Våre mest anbefalte ting å gjøre i Terra Boa

Sal Island: Guidet heldags høydepunktstur med lunsj

1. Sal Island: Guidet heldags høydepunktstur med lunsj

Vær klar til å bli hentet fra overnattingsstedet ditt og avreise mot landsbyen Murdeira, hvor du vil ha et kort besøk til naturreservatet og nyte utsikten over Løvefjellet. Deretter møter du lokalbefolkningen i fiskerlandsbyen Palmeira før du reiser til Buracona for å se "Blue Eye" og, hvis været tillater det, svømme i det vakre naturlige bassenget. Gå videre mot Miragem, ta noen bilder av effekten av vannillusjoner i ørkenen og ta en velfortjent lunsjpause. Nyt det lokale kjøkkenet og oppdag Kapp Verdes gastronomi. Deretter kjører du til Espargos og blir kjent med gatekunsten som skildrer den kappverdiske kvinnen, hennes Morabeza og historie. Etter det kan du ta turen til Shark Bay, en må-se når du besøker Sal. Ta på deg vannskoene, gå ut i havet, se og kom nær sitronhaiene i deres naturlige miljø. Denne arten utgjør ingen trussel for mennesker. Endelig er det tid for ditt siste "No Stress Adventure" på Pedra de Lume, i en saltpanne under havoverflaten. Kryss hulen, kom inn i det utdødde vulkankrateret og nå lagunene som saltet er hentet fra. Ta med boken din og nyt lesingen mens du flyter i verdens nest salteste termalvann, en uforglemmelig opplevelse. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Sal: Heldagstur rundt på øya inkludert lunsj og snorkling

2. Sal: Heldagstur rundt på øya inkludert lunsj og snorkling

Møt i resepsjonen på hotellet ditt kl. 09:15, og dra avgårde til dagens første destinasjonen, Ponta Preta. Beundre kontrasten mellom hvite naturlige sanddyner og mørkfargede vulkanske bergarter som brer seg ut i havet. Denne fantastiske kombinasjonen skaper enorme og vakre bølger, noe som gjør dette stedet populært for verdensberømte vannsportskonkurranser som surfing og windsurfing. Mens du er i Ponta Preta, får du vite mer om reiseruten og får en kort introduksjon til historien om Kapp Verde. Deretter tar du turen til Murdeira, som ligger midt på øya. Snorkle i buktens krystallklare, korallfylte vann, og få et glimt av Monte Leão, et av øyas mest fremtredende landemerker. Fra Murdeira går du så nordfra til hovedstaden på øya, Espargos. Nyt en omvisning i byen, som ender med panoramautsikt gjennom Belvedere. Neste stopp er ved fiskeværet Palmeira, den eneste havnen på øya og en industrialisert sone, som er ekstremt viktig for den lokale økonomien. Øst for Palmeira finner du Buracona, et sted med naturlige bassenger og et utrolig steinete landskap med vulkansk opprinnelse. Denne kombinasjonen skaper et fantastisk fenomen kalt «Blått øye». Fra kl. 10:30 til 13:00 skinner solen inne i en 25 meter dyp grotte, slik at du kan skimte bildet av et skinnende blått øye som stirrer på den majestetiske himmelen. Mer vest for øya ligger Terra Boa, den eneste landet for dyrking av avlinger der du kan glede deg over et annet naturopptog, en luftspeiling i midten av ørkenen. På vei tilbake til Espargos passerer du det perifere området på øya og besøker noen sosiale institusjoner, som barnehager og skoler. Ta en pause for lunsj i Espargos, og smak på en typisk rett eller nyt en av de beste pizzaene i byen. Etter lunsj, fortsetter du til Pedra de Lume, der de berømte Salinas (saltsletter) finnes inne i et utdødd vulkankrater. Bad i det terapeutiske vannet før du drar til Baia de Parda rundt kl. 16.00 for å få øye på sitronhaier. Du er tilbake på hotellet rundt kl. 17:00.

Sal: 4-timers ATV 500cc Quad Island Adventure

3. Sal: 4-timers ATV 500cc Quad Island Adventure

På denne 4-timers kyst-til-kyst offroad guidede turen, oppdag alle høydepunktene i Sal på en 500cc ATV. Kombiner sightseeing med spenningen ved å sykle på en Quad gjennom det ville terrenget og bli kjent med det virkelige Kapp Verde. Start på vestkysten, hvor du vil oppdage Murdeira-buktens løvebountain, Fontona-oasen og Palmeira, hovedhavnen på øya. Når du ankommer nord-vestsiden, kan du beundre det fantastiske naturlige svømmebassenget i Regona. Se luftspeilingen ved Terra Boa, og Pedra de Lumes gamle vulkankrater. Ta et panoramabildestopp på toppen. Ved Shark Bay kan du observere sitronhaier i sitt naturlige miljø, og fortsett gjennom Serra Negra, naturreservatet på øya. Til slutt vil du treffe Kite Beach og saltleilighetene i Santa Maria, omgitt av vakre sanddyner.

Sal: 4-timers 4WD SSV Buggy Island Adventure

4. Sal: 4-timers 4WD SSV Buggy Island Adventure

Utforsk Sals høydepunkter på denne 4-timers, kyst-til-kyst, off-road guidede øytur. Etter enten å ha blitt hentet på hotellet ditt i Santa Maria eller kommet deg til møtepunktet, start turen på vestkysten. Oppdag Murdeira-bukten med Løvefjellet, Fontona-oasen og Palmeira, øyas hovedhavn. Når du ankommer den nordvestlige siden, kan du nyte det fantastiske naturlige svømmebassenget i Regona. Se luftspeilingen ved Terra Boa, og gå deretter til Pedra de Lume og vulkanens gamle krater, hvor du kan finne det nest mest salte vannet i verden. På toppen kan du beundre panoramautsikten over øya. Deretter stopper du ved Shark Bay for å se sitronhaier i sitt naturlige miljø. Kryss gjennom Serra Negra, naturreservatet på øya, og besøk Kite Beach, en vakker hvit sandstrand full av fargerike kitesurfinger. Avslutt til slutt høydepunktsturen din ved saltleilighetene i Santa Maria og beundre de pittoreske sanddynene.

Fra Santa Maria: Privat dagstur til Sal Island

5. Fra Santa Maria: Privat dagstur til Sal Island

Bli hentet fra overnattingsstedet ditt og sett av gårde mot landsbyen Murdeira, hvor du vil ha et kort besøk til naturreservatet og nyte utsikten over Løvefjellet. Reis deretter til Buracona og svøm i det vakre naturlige bassenget hvis været tillater det. Gå videre mot fiskerlandsbyen Palmeira og ta en velfortjent lunsjpause. Nyt det lokale kjøkkenet og oppdag Kapp Verdes gastronomi. Deretter kjører du til Espargos og blir kjent med gatekunsten som skildrer den kappverdiske kvinnen, hennes Morabeza og historie. Etter det kan du ta turen til Shark Bay, en må-se når du besøker Sal. Ta på deg vannskoene, gå ut i havet, se og kom nær sitronhaiene i deres naturlige miljø. Denne arten utgjør ingen trussel for mennesker. Endelig er det tid for ditt siste "No Stress Adventure" på Pedra de Lume, i en saltpanne under havoverflaten. Kryss hulen, kom inn i det utdødde vulkankrateret og nå lagunene som saltet er hentet fra. Ta med boken din og nyt lesingen mens du flyter i verdens nest salteste termalvann, en uforglemmelig opplevelse. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Sal: Halvdagstur rundt øya

6. Sal: Halvdagstur rundt øya

Start dagen med en tur til Murdeira Bay for snorkling, hvor du vil utforske det klare vannet og se et mangfold av marint liv. Deretter går du til Buracona for å besøke det naturlige svømmebassenget og det fantastiske Blue Eye. Ta en dukkert i det naturlige bassenget eller utforsk klippene rundt for en fantastisk utsikt. Etter det kan du besøke Terra Boa, et ørkenlandskap som skaper en "mirage"-effekt. Lær om områdets geologiske historie og ta bilder med illusjonen av vann i bakgrunnen. Fortsett turen ved å besøke Espargos, den største byen på øya. Spaser gjennom sentrum, lær om den lokale kulturen og nyt tradisjonell mat på en av de lokale restaurantene. Avslutt dagen med et besøk til Salinas de Pedra Lume, saltflatene i krateret til vulkanen Pedra de Lume. Utforsk det unike landskapet og nyt en avslappende svømmetur i saltvannsbassenget.

Flere reisetips for Terra Boa

Vil du vite mer om aktiviteter i Terra Boa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Terra Boa

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 129 vurderinger

Punktlig henting fra hotellet, bra kjøretøy, veldig hyggelig og kompetent sjåfør, alle høydepunkter ble besøkt og forklart. En meget vellykket dag. Anbefalt topp

Flott og oppmerksom guide, mange fakta forklart på en morsom og underholdende måte. Turen inkluderer alt du bør se på Sal. Takk skal du ha.

Selv med dårlig sikt og sterk vind kan du oppleve alle høydepunktene på øya vekk fra strendene i Santa Maria på turen.

Eksepsjonell opplevelse med nydelige og veldig hjelpsomme guider Topp

Veldig vennlige og hjelpsomme guider. Godt organisert og veldig full