Legg til datoer

Vatikanmuseene
UNESCO-steder

UNESCO-steder

Våre mest anbefalte Vatikanmuseene UNESCO-steder

Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

1. Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt deretter besøket i ditt eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og hvil et øyeblikk i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

2. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

Bli med på en omvisning på et av kristendommens helligste steder, på denne guidede spaserturen i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Besøk først Fontana della Pigna, Cortile del Belvedere, Kartgalleriet (La Galleria delle Carte geografiche), Kandelabragalleriet (Galleria dei Candelabri), Pio Clementino-museet, Billedvevgalleriet (Galleria degli Arazzi), Rafaels rom (kun på omvisninger tidlig om morgenen) og Det sixtinske kapell. Bli ledet av en ekspertguide til noen av de største attraksjonene, samt til noen mindre kjente steder som andre reisende ofte går glipp av. Du får også se andre gallerier i Vatikanets museum. Til slutt besøker du Michelangelos «Pietà» ved Peterskirken, før du avslutter omvisningen i Det sixtinske kapellet.

Roma: Forbi-køen til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

3. Roma: Forbi-køen til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Besøk Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell uten å måtte stå i de lange køene. Besøk imponerende museer hvor du finner en skattekiste av romerske statuer, renessansemalerier og italienske kunstverk. Med denne forbi-køen-billetten til Vatikanmuseet, har du mer tid til å utforske den enorme samlingen av kunst som finnes i Vatikanmuseene. Gå gjennom utstillingene og galleriene, fra det runde rommet til gobelingalleriet Oppdag Belvedere, Pinecone Courtyards og det berømte kartgalleriet. Dette rommet fylt med topografiske kart over Italia av Danti, som dateres tilbake til 1583 og som fortsatt er et av de største geografiske bildene den dag i dag. Når du blar gjennom Pio Clementino-museet, kan du se den greske korshallen, statue-galleriet, Hall of the Muses og andre malerier, skulpturer og statuer, fra kunstnere som strekker seg over århundrer. Gå gjennom den majestetiske samlingen av seremonielle vogner som nå er en del av Carriage Pavilion. Oppdag de utallige skattene i Vatikanet med et besøk til Rafaels rom. Beundre de 4 rommene i Vatikanet som er kjent for sine fresker av høyrenessansens store Rafael. Beundre Rafaels «La scuola di Atene». Se det mest kjente kapellet i verden - Det sixtinske kapell. Se de vakre freskene som dekorerer interiøret fra Botticelli, Rosselli, Perugino og Ghirlandaio og den mest kjente fresken av alle – Michelangelos tak i det sixtinske kapell.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

4. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

Oppdag kunstsamlingen i Vatikanmuseene på en omvisning med en kunsthistorikerguide, med valgfri adgang til Castel Gandolfo. Gå gjennom galleriene og beundre mesterverk av Michelangelo i Det sixtinske kapell.  Møt guiden din, en kunsthistoriker som forteller deg alt om mesterverkene du får se. Hør fascinerende fakta og historier, mens du besøker kartgalleriet, billedvevgalleriet og kandelabergalleriet. Avslutt omvisningen med å se underverkene i Det sixtinske kapell, komplett med fresker av Michelangelo. Bli imponert av å stå ansikt til ansikt med Michelangelos mest kjente kunstverk «Dommedag». Du kan også få mest mulig ut av opplevelsen din ved å velge alternativet for en ekstra inngangsbillett til slottet Gandolfo og Peterskirken som du kan besøke i ditt eget tempo uten guide.

Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

5. Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

Design din egen reiserute med en heldags forbi-billettkøen-billett, kart og en kort orientering, slik at du kan nyte høydepunktene i Vatikanmuseenes berømte samlinger i ditt eget tempo. Start med å utforske områder de fleste gruppeturer aldri ser, som maleriene i Pinacoteca-galleriet og det etruskiske museet. Eller bruk mer tid på å beundre omgivelsene på berømte steder som Pinecone Courtyard og Gallery of Maps.  Ingen tur til Vatikanet er komplett uten et besøk ved stedets mest berømte attraksjon: Det sixtinske kapell. Billetten inkluderer adgang til kapellet og orienteringen din som informerer om hva du bør se etter når du besøker denne utrolige kunstskatten.

Roma: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og St. Peters tur

6. Roma: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og St. Peters tur

Oppdag noen av de mest populære attraksjonene i Roma på en guidet vandretur i Vatikanstaten. Besøk Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken med guiden din, og beundre det utsmykkede interiøret og de berømte kunstverkene som ligger her. Møt guiden din nær inngangen til Vatikanmuseene og følg dem mens du legger ut for å utforske de mest interessante galleriene i museet. Se Rotunden, Gallery of Tapestries og Gallery of Maps. Ta inn de utsmykkede takene i hvert rom og se de eldgamle statuene, freskene og billedvev som pryder veggene. Gå deretter inn i det sixtinske kapell og beundre den intrikate fresken som dekker hele taket og veggene. Det sixtinske kapell ble malt av Michaelangelo mellom 1508 og 1512, og representerer et hjørnesteinsverk innen høyrenessansekunst. Fra skapelsen av Adam til den siste dommen dedikerte Michelangelo noen av sine største år til Det sixtinske kapell, og jobbet dag og natt – til og med sov i kapellet – for å tilfredsstille pavene i Roma. Kunstneren uttrykte også sin frustrasjon gjennom skjulte betydninger i arbeidet hans, som siden har blitt avdekket og dechiffrert. Lytt mens guiden din lar deg komme inn på Michelangelos private vitser. Til slutt, ta turen til Peterskirken for den siste etappen av din guidede vandretur. Katedralen er et av de mest kjente verkene innen renessansearkitektur og har tittelen den største kirken i verden. Utforsk interiøret i denne praktfulle strukturen med guiden din og oppdag de mange mesterverkene innen renessanse- og barokkkunst som fyller katedralen. Beundre den berømte Pietà av Michelangelo og den forseggjorte St. Peters Baldachin av Bernini. Turen din tar slutt utenfor katedralen. Herfra kan du gjerne vandre rundt på Petersplassen eller besøke det nærliggende Castel Sant'Angelo på egen hånd.

Roma: Sightseeingtur med stor buss Hop-on Hop-off

7. Roma: Sightseeingtur med stor buss Hop-on Hop-off

Gjør deg klar til å oppleve Roma som aldri før. Hopp om bord på den åpne dobbeltdekkerbussen og gjør deg klar til å bli overrasket over byens fantastiske arkitektur og fascinerende historie. Beundre det ikoniske Colosseum, nyt den fantastiske utsikten fra den berømte Spansketrappen og la deg imponere av det majestetiske Vatikanet. Med daglige avganger fra Termini togstasjon og muligheten til å bli med på sightseeingturen fra hvilket som helst av stoppene på ruten, er dette den perfekte måten å utforske over 10 steder rundt i byen. Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke utforske «Den evig stad» til fots med Big Bus sine fantastiske digitale selvguidede vandreturer. Oppdag skjulte perler og fordyp deg i den rike historien og kulturen til denne utrolige byen. Noen av stedene du kan se på sightseeingruten inkluderer: Basilica di Santa Maria Maggiore Colosseum Forum Romanum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venezia Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Vatikanet Peterskirken Trevifontenen Spansketrappen Piazza Barberini Termini togstasjon

Roma: Offisiell omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

8. Roma: Offisiell omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Gå forbi billettkøen og få rask adgang til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Når du har kommet inn møter du guiden din som tar deg med på omvisningen og avslører den spennende historien bak det opprinnelige designet. Gå inn i Pio Clementino-museet og studer de forbløffende, klassiske romerske og greske skulpturene på nært hold, før du går til Galleria dei Candelabri, som er fullt av majestetiske marmorstrukturer. Fortsett til de 40 kartfreskene på veggene i kartgalleriet, se renessanse-kunstverkene på galleriet for veggtepper og deretter videre til de fire Rafael-rommene. Til slutt kan du beundre Michelangelos freskomaleri «Adams skapelse», i Det sixtinske kapell.

Roma: Forbi-køen-omvisning av Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

9. Roma: Forbi-køen-omvisning av Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Bli med på en 3-timers omvisning av det helligste stedet i den kristne verden, med en omvisning til fots i Vatikanmuseene, inkludert et omfattende besøk i Det sixtinske kapell. Med eksklusiv forbi-billettkøen-adgang gjennom Vatikanmuseenes partnerinngang, unngår du de vanligvis lange køene utenfor en av verdens mest populære attraksjoner. Start omvisningen på museet som regnes som et av de viktigste stedene i historien, for å se de viktige kunstsamlingene som ulike paver har ervervet gjennom århundrene. Vær på utkikk etter kjente skulpturer og mesterverk fra renessansen. Føl historiens vekt og få en fornemmelse av det hellige mens du beundrer maleriene til Raphael, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio og Michelangelo, inkludert hans mesterverk i Det sixtinske kapell.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

10. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken

Oppdag det beste av Vatikanet i løpet av en og samme omvisning.Med forbi -billettkøen -adgang til de viktigste attraksjonene har du bedre tid til å se enestående eksempler på kunst og arkitektur sammen med din ekspertguide. Nyt en optimalisert reiserute designet for å la deg få det beste ut av besøket til Vatikanmuseene i en begrenset tidsramme, og ta inn det bemerkelsesverdige sixtinske kapell, Raphael-rommene og Peterskirken blant andre høydepunkter, sammen med en ekspertguide. Besøk Det sixtinske kapell hvor du får sjansen til å se opp på Michelangelos tak, mens guiden din forklarer hemmelighetene bak Michelangelos mesterlige malerier. Nær Det sixtinske kapell ligger de private pavelige leilighetene, også kjent som Rafael-rommene. Disse utsøkt dekorerte rommene inneholder noen av de fineste eksemplene på Rafaels verk, inkludert «Athens skole» som er et gruppeportrett av antikkens mest kjente filosofer, mange av dem i forkledning av Rafaels samtidige. Ofte oversett av besøkende som har det travelt med å komme til Det sixtinske kapell, fortjener Raphael-rommene mer enn et kort stopp. Guiden din sørger for at du har god tid til å beundre Raphaels verk. Ditt besøk til Vatikanmuseene er en flott mulighet til å oppdage dens bemerkelsesverdige samlinger av gamle skulpturer, inkludert den legendariske Laocoon og Apollo Belvedere. Disse klassiske kunstverkene hadde en dyp innvirkning på renessansens kunstnere, og skulpturenes muskuløse anatomi og psykologiske intensitet påvirket arbeidet til Michelangelo og Raphael sterkt. Ledsaget av en ekspert kunsthistoriker får du vite alt om disse eldgamle mesterverkene og få en større forståelse av gresk og romersk kunst. Gå gjennom det berømte Kartgalleriet, beundre Pinecone Courtyard og besøk Belvedere Courtyard. Selv om det er umulig å se hele omfanget av Vatikanets enorme samling på noen få timer, får du på denne omvisningen se en rekke uunnværlige høydepunkter. Etter å ha forlatt Det sixtinske kapell, går du direkte inn i Peterskirken, uten å måtte stå i kø. Basilikaen har blitt beriket gjennom århundrene av hendene til utallige kunstnere og arkitekter. Under omvisningen av Peterskirken forteller guiden din om den fascinerende historien til basilikaen og setter den i sammenheng med kristendommens historie, fra dens opprinnelse som gravplass til dens nåværende prakt og internasjonale betydning.

193 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Roma

Roma

Flere reisetips for Vatikanmuseene

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanmuseene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanmuseene

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 453 vurderinger

Jeg anbefaler å bestille i god tid.......det vil ikke være mulig for deg å endre klokkeslett eller dato for besøket etter bare noen få dager, slik som dessverre skjedde med meg. Adressen for å løse inn kupongen er hundre meter fra hovedinngangen og var lett nok å finne. Du vil få utdelt et pass som du må vise til vaktene ved inngangen for å få tilgang og som du deretter må løse inn når du er inne for å få selve billetten (billettkontoret i atriumet, etter rulletrappen). I slutten av oktober var køen (for de som kjøpte billetter, mener jeg) allerede lang nok klokken 9:30 om morgenen, enn si om sommeren...... Heldigvis hadde vi en fordel og i løpet av noen minutter var vi inne (det er to adkomstbaner, en rask for de som har pass som oss, og en mye, mye lengre for de som må kjøpe billett på stedet). Samlet flott opplevelse.

It was fast paste but so informative! Our guide, Claudia, answered any questions we had and gave us an amazing tour. I think going with a guide was a way better option than going on your own because now we actually understood what we were looking at and the history. All in all we loved it! It is fast paste tho since the museum is so big, but for us it was very nice! And we got the option to stay in the museum after the tour if we wanted to

Vi kjøpte billetter i siste liten ( natten før), men anbefaler at billetter kjøpes i god tid( flaks at vi fant billetter for det var utsolgt hos andre leverandører). Betal heller mere og slipp unna den laaaange køen!!- Du kommer ikke til å angre! Beregn god tid for Vatikanstaten er veldig stor og det er mye å se!

Very good guid in the colloseum. Learned a lot the history of Rome, gladiators, the regular citizents and roolers of ancient Rome

It was a blessing to visit musei Vaticani we had bougt tickets online and ewerithing went smoothly.