Valencia
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Valencia

Se alle opplevelser i Valencia

Severdigheter i Valencia

De syv beste tingene å gjøre i Valencia

Madrid og Barcelona slåss om rampelyset uten at det virker som om Valencia bryr seg om det. Valencia byr på ypperlige kulturelle attraksjoner, fantastiske aktiviteter og nabolag hvor du kan føle deg som en innfødt. For å toppe det, har den i tillegg las Fallas, en pyroteknisk festival som ikke kan sammenlignes med noe annet!

Kunst- og vitenskapsbyen (Ciudad de las Artes y de las Ciencias)

Kunst- og vitenskapsbyen (Ciudad de las Artes y de las Ciencias)

Det enorme kulturelle senteret som er designet av Santiago Calatrava, inkluderer en promenade med kunst og grøntområder, i tillegg til fem futuristiske bygninger, med skallignende strukturer som symboliserer påvirkningen av havet.

L'Oceanogràfic
Foto: Nigel Swales@flickr (CC BY-SA 2.0)

L'Oceanogràfic

Europas største akvarium har et delfinarium og en utstilling om verdens viktigste økosystem. For en unik kulinarisk opplevelse kan man innta et måltid blant fiskene på undervannsrestauranten.

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

Parken rommer hele tre afrikanske habitater, hvor dyrene eksisterer i samspill med hverandre slik de ville i sitt naturlige element. Denne parken er også designet for å kunne se dyrene helt nærme.

La Llotja de la Seda
Foto: Marcela Escandell@flickr (CC BY-SA 2.0)

La Llotja de la Seda

Verdensarven La Ljotja og den vakre hovedsalen var senteret for Valencias handel i silke. Silkebørsen fra 1500-tallet reflekterer byens handelssuksess og innvirkningen på byens økonomi.

Katedralen i Valencia

Katedralen i Valencia

Mange tror, og mange stiller spørsmål ved, om katedralen faktisk huser den hellige gral, Jesu berømte beger fra den siste nattverd. Det polerte begeret er datert til omkring det første århundre e.v.t.

Mercado Central

Mercado Central

Det kjente El Mercat har vært et matmekka for matelskere siden det ble innviet i 1928. Her får du utallige lokale produkter og regionale spesialiteter fordelt på hundrevis av forskjellige boder.

Torres de Serranos

Torres de Serranos

De imponerende gotiske tårnene fra 1391 markerte en gang bymurens hovedinngang. I sine tidligere dager fungerte tårnene både som fengsel og seremonielle adgangstårn som skulle imponere besøkende.

Valencia: Våre reisetips

Hvor mange dager bruker man i Valencia?

Tillat et minimum av fire dager i Valencia for å oppleve alle severdighetene i et behagelig tempo. Sett av en dag til vitenskapsparken og en dag til Bioparc. Er du ute etter sol og hav, bør du legge til enda en dag eller to for å dra på Valencias flotte strender. Kommer du under las Fallas i midten av mars bør du sette av en ekstra dag til å oppleve det også.

Å komme seg rundt

Det er lett å komme seg rundt i Valencia med buss, trikk og t-bane. Kjøper du et Valencia Tourist Card (VLC) inkluderer det gratis kollektivtrafikk og inngang til offentlige museer og monumenter. Byen er også svært sykkelvennlig, og tilbyr mange flotte sykkelruter, blant annet den 8 kilometer lange Turia Park som strekker seg fra området nær Bioparc til vitenskapsparken.

Hvor bør man bo i Valencia?

Valencias gamleby (Ciutat Vella) er et populært og sentralt område å bo i. Russafa er et finere alternativ og ligger i det nærliggende området Eixample. For strandløver som heller vil bo nærmere havet er La Malva - Rosa et godt valg. Det ligger cirka 30 minutter med t-banen fra byens sentrum, f.eks Colón t-banestasjon.

Billetter til vitenskapsparken

Du kan enten kjøpe billett til det ene stedet du vil besøke (Hemisfèric 8 EUR, Oceanogràfic 27.90 EUR, Vitenskapsmuseet 8 EUR), eller mikse det slik du ønsker med en pakkepris. Du kan bestille alle tre for 32 EUR, som inkluderer en 10% rabatt når du bestiller på internett. Når du velger Hemisfèric, trenger du også å velge en IMAX film du ønsker å se. Du kan kjøpe alle billettene for en spesifikk dato.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Det er ingen dårlige perioder å besøke denne byen på, da den aldri blir særlig kald. Om sommeren er det derimot flere turister, og om vinteren har noen attraksjoner kortere åpningstider. Sen vår, før sommerturistene kommer er nok den beste tiden å se byen!

Aktiviteter og turer i Valencia

De mest populære attraksjonene i Valencia

Byer i Spania

Flere reisetips for Valencia

Vil du vite mer om aktiviteter i Valencia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Valencia

Vi hadde en særdeles fin dag i Albufera.

Hyggelig båttur og en veldig hyggelig middag på en lokal restaurant (husker dessverre ikke navnet). God paella og god Sangria. Takk for en fin opplevelse.