Vatikanmuseene

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem ting du bør se i Vatikanmuseene

Alle veier fører til Rom, heter det. Og er du først i Roma må du huske å velge veien til de verdensberømte Vatikanmuseene, hvor paver gjennom århundrer har bygget opp en fantastisk kunstsamling av mesterverk. Her er det uendelig mye å se på, men sørg for ikke å gå glipp av disse fem høydepunktene.

 • Det sixtinske kapell

  1. Det sixtinske kapell

  Det sixtinske kapell er et høydepunkt og alene verdt turen til Vatikanmuseene. Kapellet er malt av de største renessansekunstnerne og de berømte veggmaleriene er helt utrolig vakre.

 • Rafaels stanzer

  2. Rafaels stanzer

  Er det noe som kan måle seg med Det sixtinske kapell, så er det Rafaels stanzer. Rommene utgjør den offentlige delen av pavens residens. Veggene er utsmykket med Rafaels praktfulle fresker.

 • Belvedere-torsoen

  3. Belvedere-torsoen

  Denne vakre skulpturen av en muskuløs, mannlig torso har blant annet hatt stor innflytelse på renessansekunstnere som Michelangelo. Legg merke til at vi finner igjen den samme kroppsholdningen i Jesus-figuren i «Dommedag» i Det sixtinske kapell.

 • Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  4. Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  Selv om maleriet aldri ble ferdig, demonstrerer dette bildet Leonardos fantastiske talent. Utrolig nok ble det en gang skåret opp og brukt som beskyttelsestrekk til en barberstol.

 • Sala Rotonda (Det runde rom)

  5. Sala Rotonda (Det runde rom)

  Det majestetiske rommet er formet som et lite pantheon i nyklassisistisk stil. Gulvet er dekket av overdådig mosaikk og antikke statuer står på rekke langs veggene.

Planlegg besøket ditt

 • Når på året er det best å komme?

  Vatikanmuseene er ekstremt populært og besøkes av turister året rundt. Men om du ønsker et litt roligere besøk er det lurt å reise i perioden fra november til februar.

 • Spar penger

  Den siste søndagen i hver måned er det gratis inngang til Vatikanmuseene i åpningstiden. Dette er en super måte å spare penger på. Men pass på, disse gratis dagene er også de mest populære. Hvis du vil unngå trengsel er det kanskje lurere å komme på en alminnelig dag.

 • Velg rett tidspunkt på dagen

  Billettkontoret åpner klokken 09.00 om morgenen. Hvis du vil se så mye som mulig er det lurt å komme tidlig, for museene er enorme. Det blir ofte lange køer foran inngangen før museene åpner. Men dersom du er interessert i å unngå de lengste køene er det lurere å komme rundt klokken 13.00. De fleste kommer nemlig før lunsj og på dette tidspunktet er det ofte mulig å gå rett til inngangen.

 • Ikke kom for sent

  Selv om du vil unngå kø, ikke kom alt for sent. Billettkontoret stenger klokken 16.00 og Vatikanmuseene stenger klokken 18.00. Om du vil se Det sixtinske kapell bør du komme til Vatikanmuseene senest klokken 15.00.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  365 dager i året!
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Det finnes mange ulike billetter.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er ikke obligatorisk men det anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta taxi, buss,metro eller trikk. Du kan også gå til fots fra Roma. Se her for mer detaljert veibeskrivelse.
 • Flere tips

  • Store bager er ikke tillatt i museet, så pakk lett!

  • Ofte er det ingen aircondition i museene, så ta på deg riktige klær og husk å ta med en vannflaske.

Flere reisetips for Vatikanmuseene

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanmuseene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanmuseene

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 104 778 vurderinger

The tour lasted 2.5 hours, and it was really interesting. Really like the tour, and the guide. It wasnt too crowded, so we could easily walk around. Our guide, Alessandra, was amazing! She had so much knowledge, and was really kind

Our guide, Ben, was amazing! He was very passionate in his story telling , welcomed questions and made sure everyone understood what he said. We are so glad we booked this tour and can recommend this to everyone Thank you!

Fast entry and no ticket issues. Few people because of covid, so we got to see everything without any lines. Could've had better airconditioning.

Enkel å kjøpe. Vi ventet utenfor i 1,5 timer fordi billetten var fra kl 1300. Muligens kunne vi brukt den fra 1130 da vi booket?

Veldig bra. Instruktivt, lærerikt, excellent, kunnskapsrik guide, viste omsorg for alle.