Våre mest anbefalte ting å gjøre i Vis

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

1. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Fra Split: Tur til 5 øyer med adgang til den blå grotten

2. Fra Split: Tur til 5 øyer med adgang til den blå grotten

Utforsk øyene i Adriaterhavet på en dagstur fra Split. Besøk den blå grotten, sol deg eller snorkle ved Stinivastranden, og nyt tid på egen hånd på Hvar, i løpet av denne utflukten med en hurtiggående båt. Stig om bord en hurtiggående båt for å besøke den blå hulen på øya Biševo (billetter inkludert). Ankom når sollyset reflekteres på havbunnen og bader hulen i et helt spesielt lys. Nyt en kort kaffepause i landsbyen Komiža på øya Vis. Omkring kl. 12:00 cruiser du over til sørsiden av øya, til den lille Stinivabukten hvor du kan bade. De neste stedene du besøker er små, skjulte grotter rundt på øya Vis. Stinivabukten er dagens første badestopp for omkring en halvtime, før du drar over til øya Budikovac for neste badestopp. Dette er den eneste sandstranden blant alle steinstrendene, så sørg for å hoppe av for å kjenne litt sand mellom tærne også. Båten kjører opp på stranden, og du får mer enn nok tid til å kjøle deg ned, solbade og snorkle i denne unike bukten. Nyt panoramautsikten til Pakleni skjærgården på vei til Hvar, hvor du har mer enn 2 timer tilrådighet på egen hånd. Båten returnerer tilbake til det samme stedet hvor turen startet fra, rundt kl. 18:00.

Fra Split: Blå grotte og fem øyer med båttur til Hvar

3. Fra Split: Blå grotte og fem øyer med båttur til Hvar

På denne rundtursturen fra Split, se 5 øyer og 7 steder via hurtigbåt. Nyt den ultimate off-shore-opplevelsen med svømmepauser, fritid og uslåelig utsikt over øya. Besøk Blue Cave, Stiniva Beach, Hvar Island og mer. Begynn reisen i Split, og etter 90 minutter kommer du til Blue Cave. Deretter drar du til den vakre fiskerbyen Komiza på Vis-øya, hvor "Mamma Mia 2" ble filmet. Besøk deretter Stiniva Beach, kåret til den beste stranden i Europa. Nyt enda en svømmepause ved den skjulte turkise blå lagunen på øya Ravnik. Beundre den uberørte naturen på denne delen av øya mens du får god tid til å slappe av på rullesteinstranden og slikke sol. Neste på reiseruten er den vakre byen Hvar på Hvar-øya. Du har to timer til lunsj, og til å utforske byens utsøkte arkitektur. Før du avslutter turen – hvis du er på besøk i august – utforsk et annet bade- og snorklested i Stipanska Bay (Carpe Diem-stranden) på Pakleni-øyene (bare i juli og august).

Fra Hvar: Hurtigbåttur til Den blå grotte og øya Vis

4. Fra Hvar: Hurtigbåttur til Den blå grotte og øya Vis

Legg ut på en heldags hurtigbåttur til øya Vis og området rundt. Ta en hurtigbåttur til de mange hulene og strendene, med stopp ved Den blå grotte og lagunen for bading og snorkling. Etter å ha møtt mannskapet og dine medreisende i Hvar havn, seiler du mot øya Vis om bord på en komfortabel hurtigbåt. Første stopp blir ved Den grønne grotte, på den lille holmen Ravnik. Tilbring litt tid på å beundre det naturlige grønnfargede vannet til dette naturfenomenet, før du drar til videre Stiniva Beach.  Nyt tid på egen hånd til å bade i Stinivas krystallklare vann eller beundre de enorme klippene i bukten. Dra til den fascinerende blå grotten på Bisevo-øya. Den blå lyseffekten i grotten er spektakulær, og skapes av sollyset som reflekteres av sandbunnen. Deretter kan du fortsette til øya Budikovac for å snorkle eller sole deg ved den blå lagunen. Du får utdelt snorkle- og sikkerhetsutstyr. Til slutt, stopp for lunsj enten på Pakleni-øyene, sørkysten av Hvar-øya eller på Vis-øya. Kos deg med lunsj (for egen regning) på en av de mange restaurantene ved stranden, slapp av i en strandbar eller nyt en siste svømmetur, før returen til Hvar.

Fra Split: Blue Cave & 6 Islands båttur med snorkling

5. Fra Split: Blue Cave & 6 Islands båttur med snorkling

Utforsk de sentrale Dalmatia-øyene på en heldags hurtigbåttur fra Split. Kombiner kultur og historie mens du slapper av og nyter solstrålene i Adriaterhavets asurblå hav. Opplev noen av de mest populære øyene i regionen, fra den blå grotten til Hvar. Dagens første stopp er turens hovedhøydepunkt, den verdensberømte blå grotten på øya Biševo. Det tar rundt 1,5 til 2 timer å komme dit. For å komme inn i hulen, vil du sykle på små trebåter siden inngangen til hulen er liten og andre båter ikke har lov til å komme inn. Etter en halvtimes utforskning av den blå grotten, er neste stopp Komiža, en typisk middelhavsfiskerlandsby med vakre strender hvor du får rundt 1 times fritid til å utforske. Fortsett til sørsiden av Vis Island til Stiniva Cove. Svøm og utforsk en strand som kun er tilgjengelig med båt. Deretter kan du svømme eller snorkle i den blå lagune på øya Budikovac, eller gå i grunt krystallklart vann og bli med mannskapet i det tradisjonelle Split-ballspillet kalt picigin. På vei til byen Hvar kan du nyte panoramautsikten over Pakleni-øyene. Ditt siste stopp er byen Hvar, en veldig vakker og populær historisk by. Nyt rundt 1 time og 30 minutter fritid siden det er mange ting å gjøre og utforske. På slutten av dagen kan du lene deg tilbake og nyte turen over Adriaterhavets bølger på vei tilbake til Split.

Fra Hvar: Blue Cave, Green Cave & 5 Islands Speedboat Tour

6. Fra Hvar: Blue Cave, Green Cave & 5 Islands Speedboat Tour

Nyt en hurtigbåtutflukt fra Hvar og besøk den berømte blå grotten under et eventyr til 5 vakre øyer. Ta deg tid til å bade, sole deg eller snorkle på vakre strender med klart vann. Etter avgang fra havnen i Hvar, zoom over bølgene til det første stoppet på turen ved den blå lagunen på Budikovac-øya. Nyt svømming eller snorkling i det krystallklare vannet som har glitrende blå og grønne farger under himmelen. Reis ved siden av den blå og grønne hulen, oppkalt etter de fargerike refleksjonene av sollys inne, og skap et fortryllende naturlig syn. Reis ved siden av Stiniva-bukten på øya Vis. Beundre det unike utseendet til en av de vakreste strendene i Europa med litt tid til å slappe av i det klare blå vannet. Alternativt kan du svømme til land og ta noen flotte bilder fra bakkene rundt stranden. På vei tilbake til utgangspunktet, gjør et stopp ved Pakleni-øyene. Ta et kort cruise rundt disse små øyene og ta et stopp ved Palmižana, kjent for sin sandstrand. Etterpå kan du ri på bølgene tilbake til havnen i Hvar.

Fra Split: All-inclusive båttur m/ den blå grotte & grillmat

7. Fra Split: All-inclusive båttur m/ den blå grotte & grillmat

Ta et dagscruise fra Split for å utforske Komiža og Hvar, svøm og snorkle i uberørt vann, og nyt lokal mat på Vis-øya i en privat bukt. Nyt øl, vin, brus, croissanter, smultringer og forskjellige bakverk. Bruk snorkelutstyret som følger med når du kommer inn i Blue Lagoon på Budikovac-øya. Turen starter om morgenen for å sikre et forsprang på andre turgrupper. Når alle har satt seg hadde du ut mot den blå grotten hvor du blir tatt inn med små fiskerbåter for en sightseeingtur. Etter det kan du besøke Komiža-byen på øya Vis, den vakreste fiskerlandsbyen i Middelhavet. Du kan ta en kaffe der og ta en svømmetur. Din neste destinasjon er Budikovac-øyas blå lagune, hvor du har mer fritid. Bruk gjerne det medfølgende snorkelutstyret og håndklærne. Deretter drar du til Milna-bukten på øya Vis, hvor du får servert en nygrillet lunsj. Ta en svømmetur etter å ha nyt kaffen og isen. Sist men ikke minst, besøk Hvar by, hvor du har rundt 1-1,5 time til å slappe av og utforske før du drar tilbake til Split.

Fra Trogir/Split: Dagstur til Hvar og den blå grotte

8. Fra Trogir/Split: Dagstur til Hvar og den blå grotte

Utforsk Adriaterhavet på en hurtigbåttur til 5 uforglemmelige øyer. Nyt kystutsikten mens du seiler til de mest interessante høydepunktene, inkludert Den blå grotte. Ta deg tid til å bade og sole deg ved Den blå lagune. Hopp om bord i en hurtigbåt og møt skipperne for dagen. De har mange års erfaring som garanterer en trygg og komfortabel tur om bord. Første stoppet på båtturen blir Den blå grotten på Bišovo-øya, et unikt naturfenomen med et unikt blått lys, fra hav og sol. Etter å ha besøkt grottene på øya Bišovo, ta en kort tur til byen Komiža på øya Vis, hjemmet til noen av de modigste sjømennene ved Adriaterhavet, og hvor du kan oppleve ekte gamle dalmatiske skikker og lokal mat (ikke inkludert). Fortsett reisen mot sørsiden av øya, hvor du kan besøke den berømte Stiniva-bukten og se grottene og kysten som ble formet av de kraftige bølgene i Adriaterhavet. Nå står solen høyt på himmelen, og byr på den perfekte tiden for å bade i det krystallklare havet og nyte noen cocktailer i strandbaren på Budikovac Island (ikke inkludert). Etter du har kjølt deg ned, cruise til det siste stoppet i byen Hvar. Hvar er juvelen i Adriaterhavet, og en av de vakreste byene i Kroatia og et populært feriested for mange kjendiser. Når du kommer dit kan du utforske byen på egen hånd.

Fra Split: Blue Cave og 5 øyer-dagers tur

9. Fra Split: Blue Cave og 5 øyer-dagers tur

Turen starter med et besøk til den blå grotten på øya Biševo. Den blå grotten er et naturfenomen som er kjent for sin levende blå farge som lyser opp hulens indre. Lyset er forårsaket av solens refleksjon fra den hvite havbunnen, og skaper en surrealistisk og fantastisk visuell effekt. Du vil bli tatt med på en liten båt til hulen hvor du kan beundre den naturlige skjønnheten til denne praktfulle grotten. Turen tar deg deretter til øya Vis, hvor du kan utforske den sjarmerende fiskerlandsbyen Komiža, prøve noe av det lokale kjøkkenet og slappe av på en av øyas mange vakre strender. Neste stopp på turen er Stiniva-stranden. Stiniva-stranden er en bortgjemt og pittoresk strand som ligger på sørkysten av øya Vis i Kroatia. Det ligger i en smal vik som er omgitt av høye klipper, noe som gir stranden et unikt og fantastisk utseende. Selve stranden er ganske liten og er dekket av hvite småstein, noe som gjør den til et flott sted for soling og avslapning. Deretter besøker du Pakleni-øyene, en gruppe på 20 små øyer og holmer som ligger utenfor kysten av øya Hvar i Kroatia. De er kjent for sin fantastiske naturlige skjønnhet, krystallklare vann og bortgjemte strender, og er et populært reisemål for båtliv, bading og soling. Øyene har fått navnet sitt fra harpiksen som en gang ble samlet inn fra furutrærne på øyene og brukt til skipsbygging - det kroatiske ordet for harpiks er "paklina", derav navnet "Pakleni" (som betyr "helvete" på kroatisk, men øyene i seg selv er alt annet enn helvete). Turen fortsetter med et besøk til øya Hvar, hvor du kan utforske den historiske byen Hvar, besøke den imponerende Fortica-festningen og nyte noe av den lokale maten og vinen.

Fra Omis: Blue Cave & 5 Island Speedboat Tour

10. Fra Omis: Blue Cave & 5 Island Speedboat Tour

Begynn dagsturen med en hurtigbåttur til Blue Cave på Bisevo Island. Besøk Monk Seal Cave og utforsk den skjulte stranden. Tilbring litt tid på den fantastiske Stiniva-stranden på Vis-øya, og nyt et bade- og snorklestopp utenfor Budikovac-øya. Dra til de uberørte Pakleni-øyene, en populær kjede med 16 holmer foran Hvar-portene. Slapp av på stranden med mange bukter hvor du kan slappe av og snorkle i det krystallklare havet. Neste stopp er øya Hvar. Tilbring fritiden din på å utforske gamlebyen med sine gamle venetianske palasser og vakre torg. Gå opp trappene til den gamle festningen over byen før du drar tilbake til Omiš.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Vis

Alle aktiviteter

23 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Vis

Utforsk alle

Flere reisetips for Vis

Vil du vite mer om aktiviteter i Vis? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vis

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 2 177 vurderinger

Ulike aktiviteter som gjør hele opplevelsen morsomt. Vi hadde god nok tid til å utforske stedene vi var innom så det var ikke stressende. Stolene på båten var litt ubehagelig men sånn er det bare.

En helt utrolig opplevelse,men husk å ta med mye vann og solbeskyttelse. Vi hadde 2 flotte guider/skipper og dro ut med Rib. Takk til Sunny og Toni for en kjempe fin dag

Hvis du skal gjennom Split, er dette en aktivitet å gjøre. På den annen side er den blå hulen veldig pen, men det er mange turister.

Fantastiske besøk med duoen Magdalena og Luka. I tillegg til alle aktivitetene hadde vi sjansen til å se delfinene :) .

Det var en virkelig flott tur! Det var veldig gøy... gjerne igjen