Legg til datoer

Wawel

Wawel: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Kraków: Kvelds- eller nattcruise på elven

1. Kraków: Kvelds- eller nattcruise på elven

Nyt øynene på Krakows visuelle herligheter, fra det majestetiske Wawel-slottet til de historiske distriktene Zwierzyniec og Kazimierz. Hopp på et Vistula River-cruise, en av de beste måtene å oppdage alt Krakow har å tilby. Begynn cruiset ved foten av Wawel-slottet og glir deretter langs de pittoreske bulevardene først i retning av distriktene Podgórze og Kazimierz. Gå forbi kjente severdigheter som Church on the Rock, Mangha Museum, Bernatka gangbro, Cricoteka, pittoreske broer, mot Dabie-distriktet. Reis langs elven som renner gjennom hjertet av Krakow, som tilfeldigvis er hjemmet til noen av de mest ikoniske landemerkene i Polen. Ha sjansen til å se byens hovedattraksjoner og fordyp deg i Krakows ånd takket være det behagelige tempoet på turen.

Kraków: Sightseeingcruise på Wisła-elven

2. Kraków: Sightseeingcruise på Wisła-elven

Beundre Wawel slott og andre severdigheter, mens du cruiser gjennom historiske Kraków på Wisła-elven. Hør lydkommentarer underveis, mens du lener deg tilbake og slapper av, og nyter komforten til et tradisjonelt, men moderne fartøy. Gå opp på det åpne dekket for panoramautsikt til Krakóws landemerker. Se de ulike, sjarmerende bydelen i Kraków på cruiset som tar deg forbi Salwator og Kazimierz. Få med deg severdigheter som Dębnicki-broen, Skałka-basilikaen og Manggha museum for japansk kunst og teknologi.

Krakow: Sightseeingtur med elektrisk golfbil

3. Krakow: Sightseeingtur med elektrisk golfbil

Oppdag Krakow på en dag på en miljøvennlig bytur med elektrisk buggy. Lær om byens fargerike historie av den lokale guiden mens du glir gjennom byens ikoniske nabolag og forbi de viktigste landemerkene. Se Wawel-slottet, de jødiske bydelene og den tidligere jødiske ghettoen fra den komfortable elbuggyen. Legg ut på en uforglemmelig reise i en miljøvennlig elektrisk buggy gjennom Krakóws sjarmerende gater. Besøk byens tre mest historiske bydeler med letthet og komfort. Først tar du deg rundt grensene til gamlebyen for å se det fortryllende kongeslottet Wawel som ruver over byen og elven Wisła, Barbican med sine befestede tårn og murer, imponerende kirker og en rekke andre historiske bygninger. Deretter kan du ta turen til byens historiske jødiske bydel med sine fantastiske kristne kirker, jødiske synagoger og de historiske bygningene i den tidligere byen Kazimierz. La deg forundre over de trendy butikkene, barene og galleriene som nå ligger langs disse gatene. Til slutt kjører du til de tidligere jødiske ghettomurene og Ghetto Heroes Square før du avslutter turen utenfor Schindlers fabrikkmuseum. Hvis du ønsker det, kan du besøke museet på egen hånd (billett ikke inkludert) og gå tilbake på egen hånd. Ellers kan du beundre museet utenfra og gå tilbake til utgangspunktet sammen med guiden.

Krakow: 1-times kveldscruise i Vistula

4. Krakow: 1-times kveldscruise i Vistula

Etter å ha registrert billetten din i kiosken, møt mannskapet ditt som du reiser med gjennom hele cruiset nedover elven Vistula. Den kongelige byen Krakow er full av interessante og underholdende steder, mange av dem du passerer gjennom denne opplevelsen. Seil forbi pittoreske landskap, inkludert Wawel-slottet, Dębnicki-broen, klosteret til Norbertan-søstrene, krysset der Rudawa-elven renner inn i Vistula, Dębniki-distriktet og John Paul II Family Home. Du møter senere Manggha-museet for japansk kunst og teknologi, forskjellige andre broer, Cricoteka-museet, Kazimierz-distriktet og Church on the Rock. Dette cruiset er den perfekte måten å slappe av og hvile, akkompagnert av lyden av bølgene som slår mot siden av båten. Ved avslutningen av opplevelsen din returnerer båten deg til startstedet for turen.

Krakow: Sightseeingcruise på elven Wisła

5. Krakow: Sightseeingcruise på elven Wisła

Utforsk Kraków fra Wisła-elven, også kalt dronningen av polske elver, på et sightseeingcruise. Seil forbi landemerker som Kościuszkohøyden, Wawel slott, Den hellige erkeengelen Mikael-basilikaen og Norbertinerklosteret,  mens du hører om byens legender fra guiden din. Det oppvarmede dekket og de komfortable skinnsofaene får deg til å føle deg hjemme, selv på kalde dager. På varmere dager kan du nyte den vakre utsikten fra det åpne dekket. Hør om historien til Kraków fra båtens moderne høyttaleranlegg, på polsk og engelsk. Ta inn alle de store severdighetene i byen, som Skałka-kirken, Wawel slott, det tidligere huset til pave Johannes Paul II, Norbertinerklosteret, Kościuszkohøyden, Cricoteka og De 6 broene.

Krakow: Omvisning i Wawel-slottet og katedralen

6. Krakow: Omvisning i Wawel-slottet og katedralen

Bli med på en historisk tidsreise med en omvisning i den tidligere residensen til de polske kongene – Wawel slott. Oppdag slottet, som ble et museum i 1930, og er vert for en enorm samling av malerier, grafikk, skulpturer, stoffer, gullsmeder, militære gjenstander, porselen og møbler. Se inne i kamrene, som viser de berømte billedvevene til Zygmunt August og de praktfulle italienske renessansemaleriene fra Lanckoronski-samlingen. Utforsk Wawel-samlingene av østlig kunst, en av de største og viktigste samlingene av telt i Europa. Lær alt om hvordan slottet også er et viktig senter for bevaring av kunst. Føl at du drar tilbake i tid når du oppdager de permanente utstillingene, som er dekorert slik de ville ha vært under renessansen og barokken.

Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

7. Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

Se alle de fantastiske tingene med en ekspert lokal guide. Utforsk residensen til polske konger på det kongelige Wawel-slottet, og har blitt et av de viktigste museene i Polen siden 1930. Se en enorm samling av malerier, grafikk, skulpturer, tekstiler, gullsmeder, militære gjenstander, porselen og møbler, og gjenskaper utseendet til rommene fra renessansen og barokken. Besøk de kongelige kamrene som viser de berømte billedvevene til Zygmunt August og praktfulle italienske renessansemalerier fra Lanckoronski-samlingen. Se også Wawel-samlingene av østlig kunst som inneholder den viktigste og største samlingen av telt i Europa. Få inngang til Wawel-katedralen og beundre den gotiske strukturen som en gang var et fristed hvor polske monarker ble kronet.

Krakow: Guidet tur med inngangsbilletter til Wawel-slottet

8. Krakow: Guidet tur med inngangsbilletter til Wawel-slottet

Wawel Castle var residensen til kongefamilien i Polen til 1795. Det er en kilde til stor polsk stolthet og står som en av de mest spektakulære bygningene på toppen av Wawel Hill. Under omvisningen i slottet vil du få sjansen til å være vitne til storheten i Polens fortid når du passerer gjennom slottets praktfulle haller. For tiden huser slottet også et museum som inkluderer vakre gjenstander bevart fra den historiske tiden da konger og dronninger styrte landet. Under turen kan du også besøke de kongelige private leilighetene utsmykket med utsøkte billedvev, malerier og lysekroner. Slottet fungerer som et fremste kunstmuseum og inkluderer også en orientalsk kunstseksjon med den største samlingen av osmanske telt på det europeiske kontinentet. Dette 1300-tallsslottet bygget av kong Casimir II den store var på toppen av sin overflod på 1500-tallet da kong Sigismund den gamle ga i oppdrag at slottet skulle utvides og bygges inn slik det ser ut i dag. Når du er i slottet, vil du bli transportert inn i konger og dronningers tid når guiden din deler informasjon om de kongelige som en gang bodde i slottet og mytene rundt dette vakre stedet. Du kan også få se Wawel-utstillingen, som viser gjenstander som er avdekket under arkeologiske utgravninger rundt i regionen. Det inkluderer også skalamodeller av bygninger og andre arkitektoniske elementer. Wawel-slottet er anerkjent som et UNESCOs verdensarvsted og er kjent for å ha enorm kulturell og historisk betydning i Polen.

Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

9. Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

Etter en tidlig morgenhenting fra overnattingsstedet ditt i Warszawa, blir du overført til jernbanestasjonen med et privat kjøretøy. Din engelsktalende sjåfør vil hjelpe deg med innsjekkingen og vente til du går ombord på toget til Krakow. Etter en kort togtur vil du bli ønsket velkommen av en lokal engelsktalende sjåfør og starte turen via delt transport til Auschwitz. Legg ut på en 3,5-timers guidet gruppetur i Auschwitz og Birkenau. Start turen med et besøk til Auschwitz konsentrasjonsleir hvor du vil lære om hvordan den ble etablert av tyske nazister i utkanten av byen Oswiecim i 1940. Etter krigen ble leiren omgjort til et museum som viser bevis på folkemordet, som du vil ha muligheten til å bla gjennom. I museet se en film laget etter frigjøringen av leiren vist på forskjellige språk. Etter å ha tilbrakt tid i Auschwitz fortsetter turen til Birkenau-delen av konsentrasjonsleiren. Oppdag hvordan de tyske nazistene i 1941 etablerte en ny leir kalt Auschwitz II Birkenau. Mellom 1942-1945 bodde og døde omtrent 1,5 millioner mennesker her. Rundt 90 % av dem var jøder, andre var polakker, sigøynere, russere og fanger fra 28 land i Europa. I 1979 ble Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir oppført som et UNESCOs verdenskultur- og nasjonalarvsted. Avreise fra Auschwitz-Birkenau for en 1,5-timers reise til Krakow. Du vil ha tre timer ledig tid til å se hovedtorget i Krakow, det største middelalderske gamlebytorget i Europa. I gamlebyen kan du besøke Wawel-høyden hvor katedralen og det kongelige slottet er, rådhustårnet, Mariakirken, Krakow Barbican og Sukiennice, kjent som tøyhallen. Absorber byens unike atmosfære med sine tusenvis av barer og herlige regionale restauranter, historiske bygninger og hestedrevne drosjer. I løpet av turen blir det tid til å spise lunsj på restaurant. Etter din tid i Krakow går du ombord på toget rundt 19.30, blir hentet på plattformen og blir overført fra jernbanestasjonen tilbake til hotellet ditt i Warszawa.

Kraków: Lydguidet omvisning på Wawel-høyden

10. Kraków: Lydguidet omvisning på Wawel-høyden

Etter å ha hentet lydguiden din på det lokale turistinformasjonssenteret, kan du lytte til kommentarene mens du går langs gaten Kanonicza til Wawel-høyden. Wawel har vært monarkens residens siden 1000-tallet og er også stedet der polske kongelige ble kronet og begravet.  Når du har kommet til Det kongelige slott, kan du høre om hver bygnings rolle og historiene bak dem. Du vil lære om historien til hovedgården, den arkadeformede gårdsplassen, samt om   kronens skattkammer og våpenkammeret. Avslutt turen ved den berømte Dragon's Den.

Tilgjengelige aktiviteter

140 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 9

Flere reisetips for Wawel

Vil du vite mer om aktiviteter i Wawel? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Wawel

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 5 697 vurderinger

Jeg kjørte til Krakow fra Zakopane. Situasjonen på veien gjorde at jeg ble forsinket. Forsøk på å kontakte arrangøren ved å bruke telefonnummeret på billetten mislyktes. Noen minutter etter planlagt starttidspunkt for turen ringte guiden min meg. Jeg beskrev problemet, vi klarte å utsette tidspunktet for sightseeing og etter å ha nådd Krakow møttes vi på det angitte stedet.

Det er verdt å se Krakow og Wawel ved elven Vistula. Styrmannen forklarte broenes historie for oss, vi tilbrakte den timelange seilasen i en hyggelig atmosfære. Jeg ble positivt overrasket over stillheten til motoren.

Vi hadde en flink guide som tok oss med rundt i den jødiske bydelen. Hadde nok vært en fordel å ha sett filmen Schindlers liste først, men vi lærte mye nytt. Gøy med segway

Veldig godt organisert, flott opplevelse å reise nedover elven med viktige områder påpekt og forklaringer

Turen startet i tide og avsluttet i tide. Vi fant lett møtepunktet. Alt var flott