Opplevelser i

Venezia

Restene av middelalderens makt er bare toppen av isfjellet i denne 1600 år gamle havnebyen.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De ti beste aktiviteter og attraksjoner i Venezia

Få byer er så vakre og så fulle av sjarm og historie som Venezia. Med så mange ting å velge mellom, kan det være utfordrende å bestemme seg. Her er ti viktige attraksjoner du bør få med deg i denne vakre kanalbyen.

 • Canal Grande

  1. Canal Grande

  Canal Grande er Venezias hovedgate, laget av vann. Hopp på en kanalbuss, båt-taxi eller ta en tur med en av de ikoniske gondolene og gli forbi vakre, historiske bygninger som ligger på rekke og rad langs kanalene.

 • Dogepalasset

  2. Dogepalasset

  Palassets fornemme marmorfasade vil imponere deg, og på innsiden venter store kunstskatter. Er du glad i klassisk og historisk kunst, kommer du deg nesten ikke ut igjen herifra.

 • Markuskirken

  3. Markuskirken

  Denne overdådige kirken er Venezias kronjuvel. Den er et strålende eksempel på bysantinsk arkitektur med sin kuppel, rikt utsmykkede fasade og flotte mosaikker.

 • Sukkenes bro

  4. Sukkenes bro

  Når du seiler nedover en av kanalene i en gondol sammen med din kjære, pass da på at dere passerer Sukkenes bro. Det sies nemlig at par som kysser under denne broen lever lykkelig i alle sine dager.

 • Markusplassen

  5. Markusplassen

  Den gigantiske offentlige Markusplassen er sentrum av Venezia. Napoleon ble så overveldet av den vakre arkitekturen at han kalte Markusplassen “Europas salong”.

 • Rialtobroen

  6. Rialtobroen

  Rialtobroen er den eldste og vakreste av alle broene som krysser Canal Grande. Stå opp tidlig for å komme før de store turistmengdene samler seg her. Du vil ikke angre!

 • Lido di Venezia

  7. Lido di Venezia

  Ta en pause fra turistsirkuset og besøk den sjarmerende Lido. Her, bare en kort båttur unna sentrum, er noen av Venezias beste resturanter gjemt.

 • Teatro La Fenice

  8. Teatro La Fenice

  Du trenger ikke være en operaentusiast for å bli overveldet av Teatro La Fenice, som er et av verdens mest berømte operahus.

 • Torcello

  9. Torcello

  Den rolige øya Torcello er perfekt for en avslappende dag. Ikke glem å ta turen innom den sjarmerende kirken og se den fantastiske utsikten fra klokketårnet.

 • Gallerie dell’Accademia

  10. Gallerie dell’Accademia

  I dette museet finner du flere av de største kunstverkene i Venezia. Mange av bildene er enorme og du kan nesten få kink i nakken av å se på de store maleriene.

Planlegg besøket ditt

 • Spar penger på transport i Venezia

  Siden mange av gatene i Venezia består av vann, vil du komme til å ta vannbussen (vaporetti) mer enn du tror. Disse turene kan spise opp mer av budsjettet ditt enn du hadde tenkt, om du ikke passer på. Periodebilletter er en fin måte å spare penger på. En 12-timers billett koster det samme som tre enkeltbilletter, og kjøper du billetter som varer enda lenger, så sparer du desto mer. Du kan også få kjøpt billetter for Venezia som varer en hel uke.

 • Bardisken er din bestevenn

  Å spise og drikke i Venezia kan bli dyrt. Barer og resturanter tar som regel litt høyere pris for å sitte ved et bord, så du kan spare litt om du spiser, tar kaffen eller drinken ved bardisken. Det kan spare deg for å måtte betale tilleggsgebyr på opp til 500%!

 • Nyt utsikten

  Utsikten over byen fra toppen av kirketårnet på Markusplassen, er en av Venezias mest populære attraksjoner. Det koster 8 EUR å komme opp. Et tips er å heller dra til San Giorgio Maggiore, utsikten herifra er nesten bedre og det koster bare 3 EUR.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Fra september til november er den beste perioden.

Venezia: altri luoghi da visitare

Vuoi scoprire tutte le attività disponibili a Venezia? Clicca qui per la lista completa.

Hva folk sier om Venezia

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 80 272 vurderinger

Dyr tur på (nesten godt) forståelig engelsk.

Du får se Venezia fra en liten, intim taxibåt fra Lagunen, langs cruisebåthavnene til inngangen til Canal Grande. Bygningene, historien og litt kjendis-stoff fra gammel og ny tid ble omhyggelig omtalt. Ta med kald drikke, det er ingen bar ombord. Anbefales, selv om et 24-/48/72/timerskort med vannbussen byr på som kan tenkes av alternative ruter på på Canal Grande, andre kanaler og på øyene omkring. Turen fungerer godt som et supplement. NB! Mobillett aksepteres ikke, husk å få den skrevet ut.

Perfect tour which gave us the opportunity to taste food we never would taste otherwise. Our very good and nice guide, Alice, made most of our food choices from places almost impossible to find if you don't know where they are. Highly recommended!

Flott tur. Har ingenting å klage på. Det var hyggelige folk som kunne gjøre jobben sin. Forvent at det er lite gran kø for å ta selve turen. Vi måtte stå og vente i noen minutter for vår tur

Veldig enkel måte å komme fra flyplass til Venezia på.

Fin måte og reise fra flyplass til Venezia på, særlig hvis det er første gang du er der. Du blir fulgt fra avgangshallen til båten.

vin, historien bak vingården, vinsmaking, guidet tur og gamle bygninger i en nydelig by