Tour Montparnasse
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

5 ting du må se fra Montparnasse-tårnet

Med sine 210 meter er Montparnasse-tårnet den høyeste bygningen i Paris. Men mange turister er ikke klar over hvor fantastisk utsikt du har her oppeifra. Her er fem ting du kan se når du skuer ut over byen fra toppen av tårnet!

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet

Se for deg at du står i kø en hel dag bare for å få en raskt titt på Paris berømte Eiffeltårn. Det er tilfelle ved selve Eiffeltårnet, men ikke i Montparnasse-tårnet!

Kirkegård på Montparnasse

Kirkegård på Montparnasse

Tårnet gir deg vakker utsikt over Luxembourg-parken, men utsikten mot den berømte kirkegården hvor blant annet Samuel Beckett ligger begravd er et enda mer fantastisk syn.

Flyplassen Orly

Flyplassen Orly

På ordentlige klarværsdager kan du, om du har flaks, se flyene lette og lande på Paris sydlige flyplass.

Solnedgangen

Solnedgangen

Å se Paris badet i den vakre solnedgangen fra Sacré-Cœur har sin helt egen sjarm, men den beste utsikten over byen og den røde himmelen får du fra Montparnasse-tårnet!

Jernbanestasjonen i Montparnasse

Jernbanestasjonen i Montparnasse

Om du besøker tårnet etter mørkets frembrudd kan du glemme de tradisjonelle landemerkene for en liten stund og heller beundre de lysende togene som kommer og går fra togstasjonen Gare Montparnasse.

Tour Montparnasse: Våre tips

Når er tårnet åpent?

Fra 1. april til 31. september er det åpent hver dag fra klokken 9.30 til 23.30. Resten av året er det åpent fra klokken 9.30 til 22.30 søndag til torsdag. På lørdager og store helligdager er tårnet åpent til klokken 23.00. Bestill billett på forhånd, da unngår du køen!

Når bør jeg komme?

Du vil så klart se mer på en klarværsdag, så å sjekke værmeldingen er bud nummer en. Vurder å spise middag i restauranten Ciel de Paris (Paris' himmel) i 56. etasje, eller kom en sommerkveld og nyt levende musikk fra klokken 19.00 i baren på takterrassen.

Hvordan kommer jeg meg hit?

Nærmeste metrostasjon er Montparnasse-Bienvenüe som du kommer til via linje 4, 6, 12 eller 13.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra 9.30 til 23.30 i perioden april til september. Åpningstidene varierer med årstidene, så sjekk på nett før du drar.
 • Pris
  En voksenbillett koster 15 EUR.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart være nyttig og vi anbefaler å sjekke ut våre bestselgene omvisningsalternativ.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan ta metrolinje 4, 6, 12 eller 13 til Montparnasse-Bienvenüe.
 • Flere tips

  • For å komme til 59. etasje må du gå trappene fra 56. etasje.

Hva folk sier om Tour Montparnasse

Samlet bedømmelse
4.5 / 5
basert på 825 vurderinger

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

Paris Pass®: Gratis adgang til over 60 attraksjoner Vurdert av

Flott utsikt, enkelt å komme opp/ned. Kan være litt kø, men ikke nok til at det brydde oss. Anbefales å ta turen ved solnedgang/i mørket, flott å se Eiffeltårnet blinke i mørket på hver hele time