Våre mest anbefalte ting å gjøre i Trilj

Fra Sinj: 20-minutters privat fly med Cetina og Peruča-sjøen

1. Fra Sinj: 20-minutters privat fly med Cetina og Peruča-sjøen

Etter avgang fra Sinj flyplass er det en flyover til middelalderbyen med samme navn. Byen Sinj ligger i et vakkert landskap med skogkledde åser, Sinjsko polje (Sinj-feltet) og elven Cetina. Sinj er omgitt av bakkene i fjellene Svilaja, Dinara og Kamešnica, det er ideelt for de turister som ønsker en aktiv ferie. I sommermånedene tar folk vanligvis en dukkert i Cetina-elven. Sinj er kjent for Sinj-riddere eller "alkarer". Folk i Cetinska Krajina feirer fortsatt den majestetiske seieren over osmanerne i 1715. Feiringen holdes på tampen av himmelfartsfesten ved å holde den berømte turneringen "Sinjska Alka". Neste er flyturen over elven Cetina - den lengste elven i Sentral-Dalmatia. Den har åtte kilder, hvorav den største er Glavaševo-sjøen. Vannkraften til Cetina har blitt utnyttet av Peruča Lake-reservoaret, som ligger 25 kilometer nedstrøms fra elvekilden. Peruča Lake var det første store reservoaret som ble opprettet i karst og det første avsidesliggende reservoaret i Cetina vannkraftsystem. Den ble sterkt skadet under den kroatiske uavhengighetskrigen. Myten Zjere er et interessant faktum om Peruča-sjøen. Det såkalte monsteret i Peruča-sjøen er en slange som vokser mer enn tre meter i lengde og har vært kjent for å dukke opp i innsjøen. Kroatias helt eget Loch Ness-monster. Flyturen din fortsetter langs elven Cetina til byen Trilj. Byen Trilj ligger ved elven Cetina og ligger i innlandet i Dalmatia. Rundt Trilj er det mange funn som dateres helt tilbake til mesolitikum. Den første registrerte gruppen som bebodde dette området var en av de illyriske stammene kalt Delmati. De kjempet hardt mot romerne i flere tiår, men tapte til slutt. Imidlertid bygde romerne den legionære festningen Tilurium på høyden over Trilj som du vil se mens du flyr over. På toppen av bakken til Gardun, rester av en legionær festning ved Tilurium. Tilurium voktet inngangen til Cetina-dalen fra sør og innseilingen til provinshovedstaden Salona. Mens du flyr rundt, vil du se Čačvina slott. Dette slottet er en festning som voktet innflygingen mot Bosnia under de osmanske krigene. Det ligger på en strategisk plassering som gjør det mulig for mannskapet å overvåke varetrafikken gjennom fjellpassasjen som fører til Bosnia. Ved inngangen til Cetina River canyon ligger Nutjak festningsverk. Den ble bygget på 1400-tallet for å beskytte land vest for Cetina-elven fra osmanerne. Til slutt skal flyet snu Sinj-feltet og fly tilbake til flyplassen.

Fra Sinj: Flight Over Imotski, Trilj, Omiš og Split

2. Fra Sinj: Flight Over Imotski, Trilj, Omiš og Split

Svev over det beste fra det sørlige Kroatia i denne naturskjønne flyturen fra Sinj flyplass som glir over den turkise elven Cetina og over de pittoreske byene Imotski, Trilj, Omiš og Split. Start med å sveipe over Sinj-feltet og fortsett langs Cetina-elven mot den sjarmerende elvebyen Trilj. Deretter svinger du mot Imotski og flyr over det karstiske kalksteinslandskapet. Pass over byen Imotski og se to kratersjøer. Fortsett å reise mot Omiš og se hele byens pust ved munningen av den vakre canyonen til elven Cetina, som munner ut i havet. Til slutt, fullfør flyturen ved å reise oppover kysten mot forstedene til Split, hvor du vil svinge mot Klis-festningen og tilbake til byen Sinj.

Sinj: Panoramic Flight over Peruca Lake og Dinara-fjellet

3. Sinj: Panoramic Flight over Peruca Lake og Dinara-fjellet

Denne fantastiske opplevelsen vil introdusere deg til kilden til Cetina-elven. Kilden ligger i nærheten av byen Vrlika, på den nordøstlige siden av den kunstige innsjøen Peruća. Flyturen varer i omtrent 45 minutter, med start fra Sinj flyplass og flyr over den vakre og stolte byen Sinj. Midt i byen er det en liten bakke med middelalderkanoner på som fyrer av under ridderkonkurransen kalt Alka. En unik tradisjon som et minne om en modig periode i historien da innbyggerne kjempet mot Osman-riket. Flyturen fortsetter over den kunstige innsjøen Peruća og fortsetter mot nordøst i retning Dinara, det høyeste fjellet i Kroatia. Noen minutter etter å ha flydd over enden av innsjøen, vil du se en fin liten innsjø omgitt av jorder og en gammel landsby. Det ser ikke ut som noe spesielt, men når du kom over det, vil du legge merke til at under den fine og flate overflaten av vannet kan du ikke se bunnen av den lille innsjøen, bare en mørk avgrunn som ser veldig skummel ut. og utrolig. Under en kombinasjon av værforhold, blå himmel og noen få skyer ovenfor, kan utsikten over dette unike naturfenomenet minne om det menneskelige øyet. Etter flere bratte svinger over kilden fortsetter flyturen over sørsiden av Vrlika-feltet, og etter å ha overflydd Peruća-demningen, vil flyet følge Cetina-elvens innkommende flyplass for landing.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Trilj

Utforsk området rundt Trilj

Utforsk alle

Flere reisetips for Trilj

Vil du vite mer om aktiviteter i Trilj? Trykk her for full oversikt