Legg til datoer

Ting å gjøre i
Vietnam

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Vietnam

Fra Ho Chi Minh-byen: Mekong-deltaet og Vinh Trang-pagodetur

1. Fra Ho Chi Minh-byen: Mekong-deltaet og Vinh Trang-pagodetur

Rundt 07.40. Bli hentet fra ditt sentrale hotell i Ho Chi Minh-byen og dra til Mekong-deltaet. Gå forbi grønne rismarker før du ankommer den vakre landlige My Tho. Første stopp er Vinh Trang Pagoda. Utforsk og beundre den unike arkitekturen til dette historiske stedet, som har en blanding av vietnamesisk, Khmer og kinesisk påvirkning. Fortsett turen til My Tho og ta et båtcruise langs Mekong-elven hvor du kan unnslippe den travle byen. Vi passerer skilpaddeholmen og dragen, Phoenix, og ankommer Unicorn Islet. Denne reisen tar deg gjennom rolige frukthager og rustikke landsbyer hvor du kan observere lokalbefolkningens daglige liv. Nyt en sampan-tur gjennom de kokosnøttrær-kantede kanalene. Gå av borde og utforsk landsbyen til fots. Besøk lokale familier hvor du kan nyte frukt, honningte og vin mens du lytter til tradisjonell musikk fremført av landsbyboerne. Dette er en sjanse til å se regionens landlige liv på nært hold. Etter det kan du nyte en lokal lunsj (vegansk mat tilgjengelig) Fortsett turen for å cruise til Ben Tre-provinsen - kokosnøttenes land hvor du kan besøke en kokosnøttgård og være vitne til prosessen med å lage kokosnøttgodteri, rispapir og andre kokosnøttbaserte produkter. Etter det vil du ha tid til å slappe av på en hengekøye eller sykkel rundt i landsbyen. Når solen går ned, reis tilbake til Ho Chi Minh-byen. Ankom ca kl. 17.00.

Hanoi: 1-dags cruise i Ha Long-bukten med Titop-øya og Luon-grotten

2. Hanoi: 1-dags cruise i Ha Long-bukten med Titop-øya og Luon-grotten

8:10-08:50 Shuttlebuss og turguide henter deg fra Hanoi gamle kvarter og overfører til Halong Bay med motorveien kun 2,5 timer Nyt en hel dagstur til Ha Long Bay og bli fordypet i skjønnheten til steinfjellene, grottene, sandstranden og mer. Gå ombord i et kjøretøy fra hotellet og nyt en naturskjønn kjøretur gjennom de grønne jordene. Ankom Tuan Chau-havnen og cruise gjennom det turkise vannet og fantastiske fjellformasjonene. Nyt skjønnheten i omgivelsene mens du nyter en tradisjonell vietnamesisk lunsj om bord. Deretter vil du fortsette å utforske den vakre Sung Sot-hulen, kjent som den overraskende hulen. Beundre de glitrende stalaktittene som legemliggjør utallige merkelige og unike former. Ta en kajakk eller bambusbåt for å tilbringe litt tid i vannet og oppdag den fantastiske Luon-hulen. Føl varmen fra solskinnet når du passerer Titop-øya. Ta en forfriskende dukkert i vannet eller gå til Titop-toppen for bilder med panoramautsikt over bukten. Slapp av en stund før du går tilbake til båten for å nyte en solnedgangsfest med rødvin, pommes frites, kaker og frukt. Etter å ha nådd Ha Long havn, vil sjåføren overføre deg tilbake til Hanoi. 21:00 Avslutningstur og avgang ved Hanoi Old Quarter Merk: Vi vil sende e-post bekreftet bestilling og sende detaljer tid for henting etter at du har bestilt, vennligst sjekk e-post før en dagstur starter.

Fra Ho Chi Minh-byen: Tur til Cu Chi-tunnelene og Mekongdeltaet

3. Fra Ho Chi Minh-byen: Tur til Cu Chi-tunnelene og Mekongdeltaet

Denne helgedagsturen tar deg fra Ho Chi Minh-byen til to populære attraksjoner: Cu Chi-tunneler og Mekong-deltaet. Rundt 07:35. Bli hentet på dine sentrale hoteller i Ho Chi Minh-byen og ta turen til Cu Chi-tunneler. Etter 1,5 times tur ankommer vi tunnelene hvor du får en sjanse til å lære om den fascinerende historien og betydningen av tunnelene under Vietnamkrigen. Du vil få muligheten til å krype avstander fra tunnelene, prøve deg på skytebanen og være vitne til det intrikate nettverket av underjordiske tunneler og feller som spilte en betydelig rolle i krigen. Etter å ha utforsket tunnelene, drar vi til en lokal restaurant for lunsj for å prøve noe av det deilige lokale vietnamesiske kjøkkenet (vegansk mat tilgjengelig). Etter lunsj drar vi til My Tho for å utforske Mekong-deltaet. Du får et glimt inn i lokalbefolkningens daglige liv mens vi tar en båttur nedover Mekong-elven, hvor du kan nyte det pittoreske landskapet i det omkringliggende landskapet. Vi tar deretter en sampan-tur gjennom de små vannveiene med kokospalmer langs begge sider, hvor du kan oppleve den landlige livsstilen, stoppe innom biehuset for å nyte litt lokal frukt og honningte, lytte til en levende lokal musikkopptreden fremført av landsbyboere. Vi avslutter dagen og drar tilbake til Ho Chi Minh-byen på ettermiddagen og ankommer omtrent kl. 18:55. Dette er en unik mulighet til å oppleve noe av det beste Sør-Vietnam har å tilby, med en blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet på én dag.

Hanoi: Billetter til vanndukketeater

4. Hanoi: Billetter til vanndukketeater

Dra nytte av forbi-køen-billetter til Water Puppet Theatre. Du kan velge mellom flere forestillinger til forskjellige tider på dagen. Opplev en av Vietnams mest kjente og tradisjonelle kunstformer på denne 50 minutters forestillingen. Vietnams tradisjonelle vanndukker har en helt spesiell plass i landets kultur. De har røtter som går tilbake over 1000 år, da kunstformen oppsto langs bredden av Den røde elv. I sin opprinnelige form portretterte vanndukketeateret dagliglivet på landsbygda, hvor bønder og fiskere, barneleker og romantikk sto sentralt. I dag har forestillingene begynt å inkludere landets eldgamle legender og myter.

Fra Hanoi: Heldagstur til grottene i Tam Coc, Hoa Lu og Mua

5. Fra Hanoi: Heldagstur til grottene i Tam Coc, Hoa Lu og Mua

Reis med en buss med klimaanlegg fra Hanoi til Tam Coc og kjør en Sampan-båt til imponerende grotter. Opplev det lokale livet mens du sykler gjennom pittoreske landsbyer, utforsker gamle templer og nyter en vietnamesisk lunsj. Start turen tidlig med henting på hotellet ditt i Ha Noi Old Quarter. Hopp inn i den luksuriøse minibussen for å besøke Hoa Lu, en gammel hovedstad i Vietnam. Besøk Dinh king-tempelet og Le king-tempelet fra det 10. århundre, og hør de heroiske historiene om to konger under de kinesiske krigene. Midt på dagen er det tid for å spise lunsj med vietnamesisk mat på en lokal restaurant. Fortsett til Tam Coc og ta en sampan go (tradisjonell elvebåt) langs Ngo Dong-elven for å besøke Tam Cocs tre grotter. Dra tilbake til brygga i Tam Coc og få deretter muligheten til å sykle rundt i tradisjonelle landsbyer og sentrum av Tam Coc. Besøk Mua-grotten som tiltrekker seg besøkende med sine mange interessante historier. Gå opp 500 steintrapper for å se hele veien til Tam Coc, og nyt en fantastisk panoramautsikt over landskapet og Ngo Dong-elven. Om kvelden returnerer du til Ha Noi.

Saigon: Smaksprøver på gatemat og sightseeingtur med motorsykkel

6. Saigon: Smaksprøver på gatemat og sightseeingtur med motorsykkel

Legg ut på en motorsykkeltur rundt i fire av Ho Chi Minhs fargerike bydeler. Fordyp deg i Saigons kultur og historie, bli en del av det lokale dagliglivet og spis deilige lokale retter. Du får sitte bak sjåføren og nyte den unike atmosfæren sammen med guiden og de andre reisende og skape uforglemmelige minner fra Saigon. Vår forpliktelse : - Ingen skjulte kostnader. All mat og drikke er inkludert. - Denne turen lover kun autentisk mat og Saigon Unseen som du ikke kan finne selv som turist. - Din sikkerhet er vår første prioritet! Vi er Saigon Adventure, et lovlig - lisensiert selskap. Du vil bli kjørt av gode og trygge sjåfører. Ingen forsikring vil dekke deg hvis du bestiller med ikke-lisensiert turselskap (90% av scooterturene kjøres ulovlig uten internasjonal turoperatørlisens). - Vi er topprangerte (nr. 1 Food Tour på Trip Advisor med over 9 800 gode anmeldelser). Vår smaksprøver meny: - Menyen kan endres noe avhengig av lunsj/middag. - For veganer / vegetarianer, vennligst velg privat alternativ. 1. Unik nudelsuppe med oksekjøtt i Hue-stil 2. Grillet østers med svartpeppersaus 3. Grillet banan med kokosmelk 4. Banh Xeo (sprøstekt pannekake med reker og svinekjøtt) servert med mye urter og salat. 5. Friske vårruller med peanøttsaus 6. Nyt en kald Saigon-øl 7. Kald sukkerrørsjuice med kumquat 8. Banh Mi Saigon 9. Sprø banankjeks 10. Sjasminte 11. Gå til den beste kulinariske skjulte perlen: Chuoi Nuong - grillet banan med kokosmelk. 12. Dessert på et populært sted for lokalbefolkningen. Detaljert reiserute : Start kvelden med å nyte den berømte Bun Bo Xua i distrikt 1. Det neste stedet du skal besøke er det berømte Thich Quang Duc-monumentet i distrikt 3. Deretter kjører du gjennom China Town (distrikt 5,10) og stopper ved det fargerike blomstermarkedet og det kambodsjanske markedet, der du får en kald drink og en matbit. Dette er det mest populære tilholdsstedet for lokalbefolkningen. Du vil stoppe på markedet og prøve sprø banankjeks, grillet østers med svart peppersaus og vietnamesisk pizza. Deretter går du til den beste kulinariske skjulte perlen: Chuoi Nuong - grillet banan med kokosmelk: en søt og salt smak av tropisk frukt og kokosmelksaus. Neste stopp er Nguyen Thien Thuats eldste og største leilighetskompleks. Vi klatrer opp i leiligheten og ser hvordan lokalbefolkningen bor 3-4 generasjoner i en liten leilighet og forstår mer om vårt liv og vår kultur. Her har du sjansen til å prøve vår berømte Banh Mi, fersk vårrull med peanøttsaus, kald sukkerrørsjuice med kumquat og mye mer. Deretter hopper du på scooteren og tar en herlig tur gjennom smugene og ser klesbutikker i motegaten, matleverandører og gågater. Sist, men ikke minst, oppdager du det beste stedet for dessert på et lokalt favorittsted. Sett deg ved et lite bord og slå av en prat med reiselederen. Bli bedre kjent med det lokale livet og ingrediensene i det vietnamesiske kjøkkenet. Viktig merknad: Vi tilbyr kun henting i distrikt 1,3,4 (vennligst velg hentealternativ).

Hanoi: 2-dagers Halong/Lan Ha Bay 5-stjerners cruise og balkonghytte

7. Hanoi: 2-dagers Halong/Lan Ha Bay 5-stjerners cruise og balkonghytte

Nipp til te ved solnedgang og utforsk grotter med bambusbåt på et 2-dagers, 1-natts hurtigbåtcruise fra Hanoi til Ha Long Bay og Lan Ha Bay. Bli med på kajakkpadling, svømming, tai chi og blekksprutfiske. Nyt hytteovernatting, en restaurant ombord og mer. Dag 1: Hanoi - Ha Long Bay - Lan Ha Bay 8:00-8:30 Henting ved Hanoi Old Quarter (for gjestebruk vår overføring). Etter henting starter du den 2,5-timers reisen via limousin til Tuan Chau havn. 11:30 - 12:00 Møt mannskapet og lytt til en kort orientering om cruiset ditt mens du nyter en velkomstdrink på restauranten ombord. Sjekk inn på båthytta før en lunsjbuffé på restauranten ombord. Alternativ 1: Discover Dark and Bright Cave med kajakkpadling eller bambusbåt omtrent en time her. Etter å ha besøkt den mørke og lyse grotten tilbake til hovedcruise for å svømme rundt cruiset. Nyt te eller kaffe på soldekket mens du ser på solnedgangen. Alternativ 2- Cruise mot Halong Bay og utforsk Ba Trai Dao-stranden. Dette er et flott reisemål for kajakkpadling rundt kalksteinsholmer og bading i krystallklart sjøvann. Nyt te eller kaffe på soldekket mens du ser på solnedgangen. Tiden på jakt etter solnedgang på bukten, en av de beste tidene på dagen for å se vakre bukten. Lær hvordan du lager tradisjonelle vietnamesiske vårruller under en matlagingsdemonstrasjon og klasse med kokken ombord. Deretter serveres middag, med en fast meny med sjømat i restauranten. Etter middag kan du belønne deg selv med et stort utvalg av cocktailer i panoramabaren eller oppleve spenningen ved blekksprutfiske. Tilbring resten av natten i hytta. Dag 2: Ha Long Bay - Lan Ha Bay - Hanoi Start dagen med en Tai Chi-økt mens du er omgitt av frisk luft og utsikt over solen som står opp på bukten. Etter en lett frokost Alternativ 1: Du vil besøke Trung Trang-hulen på Cat Ba Island omtrent en time, så vakker øy i Lan Ha Bay. Alternativ 2: Cruise mot Lan Ha Bay og utforske Ao Ech-området. Dette er et flott reisemål for kajakkpadling rundt kalksteinsholmer og bading i krystallklart sjøvann. 09:30 Gå tilbake til cruiset for å sjekke ut av hytta. 10:00 Nyt brunsj på restauranten mens du cruiser tilbake til Tuan Chau havn. 11:20 Ved Tuan Chau havn 11:45 Bussen vil overføres tilbake til Hanoi - Fra havnen, nyt en siste limousinoverføring tilbake til hentestedet ditt. 15:00 Endetur ved Hanoi Old Quarter Merk: Vi ga 4 cruise for denne turen, så reisende vil gå med ett alternativ der oppe. Vi tilbyr også limousinbuss til Ninh Binh, så hvis du ønsker å overføre til Ninh Binh i stedet for Hanoi, vennligst informer oss på e-post. Vi henter og slipper også ved Ninh Binh med limousinbuss i stedet for Hanoi Gratis oppsett Bryllupshytte, jubileumshytte Gratis bursdagskake for kunde har bursdag på cruise Send en e-post hvis du har spesielle ønsker der oppe.

Fra Hanoi: Tur til Ninh Binh, Trang An, Bai Dinh og Mua-grotten

8. Fra Hanoi: Tur til Ninh Binh, Trang An, Bai Dinh og Mua-grotten

Oppdag den kulturelle og naturlige arven til Ninh Binh-provinsen på en guidet dagstur fra Hanoi. Besøk Bai Dinh-tempelkomplekset, flyt gjennom de rolige elvene i Trang An, og klatre til toppen av Mua-hulene for slående panoramautsikt over steinete åser. Bli hentet fra hotellet ditt i Hanoi og avreise mot Ninh Binh. Stopp ved Bai Dinh, det største komplekset av buddhistiske templer i Vietnam, for å se på den imponerende pagoden. Se 500 Arhat-statuer laget av blå steiner, en 36-tonns bronseklokke og en 100-tonns Buddha-statue, som stiger opp til 10 meter. Ta en lunsjpause i en lokal restaurant, med en vietnamesisk buffé med geitekjøtt, fisk, kylling og stekt ris, samt vegetariske matalternativer. Fortsett til Trang An Landscape Complex, et UNESCOs verdensarvsted omtalt i 2017-filmen Kong: Skull Island. Hopp på en trebåt for å navigere gjennom de stille elvene, oppdag mystiske grotter og beundre ruvende kalksteinskarster dekket med tropiske planter. Til slutt, klatre opp 500 trinn til utsiktspunktet til Mua-hulene for å beundre panoramautsikten over Tam Coc før du går tilbake til Hanoi.

Da Nang: Lady Buddha, Marble Mountains og Am Phu Cave Tour

9. Da Nang: Lady Buddha, Marble Mountains og Am Phu Cave Tour

Etter henting fra hotellet i Da Nang eller Hoi An, besøk Son Tra-fjellet, også kjent som Monkey Mountain, for å få innsikt i Vietnams rike historie med buddhisme og hinduisme. Deretter kan du besøke Lady Buddha-statuen, den høyeste buddhiststatuen i Vietnam, som når en høyde på 220 fot (67 meter). Deretter besøker du lokale steinfabrikker og skulpturbutikker før du besøker Marble Mountain. Besøk Âm Phủ-hulen for å ta en spasertur gjennom en gjenskaping av buddhistisk helvete. Ved middagstid kan du nyte lunsj på en lokal restaurant med autentiske vietnamesiske retter. Du blir overført tilbake til hotellet rundt kl. 13.00.

Hoi An: Kurs i å lage vietnamesiske sammenleggbare lykter

10. Hoi An: Kurs i å lage vietnamesiske sammenleggbare lykter

Fordyp deg i vietnamesisk kultur med en klasse for å lage lykter. Velg mellom full- og ekspressalternativer. I full aktivitet, lag lanternene helt fra bunnen av. I ekspressaktiviteten starter du med bambusstrukturen til lyktene som allerede er laget, og begynner med å velge lyktstoffet ditt. Begynn opplevelsen med litt urtete og tradisjonell musikk. Hør om historien til Hoi An bambussilkelykter fra verten din og hvordan lokalbefolkningen tror at det å henge lykter foran huset bringer hell, lykke og rikdom. Lag lanterner formet som lotus, trekanter, hvitløk, UFOer eller diamanter og velg din egen silkestil og farge med veiledning fra instruktøren din. Denne unike aktiviteten kan nytes av hele familien, selv av barn helt ned til 3 år. Når de er ferdige, er disse lyktene enkle å brette, bære eller legge i bagasjen, slik at du kan ta med deg en original, håndlaget suvenir fra ditt besøk i Hoi An.

Alle aktiviteter

878 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Byer i Vietnam

Flere reisetips for Vietnam

Vil du vite mer om aktiviteter i Vietnam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vietnam

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 28 458 vurderinger

Turen var veldig godt organisert. Guiden vår Tang gjorde en veldig god jobb, gjennom ham fikk vi oppleve en del av atmosfæren i Vietnam. Det føltes mindre som en turistreise og mer som en tur blant venner. I reiseperioden i vintermånedene anbefales det å ta båtturen på Trang An og ikke på Tam Coc, da rismarkene og blomstene ennå ikke blomstrer på det tidspunktet.

Det var den beste dagen på turen min i Vietnam. Vakker natur, vennlig gruppe mennesker og Gary vår fantastiske guide! Sykkelturen var utmerket, båtturen var bra, men lang, 1t30. Rimelig lunsj, håper å komme tilbake til Vietnam.

Vi hadde en flott dag med Su og alle de lokale kvinnene som ble med oss i dag. Noen deler av stien var veldig gjørmete, men det var ikke noe problem fordi du fikk en hjelpende hånd.

Guiden var flytende i engelsk og visste mye om severdighetene. vakker natur også. Transporten var også flott.

Opplevde og så mye på turen, hyggelig å være litt tettere på de lokale på øya.