Våre mest anbefalte ting å gjøre i Thessaloniki

Thessaloniki: Heldags busstur til Meteora

1. Thessaloniki: Heldags busstur til Meteora

Legg ut på en heldagstur med buss til Meteora fra Thessaloniki. Utforsk dette UNESCOs verdensarvstedet og beundre det unike landskapet. Dra fra Thessaloniki på morgenen, og reis til de utrolige klosterkompleksene i Meteora for å besøke 2 av de 6 helleige klosterne, avhengig av hvilke som er åpne. Få tilgang til hellige steder som kvinneklosteret Agios Stefanos med deres imponerende ikonostaser skåret ut i tre, eller besøk den hellige treenighets kloster, på toppen av en steinrøys som er over 400 meter høy. Alternativt kan du oppdage tårnet til det gamle bevarte nettet ved klosteret i Varlaam, eller utforske det største av klostrene ved klosteret Great Meteoron. Nyt panoramautsikten over disse utrolige strukturene og det fantastiske landskapet. Nyt en tradisjonell gresk lunsj i Kastraki, i nærheten av byen Kalampaka, før du setter kursen tilbake til Thessaloniki.

Fra Thessaloniki: Pozar termalbad og Edessa dagstur

2. Fra Thessaloniki: Pozar termalbad og Edessa dagstur

Avreise fra Thessaloniki og reis til de naturlige varme kildene i Pozar termalbad for å slappe av i det helbredende vannet mens naturen og Voras-fjellet gir et fantastisk bakteppe. Dra nytte av de helbredende egenskapene til vann som er naturlig oppvarmet til en temperatur på 37° Celsius. Kjent for sin fantastiske smak, sies vannet også å hjelpe mot tilstander som revmatoid artritt, hudsykdommer, dårlig sirkulasjon, luftveisproblemer og nyresykdom, inkludert nyrestein. Nyt lunsj i en vakker landsby ved siden av Pozar og smak på de tradisjonelle smakene fra Hellas. Besøk det lokale markedet og beundre varene som er utstilt. Fortsett til byen Edessa, kjent som den første hovedstaden i det gamle kongeriket Makedonien. Få litt fritid til å besøke de spektakulære fossefallene før du returnerer til Thessaloniki.

Fra Thessaloniki: Dagstur til Dion og Olympusfjellet

3. Fra Thessaloniki: Dagstur til Dion og Olympusfjellet

Oppdag den arkeologiske parken Dion og Olympusfjellet, på denne omvisningen fra Thessaloniki. Reis i en buss med klimaanlegg og ta en fottur i naturen langs Enipeas-elven, for å beundre utsikten over Enipeas-juvet.  Start fra et sentralt plassert møtested i Thessaloniki og dra til den arkeologiske parken Dion. Du får tid på egen hånd til utforske det utvendige arkeologiske området.  Du kan også kjøpe en billett for å se et teater fra antikken, hvor det ble oppført stykker av tragediedikteren Evripides. I dag arrangeres Olympus festivalen her. Besøk museet ved Dion for å se statuer og beundre mosaikken i «Dionysus hus». Stopp for å kjøpe lunsj på en av de tradisjonelle restaurantene i landsbyen, før du fortsetter til Olympos. Avdekk hemmelighetene til det mytologiske huset til de 12 greske gudene.  Ta en kort fottur ved foten av fjellet. Vandre langs Enipeas-juvet og speid etter det lokale dyrelivet. Ta bilder av fjellutsikten, før du drar tilbake til Thessaloniki med buss om ettermiddagen. 

Thessaloniki: OTE Tower Roterende opplevelse med lett måltid

4. Thessaloniki: OTE Tower Roterende opplevelse med lett måltid

Besøk toppetasjen til OTE Tower og nyt utsikten med et lett måltid. Se havet og Thessalonikis landemerker mens tårnet roterer 360 grader hver time. Gå opp til toppen av OTE Tower og bli ønsket velkommen til en elegant spisestue med panoramautsikt. Sett deg ved det bestilte bordet for å glede deg over matmenyen. Velg mellom et glass vin med et fruktfat, en club sandwich med en øl, eller en flaske vin med et oste- og fruktfat. Du kan alltid bestille mer for kjøp når du sitter ved bordet ditt. Avhengig av valgt tidsluke, unn deg selv med utsikt over solnedgangen, eller besøk om kvelden når det vanligvis er levende pianomusikk.

Thessaloniki Hop-on Hop-off sightseeingtur med buss

5. Thessaloniki Hop-on Hop-off sightseeingtur med buss

Hopp på den åpne bussen og nyt en omvisning i Thessaloniki. Se de beste monumentene og stedene av interesse i byen. Hopp av på en av de 8 stasjonene for å besøke lokale attraksjoner. Du vil lære om byens historie under turen. Det er lydkommentarer tilgjengelig på 8 språk, med informasjon om nettsteder på ruten. Hopp av og på så ofte du vil på ruten. Hvis du foretrekker det, hold deg om bord og kjør hele sløyfen. Busser går hvert 30. minutt fra holdeplasser rundt i byen. Stopp: • White Tower (startpunkt, rød kiosk) • Arkeologisk museum • St. Sofia-kirken • St. Dimitrios kirke • Buzantinske slott • Kamara - Rotonta (Arch of Galerius) • Aristotelous Square • Thessaloniki havn

Thessaloniki: Dagstur til Vergina og Pella

6. Thessaloniki: Dagstur til Vergina og Pella

Legg ut på en reise til Pella med Ammon Express kl. 8.00 fra Aristotelous Square og Egnatia Street (ved den hvite statuen av Venizelos). Avstanden på 50 km tar ca. 45 minutter å nå. En gang i Pella, oppdag det nye og moderne museet, samt det arkeologiske stedet med unike mosaikker. Gled deg over mosaikken "Abduction of Helen" og "Amazonomachy" i det gamle markedet, og se gjenstander fra menneskenes daglige liv som illustrerer livsstilen i antikken. Dra til Vergina, hvor du finner Museum of the Royal Tombs of Aigai, som ligger på grensen til landsbyen. Museet viser Golden Larnax, en urne med de kremerte restene av Phillip II merket med en 16-strålet sol, symbolet på Makedonia. Solen fra Vergina, et karakteristisk symbol på Argead-dynastiet til kong Phillip II og Alexander den store, ble funnet ved siden av utgravningene som avslørte farens kongelige grav. Beundre Golden Oak Wreath Phillip II bar under begravelsesbålet, militære rustninger, forskjellige gravgods og andre graver som ble brakt frem i lyset. Nyt lunsj på en tradisjonell gresk restaurant før du stopper ved det store New Museum of Aigai, hvor du vil avdekke gjenstander og funn som er gravd ut fra den gamle hovedstaden. Et imponerende portrett av Alexander den store hilser deg velkommen og inviterer deg til å oppdage historiens røtter. Ta inn den midlertidige numismatiske utstillingen som viser frem mynter fra hvert hjørne av den hellenistiske verden, inkludert mynt av makedonske konger og Alexanders etterfølgere. Se monumentale skulpturer, sárissa-spyd og hjelmer av makedonske falankssoldater, malt keramikk av høy klasse, bankettredskaper fra aristokratiske symposier og dronningbegravelsene med alle deres smykker og kongelige insignier. Reisen din avsluttes med at du returnerer til Thessaloniki ca kl. 15:30, og gjør de samme stoppestedene som du startet.

Fra Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise med lunsj

7. Fra Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise med lunsj

Svøm i forfriskende vann, snorkle med fargerikt marint liv, og nyt et deilig måltid på stranden med dette cruiset. Reis fra Thessaloniki til Ormos Panagias komfortabelt ombord på en luftkondisjonert buss og cruise til Ammouliani på en sightseeingbåt. Start din uforglemmelige dag med en overføring fra Thessaloniki by til Ormos Panagias hvorfra cruiset ditt begynner. Kjenn vinden i håret mens du seiler til Ammouliani, et vakkert øykompleks hvor båten stopper ved en sjarmerende landsby hvor du kan ta en kort spasertur. Gå til Banna Beach for to timers fritid. Nyt litt sol, ta en svømmetur i krystallklart vann og snorkle. Spis deretter en appetittvekkende lunsj rett på stranden (inkludert i prisen). På vei tilbake til Ormos Panagias kan du nyte 30 minutter i det turkise vannet nær Vourvourou og mellom Diasporos-øyene.

Thessaloniki: Hopp-på-hopp-av-busstur med Meteora-alternativ

8. Thessaloniki: Hopp-på-hopp-av-busstur med Meteora-alternativ

Utforsk den vakre havnebyen Thessaloniki på en praktisk hopp-på-hopp-av-busstur. Med ubegrenset tilgang til bussruten i 1 dag, kan du se alle de viktigste severdighetene i din egen tidsramme, hoppe av og på så mye du vil. Lytt til turkommentaren om bord for å lære alt om Thessalonikis fascinerende historie, som går tusenvis av år tilbake. Fra det åpne dekket kan du nyte fantastisk panoramautsikt over det naturlige landskapet, så vel som den vakre arkitekturen (som Agios Dimitrios-kirken og St. Sophia-kirken). Oppdag Thessalonikis hvite tårn, en imponerende historisk struktur (og et av de mest ikoniske landemerkene i regionen). Pass også på å hoppe av ved Ano Poli (øvre by), og havnen i Thessaloniki, for å ta en enda nærmere titt på denne greske byen, og fordype deg i den lokale kulturen. Det er så mye å se, og denne sightseeingturen sikrer at du opplever alle de viktigste severdighetene fra komforten til en dobbeltdekkerbuss. Bussholdeplasser: • Lefkos Pyrgos (det hvite tårnet i Thessaloniki) • Arkeologisk museum • Agios Dimitrios kirke • Ano Poli (øvre by) • Kamara & Rotonda • Egnatia (aristotelous) • Paleos Stathmos (gamle jernbanestasjonen) • Thessaloniki havn

Fra Thessaloniki: Dagstur til Kerkini-sjøen

9. Fra Thessaloniki: Dagstur til Kerkini-sjøen

Dette er en dagstur til Lake Kerkini, en av de 10 mest verdifulle våtmarkshabitatene i Hellas med rundt 300 fuglearter og sjeldne dyr. Blant de mange artene kan du beundre de vakre flamingoene og de praktfulle bøflene. Alle disse er kombinert med den fantastiske utsikten over Mount Beles og den majestetiske dalen Serres. Du drar til Kerkini-sjøen med buss kl. 08.00. Du kommer til Dam of Kerkini Lake (Lithotopos-området) og nyter fugletitting gjennom innsjøen. Hver sesong av året er vert for forskjellige fuglearter, så båtturen skjuler en annen overraskelse hver gang. Området for ridning ligger ved siden av demningen, og du kan nyte en ridetur så lenge været tillater det. Deretter tar du en varm kopp kaffe, og etterpå stopper du ved gården, bare noen kilometer unna, hvor de imponerende bøflene vil gå nær deg. Senere flytter du litt videre til landsbyen Vironia og nyter lunsjen din i en tradisjonell gresk taverna. Du drar til Thessaloniki ca kl. 14.00 og tar omkretsveien på vestsiden av innsjøen.

Thessaloniki: Museum of Illusions Adgangsbillett

10. Thessaloniki: Museum of Illusions Adgangsbillett

Besøk Museum of Illusions Thessaloniki og begi deg ut på en spennende sanseopplevelse som inkluderer noen helt nye illusjoner. Når du går inn i den fascinerende verden av illusjoner, vil du garantert bli forvirret, utdannet og overrasket. Ingenting er som det ser ut til, spesielt ikke her. La fantasien løpe fritt i Infinity Room, tross tyngdelovene i Reverse Room, og krymp til miniatyrstørrelse i Ames Room. Prøv hele tiden å ta ettertraktede og utrolige bilder som du kan dele med venner og familie. Når du ser på en samling hologrammer, ser nøye på forskjellige optiske illusjoner og observerer hver utstilling, vil du finne at hver utstilling er en strålende påminnelse om at våre antakelser om verden ofte ikke er annet enn en illusjon.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Thessaloniki
Denne kystbyen har noe for enhver smak, fra historiske ruiner og osmanske perler til en livlig kultur.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Thessaloniki

Alle aktiviteter

110 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Thessaloniki

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Thessaloniki

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Thessaloniki?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Thessaloniki?

De beste dagsturene og utfluktene fra Thessaloniki er:

Meteora

Flere reisetips for Thessaloniki

Vil du vite mer om aktiviteter i Thessaloniki? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Thessaloniki

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 2 556 vurderinger

Very nice trip to Dion and Mount Olympus. No problem with meetingpoint, super guide and the drive was fine. The walk in Mount Olympus was not to heavy, so it's a walk that almost everybody can be a part og, both children and grownups. All in all, very good!