Opplevelser i
Wien

Fordyp deg i historisk overflod, utsøkt arkitektur og noen av Europas koseligste kaféer.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Få gratis kansellering inntil 24 timer før aktiviteten din starter og få full refusjon.

Ti høydepunkter og attraksjoner i Wien

Wien er kjent for sin rike historie, byr på flere av Østerrikes fremste severdigheter og viser seg stolt frem som en av Europas vakreste arkitektoniske perler. Her er de beste tingene å se og gjøre i Wien når man ikke er opptatt med å smake på østerrikske pølser og schnitzel!

 • Hofburg

  1. Hofburg

  Wiens detaljrike keiserlige palass var maktsenteret for keiserfamilien Habsburg i hele syv århundrer. Besøk kapellet på søndager for å se Wiens guttekor opptre under messen.

 • Schönbrunn

  2. Schönbrunn

  De billedskjønne omgivelsene til keiserens sommerresidens, Schönbrunn, er Østerrikes viktigste kulturskatt. Med dekadente hager, palmehus, dyrehage og en gloriette (en storslått paviljong) er dette et sted hvor du virkelig får valuta for pengene!

 • Albertina

  3. Albertina

  Kjent som den mest dyrebare samlingen av grafikk og billedkunst i verden, ligger Albertina ved Hofburg palasset. Dette gjør det til et naturlig stopp etter besøket i palasset.

 • Rådhuset i Wien

  4. Rådhuset i Wien

  Det neogotiske rådhuset er en av byens mest kjente landemerker, men den administrative bygningen er også hjem til den historiske Rathauskeller, en av Wiens beste restauranter!

 • Wiener Staatsoper

  5. Wiener Staatsoper

  Wiener Staatsoper er en av verdens beste og mest profilerte filharmonier. Hit kan du gå hver kveld uten å se den samme forestillingen to ganger!

 • Madame Tussauds Wien

  6. Madame Tussauds Wien

  Her kan hele familien treffe verdens største berømtheter. Familiefavoritten Madame Tussauds Wien byr også på noen østerrikere du kanskje ikke har sett før!

 • Stefansdomen

  7. Stefansdomen

  Stefansdomen skiller seg ut som en av Wiens aller beste severdigheter, fra de store kirkeklokkene og det høye tårnet med 300 trappetrinn, til de berømte døde i katakombene!

 • Leopold Museum

  8. Leopold Museum

  Med en sentral beliggenhet i Wiens museumsområde, viser Leopold Museum en av de største samlingene av moderne østerriksk kunst, inkludert kjente verk av Egon Schiele og Gustav Klimt.

 • Mozarts hjem

  9. Mozarts hjem

  Mozart bodde i dette huset i kun tre år, men som det eneste av hans hjem som er bevart, er Mozarts hjem interessant for dets store utstilling om hans liv og arbeid.

 • Det jødiske museet

  10. Det jødiske museet

  Det jødiske museet tilbyr innsikt i den hendelsesrike historien til jødisk liv og kultur i Wien. Museet er fordelt over to områder, Dorotheergasse og Judenplatz.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager?

  Du rekker å se de store severdighetene i Wien på tre eller fire dager, men om du har muligheten er det verdt å reservere et lenger opphold for å fullt ut se alle de flotte høykulturelle opplevelsene som venter!

 • Hvordan kommer jeg meg rundt?

  Kollektivtilbudet i Wien er fantastisk. Med busser, trikker, tog og ganske nye t-banelinjer vil det å leie en bil være mer styrete enn det er verdt. Det er billig å ta taxi, og det er også veldig enkelt å sykle, derfor kan sykkelleie være av interesse om du ønsker det!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +43
 • Beste tiden å dra
  Når som helst i løpet av året!

Flere reisetips for Wien

Vil du vite mer om aktiviteter i Wien? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Wien

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 35 107 vurderinger

Vi hadde bestilt to e-oldtimere som et ettermiddagsprogram etter vårt sivile bryllup i Wien, og alle gjestene var ekstremt entusiastiske! De to sjåførene hilste oss hjertelig, var super vennlige og gjorde en virkelig flott 60 minutters tur gjennom vakre Wien med oss. Det var bemerkelsesverdig hvor godt de begge kjente Wien og var i stand til å fortelle en veldig interessant historie om hver hotspot / bygning (vi hadde en innfødt wiener med oss, og han lærte mye på turen :) Alt i alt et absolutt must for alle Wien -turister, neste gang vi er i Wien, vil vi bestille denne turen igjen! :)

Flott opplevelse. Vanligvis holde seg borte fra denne typen tur, men med sin historie måtte prøve den ekstremt jevn likte hele opplevelsen både min kone og jeg opplevde vår første tur på et hjul og elsket det flott utsikt mye plass til å bevege seg rundt. Gode minner om en flott film.

Jeg anbefaler definitivt 72-timersbilletten, jeg gjorde all min sightseeing med trikk, jeg er over hele Wien ... selv på Central Cemetery er det en buss som tar en tur, og du kan bruke billetten til det ... .. .. Jeg har selvfølgelig allerede planlagt hjemmefra.......

Hadde en flott runde på slottet med Eddi som guide. Godt fortalt historie, inkludert et klokt blikk og gode refleksjoner rundt en del av historien.

Meget hyggelig og koselig sted. Konserten var veldig bra.