Legg til datoer

Tromsø
Sommeraktiviteter

Sommeraktiviteter

Våre mest anbefalte Tromsø Sommeraktiviteter

Tromsø: Reinsledekjøring og fôring av reinsdyr med samisk guide

1. Tromsø: Reinsledekjøring og fôring av reinsdyr med samisk guide

Opplev hvordan reindriftssamene lever på denne dagsturen fra Tromsø. Du reiser til leiren i en komfortabel buss. Møt reindriftssamene og kjør på en slede trukket av reinsdyr. Smak på autentisk samisk mat mens du lytter til tradisjonelle historier og sanger rundt et åpent bål. Bli hentet i sentrum av byen og slapp av på en kort kjøretur langs kysten til reinområdet. Bli tatt imot av verten din. Hopp på en slede som trekkes av et reinsdyr, og la guiden ta deg med på en magisk sledetur gjennom snøen. Gå til leiren og mat den majestetiske reinflokken på 300 dyr. Samle dere inne i lavuen (sameteltet) for litt varme og et deilig, tradisjonelt varmt måltid. Sirkle rundt leirbålet mens guiden din forteller historier om samisk kultur og synger joiker, som er en form for samiske sanger. Etter endt tur returnerer dere til møtestedet i Tromsø.

Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

2. Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

Sett seil med en hybridelektrisk katamaran til de arktiske farvannene og observer havdyrene i deres naturlige habitat. Se spekkhoggere, finnhvaler, spermhvaler og/eller knølhvaler spise i de iskalde fjordene og beundre det fantastiske landskapet rundt deg. Vi reiser fra Tromsø om morgenen og setter kursen mot Skjervøy, der hvalene er i god tid til å nyte de korte timene med dagslys. Nyt den fantastiske utsikten over det frosne landskapet i komfortable salonger med panoramautsikt. Båtene våre er designet for sightseeing og har kapasitet til over 100 gjester. Likevel gjør de store panoramavinduene og de mange nivåene at du kan nyte utsikten fra hvor som helst om bord. Du kan kjøpe et utvalg av mat og drikke om bord. Vi seiler i ca. 3 til 3,5 timer for å nå hvalene, og tilbringer ca. 1 til 1,5 time rundt hvalenes beiteområder. Kapteinen holder utkikk etter hvalene. Noen ganger tar det litt lenger tid å få øye på knølhval, finnhval, spermhval og/eller spekkhogger, men guidene våre har noen smarte triks for å få øye på dem. Mens vi leter etter hvalene, deler våre engasjerte guider sine personlige historier fra Tromsø-området og interessante severdigheter som vi kan se fra fjordene. En hvalsafari er selvsagt ikke komplett uten en mengde informasjon om knølhvaler, finnhvaler, spermhvaler og/eller spekkhoggere. Når hvalene er observert, bytter vi til vår elektriske og stillegående motor for å forstyrre hvalene minst mulig. Vibrasjonene og støyen fra motorene har blitt nevnt av forskere som en stor forstyrrelse for det marine livet og hvalene. Vi ønsker å arbeide for en bedre og mer ansvarlig hvalsafari og følger derfor en streng hvalsafarifilosofi. Merk: Ta med varme klær, inkludert ull og tilsvarende. Vi seiler i arktiske farvann, og det er kaldt, spesielt ute på havet. Saloonene våre er oppvarmede og komfortable, men det er kaldt ute.

Tromsø: Nordlysjakt i minibuss med leirbål

3. Tromsø: Nordlysjakt i minibuss med leirbål

Reis utenfor Tromsø, vekk fra byens lysforurensning, på jakt etter nordlyset sammen med en erfaren guide. La deg forundre over den enorme majesteten i Arktis mens du deler historier med de andre ved et knitrende bål. Vi starter fra møtestedet i Tromsø sentrum og legger ut på en unik opplevelse i den arktiske villmarken. Den erfarne guiden din vil lede deg i jakten på det fascinerende naturfenomenet nordlys. Mens du speider mot himmelen på flere steder, kan du nyte de vakre, barske omgivelsene. Lytt til lokale myter og historier om lysene, og få en vitenskapelig forklaring på hvorfor de eksisterer. Når du har funnet det beste stedet for å se lysene, kan du gå gjennom nysnøen omgitt av høye fjell og dype fjorder. Ta deg tid til å beundre dette utrolige naturlige lysspillet, der fargene danser i luften i vakre, fascinerende mønstre. Hold energien oppe med varm drikke og snacks. La deg deretter hensette til minner fra sommerleiren mens du griller marshmallows på et røykfylt bål. Ta mange flotte bilder i løpet av natten. Guiden hjelper deg med å stille inn kameraet riktig, og tar også bilder av gruppen med nordlyset i bakgrunnen. Etter en minneverdig kveld blir du kjørt til overnattingsstedet ditt i Tromsø.

Fra Tromsø: Nordlysjakt med guidet buss

4. Fra Tromsø: Nordlysjakt med guidet buss

Vi vil jage lav lysforurensning og prøve å unnslippe de irriterende skyene som kan prøve å stjele showet til nordlys fra oss. Vårt oppdrag er å ta deg med på en spennende tur gjennom å søke på det himmelske lerretet ovenfor. Vi skal til de beste stedene med de høyeste sjansene for å fange de fascinerende nordlysene. Når vi har funnet det perfekte stedet, hvor scenen er duket for naturens storslåtte forestilling, vil vi varme sjelen din med rykende varme drikker og kjeks. Våre dedikerte guider vil være dine arktiske følgesvenner gjennom hele kvelden, og sørger for at du er hyggelig og toasty. For ekstra hygge kan du leie termodresser og støvler på møtepunktet for turen (avhengig av tilgjengelighet). Siden været i Tromsø liker å holde oss til å gjette, kan vi kanskje gjøre dette eventyret til en dans med elementene, som tar deg med til forskjellige fryktinngytende steder under den arktiske nattehimmelen på jakt etter vår dame på himmelen. Hvis vi er velsignet av nordlyset som pryder oss med deres tilstedeværelse, vil fotoguiden din fange de magiske øyeblikkene med noen fantastiske portrettbilder. Betrakt det som din kosmiske fotooperasjon, som fanger minner som vil vare livet ut. Hvis du ønsker å ta nordlysbilde selv, hjelper guiden din gjerne og deler tips og triks med deg. Du kan også leie et stativ på møtepunktet for turen (avhengig av tilgjengelighet). Så gjør deg klar til å jage nordlyset som aldri før, med oss ved din side hvert steg på veien.

Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

5. Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

Øk sjansen for å se det blendende nordlyset på denne bussturen fra Tromsø. Hold varmen med kjeledress og varme drikker. Sørg for at du får flotte bilder på turen med kamerahjelp fra guiden din. Reis fra Tromsø i en komfortabel buss med klimaanlegg og jakt etter de dansende lysene til Aurora Borealis. Slapp av i den komfortable bussen på vei dit meteorologer har spådd lysene vil være på sitt beste. Få en ærlig vurdering av sannsynligheten for å oppdage lysene fra guiden din for den kvelden. For å få fantastisk utsikt over himmelen, ta turen til områder med god solaktivitet og klar himmel. Nyt fleksibilitet med hensyn til stopp, aktiviteter og beslutninger om lengden på turen. Guiden din hjelper deg med kamerainnstillingene og bruk av stativ for de beste bildene. Etter omvisningen blir du satt av på hotellet ditt.

Tromsø: Fjordcruise med fugleliv med lunsj og drikke

6. Tromsø: Fjordcruise med fugleliv med lunsj og drikke

Opplev den ekstraordinære naturen rundt Tromsø om bord på båtene våre. Cruise ut på Polhavet og rundt de vakre fjordene og sundene i regionen. Underveis kan du nyte deilig arktisk fisk, drikke og snacks. Vi henter deg på et møtested i Tromsø sentrum og eskorterer deg til havnen for å gå om bord i en klassisk båt kalt "Capella" eller "Polar Adventure". Finn deg til rette i en varm lugar, eller benytt de isolerte kjeledressene for å bli på dekk og beundre utsikten. Opplev Tromsøregionens dyreliv mens du holder utkikk etter fugler som havørn, lomvi og ærfugl. Møt lundefugl (i sesongen), skarv, sel og oter. Hold kameraet på plass hele tiden for å få noen fantastiske fotomuligheter. Se små grindhvaler og delfiner som leker i vannet. Se etter reinsdyr i fjæra, og la deg fascinere av Tromsøs mangfoldige flora og fauna. Deretter går turen tilbake til Tromsø havn, der den fantastiske polarturen avsluttes.

Fra Tromsø: Nordlysjakt med båt

7. Fra Tromsø: Nordlysjakt med båt

Opplevelsen starter i kaien i sentrum i Tromsø, derfra tar du med deg den arktiske natten om bord MS Polar Adventure. Båten har avgang kl 20:00 og vil sette kursen mot målet hvor sjansene for å se nordlyset er størst. Om bord er en rekke varme og kalde drikker som du kan nyte og holde deg varm på, det er selvbetjening og du kan spise så mange småkaker og drikke så mange kaffe du vil. Det finnes også termodresser som du kan ta på deg for en kald vinternatt. Bilder er ikke inkludert i denne aktiviteten, men mannskapet om bord vil hjelpe deg med å sette opp de riktige innstillingene på kameraet og telefonen, slik at du kan fange den grønne damen. Du har lov til å ta med deg mat og drikke, men alkohol er ikke tillatt å ta med om bord. Båten vil bli med nordlyset så lenge den kan ta hensyn til varigheten av turen. Båten kommer tilbake ved samme kai rett ved Scandic Ishavshotel kl. 23.30. Vi kan ikke garantere visningen av nordlyset, men hvis du ikke ser nordlyset den første natten, vil du bli tilbudt en ny tur gratis de dagene vi har ledige plasser (En ny tur er kun gyldig én gang). Siden vi ikke garanterer å se nordlyset, vil en delvis eller full refusjon ikke være tilgjengelig hvis du ikke ser nordlyset. På dager når været er dårlig og sjansene for å se nordlyset er små, vil vi kontakte deg og be deg flytte bestillingen til en annen dag, så vær tilgjengelig for kontakt innen 24 timer før avgang.

Tromsø: Selvkjørende hundesledeeventyr med huskyhunder

8. Tromsø: Selvkjørende hundesledeeventyr med huskyhunder

Legg ut på en guidet hundesledeopplevelse, med avreise fra Tromsø. Bytt på å styre hundespannet ditt eller simpelthen nyt det utrolige arktiske landskapet. Etterpå kan du utveksle historier rundt leirbålet, med litt varm kakao og kake. Hopp på den komfortable minibussen og kjør til kennelen på Kvaløya. Når du har fått på deg utstyret, drar du til kennelen med de 130 alaskahuskyer, som alltid er glade for å møte gjester. Få en kort demonstrasjon av hvordan du kjører et hundespann og still gjerne spørsmål. Følg deretter guiden din og møt huskyene dine. Hvert par, en passasjer og en sjåfør, får sin egen hundeslede. Det blir flere muligheter til å bytte undervis, slik at begge får prøve seg som hundekjører. Til slutt begir du deg ut i snøen og følger guiden din langs stien. Ta bilder gjennom hele turen og nyt det utrolige landskapet. Etter ditt 1,5 time lange hundesledeeventyr, setter du deg i lavvoen for varm drikke og Heges berømte hjemmelagde sjokoladekake. Kos deg med å dele historiene dine fra turen, rundt det koselige bålet. Etterpå er på tide å skifte ut varmedressene og gå om bord på bussen. Du blir returnert til hentestedet. 

Fra Tromsø: Morsomt og enkelt hundekjøringseventyr

9. Fra Tromsø: Morsomt og enkelt hundekjøringseventyr

Kjør ditt eget lag med huskyer med denne ekstraordinære opplevelsen, et must for alle som besøker Nord-Norge. Hundesleden har blitt brukt i århundrer i hele den arktiske regionen, hovedsakelig til reiser, jakt og transport, og nå får du ta del i denne historiske og kulturelle, morsomme aktiviteten. Turen går fra Tromsø sentrum hvor du blir hentet for en naturskjønn 50-minutters transport til leiren i Breivikeidet. Ved ankomst til vår leir i Breivikeidet, som ligger i en pittoresk dal nær sjøen, vil du bli ønsket velkommen av vårt vennlige personale. Vi vil gi deg polarisolerte dresser, støvler, luer og votter før du drar ut på hundekjøringseventyret vårt. Guiden din vil gå gjennom sikkerhetsinstruksjonene og vise deg det grunnleggende om å kjøre sleden. To personer vil dele en slede: en som sjåfør og den andre som passasjer, og du vil få sjansen til å bytte plass halvveis i turen. Dette vil gi alle muligheten til å oppleve livet til en hundekjører og ta alle bildene de ønsker mens de er passasjerer. Etter å ha lyttet nøye til demonstrasjonen og noen minutters trening, vil du nyte å kjøre på de åpne jordene og inne i skogsstiene. Etter hundekjøring og ankomst tilbake til leiren inviteres du inn i lavvoen vår (et tradisjonelt samisk telt), hvor du kan nyte en varm drikke og kake rundt bålet. Når du har byttet tilbake til vanlige klær og vinket et siste farvel til huskyene, er det på tide å gå om bord på bussen til Tromsø.

Fra Tromsø: Hval- og sjøfuglscruise med alt-inkludert

10. Fra Tromsø: Hval- og sjøfuglscruise med alt-inkludert

Legg ut på en båttur gjennom vannet i Tromsø og Skjervøy og se etter hval og dyreliv mens du ser på det vakre landskapet i Norge. Få øye på forskjellige dyr, spesielt spekkhoggeren, og lær historien fra guiden din. Begynn turen kl. 08.00 og vær den første båten inn i hvalsafariområdet fra Tromsø. Ta deg tid til å beundre de majestetiske Orca-hvalene i fullstendig stillhet for den ultimate sjansen til å høre deres sjarmerende rop. Mens du er om bord, nyt mat og snacks, og nipp til en varm drikke. Se ut over landskapet og hør mannskapets historier og informasjon om hvalene og annet dyreliv som måker, havørn, lomvi, brede ender og skarv. Kysten utenfor Tromsø og Skjervøy anses for å være et av de beste stedene i regionen for å se hvaler. Vær på utkikk etter de nysgjerrige knøl- og spekkhoggerne som svømmer og spiser sild. Fang hele opplevelsen med kameraet ditt. Båten er oppvarmet med innendørs sitteplasser og et utendørs dekk. Her får du en intim opplevelse med det lokale dyrelivet som Norge har å tilby. 

112 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:
Tromsø

Tromsø

Ofte stilte spørsmål om Tromsø Sommeraktiviteter

Hva er andre ting å gjøre enn Sommeraktiviteter som er verdt å besøke i Tromsø?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Tromsø er:

Flere reisetips for Tromsø

Vil du vite mer om aktiviteter i Tromsø? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Tromsø

Vi var veldig heldige fordi været var veldig bra, skuet av naturen i fjordene er noe virkelig spennende, som gjør deg takknemlig for livet.Vi så ørn, prøvde å fange fisk, som så endte opp i den deilige suppen som ble tilberedt for oss. Veldig vennlig og hyggelig personale, rent skip, søte snacks, sjokolade og kaffe tilgjengelig under hele cruiset. Vi var veldig fornøyde med denne opplevelsen, som jeg anbefaler.

En enestående god tur. Fra organisasjonen til støtten fra Camp Troll. Veldig bra, moderne utstyr, veldig vennlige guider. Alt er veldig trygt og du trenger ikke bekymre deg når du kjører. Det rettes også oppmerksomhet mot tregere sjåfører

Vår guide Raoul var veldig omsorgsfull og hyggelig. Fisket var en fullstendig suksess og fiskesuppen var utmerket. Vi var heldige med været og naturen er rett og slett nydelig! En perfekt dag for oss!

En veldig fin opplevelse å mate reinsdyrene og se dem på nært hold. Introduksjonen til samisk kultur var også veldig spennende.

Overgikk forventningene, naturen er veldig vakker, fiskesuppen er også deilig, men det er mange mennesker.