Legg til datoer

De vatikanske grottene

Flere reisetips for De vatikanske grottene

Vil du vite mer om aktiviteter i De vatikanske grottene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om De vatikanske grottene

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 2 531 vurderinger

Peterskirken er et vakkert sted. En må se når du besøker Roma. Vi hadde headset som gjorde at vi kunne høre reiselederen, så vi slapp å stå rett ved siden av henne. Turen til toppen av kuppelen var definitivt verdt turen. De oppfordrer deg til å kombinere St. Peters og Vatikanet på en dag. Vi var glade for at vi gjorde dem på separate dager. Vi trengte en pause etter denne turen i varmen. Vi måtte stå i sikkerhetskøen en stund, men det var en mye kortere kø kl. 08.30 enn det var på ettermiddagen.

Å gå til Peterskirken alene, med design og kunst inni, ville nok vært tilstrekkelig, men den opplevelsen ble enormt forbedret og forsterket av den guidede turen. En veldig informert guide og engasjert i besøket, som var villig til å lære hver og en av de mest relevante detaljene, fra kuppelen til hulene. Det er verdt å fremheve oppstigningen til kuppelen som noe som absolutt ikke kan gå glipp av. Kort sagt, en unik opplevelse som ble kraftig forbedret takket være guiden.

Fantastisk utsikt over Roma og Petersplassen. De siste 15 trinnene er veldig smale og spiralformede, det er litt skummelt. Men toppen er verdt det. På den annen side er det ikke nødvendig å kjøpe hopp over køen-billetter for å besøke St Pierre og klatre opp til kuppelen, for i virkeligheten er det ingen eksisterende hopp over køen på dette monumentet.

Flott måte å oppleve på Peters Basilica. Vi tok en tidlig tur, med få mennesker og bare noen få minutter ventetid ved sikkerhetslinjen. Guiden var utmerket, veldig kunnskapsrik! Reformer også turen til toppen av kuppelen. litt klaustrofobisk, men verdt innsatsen når du ankommer toppen. Husk å ta med vann til klatringen!

Denne turen var spektakulær! Turistguiden vår, Susana, var rett og slett fantastisk. Hun tok seg tid til å forklare og presentere alt rundt basilikaen, grottene og kuppelen. Som lærer var all informasjonen viktig, siden den fikk meg til å sette enda mer pris på alt. Jeg anbefaler denne turen 100%