Opplevelser i
Tower of London

Hjem til kronjuvelene, «Beefeaters»-vaktene, mange ravner og utallige rystende historier finner du i denne festningen.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hva skal du setter når du besøker Tower of London

Få andre bygginger har spilt en like sentral rolle i Londons historie. Tårnet har mengder av historiske legender og historier knyttet til seg. Her finner du også de berømte kronjuvelene og tårnet er en av Londons aller mest populære severdigheter. Vær på utkikk etter dette...

 • Ravnene

  1. Ravnene

  Det sies at dersom ravnene forlater tårnet vil det falle ned. Det er kanskje ikke en faktaopplysning, men fuglene ses på som såpass viktige at de har sin egen vakt.

 • Beefeaters

  2. Beefeaters

  Tårnets vakter kalles Beefeaters og i dag er de faktisk mer guider en vakter. Hvis du vil ha særbehandling kan du prøve å kalle dem Yeoman Warders isteden.

 • Kronjuvelene

  3. Kronjuvelene

  Juvelhuset tar vare på kongehusets mest utsøkte skatter, inkludert imperiekronen. Adgang hit er inkludert i billetten til Tower of London.

 • Retterstedet

  4. Retterstedet

  Til tross for tårnets uhyggelige rykte var det faktisk relativt få som ble henrettet her. De fleste henrettelsene i London fant sted på Tower Hill, nord i London. Her finnes det i dag et minnesmerke.

 • Spøkelser

  5. Spøkelser

  Dette er et omdiskutert og følsomt tema, men tårnet er kjent for flere berømte spøkelser. Blant annet Anne Boleyn og Henry VI skal gå igjen her. Men observasjonene av dem har blitt skjeldnere med årene, noen forklarer det med at spøkelser ikke liker turister.

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan kommer jeg hit?

  Tårnet er like ved Tower Bridge. Nærmeste metrostasjon er Tower Hill på District og Circle-linjen. Du kan også ta DLR til Tower Gateway.

 • Hvor lang tid tar et besøk?

  Der er 48.500 kvadratmeter og masser av ting å se innenfor Tower of London. Er du glad i historie vil du lett kunne bruke en hel dag her. Er du litt mer utålmodig, så er det mulig å jage gjennom på tre timer, men vi anbefaler at du setter av seks timer og blir med på en Beefeater-omvisning. Uten omvisning er det visse steder du ikke får adgang til, blant annet kapellet.

 • Hva koster det?

  Billettene til Tower of London koster vanligvis 22 GBP. Men har du kjøpt et London-pass, er inngangen inkludert. Passet er en fordel for da slipper du å stå i kø.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  9.00 til 17.30 i høysesongen, som varer fra mars til oktober. Fra november til februar er det åpent fra 9.00 til 16.30. Søndager og mandager åpner dørene først klokken 10.00.
 • Pris
  Inngangsbilletter koster rundt £22.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil være nyttig og det kan lønne seg å sjekke ut våre mest populære omvisningsalternativ.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinjen District eller Circle. Du kan også ta DLR til Tower Hill og Tower Gateway-stasjon..
 • Flere tips
  *Pass på dersom det har regnet, for en del overflater kan bli glatte.
  *Ha på deg gode sko, da du må gå ganske mange trappetrinn og på noe ugjevnt underlag.

Flere reisetips for Tower of London

Vil du vite mer om aktiviteter i Tower of London? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Tower of London

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 13 336 vurderinger

Var i utgangspunktet skeptisk til prisen på London Pass, men var overbevist om noe annet den første dagen. Det lønner seg virkelig å kjøpe passet. Har sett på noen steder jeg ikke hadde kommet til uten passet og beskrevet alt veldig tydelig med adresse og T-banestasjon!

3 valg: Thames cruise, besøk til Wesminster Abbey og London eye; flott utsikt fra båten, klosteret er vakkert og London eye kl. 18.00 med en opplyst utsikt over London er flott

Har prøvd å få guiden din to ganger nå, og begge gangene har det vært fint enkelt. Enkelt fordi du bare må vise guiden din, og så er du klar for opplevelsene

Bra pris / ytelsesforhold. Rask behandling av stedene du vil besøke. Alt fungerte bra. Sterkt anbefalt.

Veldig enkelt og greit å bytte Getyourguide-kupongen mot billetter.