Wien
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Wien

Se alle opplevelser i Wien

Severdigheter i Wien

Ti høydepunkter og attraksjoner i Wien

Wien er kjent for sin rike historie, byr på flere av Østerrikes fremste severdigheter og viser seg stolt frem som en av Europas vakreste arkitektoniske perler. Her er de beste tingene å se og gjøre i Wien når man ikke er opptatt med å smake på østerrikske pølser og schnitzel!

Hofburg

Hofburg

Wiens detaljrike keiserlige palass var maktsenteret for keiserfamilien Habsburg i hele syv århundrer. Besøk kapellet på søndager for å se Wiens guttekor opptre under messen.

Schönbrunn

Schönbrunn

De billedskjønne omgivelsene til keiserens sommerresidens, Schönbrunn, er Østerrikes viktigste kulturskatt. Med dekadente hager, palmehus, dyrehage og en gloriette (en storslått paviljong) er dette et sted hvor du virkelig får valuta for pengene!

Albertina

Albertina

Kjent som den mest dyrebare samlingen av grafikk og billedkunst i verden, ligger Albertina ved Hofburg palasset. Dette gjør det til et naturlig stopp etter besøket i palasset.

Rådhuset i Wien

Rådhuset i Wien

Det neogotiske rådhuset er en av byens mest kjente landemerker, men den administrative bygningen er også hjem til den historiske Rathauskeller, en av Wiens beste restauranter!

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper er en av verdens beste og mest profilerte filharmonier. Hit kan du gå hver kveld uten å se den samme forestillingen to ganger!

Madame Tussauds Wien

Madame Tussauds Wien

Her kan hele familien treffe verdens største berømtheter. Familiefavoritten Madame Tussauds Wien byr også på noen østerrikere du kanskje ikke har sett før!

Stefansdomen

Stefansdomen

Stefansdomen skiller seg ut som en av Wiens aller beste severdigheter, fra de store kirkeklokkene og det høye tårnet med 300 trappetrinn, til de berømte døde i katakombene!

Leopold Museum

Leopold Museum

Med en sentral beliggenhet i Wiens museumsområde, viser Leopold Museum en av de største samlingene av moderne østerriksk kunst, inkludert kjente verk av Egon Schiele og Gustav Klimt.

Mozarts hjem

Mozarts hjem

Mozart bodde i dette huset i kun tre år, men som det eneste av hans hjem som er bevart, er Mozarts hjem interessant for dets store utstilling om hans liv og arbeid.

Det jødiske museet

Det jødiske museet

Det jødiske museet tilbyr innsikt i den hendelsesrike historien til jødisk liv og kultur i Wien. Museet er fordelt over to områder, Dorotheergasse og Judenplatz.

Wien: Våre reisetips

Hvor mange dager?

Du rekker å se de store severdighetene i Wien på tre eller fire dager, men om du har muligheten er det verdt å reservere et lenger opphold for å fullt ut se alle de flotte høykulturelle opplevelsene som venter!

Hvordan kommer jeg meg rundt?

Kollektivtilbudet i Wien er fantastisk. Med busser, trikker, tog og ganske nye t-banelinjer vil det å leie en bil være mer styrete enn det er verdt. Det er billig å ta taxi, og det er også veldig enkelt å sykle, derfor kan sykkelleie være av interesse om du ønsker det!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +43
 • Beste tiden å dra
  Når som helst i løpet av året!

Aktiviteter og turer i Wien

De mest populære attraksjonene i Wien

Byer i Østerrike

Flere reisetips for Wien

Vil du vite mer om aktiviteter i Wien? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Wien

Flott service, men problemer med å få lest inn QR koden da vi kom.

Et flott sted, med fantastisk service, men fikk dessverre ikke godkjent QR koden på mobilen. Vi måtte sende bestillingsbekreftelaen på mail til manageren får å benytte us av den kjøpte tjenesten. Likevel, servicen og maten svarte til forventningene. Et flott sted, verdt å bruke pengene på!

Wien: Forbi-køen-adgang til Hard Rock Cafe Vurdert av Anonym, 08.08.2018

Enkel og grei konsert i en fantastisk kirke

Noen av stykkene som ble nevnt i reklamen ble ikke spilt, det var skuffende da det skapte en forventning. Spilte litt mer ukjente stykker og det var variasjonen og kjennskap som gjorde at vi valgte arrangementet. Men, alt gikk prikkfritt så det var det eneste negative.

Wien: Klassisk ensemble i Peterskirken Vurdert av Anonym, 12.08.2019

En stor opplevelse med fantastiske musikere!

Stor musikkopplevelse! Forstyrrende snakking av publikum på raden bak oss under de forskjellige numrene. Denne konserten må nytes uten "skravling". Flott at det ikke var tillatt med fotografering/videoopptak (selv om noen tok video/lydopptak!) under konserten.

Wien: Mozart-konsert i Den gylne sal Vurdert av Anonym, 07.08.2018

Flott tur med behagelig sykling som passerfor alle.

Turen tar en hel dag og har en flott ramme. Wachaudalen er vakker og vingårdene leverer gode produkter. Turen er nok best i fint vær.

Artig og variert info om byens historie.

Flott gjennomgang av byens historie med guide, kino og «skuespillere». Kinoopplevelsen kunne gjerne vært noe lengre.