Opplevelser i
Washington, DC

The US capital offers up plenty of famed monuments and museums for your touring pleasure.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Washington, DC

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Washington, DC?

De ti beste attraksjonene i Washington DC

Den amerikanske hovedstaden er en stor by i en liten innpakning. Innenfor de 158 kvadratkilometerne kan du oppfriske din kunnskap om USAs historie, vandre gatelangs og oppleve stemningen i byens eldste nabolag.

 • United States Capitol

  1. United States Capitol

  National Statuary Hall på Capitol huser en permanent utstilling med statuer av fremtredende borgere fra hele USA. Hver delstat har donert to statuer. Den største forestiller Kong Kamehameha av Hawaii, den er nesten 6 meter høy og veier nesten 7 tonn.

 • Capitol Hill

  2. Capitol Hill

  Dette er ikke bare herfra USAs regjering styrer landet, det er også et av Washingtons eldste områder. Det vrimler av ulike butikker og restauranter på Barracks Row, langs 8th Street SE.

 • Det hvite hus

  3. Det hvite hus

  Det hvite hus i Washington D.C. er et av verdens mest berømte bygg. Og skal vi tro sagnene og historiene er Det hvite hus også et av USAs mest hjemsøkte steder, flere hevder for eksempel å ha sett Lincoln og andre storheter vandre her lenge etter sin død.

 • Washingtonmonumentet

  4. Washingtonmonumentet

  Washingtonmonumentet ble åpnet for publikum i 1888 og er verdens høyeste obelisk og monument laget av stein. Den hever seg 168 meter over parkområdet National Mall og utsikten fra toppen er helt utrolig.

 • Lincolnmonumentet

  5. Lincolnmonumentet

  Washingtons mest populære severdighet huser en mer enn fem meter høy statue av mannen som opphevet slaveriet. Lincolnmonumentet var også stedet der Martin Luther King holdt sin berømte tale "I have a dream" i 1963.

 • Minnesmerke for veteranene fra Vietnamkrigen

  6. Minnesmerke for veteranene fra Vietnamkrigen

  Monumentet er kjent under navnet "the Wall" og står til minne om de 2,7 millioner mennene og kvinner som tjente i den amerikanske hæren under Vietnamkrigen. Alle de 58.286 soldatene som døde eller ble meldt savnet og aldri funnet har fått navnene sine gravert inn i monumentet.

 • Minnesmerke for veteraner fra Koreakrigen

  7. Minnesmerke for veteraner fra Koreakrigen

  De 19 statuene er en del av Korean War Veterans Memorial. Statuene representerer de fire typer militæravdelinger som deltok i den 38 måneder lange krigen og soldatene har fullt krigsutstyr.

 • Arlington kirkegård

  8. Arlington kirkegård

  John F. Kennedy og William H. Taft er de eneste to presidentene som er stedt til hvile her på Arlington kirkegård. Her finnes det også minnesmerker som hedrer de som døde i romfergene Challenger og Columbia.

 • Smithsonian Institution Building

  9. Smithsonian Institution Building

  Bygningen som huser hovedkvarteret til Smithsonian Institution i Washington kalles ofte "Slottet" på grunn av sin romantiske og gotiske arkitektur. Her kan du besøke fire ulike utstillinger, og blant annet beundre de to vakre hagene.

 • Det amerikanske nasjonalarkivet

  10. Det amerikanske nasjonalarkivet

  Det amerikanske nasjonalarkivet i Washington D.C. er stedet for å se historien på trykk. Uavhengighetserklæringen, grunnloven, rettighetsforklaringen, frigjøringserklæringen og mange andre viktige dokumenter fra historien kan du se her.

Planlegg besøket ditt

 • Billetter til Det hvite hus

  Bestill billetter på forhånd gjennom den norske ambassaden i Washington D.C. Du kan bestille et halvt år i forveien, og du bør senest bestille 21 dager før du tenker å komme. De selv-guidede omvisningene er tilgjengelig tirsdag til fredag fra klokken 07.30 til 23.00, fredager fra klokken 07.30 til 24.00 og på søndager fra klokken 07.30 til 13.00. Du må ha med deg legitimasjon. Billettene er gratis.

 • Billetter til Capitol

  Det er anbefalt at du bestiller billetter til den 90-minutter lange omvisningen på forhånd gjennom ambassaden. Det er også mulig å bestille billettene selv via internett. Besøkssenteret til Capitol er åpent hver dag fra klokken 08.30 til 16.30. Det er gratis inngang.

 • Billetter til Washingtonmonumentet

  Fordi det kun er et begrenset antall turister som får slippe inn her hver dag, så er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Du kan hente billetter på Washingtonmonumentets kontor i 15th street. Du kan også forhåndsbestille billetter på internett mot en avgift på 1,5 amerikanske dollar per billett. Det står et spesifikt tidspunkt på billetten for når du kan slippe inn. Det er åpent fra klokken 09.00 til 22.00 fra Memorial Day til Labor Day, men ellers er det åpent fra klokken 09.00 til 16.00. Det er gratis inngang.

 • Hva annet er gratis?

  Besøk til mange minnesmerker i Washington D.C. er gratis. I tillegg er det også gratis å besøke Smithsonian-museet og Den nasjonale dyrehagen. Det er også gratis å besøke nasjonalarkivet, men vi anbefaler at du bestiller billetter på nettet før du kommer. Det koster 1,5 USD per billett.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Amerikanske dollar ($)
 • Tidssone
  UTC (-05:00)
 • Landskode
  +1
 • Beste tiden å dra
  Om våren, da begynner det å bli varmt, men det er ikke så folksomt som om sommeren!

Flere reisetips for Washington, DC

Vil du vite mer om aktiviteter i Washington, DC? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Washington, DC

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 6 986 vurderinger

Flott tur med alle høydepunkter!

Flott tur med alle høydepunkter inkludert. Litt stress på hvert av stedene, men det er jo sånn når en skal få med seg alt på kort tid. Vi reiste med to tenåringer som syntes det var helt greit. Kanskje ikke noe for den yngste på 14 år, lang dag. Vel verdt å ta turen. Brian var en flott turguide.

Flott opplegg, flink sjåfør (Adam), hyggelig og kunnskapsrik guide (Marcos)!