Opplevelser i

Sydney

Urban komfort blandes med storslåtte berg og strender ved en av verdens mest fantastiske havner.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Aktiviteter og severdigheter i Sydney

Med sin beliggenhet ved en av verdens største naturlige havner, kan den australske hovedstaden by på kombinasjonen av et urbant liv, vakre strender og slående fjell rett utenfor dørstokken. Her er noen av de beste attraksjonene byen har å by på.

 • Operahuset i Sydney

  1. Operahuset i Sydney

  Til tross for navnet, er Operahuset i Sydney et bygg som viser frem kunst innenfor mange ulike stilarter. Sørg for å få med deg denne arkitektonisk vakre bygningen som er blitt Autralias landemerke.

 • Sydney Harbour Bridge

  2. Sydney Harbour Bridge

  Sydney Harbour Bridge som også har fått kallenavnet "galgen", er ikke bare vakker å se på. Du kan nemlig også klatre på broen! Bestill en klatretur i solnedgangen.

 • Taronga Zoo

  3. Taronga Zoo

  Den ikke-komersielle Taronga Zoo er en av Sydnes største attraksjoner, med sine innhegninger uten stengsler og flotte foredrag. Om du klarer å rive blikket bort fra dyrene kan du også nyte en fantaastisk utsikt over havnen herifra.

 • The Rocks

  4. The Rocks

  Navnet The Rocks, som betyr steinene, leder kanskje ikke tankene direkte til konklusjonen om at dette må være en stor turistattraksjon. Du vil bli overrasket. Det var nemlig her de første europeiske innvandrerne bosatte seg i Australia. Navnet The Rocks kommer faktisk av de historiske sandsteinsbygningene som står her.

 • Sydney Tower Eye

  5. Sydney Tower Eye

  Kom deg opp på Sydneys høyeste punkt og nyt den storslagne utsikten som strekker seg helt til fjellene i horisonten. Etterpå kan du gjøre noen gode kjøp i kjøpesenteret som ligger like nedenfor Sydney Tower!

 • WILD LIFE Sydney Zoo

  6. WILD LIFE Sydney Zoo

  WILD LIFE Sydney er bygget som en forlengelse av byens akvarium og er hjemmet til noen av landets mest fascinerende skapninger. Her har de forsøkt å etterligne mest mulig det mijøet dyrene ville levd i om de var ville, og parken er en de aller beste familieaktivitetene i byen.

 • Darling Harbour

  7. Darling Harbour

  Darling Harbours strålende silhuett hever seg over Sydneys mest populære turistområde. Her finner du alt fra Den kinesiske hagen for vennskap til verdens største IMAX-kino!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise til Sydney?

  Selv om mange ønsker å slippe unna de kalde vintermåneden på den nordlige halvkule, vil nok de fleste likevel synes det er litt for varmt å komme til Sydney i januar og februar. Varmen er mer passe og behagelig i mars når den autralske høsten setter inn. Da er det perfekt å sjekke ut noen av byens vakre strender. Om du har litt lite reisebudsjett kan det anbefales å komme i mai. Da er temperaturen god og prisene rimligere.

 • Hvor mange dager trenger jeg i Sydney?

  Det avhenger så klart av hva du har lyst til å oppleve, men du rekker å se de viktigste severdighetene i løpet av noen dager. Vurder gjerne å utvide turen med en dagstur til Blue Mountains. Har du alt bestilt et lengre opphold i byen, behøver du uansett ikke bekymre deg. Sydney har massevis av opplevelser å by på og du kunne vært her i ukesvis og fremdeles hatt mer igjen å se.

 • Hvordan kommer man seg rundt i byen?

  De fleste av attraksjonene i Syndney ligger i det sentrale handelsområdet ved havnen. Om du ikke har lyst til å gå mellom attraksjonene, kan du reise med byens sentrumstog og Monorail. Det finnes billige ferjeturer som gir deg fantastisk utsikt over Sydney fra vannet. Om du vil reise lenger ut av byen kan du sjekke tog og -rutetider på www.transportnsw.info.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Australske dollar (AUD)
 • Tidssone
  UTC (+10:00)
 • Landskode
  61
 • Beste tiden å dra
  Vil du ha god og behagelig temperatur er mars en ideell måned. Den som vil reise på en mer budsjettvennlig måte og samtidig ha behagelig temperatur bør komme i mai.

Flere reisetips for Sydney

Vil du vite mer om aktiviteter i Sydney? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sydney

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 10 252 vurderinger

Det var en fin tur! Den veldig hyggelige og fine guiden! Nydelige steder fortjener! Jeg likte det faktum at vi var et lite antall på 21 personer, jeg vil si perfekt å se attraksjonene raskt uten å kaste bort tid! Jeg anbefaler det på det sterkeste!

Omvisningen var meget god. Guiden ga oss innblikk ii operaens historie of vi fikk besoeke de fleste salene. Fantastisk bygg. Et must.

Bedre enn i en av de store bussene. Skulle gjerne ha gått på et lengre spor. Kunne vært 20 minutter lenger. Var litt hektisk

Alt var så godt planlagt og organisert. Nydelig middag og masse god informasjon fra vår dyktige guide Alex. Tusen takk! ✨

Fantastisk flink guide. Hun het KAT og var veldig flink og hun hadde veldig mye kunnskaper som gjorde turen veldig bra!