Opplevelser i
Vatikanstaten

Se skattene til Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hva er Vatikanstaten?

Alle har hørt om Vatikanstaten. Men hva er det egentlig? Er det en del av Roma? Er det selvstendig? Er det bare prester som har adgang? Det er mange mysterier og misforståelser rundt Vatikanstaten. Her får du fem fascinerende fakta.

 • Verdens minste land

  1. Verdens minste land

  Med en befolkning på 842 personer og et området på 0,44 km2 (omtrent en åttendedel av Central Park i New York) er Vatikanstaten verdens minste, selvstendige stat.

 • En økonomi uten handel og skatter

  2. En økonomi uten handel og skatter

  Fordi økonomien er fullstendig ikke-kommersiell, kommer alle Vatikanstatens inntekter fra donasjoner, museumsinntekter og salg av frimerker, bøker og suvenirer til besøkende.

 • En kulturell skattekiste

  3. En kulturell skattekiste

  Med de verdensberømte Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken, er Vatikanstaten en svært populær turistattraksjon. Hvert år kommer det over 4 millioner besøkende hit.

 • Pavens hemmelige tunell

  4. Pavens hemmelige tunell

  I 1277 ble det bygget en hemmelig gang mellom Vatikanet og Sant’Angelo-slottet som ligger like ved. Hensikten var at paven skulle ha en mulig fluktrute dersom Vatikanstaten ble angrepet.

 • Nei, det er ikke gateteater!

  5. Nei, det er ikke gateteater!

  Mennene kledd i fargerike klær foran byporten er den berømte Sveitsergarden. Tidligere var de leiesoldater, men i dag er de Vatikanstatens permanente hær.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å dra hit?

  Vatikanstaten er et ekstremt populært reisemål hele året rundt. Men dersom du ønsker et roligere besøk bør du reise i lavsesong, som er fra november til februar.

 • Beregn god tid

  Det er så mye å se i Vatikanstaten, beregn god tid. Viktig å huske er om du ønsker å se Det sixtinske kapell, må du dra til Vatikanmuseene før klokken 15.00 for å rekke kapellet før det stenger.

 • Bestille omvisning?

  Selv om det er mer enn nok å ta inn om man besøker Vatikanstaten på egen hånd, vil de som ønsker å lære mer om statens rike historie ha stort utbytte av en guide. Det finnes mange omvisninger, både for grupper og privat. Merk deg at billetter må kjøpes på forhånd.

 • Se paven

  Det er lite sannsynlig at du tilfeldigvis treffer på paven når du besøker Vatikanstaten. Men hver onsdag holder han offentlig audiens. Om sommeren er det på Petersplassen og om vinteren i Audienssalen. Audiensen begynner klokken 10.30, men du må komme i god tid før det om du vil ha en bra plass. Sikkerhetskontrollen åpner mellom klokken 08.00 og 8.30.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  365 dager i året.
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Prisen på inngangsbilletter varierer.
 • Behøver jeg en guide?
  Ikke en nødvendighet, men anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Med taxi, buss, metro, trikk eller til fots. Se her for mer detaljert informasjon.
 • Flere tips

  • Store vesker er ikke tillat i museene, så pakk lett!

  • Ofte er det ingen aircondition i museene, så kle deg etter forholdene og ta med en flaske vann.

Flere reisetips for Vatikanstaten

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanstaten? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanstaten

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 126 675 vurderinger

Veldig enkelt, det er et kontor nesten foran inngangen til museene der de støttet oss for å endre reservasjonen, du må gå inn i en gruppe så vi ventet ca 10 min på at de andre skulle komme, så gikk vi inn med gruppen og den unge damen, allerede inne ga hun oss inngangsbillettene og vi passerte uten å stå i kø

Det var en flott opplevelse. Jeg kjøpte billettene med Get your Guide fordi billettene var utsolgt på Vatikanets museums nettside. Vi dro til innsamlingsstedet (turistkontoret), hvor de deretter tok oss med inn i museet, hoppet over køen, hvor de deretter ga oss billettene.

Pascal var en fantastisk guide, denne kunnskapen om Vatikanet og kunst var imponerende, de tre timene med besøk har gått veldig raskt fordi Pascal var veldig interessant. Møtestedet var enkelt å finne; Jeg anbefaler Pascal snakker veldig godt fransk

Claudia, guiden vår, var feilfri. Han var i stand til å beskrive hvert arbeid i minste detalj og gjorde omvisningen virkelig interessant. Sterkt anbefalt

We had a great trip. Our guide Katalina was very well informed and addeda lot of extra value to the experiece.