Opplevelser i

Venezia

Restene av middelalderens makt er bare toppen av isfjellet i denne 1600 år gamle havnebyen.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Få gratis kansellering inntil 24 timer før aktiviteten din starter og få full refusjon.

De ti beste aktiviteter og attraksjoner i Venezia

Få byer er så vakre og så fulle av sjarm og historie som Venezia. Med så mange ting å velge mellom, kan det være utfordrende å bestemme seg. Her er ti viktige attraksjoner du bør få med deg i denne vakre kanalbyen.

 • Canal Grande

  1. Canal Grande

  Canal Grande er Venezias hovedgate, laget av vann. Hopp på en kanalbuss, båt-taxi eller ta en tur med en av de ikoniske gondolene og gli forbi vakre, historiske bygninger som ligger på rekke og rad langs kanalene.

 • Dogepalasset

  2. Dogepalasset

  Palassets fornemme marmorfasade vil imponere deg, og på innsiden venter store kunstskatter. Er du glad i klassisk og historisk kunst, kommer du deg nesten ikke ut igjen herifra.

 • Markuskirken

  3. Markuskirken

  Denne overdådige kirken er Venezias kronjuvel. Den er et strålende eksempel på bysantinsk arkitektur med sin kuppel, rikt utsmykkede fasade og flotte mosaikker.

 • Sukkenes bro

  4. Sukkenes bro

  Når du seiler nedover en av kanalene i en gondol sammen med din kjære, pass da på at dere passerer Sukkenes bro. Det sies nemlig at par som kysser under denne broen lever lykkelig i alle sine dager.

 • Markusplassen

  5. Markusplassen

  Den gigantiske offentlige Markusplassen er sentrum av Venezia. Napoleon ble så overveldet av den vakre arkitekturen at han kalte Markusplassen “Europas salong”.

 • Rialtobroen

  6. Rialtobroen

  Rialtobroen er den eldste og vakreste av alle broene som krysser Canal Grande. Stå opp tidlig for å komme før de store turistmengdene samler seg her. Du vil ikke angre!

 • Lido di Venezia

  7. Lido di Venezia

  Ta en pause fra turistsirkuset og besøk den sjarmerende Lido. Her, bare en kort båttur unna sentrum, er noen av Venezias beste resturanter gjemt.

 • Teatro La Fenice

  8. Teatro La Fenice

  Du trenger ikke være en operaentusiast for å bli overveldet av Teatro La Fenice, som er et av verdens mest berømte operahus.

 • Torcello

  9. Torcello

  Den rolige øya Torcello er perfekt for en avslappende dag. Ikke glem å ta turen innom den sjarmerende kirken og se den fantastiske utsikten fra klokketårnet.

 • Gallerie dell’Accademia

  10. Gallerie dell’Accademia

  I dette museet finner du flere av de største kunstverkene i Venezia. Mange av bildene er enorme og du kan nesten få kink i nakken av å se på de store maleriene.

Planlegg besøket ditt

 • Spar penger på transport i Venezia

  Siden mange av gatene i Venezia består av vann, vil du komme til å ta vannbussen (vaporetti) mer enn du tror. Disse turene kan spise opp mer av budsjettet ditt enn du hadde tenkt, om du ikke passer på. Periodebilletter er en fin måte å spare penger på. En 12-timers billett koster det samme som tre enkeltbilletter, og kjøper du billetter som varer enda lenger, så sparer du desto mer. Du kan også få kjøpt billetter for Venezia som varer en hel uke.

 • Bardisken er din bestevenn

  Å spise og drikke i Venezia kan bli dyrt. Barer og resturanter tar som regel litt høyere pris for å sitte ved et bord, så du kan spare litt om du spiser, tar kaffen eller drinken ved bardisken. Det kan spare deg for å måtte betale tilleggsgebyr på opp til 500%!

 • Nyt utsikten

  Utsikten over byen fra toppen av kirketårnet på Markusplassen, er en av Venezias mest populære attraksjoner. Det koster 8 EUR å komme opp. Et tips er å heller dra til San Giorgio Maggiore, utsikten herifra er nesten bedre og det koster bare 3 EUR.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Fra september til november er den beste perioden.

Flere reisetips for Venezia

Vil du vite mer om aktiviteter i Venezia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Venezia

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 85 652 vurderinger

Verdt opplevelsen, guiden var veldig kunnskapsrik, god engelsk og øretelefonene bidro til å høre tydelig. Vær på møtepunktet i tide. Basilica-tilgangen tilbyr ikke alternativ for hoppekø for noen, og krever derfor å vente i køen. Guiden fortsetter å forklare selv under Basilica-køen. Dogepalasset har alternativet hoppkø.

Chiara gjorde en utmerket jobb med å lede en gruppe på 12 i 3 timer! Hun strikket sammen en historie om venetiansk triumf, genialitet og spenst da hun beskrev grunnleggelsen av Venezia, kunsten i basilikaen og Dogepalasset og serveringen av klokketårnet (akkurat da vi var på terrassen - det var fantastisk) .

Vakker opplevelse, turen varte 30 minutter nøyaktig .. gondolen var veldig snill og forberedt .. de delte oss inn i grupper på 4 for å komme på gondolen, jeg var med kjæresten min og vi delte den med et annet par sicilianere, som oss , kjent der .. Jeg anbefaler det på det sterkeste

Veldig godt organisert. Guide (Chiara) veldig bra og led gruppen i et godt tempo. Hun forklarte mange detaljer, var tålmodig, snakket veldig godt engelsk og tålmodig. Turen er flott og verdt. Det var min andre gang i Venezia, og denne turen gir en god ide om byens makt og historie.

Ta god tid med deg hvis regata finner sted på ankomstdagen din, og du vil dra til Piazza San Marco. For da handler det bare om å løpe. For øyeblikket vil ikke bedre informasjon være dårlig. I ettertid har du allerede oppdaget denne informasjonen