Våre mest anbefalte ting å gjøre i Vatikanstaten

Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

1. Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt deretter besøket i ditt eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og hvil et øyeblikk i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

2. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

Bli med på en omvisning på et av kristendommens helligste steder, på denne guidede spaserturen i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Besøk først Fontana della Pigna, Cortile del Belvedere, Kartgalleriet (La Galleria delle Carte geografiche), Kandelabragalleriet (Galleria dei Candelabri), Pio Clementino-museet, Billedvevgalleriet (Galleria degli Arazzi), Rafaels rom (kun på omvisninger tidlig om morgenen) og Det sixtinske kapell. Bli ledet av en ekspertguide til noen av de største attraksjonene, samt til noen mindre kjente steder som andre reisende ofte går glipp av. Du får også se andre gallerier i Vatikanets museum. Til slutt besøker du Michelangelos «Pietà» ved Peterskirken, før du avslutter omvisningen i Det sixtinske kapellet.

Roma: Forbi-køen til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

3. Roma: Forbi-køen til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Besøk Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell uten å måtte stå i de lange køene. Besøk imponerende museer hvor du finner en skattekiste av romerske statuer, renessansemalerier og italienske kunstverk. Med denne forbi-køen-billetten til Vatikanmuseet, har du mer tid til å utforske den enorme samlingen av kunst som finnes i Vatikanmuseene. Gå gjennom utstillingene og galleriene, fra det runde rommet til gobelingalleriet Oppdag Belvedere, Pinecone Courtyards og det berømte kartgalleriet. Dette rommet fylt med topografiske kart over Italia av Danti, som dateres tilbake til 1583 og som fortsatt er et av de største geografiske bildene den dag i dag. Når du blar gjennom Pio Clementino-museet, kan du se den greske korshallen, statue-galleriet, Hall of the Muses og andre malerier, skulpturer og statuer, fra kunstnere som strekker seg over århundrer. Gå gjennom den majestetiske samlingen av seremonielle vogner som nå er en del av Carriage Pavilion. Oppdag de utallige skattene i Vatikanet med et besøk til Rafaels rom. Beundre de 4 rommene i Vatikanet som er kjent for sine fresker av høyrenessansens store Rafael. Beundre Rafaels «La scuola di Atene». Se det mest kjente kapellet i verden - Det sixtinske kapell. Se de vakre freskene som dekorerer interiøret fra Botticelli, Rosselli, Perugino og Ghirlandaio og den mest kjente fresken av alle – Michelangelos tak i det sixtinske kapell.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

4. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

Oppdag kunstsamlingen i Vatikanmuseene på en omvisning med en kunsthistorikerguide, med valgfri adgang til Castel Gandolfo. Gå gjennom galleriene og beundre mesterverk av Michelangelo i Det sixtinske kapell.  Møt guiden din, en kunsthistoriker som forteller deg alt om mesterverkene du får se. Hør fascinerende fakta og historier, mens du besøker kartgalleriet, billedvevgalleriet og kandelabergalleriet. Avslutt omvisningen med å se underverkene i Det sixtinske kapell, komplett med fresker av Michelangelo. Bli imponert av å stå ansikt til ansikt med Michelangelos mest kjente kunstverk «Dommedag». Du kan også få mest mulig ut av opplevelsen din ved å velge alternativet for en ekstra inngangsbillett til slottet Gandolfo og Peterskirken som du kan besøke i ditt eget tempo uten guide.

Roma: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

5. Roma: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

Utforsk den evige stad fra en hopp-på-hopp-av-sightseeingbuss med 1-dagers-, 24-, 48- eller 72-timersbilletten din. Reis forbi byens ikoner, forlat bussen på et av de åtte holdeplassene, og hopp tilbake på neste buss når du vil fortsette. Vær fleksibel mens du ser alle de fantastiske severdighetene i Roma. Legenden forteller om Romulus og Remus og de 7 åsene i Roma. I dag er byen hjem til en av verdens største kirker, Basilica di San Pietro i Vatikanet, nærmet seg gjennom en fantastisk elliptisk piazza. Blant de andre kjente severdighetene er det storslåtte Colosseum, den filmatiske Trevifontenen og den romantiske Spansketrappen. Med sin livlige kafékultur og sjarmerende trattoriaer, unnlater Roma aldri å inspirere. Hele sløyfen tar 100 minutter, og du kan hoppe av på hvilket som helst av følgende punkter underveis: Plassering nærmest bussholdeplassene våre Terminal A Largo di Villa Peretti, Terminal B Largo di Villa Peretti eller Terminal Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni i Laterano Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Largo Argentina Piazza Navona Vaticano (Castel Sant'Angelo) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

6. Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

Design din egen reiserute med en heldags forbi-billettkøen-billett, kart og en kort orientering, slik at du kan nyte høydepunktene i Vatikanmuseenes berømte samlinger i ditt eget tempo. Start med å utforske områder de fleste gruppeturer aldri ser, som maleriene i Pinacoteca-galleriet og det etruskiske museet. Eller bruk mer tid på å beundre omgivelsene på berømte steder som Pinecone Courtyard og Gallery of Maps.  Ingen tur til Vatikanet er komplett uten et besøk ved stedets mest berømte attraksjon: Det sixtinske kapell. Billetten inkluderer adgang til kapellet og orienteringen din som informerer om hva du bør se etter når du besøker denne utrolige kunstskatten.

Roma: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus-billett med panoramautsikt

7. Roma: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus-billett med panoramautsikt

Oppdag Roma i ditt eget tempo, med en åpen hopp-på hopp-av-sightseeingbuss. Beundre severdigheter fra antikkens Roma, samt barokk- og renessansebygninger i det historiske sentrum, mens du lærer om byens strålende fortid og nåtid. Opplev Roma som aldri før på med flere ulike hopp-på hopp-av-bussruter. Velg hvor du vil starte sightseeingturen din og beundre alle de beste landemerkene og toppseverdighetene i «Den evige stad» på enten den grønne ruten, eller utforsk de italienske smakene på den oransje ruten, og nyt Roma utenfor allfarvei på den blå ruten. Lydguiden om bord på bussene forteller om det du ser underveis. Du kan hoppe av og på så mange ganger du vil i løpet av 24-timers-, 48-timers- eller 72-timersperioden, eller dagsbilletten, fra du først validerte billetten din. Bussene går omkring hvert 20. minutt. Terminal 1 (på hjørnet av Piazza dei Cinquecento og Via Cavour) Santa Maria Maggiore 4 (Piazza dell’Esquilino 12). Colosseum (Via di San Gregorio nær inngangen til Palatine). Circus Maximus (Via del Circo Massimo Belvedere Romolo e Remo). Piazza Venezia (Via del Teatro Marcello 32 -34). Vatikanstaten (Lungotevere Tor di Nona 7). Villa Borghese (Via Ludovisi 48). Piazza Barberini (Via Barberini 14). Pyramid/Testaccio (Cestiuspyramiden - Ikke-katolsk kirkegård, St. Paul byport og St. Paul utenfor murene). Eataly (Eataly-markedet, Garbatella-kvarteret, gatekunst). Galleria Borghese (Via Pinciana). Bioparco/Zoo (Via Mercadante 34-36). Villa Giulia ( Piazza Thorvaldsen - Nasjonale etruskiske museer, Nasjonalgalleriet for moderne og samtidskunst). Auditorium Parco della Musica (Via de Coubartin). Maxxi-museene (Via Guido Reni 4/a).

Roma: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og St. Peters tur

8. Roma: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og St. Peters tur

Oppdag noen av de mest populære attraksjonene i Roma på en guidet vandretur i Vatikanstaten. Besøk Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken med guiden din, og beundre det utsmykkede interiøret og de berømte kunstverkene som ligger her. Møt guiden din nær inngangen til Vatikanmuseene og følg dem mens du legger ut for å utforske de mest interessante galleriene i museet. Se Rotunden, Gallery of Tapestries og Gallery of Maps. Ta inn de utsmykkede takene i hvert rom og se de eldgamle statuene, freskene og billedvev som pryder veggene. Gå deretter inn i det sixtinske kapell og beundre den intrikate fresken som dekker hele taket og veggene. Det sixtinske kapell ble malt av Michaelangelo mellom 1508 og 1512, og representerer et hjørnesteinsverk innen høyrenessansekunst. Fra skapelsen av Adam til den siste dommen dedikerte Michelangelo noen av sine største år til Det sixtinske kapell, og jobbet dag og natt – til og med sov i kapellet – for å tilfredsstille pavene i Roma. Kunstneren uttrykte også sin frustrasjon gjennom skjulte betydninger i arbeidet hans, som siden har blitt avdekket og dechiffrert. Lytt mens guiden din lar deg komme inn på Michelangelos private vitser. Til slutt, ta turen til Peterskirken for den siste etappen av din guidede vandretur. Katedralen er et av de mest kjente verkene innen renessansearkitektur og har tittelen den største kirken i verden. Utforsk interiøret i denne praktfulle strukturen med guiden din og oppdag de mange mesterverkene innen renessanse- og barokkkunst som fyller katedralen. Beundre den berømte Pietà av Michelangelo og den forseggjorte St. Peters Baldachin av Bernini. Turen din tar slutt utenfor katedralen. Herfra kan du gjerne vandre rundt på Petersplassen eller besøke det nærliggende Castel Sant'Angelo på egen hånd.

Roma: Sightseeingtur med stor buss Hop-on Hop-off

9. Roma: Sightseeingtur med stor buss Hop-on Hop-off

Gjør deg klar til å oppleve Roma som aldri før. Hopp om bord på den åpne dobbeltdekkerbussen og gjør deg klar til å bli overrasket over byens fantastiske arkitektur og fascinerende historie. Beundre det ikoniske Colosseum, nyt den fantastiske utsikten fra den berømte Spansketrappen og la deg imponere av det majestetiske Vatikanet. Med daglige avganger fra Termini togstasjon og muligheten til å bli med på sightseeingturen fra hvilket som helst av stoppene på ruten, er dette den perfekte måten å utforske over 10 steder rundt i byen. Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke utforske «Den evig stad» til fots med Big Bus sine fantastiske digitale selvguidede vandreturer. Oppdag skjulte perler og fordyp deg i den rike historien og kulturen til denne utrolige byen. Noen av stedene du kan se på sightseeingruten inkluderer: Basilica di Santa Maria Maggiore Colosseum Forum Romanum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venezia Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Vatikanet Peterskirken Trevifontenen Spansketrappen Piazza Barberini Termini togstasjon

Fiumicino lufthavn: Skyttelbuss til og fra Vatikanstaten

10. Fiumicino lufthavn: Skyttelbuss til og fra Vatikanstaten

Nyt en SIT-busstransport mellom Vatikanstaten og Fiumicino flyplass og bestill billetten din på forhånd i begge retninger. Dra nytte av en tjeneste som kjører hver dag hele året for å dekke behovene til alle passasjerer. Gå ut av flyplassen og ta deg til skyttelbussområdet utenfor terminal 3. Dra nytte av tjenestene til det ledsagende personalet når de hjelper kundene med overføringsdetaljene deres. Sjåføren vil hjelpe deg med å oppbevare bagasjen din i det angitte området før du kjører mot Vatikanstaten, Via Crescenzio 2. Avreise fra Via Crescenzio 2, nær Piazza Cavour, hvor personalet vil være tilgjengelig for å hjelpe deg. Bare presenter kupongen din ved ankomst for innløsning, og len deg deretter tilbake og slapp av komfortabelt. På grunn av Romas beryktede trafikk, anbefales du på det sterkeste å bestille en avgangstid i god tid før flyet ditt. Bli satt av utenfor ankomsthallen ved terminal 3 på Fiumicino lufthavn, hvor du enkelt kan gå opp trappene til avgangsportene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Vatikanstaten

Alle aktiviteter

473 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Ofte stilte spørsmål om Vatikanstaten

Flere reisetips for Vatikanstaten

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanstaten? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanstaten

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 191 587 vurderinger

Jeg anbefaler å bestille i god tid.......det vil ikke være mulig for deg å endre klokkeslett eller dato for besøket etter bare noen få dager, slik som dessverre skjedde med meg. Adressen for å løse inn kupongen er hundre meter fra hovedinngangen og var lett nok å finne. Du vil få utdelt et pass som du må vise til vaktene ved inngangen for å få tilgang og som du deretter må løse inn når du er inne for å få selve billetten (billettkontoret i atriumet, etter rulletrappen). I slutten av oktober var køen (for de som kjøpte billetter, mener jeg) allerede lang nok klokken 9:30 om morgenen, enn si om sommeren...... Heldigvis hadde vi en fordel og i løpet av noen minutter var vi inne (det er to adkomstbaner, en rask for de som har pass som oss, og en mye, mye lengre for de som må kjøpe billett på stedet). Samlet flott opplevelse.

Vi kjøpte billetter i siste liten ( natten før), men anbefaler at billetter kjøpes i god tid( flaks at vi fant billetter for det var utsolgt hos andre leverandører). Betal heller mere og slipp unna den laaaange køen!!- Du kommer ikke til å angre! Beregn god tid for Vatikanstaten er veldig stor og det er mye å se!

Had a great tour with our guide Fabio. He was very knowledgeable and fluent in English. Really enjoyed the information he gave us on the details in the Vatican City.

Great guide and tour. You get to see everything early without many others. Would recommend choosing this one for your visit to St. Peters church.

It was a blessing to visit musei Vaticani we had bougt tickets online and ewerithing went smoothly.