Uffizi

One of Florence's oldest and most popular museums with a vast collection of Italian masterpieces.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem kunstverk du må få med deg i Uffizi

Uffizi er et av de eldste og mest populære museene i Firenze. Det er så stort, at selv de mest lidenskapelige kunstelskere kan føle seg utfordret. Vårt råd er kvalitet fremfor kvantitet. Her er et utvalg av noen av de beste maleriene i Uffizi, for å hjelpe deg å velge hva du vil se.

 • Maria og barnet med St. Anne (rom 7)

  1. Maria og barnet med St. Anne (rom 7)

  Masaccio var den første store renessansemaleren og i dette bilde kan man se hvordan han jobbet med å gi maleriet dybde og perspektiv. Ved siden av Maria er det gotiske engler, sannsynligvis malt av Masolino.

 • Venus' fødsel (rom 10)

  2. Venus' fødsel (rom 10)

  Botticellis maleri er kanskje det mest berømte kunstverket i Uffizi. Bildet beskriver hvordan den romerske kjærlighetsgudinnen Venus blir født av havet. Skjellet hun står i symbolisere gjenfødelse.

 • De hellige tre kongers tilbedelse (rom 15)

  3. De hellige tre kongers tilbedelse (rom 15)

  Dette uferdige verket av Leonardo da Vinci er kanskje ikke hans beste, men det gir et innblikk i malerens kunstneriske metode og er helt klart et av de mest interessante maleriene på museet.

 • Harpiemadonnaen (rom 26)

  4. Harpiemadonnaen (rom 26)

  Andrea del Sarto er en av høyrenessansens mindre kjente storheter. I rom 26 kan du sammenligne hans fryktløse og imponerende verk med malerier av den mer kjente Raphael, som levde på samme tid.

 • Bacchus (første etasje, rom 4)

  5. Bacchus (første etasje, rom 4)

  I Caravaggios samtid var det ingen som klarte å male lys og skygge på samme måte som ham. I dette portrettet av den romerske vinguden viser han frem menneskenes svakhet.

Planlegg besøket ditt

 • Åpningstider

  Uffizi er åpent fra klokken 08.15 til 18.50 tirsdag til søndag. Museet er stengt alle mandager samt 1. januar, 1. mai og 25. desember.

 • Hvor mye tid trenger man?

  Har du en stram tidsplan, er det mulig å se høydepunktene i museet på en tre timers tid. Men er du en kunstelsker, eller bare nysgjerrig på museets mange kunstverk kan du uten problemer bruke dobbelt så lang tid på et besøk.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Museet er åpent fra kl. 08.15 til 18.50, tirsdag til søndag.
 • Pris
  Billetter koster fra 23 EUR og oppover. Tips: Den føste søndagen i hver måned er det gratis inngang, men husk å komme tidlig.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide vil gjøre opplevelsen enda bedre. Sjekk gjerne ut våre bestselgende omvisninger.
 • Hvordan komme seg dit?
  Uffizi ligger til høyre for [Piazza della Signorina](/piazza-della-signoria-l3962/. Det er omtrent ti minutters gange fra sentralstasjonen i Firenze, Santa Maria Novella.
 • Flere tips
  *Det er forbudt å ta bilder med blits inne i museet.
  *Det er en god idé å kombinere turen til Uffizi med en dag i Firenze, som er en svært vakker by.

Flere reisetips for Uffizi

Vil du vite mer om aktiviteter i Uffizi? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Uffizi

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 15 397 vurderinger

Det fungert bra.

Kort kø for å hente ut billetter ved door3, så til door 1 for sikkerhetskontroll. Tok totalt 10 minutter så var vi inne. Museet er imponerende stort med fantastiske malte motiver i takene.

Stor kulturopplevelse

Vi hadde lest litt på forhånd, det lønte seg. Det blir fort veldig mange navn og årstall å bare høre på guidingen. Vil beskrive besøket med to ord: imponerende og vakkert. Anbefales.

Dyktig guide

Vår guide, Laetitia var dyktig, vennlig og omsorgsfull. Hun tok seg alltid tid til å svare på spørsmål og kunne svare på alle. Guidingen i små grupper anbefales. Value for money!

Koster litt ekstra, men det er det vel verdt. vi ble sluppet inn til tiden, ikke overfylt. Ekstra pluss for at det var lett å finne bord i cafeen og kort ventetid på mat/drikke.

Superbra tur

Super tur med god tid til å vandre rundt i Firenze. Hadde ca 3 timer i Firenze på egenhånd og 1 time i Pisa. Fikk utdelt kart på begge steder i bussen.