Våre mest anbefalte ting å gjøre i Trogir

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

1. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

2. Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

Sett seil på Adriaterhavet med denne halvdags hurtigbåtturen fra Split. Cruise mellom vakre strender og bukter. Nyt den avslappede atmosfæren til Laganini Beach Club. Svøm eller snorkle i den glitrende Blue Lagoon. Utforsk den historiske byen Trogir. Hopp ombord i en båt og møt skipperen din. Oppdag noen av de mest fascinerende reisemålene midt i Adriaterhavet. Etter å ha nyt en avslappende båttur og panoramautsikt over Split, nå din første destinasjon for dagen, Laganini Beach Club på Čiovo-øya. Nyt hvit sand, strandbarer og furutrær. Etter å ha utforsket denne klubben, ta en båttur til Blue Lagoon. Hils det turkise havet og sandstrendene. Hopp rett ut i det krystallklare vannet for en forfriskende svømmetur. Dykk for å utforske det rike marine livet under vann. Gå på soldekket for å sole deg og slappe av. Gå til din endelige destinasjon, den historiske byen og havnen i Trogir. Denne byøya er et kulturelt UNESCOs verdensarvsted. Nyt den fantastiske utsikten over den sentrale dalmatiske kysten og øyene mens du cruiser tilbake til Split.

Fra Split og Trogir: Krka-fossene - dagstur med båttur

3. Fra Split og Trogir: Krka-fossene - dagstur med båttur

Se det frodige, vakre naturen i Krka nasjonalpark på en dagstur fra Split eller Trogir. Oppdag vakre fossefall, fuglefylte våtmarker og fantastiske pittoreske omgivelser. Du utforsker berømte Skradinski Buk – en unik travertinbarriere, som er vakkert skulpturert av naturen. Dra fra Split eller Trogir og reis mot parken. Ved ankomst kan du nyte tid på egen hånd til å spasere langs de velorganiserte stiene, og vandre gjennom de frodige grønne skogene i ditt eget tempo. Gå til en liten samling av renoverte steinhus, verksteder og andre autentiske bygninger, inkludert en vannmølle som demonstrerer bærekraftig landsbyliv fra århundrer siden. Sving deg ned til Krka-elven og stopp av og til for å lese de pedagogiske kartene og spennende informasjon om urter og dyrearter som gjør parken til sitt hjem. Slapp av i skyggen av de høye trærne, eller sett deg ned på elvebredden og se vannet fosse forbi. Deretter kan du nyte en båttur nedover elvejuvet Krka, som tar deg til byen Skradin. I Skradin, som ligger i nasjonalparken, får du 2 timer til å slappe av og ta deg et bad. Deretter må du ta farvel med det lille paradiset og gå om bord på bussen igjen. Reis tilbake til Split og Trogir via vakre, pittoreske dalmatiske landsbyer.

Fra Split: Halvdags båttur til Den blå grotte og 3 øyer

4. Fra Split: Halvdags båttur til Den blå grotte og 3 øyer

Slapp av ved bredden av den blå lagune på en halvdags hurtigbåttur fra Split. Opplev 4000 år med historie til Trogir og utforsk havnen i Maslinica (øya Šolta) med fritid for svømming og snorkling. Avreise fra Split på en naturskjønn tur med hurtigbåt og nyt utsikten over den dalmatiske kysten. Føl bumpene fra bølgene under deg mens du glir til ditt første stopp, Trogir. Gå av og nyt fritiden til å utforske denne UNESCO-listede byen. Sett seil for neste stopp, Den blå lagune. Bad i det turkise vannet i lagunen eller nyt solskinnet på dens uberørte kyster. Nyt dine paradisiske omgivelser med det medfølgende snorkelutstyret, besøk den berømte strandbaren Shkoy. Deretter legger du til kai ved byen Maslinica på øya Šolta. Her kan du fortape deg selv i de vevende gatene i denne gamle havnebyen, med ledig tid til å shoppe, spise lunsj eller besøke de idylliske strendene og strandbarene. Sup deg av den fantastiske utsikten over den dalmatiske kysten og øyene mens du cruiser tilbake til Split

Fra Trogir: Halvdagstur til 3 øyer med hurtiggående båt

5. Fra Trogir: Halvdagstur til 3 øyer med hurtiggående båt

Oppdag den vakre kysten til Kroatia, på dette øyhopping eventyret om bord på en komfortabel hurtiggående båt. Besøk den berømte blå lagunen for en svømmetur, se landsbyen Maslinica på øya Šolta, og stopp i Duga-bukten på Čiovo-øya.  Start båtturen med en nydelig panoramautsikt til byen og se Kamerlengo festning. Etter en kort og avslappende tur, er du fremme ved det krystallklare vannet i Den blå lagune. Bad, snorkle eller simpelthen slapp av i solen på stranden.  Neste stopp er den lille landsbyen Maslinica, den eneste landsbyen og havnen på vestsiden av øya Šolta. Se et av de mest fascinerende arkitektoniske landemerkene i området, et restaurert slott fra 1500-tallet som er bygd om til et hotell.  Spaser en liten tur gjennom den gamle landsbyen og se hvordan lokalbefolkningen lever. Deretter får du litt tid for å kose deg med en lunsj på en tradisjonell dalmatisk restaurant. Fortsetter mot Duga-bukten, på sørsiden av Čiovo-øya.  Ta et avkjølende bad eller snorkle for å se livet under vann, før du drar tilbake til promenaden i Trogir.

Fra Trogir: Halvdag 3 øytur med Blue Lagoon

6. Fra Trogir: Halvdag 3 øytur med Blue Lagoon

Henter gjester i Trogir foran festningen Kamerlengo kl. 09.00. Med vakker panoramautsikt over Trogir og festningen Kamerlengo er vi på vei til vår første øy. Etter 15-20 min ridning ankommer vi øya Veliki Drvenik – stedet som heter Krknjaši (blå lagune). Her kan du nyte i krystallklart vann ved å svømme, snorkle, eller bare chiller på båten med iskald drikke og tar alle vitamin D du kan ta. Etter ca 01:30 vi er på vei til vår neste øy. Fra Blue Lagoon til Maslinica(Šolta) trenger vi 15-20 min kjøring. Den lille landsbyen Maslinica er den eneste landsbyen og havnen på vestsiden av øya Šolta. De Det største symbolet på dette området er et restaurert 1500-tallsslott, som har blitt omgjort til en luksus hotell. En kort spasertur gjennom denne gamle landsbyen er nok til å bli forelsket i dette vakre stedet. Fra Maslinica til Duga-bukten (Čiovo) trenger vi 25-30 min kjøring. Reisen fortsetter til Duga-bukten, som ligger på sørsiden av øya Čiovo, som inviterer deg til å slappe av og svømme med sitt krystallklare vann og naturlige sandbunn. I tilfelle dårlig vær forbeholder vi oss retten til å endre eller kansellere turen til fordel for alle passasjerer. Denne avgjørelsen vil bli tatt av kapteinen. I dette tilfellet har du rett til å utsette tur til en annen dag eller motta full refusjon.

Fra Split og Trogir: Guidet dagstur til Dubrovnik

7. Fra Split og Trogir: Guidet dagstur til Dubrovnik

Legg ut på en omvisning i Dubrovnik og dens befestede gamleby. Kom over store lokale landemerker og nyt massevis av ledig tid til å utforske i ditt eget tempo. Reis langs Adriaterhavskysten og besøk Ston for sjansen til å prøve deres berømte østers. Start omvisningen på en veldig komfortabel buss med klimaanlegg, så len deg tilbake, slapp av og nyt utsikten over det fantastiske middelhavslandskapet. Basert på den tidligere avtalen med sjåføren, kan du stoppe for å strekke på beina og ta noen fantastiske bilder. Etter å ha ankommet Dubrovnik, et av de mest fremragende turistmålene i Middelhavet, vil du møte den lokale guiden din og starte en halvannen time lang tur til fots gjennom de trange gatene i den historiske kjernen av Dubrovnik. Utforsk dette fantastiske UNESCO-verdensarvstedet og lær alt om historien og monumentene. Ta inn renessanse- og barokkarkitektur, røde mursteinstak og lange vegger som har motstått fiendtlige angrep gjennom århundrene. Utforsk gamlebyens sentrale gate Stradun, Fransiskanerklosteret, renessansens Rektorpalass, bymurene, Lovrjenac-festningen og mange pittoreske torg og kirker. Etter turen til fots med den lokale profesjonelle guiden, vil du ha nok tid til å utforske Dubrovnik på egen hånd. Få mest mulig ut av fritiden din og stopp innom en av de lokale restaurantene for å smake på velsmakende tradisjonell mat. Det er ingen dårlig idé å kjøre på taubanen til toppen av Srd-fjellet og nyte den fantastiske utsikten over Dubrovnik og byens omgivelser. Du kan også dra til den lokale stranden, ta et raskt bad, kjøpe billetter til murene, og se byen fra en helt annen vinkel. Siden du har omtrent fire timer med ledig tid, planlegg aktivitetene dine før turen siden det er umulig å gjøre alt som er oppført ovenfor. Denne perfekt velbrukte dagen i Dubrovnik, vil du gå tilbake på bussen og starte reisen tilbake til nordvest langs Adriaterhavskysten. Vi passerer landsbyene Orašac, Trsteno, Salona og Elaphiti-øyene til vår side for å ankomme Ston hvor du vil ha muligheten til å smake på våre berømte ferske østers. Akkurat den rette pausen før du ankommer tilbake til Split.

Fra Split/Trogir: Dagstur til Krka, Roškifallene og Šibenik

8. Fra Split/Trogir: Dagstur til Krka, Roškifallene og Šibenik

Oppdag Krka nasjonalpark og Šibenik på en guidet dagstur fra Split eller Trogir. Se fossefallene Skradinski Buk og Roški Slap og bad i det klare vannet. Beundre panoramautsikten til øya Visovac. Første stopp er Skradinski Buk-fossen for en omvisning i området. Mange av steinhusene og vannmøllene er nå omgjort til små museer med ulike utstillinger. Gå gjennom et nettverk av stier og trebroer nær fossefallene. Slapp av og bad ved Roški Slap-fossen. Etterpå kan du velge å spise lunsj på en typisk dalmatisk restaurant. Du kan nyte utvalgte viner, samt deilig tradisjonell hjemmelaget mat som prosciutto, ost og brød. Deretter fortsetter du videre til Krka-dalen. Underveis får du en fantastisk panoramautsikt til Visovacøya. Fortsett deretter til byen Šibenik. Her får du se byens mange severdigheter, inkludert St. Jakob-katedralen som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt, reis tilbake til Split langs den vakre kystveien og forbi pittoreske landsbyer og øyer.

Žedno: Terrengkjøring med firehjuling (ATV) på øya Čiovo

9. Žedno: Terrengkjøring med firehjuling (ATV) på øya Čiovo

Oppdag den dalmatiske øya Čiovo med firehjuling (ATV). Møt frem i landsbyen Žedno, på toppen av øya. Før aktiviteten starter må alle du være med på sikkerhetsopplæringen og få instruksjoner av guiden din. Etter at guiden har introdusert deg for en morsom og sikker måte å kjøre firehjuling på, starter det 25 kilometer lange offroad-eventyret. Nyt en kjøretur gjennom vakker dalmatisk natur og fjellstier. Beundre panoramautsikten til øyene og det krystallklare Adriaterhavet. Underveis får du oppdage en skjult perle på øya, et fantastisk kloster fra 1500-tallet som bygget inn i klippene. Under hele turen gir guiden deg interessant informasjon om øya, og du får korte pauser og tid til å ta bilder. Turen med badealternativet inkluderer en ekstra rute til den sørlige delen av øya, der du har tid til å bade i havet.

Fra Split: Krka-fossefallcruise og byvandring i Trogir

10. Fra Split: Krka-fossefallcruise og byvandring i Trogir

Tilbring en dag i naturen, kombinert med sightseeing i den historiske byen Trogir - den best mulige måten å tilbringe dagen på ferie, vekk fra byens folkemengder. Etter bare 30 minutters kjøring fra Split, ankommer du dette kulturelle UNESCO verdensarvstedet. Ledsaget av en lisensiert guide har du en unik mulighet til å utforske det berømte «bymuseet». Når du går rundt i dets historiske sentrum og trange gater, føles det som om du reiser tilbake i tid, til antikkens Hellas, Roma og Venezia. Oppdag middelalderske murer, klokketårn, bevarte slott og kirker. Full av inntrykk fortsetter du reisen mot nasjonalparken. Fra den lille elvebyen Skradin tar du en panoramisk båttur gjennom ravinen med elven Krka. Tilbring litt tid med guiden din som forteller om alle hemmelighetene til dette fantastiske området, mens du slynger deg gjennom de godt organiserte turstiene i Krka nasjonalpark. Følg utdannende stier og finn etno-landsbyen, gamle vannmøller, steinhus, suvenirbutikker, autentiske bygninger og en restaurant. Bruk tiden din på egen hånd i skyggen av de høye trærne og fordyp deg i en fantastisk natur.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Trogir

Alle aktiviteter

112 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Trogir

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Trogir

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Trogir?

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Trogir med barn?

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Trogir?

Flere reisetips for Trogir

Vil du vite mer om aktiviteter i Trogir? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Trogir

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 6 940 vurderinger

Det var en flott tur! Hurtigbåtturen var morsom, guidene var hyggelige, den blå lagunen var fin for svømming/snorkling og byen Trogir er veldig pen. Selv om mange båter la til kai i den blå lagunen, spredte folk seg. Det hadde ikke tatt oss så lang tid der, men det var en fin opplevelse!

Et magisk og privilegert øyeblikk passerer med en liten gruppe på 8 personer for å besøke den blå lagunen og Trogir. Lucas vår skipper var flott, en flott atmosfære på båten under reisene og fantastiske landskap. Det er en aktivitet du må gjøre!

En helt utrolig opplevelse,men husk å ta med mye vann og solbeskyttelse. Vi hadde 2 flotte guider/skipper og dro ut med Rib. Takk til Sunny og Toni for en kjempe fin dag

En veldig bra tur, men selv om det står en flaske vann i beskrivelsen så fikk vi ikke med oss dette, så heldigvis hadde vi med oss eget vann.

Hyggelig aktivitet, oppdagelse av Trogir, deretter av den blå lagunen (fritiden kan være litt lengre) deretter av den praktfulle øya ciovo