Vatikanmuseene
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Fra 1. juni er Vatikanmuseene åpne. For å sikre besøkendes helse og sikkerhet, vil besøkstallet være begrenset, temperaturmålinger utføres og munnbind er påkrevd for adgang.
Kjøp din billett nå

Vatikanmuseene: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Vatikanmuseene

Severdigheter i Roma

Se alle 1343 billetter og opplevelser

Fem ting du bør se i Vatikanmuseene

Alle veier fører til Rom, heter det. Og er du først i Roma må du huske å velge veien til de verdensberømte Vatikanmuseene, hvor paver gjennom århundrer har bygget opp en fantastisk kunstsamling av mesterverk. Her er det uendelig mye å se på, men sørg for ikke å gå glipp av disse fem høydepunktene.

Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell er et høydepunkt og alene verdt turen til Vatikanmuseene. Kapellet er malt av de største renessansekunstnerne og de berømte veggmaleriene er helt utrolig vakre.

Rafaels stanzer

Rafaels stanzer

Er det noe som kan måle seg med Det sixtinske kapell, så er det Rafaels stanzer. Rommene utgjør den offentlige delen av pavens residens. Veggene er utsmykket med Rafaels praktfulle fresker.

Belvedere-torsoen

Belvedere-torsoen

Denne vakre skulpturen av en muskuløs, mannlig torso har blant annet hatt stor innflytelse på renessansekunstnere som Michelangelo. Legg merke til at vi finner igjen den samme kroppsholdningen i Jesus-figuren i «Dommedag» i Det sixtinske kapell.

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Selv om maleriet aldri ble ferdig, demonstrerer dette bildet Leonardos fantastiske talent. Utrolig nok ble det en gang skåret opp og brukt som beskyttelsestrekk til en barberstol.

Sala Rotonda (Det runde rom)

Sala Rotonda (Det runde rom)

Det majestetiske rommet er formet som et lite pantheon i nyklassisistisk stil. Gulvet er dekket av overdådig mosaikk og antikke statuer står på rekke langs veggene.

Vatikanmuseene: Våre tips

Når på året er det best å komme?

Vatikanmuseene er ekstremt populært og besøkes av turister året rundt. Men om du ønsker et litt roligere besøk er det lurt å reise i perioden fra november til februar.

Spar penger

Den siste søndagen i hver måned er det gratis inngang til Vatikanmuseene i åpningstiden. Dette er en super måte å spare penger på. Men pass på, disse gratis dagene er også de mest populære. Hvis du vil unngå trengsel er det kanskje lurere å komme på en alminnelig dag.

Velg rett tidspunkt på dagen

Billettkontoret åpner klokken 09.00 om morgenen. Hvis du vil se så mye som mulig er det lurt å komme tidlig, for museene er enorme. Det blir ofte lange køer foran inngangen før museene åpner. Men dersom du er interessert i å unngå de lengste køene er det lurere å komme rundt klokken 13.00. De fleste kommer nemlig før lunsj og på dette tidspunktet er det ofte mulig å gå rett til inngangen.

Ikke kom for sent

Selv om du vil unngå kø, ikke kom alt for sent. Billettkontoret stenger klokken 16.00 og Vatikanmuseene stenger klokken 18.00. Om du vil se Det sixtinske kapell bør du komme til Vatikanmuseene senest klokken 15.00.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  365 dager i året!
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Det finnes mange ulike billetter.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er ikke obligatorisk men det anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta taxi, buss,metro eller trikk. Du kan også gå til fots fra Roma. Se her for mer detaljert veibeskrivelse.
 • Flere tips

  • Store bager er ikke tillatt i museet, så pakk lett!

  • Ofte er det ingen aircondition i museene, så ta på deg riktige klær og husk å ta med en vannflaske.

Hva folk sier om Vatikanmuseene

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
basert på 100.716 vurderinger

Lett å finne vaktene med pax mundi vester som var hyggelige og hjelpsomme. Gikk rett i sikkerhetskontrollen og videre i gruppe etter vakten inn i kirken. Dette var uten guidet tur - bestilling, kun inngang. Inne i kirken før hovedinngangen fikk vi billett med qr kode til å åpne appen for audioguide. Vi måtte laste ned appen og velge en versjon av kart over kirke med punkter og forklaring.Litt startproblemer men fikk god hjelp. Inne i kirken var det enkelt å følge punktene i guiden og sånn passe nok info. Et lite bilde ved hvert punkt så man var sikker på at man hørte på rett sted. Wifi funket svært godt inni hele kirken. Vi tok heis opp til kuppelen, trapp videre helt til topps. Trangt og varmt men fint. Så glade for å slippe den lange køen som gikk rundt hele Petersplassen denne morgenen i februar... Anbefales å betale litt ekstra da køen var ekstrem lang selv utenom sesong og tidlig på morgenen.

The tour lasted 2.5 hours, and it was really interesting. Really like the tour, and the guide. It wasnt too crowded, so we could easily walk around. Our guide, Alessandra, was amazing! She had so much knowledge, and was really kind

Our guide, Ben, was amazing! He was very passionate in his story telling , welcomed questions and made sure everyone understood what he said. We are so glad we booked this tour and can recommend this to everyone Thank you!

Fantastisk tur, anbefales. God guide, Sabrina. Håper flere respekterer bildeforbudet i det sixtinske kapell. Det bør nytes gjennom sansene ikke mobilen

Vatikanet og Det sixtinske kapell: Omvisning Vurdert av

Fort forbi kø og inn. Brukte ikke superlang tid inne da det ble svært tett med folk og ikke interesert i alt. Men fantastisk vakre og imponerende rom.