Themsen

The true heart of London. Meander along the river to see everything from Tower Bridge to the Houses of Parliament.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Themsen: Opplevelser og billetter


Opplev Themsen

Themsen er en 346 km lang elv som renner rett gjennom hjertet av London. Å vandre langs elvebreddene en dag vil få deg til å ønske at du kunne blitt litt lenger i denne vakre byen. Her er noen av tingene du kan oppleve.

 • Båttur

  1. Båttur

  En båttur på Themsen gir deg utsikt til mange av de største attraksjonene i London. Mens du seiler fra Houses of Parliament til Tower of London, får du høre fakta om byens historiske utvikling.

 • Lunsj på elven

  2. Lunsj på elven

  Det eneste som er bedre enn å ta en vanlig båttur på Themsen, er å gjøre turen enda mer stilfull med en rolig lunsj, et glass vin eller en kopp engelsk te.

 • Båttur med middag

  3. Båttur med middag

  Se London glitre i kveldsmørket mens du nyter en fireretters middag og deilig vin. Det er mulig å bestille båtturer med panoramavinduer og du kan også få levende musikk om du ønsker det.

 • Gå en tur

  4. Gå en tur

  Om det å være på vannet ikke passer for deg, kan elven også fint oppleves fra land. Det er mange vakre turer langs elven. Du kan også bli med på en omvisning, hvor en guide peker ut viktige landemerker langs Themsen og fortelle om byens historie.

 • Sykkeltur

  5. Sykkeltur

  Themsen er den eneste elven i Europa som har en nasjonal sykkelsti som går helt fra elvens start til slutt. Du kan enten leie en sykkel på egen hånd eller bli med på en guidet sykkeltur og nyte utsikten mens du ruller av sted langs elvens bredder.

Planlegg besøket ditt

 • Morsomme fakta

  Både de fastboende i London og turistene liker å hygge seg langs Themsen. Elven er hjemmet til mer enn 25 ulike fiskearter og setter du deg på en av kaféene eller restaurantene langs elven vil du se folk stå og fiske langs bredden. Om du går over noen av de mange broene som krysser Themsen vil du få flott utsikt og mulighet til å ta noen gode feriebilder med London i bakgrunnen. Gjennom året er det også flere ulike festivaler her, som for eksempel Totally Thames som holdes i september.

 • Hvordan bestille turer

  På internett kan du lese om flere ulike sykkelturer eller båtturer du kan bli med på for å oppleve Themsen. Uansett om du velger å se byen og elven fra vannet eller rullende på to hjul, vil du få en fantastisk utsikt og opplevelse av byen.

 • Hvor går båtturene fra?

  Mange av båtturene på Themsen går fra Westminster, Tower og Greenwich Piers. Du får informasjon om dette av turoperatøren.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Elven er naturligvis alltid åpen!
 • Pris
  Elven er i seg selv gratis å besøke, men prisene på ulike turer varierer.
 • Behøver jeg en guide?
  Du må ikke ha guide, men det anbefales.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan komme til Themsen fra flere steder i London. Men hvorfor ikke ta metroen til Westminster og nyte utsikten fra Westminster Bridge eller Lambeth Bridge?
 • Flere tips

  • Sjekk værmeldingen før du drar ut på en rusletur langs elven.

  • En båttur er det beste måten å oppleve elven på, så hvorfor ikke bestille en tur?

Flere reisetips for Themsen

Vil du vite mer om aktiviteter i Themsen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Themsen

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 25 134 vurderinger

Maten var deilig og mettende. Ventepersonalet ville veldig vennlige og hjelpsomme! Jeg likte at reiselederen ble gjort på agnet av mannskapet i stedet for et opptak, var komisk. Vi hadde en flaske Prosecco, og ventepersonalet tok igjen hensyn til når vi trengte påfyll! Været var nydelig, og jeg elsket å sitte på toppen av båten mens folk fortsatt spiste og drakk, det var så fredelig! Også hvis du lider av sjøsyke som vi gjør, er båten helt i orden, vi følte oss ikke syke. Setene var komfortable og toalettene var ulastelig!

Vår guide Tom var veldig entusiastisk. Til tross for den store gruppen, klarte han å involvere alle i Harry Potter-historien. Det var hyggelig at han også hadde alle slags interessante fakta om London. Den korte båtturen var også morsom. Denne turen var virkelig verdt det. Maarten & Jeroen fra Holland

Det var en fin opplevelse, maten og servicen var strålende. Den eneste kritikken jeg har er at du ikke kunne se på forhånd hva som sto på menyen. Men vi ble positivt overrasket. Også lydsystemet var veldig dårlig, og vi kunne ikke høre kommentarene fra kapteinen. Andre kunder sa det samme.

Elvecruise var fabelaktig. Nydelig mat pent tilberedt og godt og varmt. Personalet var strålende, veldig oppmerksomt. Kunne ikke gjøre nok for deg. Vil definitivt gjøre et nytt cruise og anbefale til mine venner og familie.Superb på alle måter. Tusen takk for en fantastisk opplevelse.

Det er en fantastisk opplevelse! Det er ikke nok ord til å beskrive hvor fantastisk denne siden er! Det er verdt pengene, det er verdt å utforske! 100 % anbefalt.