Triumfbuen

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem fakta om Triumfbuen i Paris

Den fantastiske Triumfbuen som ble reist til minne om den franske revolusjonen og Napoleonskrigene er blitt et symbol på Frankrikes turbulente politiske historie. Her er fem ting du bør vite om Triumfbuen før du tar turen hit!

 • Dette er den andre Triumfbuen i Paris

  1. Dette er den andre Triumfbuen i Paris

  Den heter egentlig Arc de triomphe de l'Étoile, som betyr Stjernens triumfbue. Den ble bygget i 1836, 28 år etter at den mye mindre Arc de Triomphe du Carrousel, ble bygget like ved Louvre

 • Arkitekten rakk ikke å se den mens han levde.

  2. Arkitekten rakk ikke å se den mens han levde.

  Jean Chalgrin, som også jobbet med Luxembourg-palasset og slottet i Versailles, døde i 1811– fem år etter at han tegnet buen, og 25 år før den ble ferdigstilt.

 • Bastilledagens årlige parade starter her

  3. Bastilledagens årlige parade starter her


  1. juli er Frankrikes nasjonaldag. Det var starten på den franske revolusjonen. Det markeres blant annet med en militærparade som starter ved Triumfbuen, går nedover Champs-Elysées og ender opp på Place de la Concorde.

 • Et fly fløy gjennom den i 1919!

  4. Et fly fløy gjennom den i 1919!

  Franske kampflygere fikk ordre om å marsjere til fots sammen med fotsoldatene for å markere slutten av 1. verdenskrig. Piloten Charles Godefroy protesterte ved å fly gjennom Triumfbuen 3 uker senere!

 • En ukjent soldat ble gravlagt under buen i 1920

  5. En ukjent soldat ble gravlagt under buen i 1920

  Etter at Triumfbuen ble den ukjente soldats grav, har militærparadene latt være å marsjere gjennom den for å vise respekt. Til og med Hitler fulgte denne tradisjonen i 1940!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man komme hit?

  Triumfbuen ser aller mest spektakulær ut om kvelden. Flammen som markerer graven til den ukjente soldaten synes også best på kveldstid. Det er mulig å komme opp på toppen av Triumfbuen fra klokken 10.00 til 23.00 (kl. 22.30 i lavsesongen). Der, 50 meter over bakken, kan du skue ut over den opplyste byen. Du får kjøpt billetter ved foten av buen.

 • Hvordan kommer man seg hit?

  Det er lett å få øye på Triumfbuen fra enden av alle de 12 avenyene som går ut fra den i stjerneformasjon, en av dem er Champs-Elysées. De nærmeste metrostasjonene er Argentine og George V på linje 1, Ternes på linje 2 og Kléber på linje 6. Du må gå gjennom fotgjengertunellen for å komme til selve buen, da unngår du den farlige trafikken som går rundt buen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  I høysesongen er Triumfbuen åpen fra klokken 10.00 til 23.30. Utenom sesongen er det åpent fra klokken 10.00 til 22.30.
 • Pris
  Det er gratis å se på Triumfbuen utenfra. Billetter til toppen av Triumfbuen koster 9,5 EUR for voksne.
 • Behøver jeg en guide?
  Du trenger ikke guide for å besøke selve Triumfbuen, men det kan være lurt å sjekke ut våre mest populære turer i området.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 1 til enten Argentine eller George V, linje 2 til Ternes, eller linje 6 to Kléber.
 • Flere tips

  • Det finnes grupperabatt om dere er flere som vil opp i Triumfbuen.

Hva folk sier om Triumfbuen

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 4 765 vurderinger

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.