 30. minutt. Varigheten er 75 minutter. Mandag til søndag, kl. 09:15-18:15. Kjøreturen fra Wiener Staatsoper til Schönbrunn slott tar omkring 36 minutter. Blå rute: Besøk det berømte «Prater-området» hvor du kan bli kjent med alle mesterverkene i MAK Museum für angewandte Kunst - Kunsthistorisches Museum (kunsthistorisk museum) eller til og med Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Du kan møte den største østerrikske komponisten, Johann Strauss, i Stadtpark. Stoppesteder: MAK / kunst- og håndverksmuseet - byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen - kunsthistorisk museum / Helteplassen - Mariahilfer Straße / Shoppinggate - Burgtheater/rådhuset - universitetet - Liebenberg Denkmal / universitetet - Liechtensteinstraße / Sigmund Freud-museet - Votiv-kirken - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - Kunst Haus / Museum Hundertwasser - Riesenrad / det store pariserhjulet - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm / Danube Tower - Alte Donau / Old Donau - Uno City - Donauinsel / Danube-øya - Praterstern/togtasjon - Taborstraße / krimmuseet - DDSG City Cruises - MAK / kunst- og håndverksmuseet Busser ankommer hvert 15. til 20. minutt. Varigheten er 120 minutter. Mandag til søndag, kl. 09:20-18:40. Billetten din inkluderer også en selvguidet omvisning til fots ved hjelp av en app, for å oppdage byens musikalske kulturarv. Kryss byen i ditt eget tempo og bli kjent med de viktigste musikkhallene i Wien. Se Wien statsopera, Beethoven-statuen, Wien konserthus, Musikkhuset og Beethoven-museet. Plukk opp hodetelefonene dine og et kart fra aktivitetsleverandørens servicesenter og følg instruksjonene i QuietVox Guiding App for å reise fra attraksjon til attraksjon. Du skanner QR-kodene ved hvert stopp for å lære mer om dem.

Wien: Guidet omvisning av den spanske rideskolen

9. Wien: Guidet omvisning av den spanske rideskolen

Wiens spanske rideskole har vært i kontinuerlig drift i mer enn 450 år. Den fortsetter å dyrke klassisk hestesport i renessanse-tradisjonen av Haute Ecole. På en eksklusiv 55-minutters omvisning bak kulissene vil du besøke Winter-rideskolen, en perle når det kommer til barokkarkitektur, og Summer-rideskolen som huser verdens største ovale heste-ring og stallene i Stallburg. Stallburg er Wiens mest betydningsfulle renessansebygning, og har en arkade-gårdsplass samt de historiske stallene til Lipizzaner-hingstene. Lær om hestesportens historie og tradisjoner, og om Lipizzaner-hingstene, som er de sanne stjernene i denne etableringen.

Wien: Forbi-køen-billetter til Schönbrunn dyrepark

10. Wien: Forbi-køen-billetter til Schönbrunn dyrepark

Besøk Schönbrunn dyrepark, den eldste dyreparken i verden og kåret til Europas beste dyrepark fem ganger på rad. En del av et UNESCOs verdensarvsted med den keiserlige sommerresidensen til Schönbrunn-palasset i sentrum, opplev dyrehagens unike blanding av kultur og natur, fremhevelse av bevaring og biologisk mangfold og keiserlig sjarm. 700 arter: fra maurslukere til sebraer Se 700 arter fra hele verden, hvorav noen er kritisk truet. Utforsk en 17 hektar stor tomt og se giraffer, orangutanger svinge fra tau, sibirske tigre halvsove på sine plattformer, koalaer gumle seg gjennom hauger av eukalyptusblader, afrikanske elefanter vasse i sine gytjebad, og surikater rulle rundt og grave i sanden. Stjerneattraksjon: kjempepandaer Bli kjent med dyrehagens mest populære beboere, kjempepandaene. Lær om hvordan Schönbrunn er bare en av en håndfull av dyreparker over hele verden betrodd med et par pandaer av Folkerepublikken Kina. Lær om dyrehagens unike måte å hjelpe denne truede arten å avle naturlig. Verdensturné i dyrehusene Søk tilflukt fra dårlig vær i de mange dyrehusene. Drøm deg bort i regnskoghuset med mange etasjer, som huser et rikt utvalg av tropisk flora og fauna. Få øyekontakt med glitrende fisk og fascinerende reptiler i akvariumterrariet. Se ekornaper og røde lemurer. Ta en undervannstitt av selene og pingviner i Polarium. Se isbjørner dykke på naboen Polardom. Finn ut interessante fakta om sjeldne raser av husdyr på Tirolerhof.

Tilgjengelige aktiviteter

48 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 3

Flere reisetips for Wien

Vil du vite mer om aktiviteter i Wien? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Wien

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 4 572 vurderinger

Vakker kirke, vakker forestilling! Musikerne mottok stående applaus og det var en stor glede for meg å være med på stående. Tenåringene mine deltok også og elsket forestillingen så mye at et av barna mine trygler meg om å lære fiolin igjen. For en flott måte å utdanne og motivere barna mine på. Mens sønnen min søkte Four Season via internett og spilte musikken igjen. En ting jeg ikke likte var toalettproblemet. Jeg kom allerede inn i kirken etter å ha brukt toalettet. Bare for å forberede meg. Men plutselig rennende nese og jeg måtte skynde meg til toalettet da jeg ville lage støy under forestillingen. Jeg trengte bare litt vev, men jeg måtte gå helt utenfor kirken for å bruke toalettet. Slik at du vet, må du ha med deg billett og en mynt for å komme inn på toalettet utenfor, så forbered deg på det. Til tross for det, 10 av 10!

Fantastisk opplevelse min kone og jeg hadde. Litt dyrt men verdt det. 80 min. Ingen toalett i kirken som vi trodde kan være en utfordring, men overraskende nok ikke var et problem til slutt. Toaletter var utenfor og en kostnad på 50c. Hvis du forlater kirken kan du ikke komme inn igjen. Musikerne var veldig veldig flinke med null feil. Lokalet i seg selv er mildt sagt spektakulært. 10/10 fra min kone og jeg

Denne konserten var fantastisk! Lokalet var perfekt, veldig talentfulle musikere! Billetthenting var en veldig enkel prosess rett ved spillestedet! Verdt å se deg rundt i palasshagen på forhånd og et veldig fint spisested ved siden av før forestillingen Bestilling gjennom GetYourGuide var en jevn prosess og billettinformasjon i nettappen

En fin konsert i den stemningsfulle Peterskirken. Vi hadde mellompriskategorien og hadde fortsatt god oversikt over musikerne. Bare benkene var litt ukomfortable til slutt. I Kat. 1 kunne man imidlertid ha sittet på vanlige stoler, noe som nok hadde vært mer behagelig mot slutten.

Konserten var ekselent Vi har fått mer enn forventet Vi måtte gå fra Kulturhys tilbake til byen for å spise. Planen var ja å spise på sammen plasse hvor også konserten er. Da kunne vi har fått beskjed om endringer. Var litt stressende å gå fram og tilbake