Vatikanmuseene

Se hvor Vatikanet stiller ut noen av de mest uvurderlige maleriene sine, inkludert verk av Raphael og Leonardo da Vinci.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Planlegg besøket ditt

 • Når på året er det best å komme?

  Vatikanmuseene er ekstremt populært og besøkes av turister året rundt. Men om du ønsker et litt roligere besøk er det lurt å reise i perioden fra november til februar.

 • Spar penger

  Den siste søndagen i hver måned er det gratis inngang til Vatikanmuseene i åpningstiden. Dette er en super måte å spare penger på. Men pass på, disse gratis dagene er også de mest populære. Hvis du vil unngå trengsel er det kanskje lurere å komme på en alminnelig dag.

 • Velg rett tidspunkt på dagen

  Billettkontoret åpner klokken 09.00 om morgenen. Hvis du vil se så mye som mulig er det lurt å komme tidlig, for museene er enorme. Det blir ofte lange køer foran inngangen før museene åpner. Men dersom du er interessert i å unngå de lengste køene er det lurere å komme rundt klokken 13.00. De fleste kommer nemlig før lunsj og på dette tidspunktet er det ofte mulig å gå rett til inngangen.

 • Ikke kom for sent

  Selv om du vil unngå kø, ikke kom alt for sent. Billettkontoret stenger klokken 16.00 og Vatikanmuseene stenger klokken 18.00. Om du vil se Det sixtinske kapell bør du komme til Vatikanmuseene senest klokken 15.00.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  365 dager i året!
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Det finnes mange ulike billetter.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er ikke obligatorisk men det anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta taxi, buss,metro eller trikk. Du kan også gå til fots fra Roma. Se her for mer detaljert veibeskrivelse.
 • Flere tips

  • Store bager er ikke tillatt i museet, så pakk lett!

  • Ofte er det ingen aircondition i museene, så ta på deg riktige klær og husk å ta med en vannflaske.

Flere reisetips for Vatikanmuseene

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanmuseene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanmuseene

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 120 720 vurderinger

Vi fant enkelt det angitte møtepunktet, ble eskortert til billettkontoret og mottok billettene våre der. Vi bestilte denne uguidede turen da vi ønsket å oppdage Vatikanmuseene i vårt eget tempo. Det fungerte bra.

Å bestille billetter for å besøke Vatikanmuseene hjemmefra er et must når du besøker Roma. Alt fungerte perfekt. Dermed kunne besøket på et av verdens mest kjente museer nytes uten lang kø.

Marilena var en veldig kompetent guide. Hun ga oss mye interessant informasjon og guidet oss veldig dyktig gjennom mengden av besøkende.

Vi elsket aktiviteten og guiden vi hadde, en sjarmerende og veldig hyggelig jente. Det er en må se i Roma og alltid bedre med en guide

har funnet møtepunktet godt. Alt gikk på skinner der.