Legg til datoer

Wawel-katedralen

Wawel-katedralen: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Krakow: Omvisning i Wawel-slottet og katedralen

1. Krakow: Omvisning i Wawel-slottet og katedralen

Bli med på en historisk tidsreise med en omvisning i den tidligere residensen til de polske kongene – Wawel slott. Oppdag slottet, som ble et museum i 1930, og er vert for en enorm samling av malerier, grafikk, skulpturer, stoffer, gullsmeder, militære gjenstander, porselen og møbler. Se inne i kamrene, som viser de berømte billedvevene til Zygmunt August og de praktfulle italienske renessansemaleriene fra Lanckoronski-samlingen. Utforsk Wawel-samlingene av østlig kunst, en av de største og viktigste samlingene av telt i Europa. Lær alt om hvordan slottet også er et viktig senter for bevaring av kunst. Føl at du drar tilbake i tid når du oppdager de permanente utstillingene, som er dekorert slik de ville ha vært under renessansen og barokken.

Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

2. Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

Se alle de fantastiske tingene med en ekspert lokal guide. Utforsk residensen til polske konger på det kongelige Wawel-slottet, og har blitt et av de viktigste museene i Polen siden 1930. Se en enorm samling av malerier, grafikk, skulpturer, tekstiler, gullsmeder, militære gjenstander, porselen og møbler, og gjenskaper utseendet til rommene fra renessansen og barokken. Besøk de kongelige kamrene som viser de berømte billedvevene til Zygmunt August og praktfulle italienske renessansemalerier fra Lanckoronski-samlingen. Se også Wawel-samlingene av østlig kunst som inneholder den viktigste og største samlingen av telt i Europa. Få inngang til Wawel-katedralen og beundre den gotiske strukturen som en gang var et fristed hvor polske monarker ble kronet.

Krakow: Guidet tur med inngangsbilletter til Wawel-slottet

3. Krakow: Guidet tur med inngangsbilletter til Wawel-slottet

Wawel Castle var residensen til kongefamilien i Polen til 1795. Det er en kilde til stor polsk stolthet og står som en av de mest spektakulære bygningene på toppen av Wawel Hill. Under omvisningen i slottet vil du få sjansen til å være vitne til storheten i Polens fortid når du passerer gjennom slottets praktfulle haller. For tiden huser slottet også et museum som inkluderer vakre gjenstander bevart fra den historiske tiden da konger og dronninger styrte landet. Under turen kan du også besøke de kongelige private leilighetene utsmykket med utsøkte billedvev, malerier og lysekroner. Slottet fungerer som et fremste kunstmuseum og inkluderer også en orientalsk kunstseksjon med den største samlingen av osmanske telt på det europeiske kontinentet. Dette 1300-tallsslottet bygget av kong Casimir II den store var på toppen av sin overflod på 1500-tallet da kong Sigismund den gamle ga i oppdrag at slottet skulle utvides og bygges inn slik det ser ut i dag. Når du er i slottet, vil du bli transportert inn i konger og dronningers tid når guiden din deler informasjon om de kongelige som en gang bodde i slottet og mytene rundt dette vakre stedet. Du kan også få se Wawel-utstillingen, som viser gjenstander som er avdekket under arkeologiske utgravninger rundt i regionen. Det inkluderer også skalamodeller av bygninger og andre arkitektoniske elementer. Wawel-slottet er anerkjent som et UNESCOs verdensarvsted og er kjent for å ha enorm kulturell og historisk betydning i Polen.

Krakow: Sightseeingcruise på elven Vistula

4. Krakow: Sightseeingcruise på elven Vistula

Du starter cruiset langs elven Vistula i Krakow fra bunnen av Wawel Hill (nær gamlebyen). Dette er et utmerket valg for alle som ønsker å nyte Krakows skjønnhet fra perspektivet til en unik "Vistula". På turen vil du se de mest representative monumentene til "Kongenes by", Krakow. Du vil sette ut fra havnen "Vistula Garden" ved siden av broen Dębnicki, før du seiler ved siden av Krakows viktigste symbol; Wawel Hill og det kongelige slott. Du vil også passere St. Archicathedral, St. Stanislaus og Wenceslas, hvoretter du cruiser gjennom svingen der klosterkomplekset Vistula Sisters Norbertine ligger. Noen flere høydepunkter du vil oppleve på denne turen er Peterskirken, Erkeengelen St. Mikael, Stanislaus biskop og martyr og Kirken på klippen. På slutten av turen kommer du til fotbroen Father Bernatka som forbinder kantene til to distrikter: Kazimierz og Podgórze. Denne berømte gangbroen i Krakow kalles også "Kjærlighetens bro", og blir satt stor pris på av både turister og lokalbefolkningen. Ved avslutningen av denne turen vil du seile tilbake til Wawel Hill hvor du vil gå av skipet.

Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

5. Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

Bli kjent med Krakow i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Etter å ha lastet ned scavenger hunt-turen på mobilenheten din (via en lenke og påloggingsinformasjon mottatt på booking), bruk mobilappen og integrerte kart for å nå 10 av Krakows viktigste attraksjoner til fots. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp riktig kode og avsløre neste reisemål. Når du går gjennom byen, nyt fleksibiliteten til å sette spillet på pause når som helst for å ta en pause, ta de perfekte bildene, stopp for lunsj eller besøk et museum. Velg å fortsette omvisningen senere eller lagre resten til en annen dag. Start turen ved det imponerende rådhustårnet! Besøk den ikoniske Kraków-tøyhallen med sine unike utstillinger og utforsk den mirakuløse St. Mary's Basilica. Ta et bilde ved Floriańska-porten i sentrum og gå deg vill på historiske Plac Szczepański i sentrum av gamlebyen. Lær om banebrytende Nicolaus Copernicus og hans liv. Du vil også gå forbi den unike kirken Sts Peter og Paul, ikke glem å ta et bilde. Se, beundre, fotografer og skjelv med Wawel-katedralen i sentrum av byen, mens Smok Wawelski, symbolmonumentet, vil være prikken over i-en på denne unike turen.

Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

6. Krakow: Wawel slott og katedral omvisning

Se Krakows praktfulle landemerker med en ekspert lokal guide. Besøk Wawel-katedralen og det kongelige Wawel-slottet. Lær om polske konger og dronninger mens du besøker Royal Chambers. Utforsk residensen til polske konger på Royal Wawel Castle, som har blitt et av de viktigste museene i Polen siden 1930. Se en enorm samling av malerier, grafikk, skulpturer, tekstiler, gullsmeder, militære gjenstander, porselen og møbler, og gjenskaper utseendet til rommene fra renessansen og barokken. Besøk de kongelige kamrene som viser de berømte billedvevene til Zygmunt August og praktfulle italienske renessansemalerier fra Lanckoronski-samlingen. Se Wawel-samlingene av østlig kunst inneholde den største samlingen av telt i Europa. Få inngang til Wawel-katedralen og beundre den gotiske strukturen som en gang var et fristed hvor polske monarker ble kronet.

Krakow: Wawel Castle Crown Treasury Tour

7. Krakow: Wawel Castle Crown Treasury Tour

Oppdag den rike arven til polske konger og dronninger på denne guidede turen til kroneskatten på Wawel-slottet i Krakow. Oppdag historiens og praktens mystiske verden på Wawel! Vi inviterer deg til en uforglemmelig reise gjennom tiden til hjertet av den polske kongelige fortiden - statskassen på Wawel! Oppdag de ekstraordinære skattene som har skinnet i kronene til konger og dronninger i århundrer, med kraft og skjønnhet. Denne praktfulle utstillingen viser deg juveler som har overlevd tidene for å fortelle historien sin om herlighet og makt. Tenn fantasien med gnisten av diamanter, edelstener og gull som fortsatt er en levende del av arven vår. Gjør deg klar for en spennende reise inn i historien, hvor du vil møte mesterverk av håndverk og skjønnhet som fortsetter å forbløffe. Ikke gå glipp av sjansen til å fordype deg på et øyeblikk i konger og dronningers tid, i de festlige omgivelsene til Wawel - en av de viktigste og vakreste polske festningene. Skattkammeret på Wawel venter på deg Møt din lisensierte guide utenfor slottet og forbikjøringslinjen for å besøke Crown Treasury. Oppdag praktfulle kunstverk, kronjuveler, kuler og mer. Beundre kongelige æresdekorasjoner, inkludert kappen til Ridderen av Den Hellige Ånds Orden og sjeldne smykkesamlinger. Velg mellom en tur med eller uten billett til Royal Armory. Spar tid med hopp over køen-tilgang til statskassen. Deretter besøker du Royal Armory på en selvguidet tur (hvis du har valgt det alternativet). Utforsk samlingen av rikt dekorerte våpen, donert til polske konger av middelalderske herskere fra hele Europa. Se de originale, bevingede polske husarenes rustninger og våpen. Ta inn de utsøkte våpenutstillingene av rifler, arkebusser, patrinaler og pistoler fra middelalderske europeiske fabrikker. Se den mest verdifulle samlingen av tønner i landet som bærer våpenskjoldene til polske konger, hetmaner og adelsmenn.

Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

8. Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

Velkommen til hjertet av Krakow, hvor historie, kultur og skjønnhet flettes sammen. Gamlebyen som overlevde andre verdenskrig pulserer med stemningen fra tiden da den pleide å være hovedstaden i Europas største land. Bli med oss på en omvisning i en by som ikke har endret seg mye siden middelalderen for å finne ut hvorfor den ble inkludert på verdens første UNESCOs kulturarvliste! Utforsk kongeveien: Når du følger den kongelige ruten, passerer du fantastiske landemerker, inkludert det praktfulle Wawel-slottet, den fryktinngytende Mariakirken og det travle hovedtorget. Hver side inneholder en del av byens historie, og våre ekspertguider vil bringe disse historiene til live, og legge til den dyrebare konteksten til Polens historie og kultur. Kulturknutepunkt: Gamlebyen i Krakow har lenge vært et kulturelt knutepunkt, og har vært vertskap for kunstnere, lærde og ledere fra hele Europa. Vi vil vise deg hvor du skal lete for å finne spor etter byen i dens storhetstid på 1400- og 1500-tallet, da Copernicus selv gikk disse gatene. En perle på UNESCOs verdensarvliste: Gamlebyen og Wawel-slottet er UNESCOs verdensarvsteder, og det er det en god grunn til. Dens sjarmerende gater, fantastiske arkitektur og rike historie gjør det til et av Europas mest godt bevarte og kjære reisemål. En unik opplevelse: Det som gjør Gamleby-turen vår virkelig eksepsjonell, er dybden av innsikt du vil få. Vi viser deg ikke bare severdighetene; vi gir kontekst, historier og en genuin forståelse av dette ekstraordinære stedet. På denne 2t og 30 minutters Pay What You Wish Walkative! TOUR vil du se: - middelalderske bymurer og Barbican - Stortorget med kleshallen - Mariakirken med sin berømte trompetist - Collegium Maius, den eldste bygningen til det eldste universitetet i Sentral-Øst-Europa - Erkebiskoppalasset og Johannes Paul II "pavelige vindu" - Wawel-høyden med katedralen og slottets gårdsplass - Wawel Dragon - og mye mer…!

Gamlebyen i Krakow: En selvstyrt lydtur

9. Gamlebyen i Krakow: En selvstyrt lydtur

Dykk inn i Krakows middelalderske fortid, med historier om gamle konger og ildpustende drager, på denne turen til den historiske gamlebyen og slottet. Hør hvordan Krakow ble forvandlet til en kongelig by og Polens hovedstad frem til 1596, etter å ha startet som en ydmyk handelsby. Begynn turen på byens middelalderske markedstorg, og beveg deg gjennom byen for å lære dens lange historie, fra invasjonen av krigerne til Djengis Khan, og historien til Wawel-slottet i andre verdenskrig, og fremveksten av pave Johannes Paul II, Krakows mest kjente tidligere beboer. Se frem til høydepunkter på de fire som historien om St. Marys trompetist, Krakows legendariske ildpustende drage, og ta en spasertur rundt Wawel-slottet, et UNESCOs verdensarvsted sammen med hele Krakows gamleby, og se det kongelige palasset. Hør historier om St. Mary's Basilica og Wawel-katedralen, og hør historier om Krakow Barbican, en middelalderfestning. Nyt et kort besøk til Bishop's Palace, det tidligere hjemmet til pave Johannes Paul II. Nyt en to-timers spasertur i byen, og nyt friheten til å stoppe for en pause på kafeer og forfriskninger underveis. Avslutt turen på Wawel Castle, kun en kort spasertur fra torget.

Skip-the-Line privat omvisning i Wawel-slottets kamre

10. Skip-the-Line privat omvisning i Wawel-slottets kamre

Wawel-slottet, som ligger på toppen av Wawel-høyden, er en kronjuvel i polsk historie, kongelig arv og arkitektur. Denne turen med skip-the-line-billetter lar deg slippe unna folkemengdene og utforske alle kriker og kroker av dette verdensarvstedet sammen med en ekspertguide som skreddersyr opplevelsen etter dine behov og interesser. Oppdag legendene i Krakow! Bestill en 2-timers privat omvisning i Wawel-slottets salonger og høyden. Dette alternativet inkluderer "skip-the-line"-billetter til hovedutstillingen i slottets interiør, som gir et innblikk i den polske statens og monarkiets historie. Sammen med din private guide utforsker du Wawel-høyden omgitt av forsvarsmurer, slottets sjarmerende gårdsplasser og piano nobile - de storslåtte rommene som er beregnet på møter i sejmen og senatet, kongelige audienser, bryllupsmottakelser og ball. Disse rommene er fylt med mange vakre malerier, antikke møbler og gobeliner i kordovan som illustrerer de polske kongenes makt og rikdom på den tiden. Bestill en 3-timers privat omvisning i Wawel-slottets representasjonsrom, katedralen og høyden. Dette alternativet inkluderer ekstra inngangsbilletter til Wawel-katedralen, ZIgmunts klokke og katedralmuseet. Denne nesten 1000 år gamle kirken er et arkitektonisk mesterverk og en skattkiste av kongelig kulturarv. Inne i katedralen finner du rikt dekorerte sidekapeller og representative mausoleer for polske monarker, helgener, militære ledere, forfattere og andre kjente personer. Du kan også klatre opp i katedralens tårn for å se den berømte Sigmunt-klokken og den fantastiske utsikten over Krakow. Bestill en 4-timers privat omvisning i Wawel-slottets representasjonsrom, skattkammer, katedral og høyden. På denne utvidede turen kan du oppdage hele Wawel-slottkomplekset på én dag. De ekstra "skip-the-line"-billettene til skattkammeret gir deg tilgang til en samling av de mest verdifulle insigniene som er samlet inn fra generasjon til generasjon eller som diplomatiske gaver til polske monarker. Kroner, septer og sverd er bare noen av skattene du får se. Bestill en alternativ 2-timers privat omvisning i Wawel-slottets skattkammer og høyden. Siden statssalene er stengt på mandager, tilbyr vi deg dette alternativet for å vise deg bare deler av slottet. På mandager kan du utforske Wawelhøyden, beundre slottets utvendige renessansearkitektur og borggårder og besøke det fantastiske skattkammeret med våre reserverte gratisbilletter. Bestill en alternativ 3-timers privat omvisning i Wawel-slottets skattkammer, katedralen og høyden. Inngangsbilletter er inkludert. Denne utvidede omvisningen kombinerer et besøk i skattkammeret med et besøk i Wawel-katedralen, og viser de polske kongenes og dronningenes rikdom og makt under gullalderen. Bli med og oppdag de viktigste skattene på Wawel-slottet!

Tilgjengelige aktiviteter

70 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 5

Flere reisetips for Wawel-katedralen

Vil du vite mer om aktiviteter i Wawel-katedralen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Wawel-katedralen

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 516 vurderinger

Vi bestilte turen bare ca 3 timer før den startet. Guiden var flink, man skulle tro det hadde vært første gang siden han var så ivrig etter å fortelle om slottet og katedralen. Det var verdt å kjøpe en tur, du måtte aldri vente i kø for billetter på stedet. Omgangen inkluderte en pause på 20 meter, noe som var nødvendig