Vikos–Aoös nasjonalpark: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Epirus: Enkel raftingopplevelse på Voidomatis-elven

1. Epirus: Enkel raftingopplevelse på Voidomatis-elven

Kjør til raftingbasen i Klidonia, på hovedveien fra landsbyen Aristi til landsbyen Papingo. Der vil raftingteamet ønske velkommen klokken 10:30 og gi deg nødvendig sikkerhetsutstyr. Når du er klar, vil en minibuss kjøre deg til startstedet, broen til Aristi-Papigo. Under overføringen vil du ha en imponerende utsikt over Tymphi-fjellet, Astraka-tårnene og Papigo-landsbyene. En sikkerhetsbriefing vil følge, litt elveøvelse og så er du i gang! Under nedstigningen vil gruppen stoppe for et valgfritt forfriskende dykk i Voidomatis krystallklare vann og besøke det øde Agioi Anargyroi-klosteret fra 1500-tallet. På siste etappe av turen padler båtgruppene under Klidonias kunstige steinbroer. Nedstigningen avsluttes like etter Klidonias bro like utenfor raftingbasen. En ting er sikkert; når du kommer til slutten, omtrent klokken 13:30, vil du ønske at du kunne begynne på nytt!

Voidomatis River Rafting Adventure

2. Voidomatis River Rafting Adventure

Vi starter vår 2-timers nedstigning ved Aristi-broen etter at vi har fått oss fullt utstyrt med spesialisert raftingutstyr. Ingen tidligere raftingerfaring er nødvendig, elven er klasse II. Vi sklir og vasser gjennom noen av de klareste (og kaldeste) vannet i Europa, gjennom uberørt natur som skinner av orientalske platantrær på et sted som er sivet i historien. Det var stedet for en sen istid (faktisk for 17.500-9.500 år siden) hvor jegers bosetting som dominerte området, setet for forskjellige klostre og stedet for et drap som kastet området i en dødelig blodfeide som varte i årevis og ødela en velstående landsby i prosessen. På slutten av turen passerer vi nedenfor Klidonia-broen av stein (sist ombygd i 1853) og hopper deretter over en kunstig demning som skaper et spennende fors. Alpine Zone-ansatte vil vente på deg ved Alpine Zone-basen, og tilbyr tradisjonelle sirupssøtsaker, vann og vaskerom/garderober.

Zagori: Vikos Gorge heldags guidet fottur

3. Zagori: Vikos Gorge heldags guidet fottur

Vikos-juvet er et av de mest populære turmålene i Hellas. Kløften består av kalksteins- og dolomittformasjoner som dateres tilbake til 150 millioner år siden og vertikale vegger som strekker seg opp til en høyde på 1700 m. Turen starter fra landsbyen Monodendri med en 45-minutters nedstigning mot elveleiet. Stien går opp og ned omgitt av bratte fjelltopper og tette skoger med løvtrær og 1800 plantearter. Før du går opp til landsbyen Vikos, besøk Voidomati-kildene, Hellas' reneste og kaldeste elv, med en gjennomsnittlig helårstemperatur på 8,5 °C. Hvis du er modig, vil du kanskje prøve opplevelsen av et veldig forfriskende dykk i det krystallklare vannet i sommermånedene. Turen avsluttes ved landsbyen Vikos, etter en times stigning fra Voidomatis-kildene.

Kipoi: Zagori landsbyer og broer fottur

4. Kipoi: Zagori landsbyer og broer fottur

Møt i sentrum av landsbyen Kipoi og sett av på turstien med guiden din. Oppdag et stort nettverk av gamle gangstier i Zagori-regionen, som ble bygget for å forbinde de 46 landsbyene i tidligere århundrer. Kryss flere imponerende steinbroer i området, bygget på 1600- og 1700-tallet og som vanligvis er kjent under navnet til velgjøreren som betalte for byggingen deres. Ankomst til den pittoreske landsbyen Koukouli. Besøk et lite museum med et utvalg eksemplarer av sjelden flora fra Vikos-juvet. Oppdag sjeldne plantesamlinger som vokser på canyons steiner og lær om "Doctors of Vikos". Deretter går du tilbake mot landsbyen Kipoi, og følger den svært gamle steinstien til Koukouli, også kjent som 'Koukouli-trinnene'. Fullfør turen tilbake i sentrum av landsbyen.

Tandemflyvning med paramotor ovenfra ioannina zagori

5. Tandemflyvning med paramotor ovenfra ioannina zagori

Paratriking er en aktivitet rettet mot alle aldre, alle mennesker, også personer med bevegelsesvansker, siden det er helt trygt og det kreves ingen erfaring fra dem. Utstyret som trengs av hver passasjer er gitt av piloten/instruktøren. Aktiviteten kalles paratriking da den involverer et trehjuls kjøretøy med to komfortable seter for at både passasjeren og piloten skal ha en hyggelig flytur. Begge bruker hjelm med intercom for å snakke under. Med trikeens kraftige motor og riktig fallskjerm tar det bare et minutt å komme opp i luften og beundre utsikten over de snødekte fjellene mens du kjenner solen og skyene på huden. Det er definitivt en befriende opplevelse som alle fortjener å oppleve!!

Fra Monodendri: Vikos Gorge Trekking med elvesvømming

6. Fra Monodendri: Vikos Gorge Trekking med elvesvømming

Vikos-juvet er den dypeste canyonen i verden. Vikos-juvet, med en lengde på 20 km, vegger som varierer fra 120–490 m dype, og en bredde fra 400 m til bare noen få meter på den smaleste delen, er oppført i Guinness rekordbok. Vikos Gorge har blitt utpekt som en verdens geopark av UNESCO. Det meste av ruten har ingen høydeforskjeller bortsett fra starten (nedoverbakke) og slutten av den (oppoverbakke). Midt i stien kan besøkende fylle opp kantinene fra en kilde. På slutten av stien vil det bli gitt en omvisning i de nærliggende Voidomatis-kildene og klosteret Panagia. Besøkende har også sjansen til å svømme i det kalde blå vannet i Voidomatis og drikke vann fra kildene. Turtiden er ca. 6-8 timer. Vanskelighetsgrad: moderat. Nødvendig utstyr: fjellsportsko eller tursko, vanntett jakke.

Zagori: 7-dagers selvguidet tur med transport

7. Zagori: 7-dagers selvguidet tur med transport

Dag 1: Ioannina – Kipi Village Avreise fra Ioannina og dra til Kipi Village. På Kipi Village kan du nyte middag og overnatting. Dag 2: Vradeto – Beloi – Vradeto Rocksteps – Koukouli – Kipi Avreise til Vradeto Village om morgenen. Fottur fra landsbyen Vradeto til utsiktspunktet Beloi. Nyt utsikten over Vikos Gorge før du drar til de berømte klippetrinnene i Vradeto. Kryss Kontodimou-broen og gå tilbake til Kipi Village for middag og overnatting. Dag 3: Kipi – Monodendri Start dagen på samme sti som i går. Følg stien fra landsbyen Koukouli og gå oppover til Vitsa. Nyt litt fritid til å slappe av og utforske landsbyen. Deretter går du til Monodendri, hvor du skal overnatte. Dag 4: Monodendri – Vikos Gorge – Vikos – Aristi Start dagen med en tidlig nedstigning i Vikos Gorge. Følg elven i ca. 4 timer til Voidomatis River Springs. Fortsett oppover til Vikos Village, hvor du blir hentet og overført til Aristi Village. Tilbring natten i Aristi Village. Dag 5: Aristi – Mikro Papigo Bli overført tilbake til Vikos Village om morgenen. Begynn turen ved kløften og gå oppover til Papingo. Beundre utsikten over de omkringliggende Papigo-tårnene. Etter omtrent 2 timer kommer du til Mikro Papigo, hvor du skal overnatte. På ettermiddagen har du muligheten til å gå til de naturlige svømmebassengene mellom Mikro og Megalo Papigo. Dag 6: Mikro Papigo – Dragon Lake – Astraka tilflukt Fra Mikro følger du en sti mot Astraka fjellhytte. Nyt en kort pause til lunsj før du drar til Dragon Lake. Besøk Dragon Lake, som ligger i Timfi-området, den står i en høyde av 2050 meter. Fottur til Astraka tilflukt, hvor du vil overnatte. Dag 7: Mikro Papingo – Ioannina Gå tilbake til Mikro Papigo, hvor du blir overført tilbake til byen Ioannina.

Zagori: Voidomatis River guidet raftingtur

8. Zagori: Voidomatis River guidet raftingtur

Oppdag Vikos–Aoös nasjonalpark fra vannet på en raftingtur langs Voidomatis-elven. Kom til raftingbasen vår i Kleidonia og sett ut for å padle langs elvens asurblå vann. Se Vikos-juvet og passerer under den gamle steinbroen i Klidonia underveis. Guiden din vil vente på deg ved raftingbasen, hvor du blir utstyrt med alt nødvendig sikkerhetsutstyr for dagen. Når du er klar, ta turen til startstedet for raftingturen, Aristis-broen. Deretter, etter en kort sikkerhetsbriefing, hopper du inn i flåten og setter ut for å padle langs Voidomatis-elven. Beundre de grønne skogene, imponerende fjell og dype kløfter mens du beveger deg nedstrøms. Stopp underveis og ta en forfriskende svømmetur i elvens krystallklare vann. Turen din avsluttes der den startet, ved raftingbasen i Kleidonia.

Pindusfjellene: Dragesjøen heldags guidet fottur

9. Pindusfjellene: Dragesjøen heldags guidet fottur

Opplev det alpine terrenget og den fantastiske utsikten over Mount Tymfi i Pindusfjellene og se utemmet natur på en heldags fottur til Dragon Lake Ifølge legenden ble innsjøen oppkalt etter dragen som sies å bo i vannet. Dragen sies å være i konstant konflikt med et annet, fra Mount Smolikas, det 2. høyeste fjellet i Hellas etter Mount Olympus. De to beistene kjempet mot hverandre ved å kaste furu og stein, og skapte det særegne landskapet du vil vandre gjennom. Mens du går, oppdag en rik fauna, inkludert alpin triton, en svært sjelden amfibie som måler mellom 8-12 centimeter i lengde, har en svart-brun skyggelagt ytre ryggrad og er beskyttet av loven. På fottur fra Mikro Papingo vil du følge en oppoverbakke til Astraka-tilfluktsstedet, hvor du kan slappe av over varm kaffe eller lunsj. Fortsett deretter til det gresskledde høylandet, besatt med markblomster. Noen ganger kan du støte på pakkesnø, selv frem til juli. Etter ca. 1,5 time kommer du til innsjøen. Plassert i en høyde av 6725 fot (2050 meter) på Tymfi-fjellet, er det omgitt av de ruvende fjelltoppene Lapatos og Ploskos. Ta inn dette magiske landskapet – og hold øye med dragen – før du går tilbake til Mikro Papingo.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Vikos–Aoös nasjonalpark

Vikos–Aoös nasjonalpark
13 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Vikos–Aoös nasjonalpark

Utforsk alle

Flere reisetips for Vikos–Aoös nasjonalpark

Vil du vite mer om aktiviteter i Vikos–Aoös nasjonalpark? Trykk her for full oversikt