Venezia
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Venezia

Se alle opplevelser i Venezia

Severdigheter i Venezia

De ti beste aktiviteter og attraksjoner i Venezia

Få byer er så vakre og så fulle av sjarm og historie som Venezia. Med så mange ting å velge mellom, kan det være utfordrende å bestemme seg. Her er ti viktige attraksjoner du bør få med deg i denne vakre kanalbyen.

Canal Grande

Canal Grande

Canal Grande er Venezias hovedgate, laget av vann. Hopp på en kanalbuss, båt-taxi eller ta en tur med en av de ikoniske gondolene og gli forbi vakre, historiske bygninger som ligger på rekke og rad langs kanalene.

Dogepalasset

Dogepalasset

Palassets fornemme marmorfasade vil imponere deg, og på innsiden venter store kunstskatter. Er du glad i klassisk og historisk kunst, kommer du deg nesten ikke ut igjen herifra.

Markuskirken

Markuskirken

Denne overdådige kirken er Venezias kronjuvel. Den er et strålende eksempel på bysantinsk arkitektur med sin kuppel, rikt utsmykkede fasade og flotte mosaikker.

Sukkenes bro

Sukkenes bro

Når du seiler nedover en av kanalene i en gondol sammen med din kjære, pass da på at dere passerer Sukkenes bro. Det sies nemlig at par som kysser under denne broen lever lykkelig i alle sine dager.

Markusplassen

Markusplassen

Den gigantiske offentlige Markusplassen er sentrum av Venezia. Napoleon ble så overveldet av den vakre arkitekturen at han kalte Markusplassen “Europas salong”.

Rialtobroen

Rialtobroen

Rialtobroen er den eldste og vakreste av alle broene som krysser Canal Grande. Stå opp tidlig for å komme før de store turistmengdene samler seg her. Du vil ikke angre!

Lido di Venezia

Lido di Venezia

Ta en pause fra turistsirkuset og besøk den sjarmerende Lido. Her, bare en kort båttur unna sentrum, er noen av Venezias beste resturanter gjemt.

Teatro La Fenice

Du trenger ikke være en operaentusiast for å bli overveldet av Teatro La Fenice, som er et av verdens mest berømte operahus.

Torcello

Torcello

Den rolige øya Torcello er perfekt for en avslappende dag. Ikke glem å ta turen innom den sjarmerende kirken og se den fantastiske utsikten fra klokketårnet.

Gallerie dell’Accademia

I dette museet finner du flere av de største kunstverkene i Venezia. Mange av bildene er enorme og du kan nesten få kink i nakken av å se på de store maleriene.

Venezia: Våre reisetips

Spar penger på transport i Venezia

Siden mange av gatene i Venezia består av vann, vil du komme til å ta vannbussen (vaporetti) mer enn du tror. Disse turene kan spise opp mer av budsjettet ditt enn du hadde tenkt, om du ikke passer på. Periodebilletter er en fin måte å spare penger på. En 12-timers billett koster det samme som tre enkeltbilletter, og kjøper du billetter som varer enda lenger, så sparer du desto mer. Du kan også få kjøpt billetter for Venezia som varer en hel uke.

Bardisken er din bestevenn

Å spise og drikke i Venezia kan bli dyrt. Barer og resturanter tar som regel litt høyere pris for å sitte ved et bord, så du kan spare litt om du spiser, tar kaffen eller drinken ved bardisken. Det kan spare deg for å måtte betale tilleggsgebyr på opp til 500%!

Nyt utsikten

Utsikten over byen fra toppen av kirketårnet på Markusplassen, er en av Venezias mest populære attraksjoner. Det koster 8 EUR å komme opp. Et tips er å heller dra til San Giorgio Maggiore, utsikten herifra er nesten bedre og det koster bare 3 EUR.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Fra september til november er den beste perioden.

Aktiviteter og turer i Venezia

De mest populære attraksjonene i Venezia

Byer i Italia

Flere reisetips for Venezia

Vil du vite mer om aktiviteter i Venezia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Venezia

Mindre prat om arkitektur og kunst, mer om selve historiene

Alt i alt en god opplevelse og en dyktig guide. Turen varte i omtrent 3 timer. Jeg vil absolutt anbefale denne varianten sammenlignet med å gjennomføre dette på egenhånd. Likevel har jeg et punkt jeg ikke er like fornøyd med. Fokuset på kunsten og arkitektur tok stor plass. Jeg savnet mer informasjon om ulike historier og faktiske hendelser. Derfor synes jeg at balansen mellom disse to var veldig ujevn. Utenom dette punktet; en god og anbefalt opplevelse.

På bussholdeplassen ble billetten på mobilen registrert av betjeningen, uten at hun sa hva hun egentlig gjorde. Bussen var da ikke å se og vi ble stående ganske usikre. Baggasjeinnlastingen var rene kaos. Ingen organiserte og koffertene ble slengt i lasterommet hulter til bulter.

Venezia: Buss Marco Polo flyplass til/fra Mestre togstasjon Vurdert av Einar Womersley, 04.10.2019

Perfect tour which gave us the opportunity to taste food we never would taste otherwise. Our very good and nice guide, Alice, made most of our food choices from places almost impossible to find if you don't know where they are. Highly recommended!

Gondoltur er en opplevelse man må få meg seg i Venezia

Det er ikke poeng å bestille gondol tur. Det er flere ruter som kjøres både dag og kveld så det er lett å få tur. Ved booing blir du automatisk plassert 6 stykker i gondolen. Dersom du bestiller der og da får du en egen gondol.

Venezia: Tradisjonell delt gondoltur Vurdert av Kristine, 29.07.2019

Flott tur. Har ingenting å klage på. Det var hyggelige folk som kunne gjøre jobben sin. Forvent at det er lite gran kø for å ta selve turen. Vi måtte stå og vente i noen minutter for vår tur

Venezia: Tradisjonell delt gondoltur Vurdert av Sebastian, 02.08.2019