Vatikanets botaniske hager

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Vatikanets botaniske hager: Opplevelser og billetter


Fem ting du bør se og gjøre i Vatikanhagene i Roma

Omtrent halvparten av Vatikanstaten består av velholdte parker og hager. For å få se dem, må du bestille en omvising og det bør helst gjøres minst en uke i forveien. Dette er virkelig å anbefale, for her er det mange skatter som venter på deg.

 • Sphere Within Sphere (Sfera con sfera)

  1. Sphere Within Sphere (Sfera con sfera)

  Arnaldo Pomodoros skulptur Sfera con sfera var det første moderne kunstverket som ble stilt ut i Vatikanmuseene. Det ser ut som om kunstverket sitter fast, men om du prøver å gi den et lite puff, vil den begynne å rotere.

 • 2. Ørnefontenen

  Denne vakre fontenen ligger like utenfor nonneklosteret Mater Ecclesiae. Fontenen er laget av Giovanni Vasanzio og ligner en himmelsk lagune.

 • Terrazzo della Pigna

  3. Terrazzo della Pigna

  Belvederegårdens øverste terrasse har fått navnet sitt fra den store bronseskulpturen som er formet som en kongle. Opprinnelig var skulpturen kronen på fontenen ved Isis-tempelet i oldtidens Roma og det strømmet store mengder vann ut fra toppen av konglen.

 • Radio Vaticana

  4. Radio Vaticana

  Radiostasjonen ble grunnlagt i 1931 og hadde på den tiden en viktig rolle med å formidle antifascistisk informasjon. Dessverre vendte mange det døve øret til da kanalen første gang rapporterte om hvordan nazistene behandlet polakker og jøder.

 • Huset til Pius IV

  5. Huset til Pius IV

  Den vakre bygningen Casina di Pio IV ble reist i 1563 og er det eldste bygget i Vatikanhagene. I dag er bygget en del av det pavelige vitenskapsakademiet.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det åpent?

  Vatikanhagene er kun åpne for publikum om de er med på en guidet omvisning. Det er strenge begrensninger på hvor mange gjester som kan komme inn samtidig, derfor bør du bestille billettene minst én uke i forveien.

 • Hvordan kommer man seg hit?

  Ottaviano-San Pietro er den nærmeste metrostasjonen. Kommer du derimot med taxi bør du spørre etter den faste taksten (mellom store severdigheter), eller sjekk at taksameteret er slått på. Noen taxisjåfører prøver seg og sier de må ta betalt for et ekstra vatikangebyr. Dette er bare tull og bare en måte å lure godtroende turister på.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpningstidene avhenger av de guidede omvisningene.
 • Pris
  Billetter til Vatikanhagene koster 32 EUR og inkluderer også inngang til museene.
 • Behøver jeg en guide?
  Vatikanhagene kan kun sees dersom du melder deg på en guidet tur.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metroen til stoppet Ottaviano-San Pietro.
 • Flere tips

  • Gåturen i hagene tar ca. to timer.

  • Det finnes også turer med buss. Sjekk på internett for mer informasjon.

Flere reisetips for Vatikanets botaniske hager

Vil du vite mer om aktiviteter i Vatikanets botaniske hager? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Vatikanets botaniske hager

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 16 573 vurderinger

Veldig enkelt, det er et kontor nesten foran inngangen til museene der de støttet oss for å endre reservasjonen, du må gå inn i en gruppe så vi ventet ca 10 min på at de andre skulle komme, så gikk vi inn med gruppen og den unge damen, allerede inne ga hun oss inngangsbillettene og vi passerte uten å stå i kø

Det var en flott opplevelse. Jeg kjøpte billettene med Get your Guide fordi billettene var utsolgt på Vatikanets museums nettside. Vi dro til innsamlingsstedet (turistkontoret), hvor de deretter tok oss med inn i museet, hoppet over køen, hvor de deretter ga oss billettene.

Forklaringen på møtestedet var litt dumt skrevet. Forsto det slik at vi skulle møte ved trappene utenfor museet. Men det var på trappene på mosatt side av gaten for museet. Ellers var dette en perfet guidet tur

It was a bit diffocult to understand the pick up point - because we tought that the stears was at entrance.

Vi hadde en guide som het Jessica, og hun var kjempe flink. Kjempe fornøyd!