Våre mest anbefalte ting å gjøre i Swidnica

Wroclaw: Nedre Schlesia, Ksiaz Castle & Church of Peace Tour

1. Wroclaw: Nedre Schlesia, Ksiaz Castle & Church of Peace Tour

Książ er det tredje største slottet i Polen, som ligger på en majestetisk klippe ved siden av Pelcznica-elven. Vakkert omgitt av skogen i en høyde av 395 meter over havet, kalles slottet ofte 'Perlen i Nedre Schlesien'. En slik plassering tilsvarende byggets størrelse er sjelden i Europa. I 1943 hadde Hitlers paramilitære organisasjon stormet inn i slottet og begynte å bygge et av de viktigste kvartalene for Adolf Hitler. Fredskirken i Świdnica er den største religiøse bygningen med bindingsverk i Europa, bygget i det tidligere Schlesien på midten av 1600-tallet midt i religiøse stridigheter som fulgte etter freden i Westfalen. Begrenset av de fysiske og politiske forholdene, bærer Fredskirkene vitnesbyrd om streben etter religionsfrihet og er et sjeldent uttrykk for luthersk ideologi i et formspråk som generelt er assosiert med den katolske kirke. Bygget utenfor bymurene, laget av tre eller leire og bygget på mindre enn ett år, nå plassert på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Świdnica's Market Square - veldig sjarmerende sted som er et must-besøk. Renoverte, fargerike rekkehus med gotiske relikvier, vakre fontener, inkludert en brønn med Neptun fra 1732, og imponerende belysning tildelt i konkurranser gjør ganske inntrykk. Palmehuset Wałbrzych oppsto på initiativ av den siste representanten for Hochberg-dynastiet i Książ-slottet, Hans Heinrich XV. Prinsen fikk bygget det for sin ektefelle, Mary Theresa Cornwallis-West. Det er det eneste slike anlegget i Polen som har blitt bevart i sin opprinnelige konstruksjon.

Fra Wroclaw: Ksiaz slott og fredskirken i Swidnica

2. Fra Wroclaw: Ksiaz slott og fredskirken i Swidnica

Nyt en halvdagstur til et av de vakreste stedene i Nedre Schlesien. Utforsk først Ksiaz Castle. Dette er det tredje største slottet i Polen med mer enn 400 rom. I mer enn 400 år tilhørte den én familie, Hochbergs, en av de rikeste og mest kjente familiene i Europa. Etter at du har utforsket slottet og eiendommen, vil sjåføren din ta deg tilbake til Church of Peace i Swidnica, en reise som tar rundt 20 minutter. Tusenvis av turister har besøkt kirken, som er ulikt noe du har sett før. Med en unik historie og estetikk er det et must-see for alle som besøker Wroclaw! Etter en dag med utforsking, nyt bekvemmeligheten av en privat overføring i et komfortabelt, moderne kjøretøy.

Wroclaw: Heldagstur til Nedre Schlesiens historiske perler

3. Wroclaw: Heldagstur til Nedre Schlesiens historiske perler

Start heldagsturen i Nedre Schlesien med et besøk til det fantastiske Ksiaz-slottet, som utvilsomt er en av regionens største kulturminner. Polens tredje største slott er også kjent som «Nedre Schlesiens perle» og befinner seg i den pittoreske dalen langs elven Pelcznica. Slottet har mange forskjellige arkitektoniske stiler. Slottet huset en gang fornemme gjester, som for eksempel John Quincy Adams (en av USAs første presidenter), Winston Churchill og keiserne av både Tyskland og Russland. Besøk den representasjons delen, finn ut historien om familiens fremvekst og fall, hør om den utrolige formuen, sosietets skandaler, tragedier og hvorfor slottet fremdeles holder på noen mysterier.  Omvisningen avsluttes med et besøk til den fantastiske Fredskirken i Swidnica, som har gjort seg fortjent til en plass på UNESCOs verdensarvliste. Kirken er et storslått mesterverk av religiøs kunst og ble opprinnelig bygget av protestantene i det 17. århundre, som brukte tre, halm og leire. Swidnica er også fødestedet til flylegenden Manfred von Richthofen, som fløy i første verdenskrig. Han er også kjent som «Den røde baron». Du får muligheten til å se det beskjedne huset hans.

Wrocław: Heldagstur på UNESCOs fredskirke

4. Wrocław: Heldagstur på UNESCOs fredskirke

Møt guiden din i Wrocław og bli din heldagstur. Kjør langs en naturskjønn rute fra Wrocław til byen Sobotka, et av de mer unike og mystiske stedene i Polen. Byen ligger ved foten av Mount Sleza, en ås dukker opp fra det monotone schlesiske lavlandet til en høyde på 718 meter, og dominerer landskapet i provinsen. Utforsk markedsplassen, og lytt til den fascinerende historien til de forskjellige stammene som har levd i området siden bronsealderen. Beundre eldgamle steinskulpturer som var religiøse symboler. Ta en kort stopp på det arkeologiske stedet Bedkowice for å se hvordan tidlige slaviske bosetninger så ut. Fortsett til landsbyen Krzyzowa, hjemmet til Foundation for Mutual Understanding in Europe. Når du først er der, kan du finne ut om den polsk-tyske forsoningsmessen, som ble feiret 12. november 1989. Reis deretter til Swidnica for å beundre den fortryllende byen med dens imponerende katedral og pittoreske markedstorg. Nyt fritiden til lunsj eller til å utforske på egen hånd. Til slutt, besøk den fantastiske fredskirken, den største trekirken i Europa. Etter dette kan du slappe av på turen tilbake til Wrocław.

Dagstur til Rock City i Adrspach og Church of Peace

5. Dagstur til Rock City i Adrspach og Church of Peace

Denne turen inkluderer de mest fantastiske attraksjonene tilgjengelig fra Wrocław. Sjåføren vår vil møte deg på hotellet og etter 2 timers kjøretur vil du gå inn i en helt annen verden med tusenvis av tårn og fantastisk utsikt. Den største steinen er over 81 meter høy og den smaleste passasjen er 0,5 meter. Det er en av de største og villeste rockelabiryntene i Europa! Turistveien gjennom klippebyen danner en løkke og er merket med grønt. Du må reservere minst 2 timer for å fullføre hele ruten. På turen vil du kunne se ekstraordinær innsjø med krystallklart vann, vakker gotisk port og mange andre fantastiske steder. Etter det vil sjåføren din ta deg til Fredskirken i Swidnica hvor du vil bo rundt 30 minutter. Mange sier at alle kirker er like og de ønsker å hoppe over denne. Men Fredens kirke er annerledes og ble derfor lagt til UNESCOs verdensarvliste. Jeg lover, du har aldri sett en slik kirke før. Kirken ligger halvveis mellom Wroclaw og Adrsprach. Sjåføren trenger rundt 1 time for å ta deg tilbake til Wrocław.

Fra Wroclaw: Fredskirker i Swidnica og Jawor

6. Fra Wroclaw: Fredskirker i Swidnica og Jawor

Du vil bli hentet fra lobbyen på hotellet ditt i Wroclaw. Din personlige sjåfør vil vente på å møte deg før du setter avgårde for å se den vakre fredskirken i Świdnica, den største bindingsverksbygningen i Europa. En fredelig kjøretur som er litt over en time lang, nyt den pittoreske kjøreturen til Świdnica. Etter at du har utforsket Fredskirken og tilstøtende eiendom, tar sjåføren deg til den andre Fredskirken, som ligger 40 km nord i byen Jawor. Det er en veldig unik kirke. Etter å ha besøkt Jawor-kirken, vil sjåføren din ta deg tilbake til overnattingsstedet ditt. Nyt bekvemmeligheten av en privat overføring i et komfortabelt, moderne kjøretøy etter en dag med utforsking.

Fra Wrocław: Privat omvisning i Świdnica Church of Peace

7. Fra Wrocław: Privat omvisning i Świdnica Church of Peace

Start turen fra lobbyen til overnattingsstedet ditt i Wroclaw. Her vil din personlige sjåfør vente på å møte og hilse på deg. Deretter drar du til Fredskirken i Świdnica, den største tømmerbygningen i Europa. Nyt opptil 1 times fritid for å utforske kirken i ditt eget tempo. Etter at du har utforsket Fredskirken og den tilhørende eiendommen, vil sjåføren din ta deg tilbake til overnattingsstedet ditt. Nyt bekvemmeligheten av en privat overføring i et komfortabelt, moderne kjøretøy etter en dag med utforsking.

Fra Wroclaw: Polsk keramikk og Jawor Church of Peace Tour

8. Fra Wroclaw: Polsk keramikk og Jawor Church of Peace Tour

Den første registrerte historien om keramikkaktiviteter i Bolesławiec-regionen går tilbake til slutten av 1300-tallet. Siden den gang ble regionen kjent som et svært viktig område for keramikkproduksjon. Besøk en av de beste lokale produsentene og observer de dyktige arbeiderne på de forskjellige produksjonsstadiene. Spesielt spektakulær er dekorasjonen, som alt gjøres for hånd med spesielle stempler med det emblematiske mønsteret som kalles påfugleøye. Etterpå er det litt tid til shopping før du drar til neste stopp, en lokal restaurant for lunsj. På vei tilbake vil du ha en sjanse til å se en av de største trekirkene i Europa. Den enestående fredskirken i Jawor ble bygget under den sosiopolitiske konteksten på 1600-tallet under de religiøse krigene og forfølgelsen av protestantene. Den ble bygget under svært strenge forskrifter og er nå et UNESCOs verdensarvliste.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Swidnica

Swidnica
10 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Swidnica

Utforsk alle

Flere reisetips for Swidnica

Vil du vite mer om aktiviteter i Swidnica? Trykk her for full oversikt