Opplevelser i
Vatikanmuseene

Se hvor Vatikanet stiller ut noen av de mest uvurderlige maleriene sine, inkludert verk av Raphael og Leonardo da Vinci.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem ting du bør se i Vatikanmuseene

Alle veier fører til Rom, heter det. Og er du først i Roma må du huske å velge veien til de verdensberømte Vatikanmuseene, hvor paver gjennom århundrer har bygget opp en fantastisk kunstsamling av mesterverk. Her er det uendelig mye å se på, men sørg for ikke å gå glipp av disse fem høydepunktene.

 • Det sixtinske kapell

  1. Det sixtinske kapell

  Det sixtinske kapell er et høydepunkt og alene verdt turen til Vatikanmuseene. Kapellet er malt av de største renessansekunstnerne og de berømte veggmaleriene er helt utrolig vakre.

 • Rafaels stanzer

  2. Rafaels stanzer

  Er det noe som kan måle seg med Det sixtinske kapell, så er det Rafaels stanzer. Rommene utgjør den offentlige delen av pavens residens. Veggene er utsmykket med Rafaels praktfulle fresker.

 • Belvedere-torsoen

  3. Belvedere-torsoen

  Denne vakre skulpturen av en muskuløs, mannlig torso har blant annet hatt stor innflytelse på renessansekunstnere som Michelangelo. Legg merke til at vi finner igjen den samme kroppsholdningen i Jesus-figuren i «Dommedag» i Det sixtinske kapell.

 • Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  4. Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  Selv om maleriet aldri ble ferdig, demonstrerer dette bildet Leonardos fantastiske talent. Utrolig nok ble det en gang skåret opp og brukt som beskyttelsestrekk til en barberstol.

 • Sala Rotonda (Det runde rom)

  5. Sala Rotonda (Det runde rom)

  Det majestetiske rommet er formet som et lite pantheon i nyklassisistisk stil. Gulvet er dekket av overdådig mosaikk og antikke statuer står på rekke langs veggene.

Planlegg besøket ditt

 • Når på året er det best å komme?

  Vatikanmuseene er ekstremt populært og besøkes av turister året rundt. Men om du ønsker et litt roligere besøk er det lurt å reise i perioden fra november til februar.

 • Spar penger

  Den siste søndagen i hver måned er det gratis inngang til Vatikanmuseene i åpningstiden. Dette er en super måte å spare penger på. Men pass på, disse gratis dagene er også de mest populære. Hvis du vil unngå trengsel er det kanskje lurere å komme på en alminnelig dag.

 • Velg rett tidspunkt på dagen

  Billettkontoret åpner klokken 09.00 om morgenen. Hvis du vil se så mye som mulig er det lurt å komme tidlig, for museene er enorme. Det blir ofte lange køer foran inngangen før museene åpner. Men dersom du er interessert i å unngå de lengste køene er det lurere å komme rundt klokken 13.00. De fleste kommer nemlig før lunsj og på dette tidspunktet er det ofte mulig å gå rett til inngangen.

 • Ikke kom for sent

  Selv om du vil unngå kø, ikke kom alt for sent. Billettkontoret stenger klokken 16.00 og Vatikanmuseene stenger klokken 18.00. Om du vil se Det sixtinske kapell bør du komme til Vatikanmuseene senest klokken 15.00.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  365 dager i året!
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Det finnes mange ulike billetter.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er ikke obligatorisk men det anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta taxi, buss,metro eller trikk. Du kan også gå til fots fra Roma. Se her for mer detaljert veibeskrivelse.
 • Flere tips

  • Store bager er ikke tillatt i museet, så pakk lett!

  • Ofte er det ingen aircondition i museene, så ta på deg riktige klær og husk å ta med en vannflaske.

Flere reisetips for Vatikanmuseene

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanmuseene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanmuseene

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 109 256 vurderinger

Veldig enkelt, det er et kontor nesten foran inngangen til museene der de støttet oss for å endre reservasjonen, du må gå inn i en gruppe så vi ventet ca 10 min på at de andre skulle komme, så gikk vi inn med gruppen og den unge damen, allerede inne ga hun oss inngangsbillettene og vi passerte uten å stå i kø

Det var en flott opplevelse. Jeg kjøpte billettene med Get your Guide fordi billettene var utsolgt på Vatikanets museums nettside. Vi dro til innsamlingsstedet (turistkontoret), hvor de deretter tok oss med inn i museet, hoppet over køen, hvor de deretter ga oss billettene.

Pascal var en fantastisk guide, denne kunnskapen om Vatikanet og kunst var imponerende, de tre timene med besøk har gått veldig raskt fordi Pascal var veldig interessant. Møtestedet var enkelt å finne; Jeg anbefaler Pascal snakker veldig godt fransk

Claudia, guiden vår, var feilfri. Han var i stand til å beskrive hvert arbeid i minste detalj og gjorde omvisningen virkelig interessant. Sterkt anbefalt

Fantastisk tur i kunst, med en utmerket guide, Claudia, som fikk oss til å sette pris på detaljene og fortalte århundrer med historie.