TV-tårnet, Berlin

Discover the beauty of Berlin atop Germany’s tallest structure.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hva kan du se fra TV-tårnet?

Ragende 368 meter over bakken er TV-tårnet Berlins høyeste bygning. Faktisk er den den høyeste bygningen i hele Tyskland! Hva bør du se etter når du speider utover fra toppen av tårnet?

 • Riksdagsbygningen

  1. Riksdagsbygningen

  Bygget er designet av den britiske arkitekten Sir Norman Foster. Den tyske parlamentsbygningens karakteristiske glasskuppel gjør den lett å få øye på.

 • Brandenburger Tor

  2. Brandenburger Tor

  Rett sør for Riksdagsbygningen kan du se det ikoniske symbolet på Tysklands gjenforening.

 • Olympiastadion

  3. Olympiastadion

  Se etter den hvite sirkelformede Olympiastadion, hvor de berømte lekene ble holdt i 1936. I dag brukes arenaen til store konserter og viktige fotballkamper.

 • Tiergarten

  4. Tiergarten

  Hva er den massive, grønne, store flekken midt i byen? Det er Tiergarten, Berlins svar på Central Park. Eller kanskje er det omvendt - for Tiergarten ble laget allerede i 1527.

 • Roterende restaurant

  5. Roterende restaurant

  Om du er sulten er det ingen grunn til å gå ned fra tårnet. Den roterende restauranten lar deg spise lunsj eller middag mens restauranten roterer rundt og viser deg en 360 graders panoramautsikt over byen.

Planlegg besøket ditt

 • Må jeg bestille tur til tårnet på forhånd?

  Det er lurt, for tårnet er en av hovedattraksjonene i Berlin. Mange av turene tilbyr en Fast View-billett, som tar deg rett forbi hele køen.

 • Når burde jeg dra dit?

  Du kan komme når som helst på året. Men himmelen vil være klarest fra mai og utover.

 • Når er det åpent?

  Fra mars til oktober åpner tårnet klokken 09.00 og stenger ved midnatt. Fra november til februar åpner tårnet først klokken 10.00.

 • Kan man komme opp i tårnet med rullestol?

  Dessverre kan du ikke det. Rullestol er ikke tillat i tårnet. Årsaken er sikkerhet, i tilfelle evakuering ved brann.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Tv-tårnet er det perfekte stedet å se solnedgangen fra i juli eller august. Bestill bord i restauranten til klokken 20.00 eller 20.30
 • Pris
  En vanlig voksenbillett koster 13 EUR. Eventuelle VIP-billetter er noe dyrere.
 • Behøver jeg en guide?
  Ikke nødvendigvis, men det er flere guidede turer i Berlin som inkluderer en tur til toppen av tårnet.
 • Hvordan komme seg dit?
  TV-tårnet ligger på Alexanderplatz i Berlin. Plassen er et knutepunkt for offentlig transport og du kommer deg lett hit med både U-banen, S-banen og flere av trikkelinjene.
 • Flere tips

  • Det er gratis inngang for barn under fire år.

  • Det er begrenset hvor mange det er lov å bestille bordplass til i restauranten, for å kunne gi så mange som mulig en god opplevelse.

Flere reisetips for TV-tårnet, Berlin

Vil du vite mer om aktiviteter i TV-tårnet, Berlin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om TV-tårnet, Berlin

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 16 272 vurderinger

Vi er en familie på 5, barn 18, 17 og 12 og tilbrakte 3 dager i Berlin over nyttår som vi virkelig likte. Berlin passet var definitivt stor verdi, vi reiste på mange tog og t-bane under vårt besøk og fikk også rabatter på de fleste attraksjoner vi gikk til ved å vise kortet. Transportsystemet i Berlin er strålende. Vi brukte toget fra flyplassen og deretter under jorden for å komme frem til 50 meter fra hotellet, og det var alltid en stasjon eller et busstopp innen en kort spasertur fra hvor vi enn var. Noen restauranter gir rabatter. Hvis du har Berlin-kortet til, selv om vi gjorde det, går det til noen. Nyttår i Berlin var fantastisk, men hvis du har små barn, vil jeg tenke to ganger fordi fyrverkeriet som slippes ut i gatene (overalt) kan være litt skummelt.

Glad for at jeg bestilte den raske utsikten da den var veldig travel. Hoppet over all køen for å komme opp toppen som var bra, selv om det bare er den ene køen på vei ned, så vi måtte vente. Det tok ikke så lang tid, men hadde vært bedre hvis vi hadde betalt ekstra for at vi kunne ha hoppet over køen på vei ned også. Vi hadde currywurst for startere som var deilig da burgere, hinsides burger (vegansk) er deilig. Jeg vil si at maten var litt dyr, men velsmakende. Utsikten er fantastisk, tar omtrent 20 minutter å gjøre en full sirkel.

Frokosten smakte veldig godt, den var enkel, men deilig, brød, rundstykker, smørklatter, syltetøy, honning, 2x pølse, 2x ost og litt frukt. Enhver annen ingrediens som f.eks B. eggerøre etc. må du betale ekstra. All drikke, inkludert kaffe, er ikke inkludert i bookingprisen og må betales separat. Men det var hyggelig å snurre over Berlin til frokost.

Du bør definitivt bruke WelcomeCard. Turene på T-banen og S-Bahn med dette kortet er perfekte, ingen stress å komme seg fra A til B. Har besøkt mange museer med WelcomeCard og brukt rabatten på inngangsbillettene. Kommer definitivt tilbake til Berlin snart da det fortsatt er mye å oppdage.

Velg en ganske klar dag for å få det beste ut av den tilgjengelige utsikten