Våre mest anbefalte ting å gjøre i Svolvær

Fra Svolvær: Stille cruise i Trollfjorden i Lofoten

1. Fra Svolvær: Stille cruise i Trollfjorden i Lofoten

Oppdag Trollfjorden på et naturorientert, men komfortabelt og avslappende katamarancruise med en ekspertguide og mannskap. Lær om dyrelivet du ser underveis, inkludert ørn, og utforsk hva som er under vann med undervannsdronen. Dra fra Svolvær havn om morgenen og sett kursen mot Trollfjorden, omtrent 1 time unna. Underveis kan du nyte den fantastiske utsikten fra komfortable panoramasalonger og -dekk over flere nivå. Opplev et unikt perspektiv på det mystiske dypet til denne fjorden, med en utrolige undervannsbilder fra en drone. Hva tror du skjuler seg under overflaten? Tilbring dessuten litt tid i Trollfjorden med å se etter havørn, som svever i dette landskapet preget av høye fjell. Det engasjerte mannskapet forteller deg om dyreliv og landskapet, samt om historien til de overlevingsdyktige lokalsamfunnene som du finner i dette episke kystlandskapet. Om bord er det et utvalg drikkevarer og lokal mat du kan kjøpe.

Svolvær: RIB havørnsafari & Trollfjordcruise

2. Svolvær: RIB havørnsafari & Trollfjordcruise

Vi kan garantere deg en opplevelse for livet! Bli med på vår fantastiske RIB-tur til den magiske Trollfjorden, hvor du får sjansen til å se mange havørner på nært hold. Området byr på en av de største bestandene i hele Europa, så sannsynligheten for å se havørn er svært stor. Turen har selvsagt mer å by på enn bare ørn. Du vil være omgitt av den unike Lofotens natur med tusen meter høye fjell som stuper rett i havet, idylliske bukter med krystallklart vann og kritthvite sandstrender, bare for å nevne noen. RIB-båtene er et annet aspekt som er med på å gjøre denne turen unik. På større båter er du bare en av mengden, men i en RIB-båt deler du opplevelsen med en liten gruppe passasjerer. Du kommer mye nærmere både ørn og natur, og følelsen av frihet som en mindre båt vil gi deg er en helt annen. Underveis vil vi stoppe flere ganger og fortelle deg morsomme og interessante fakta om naturen og historien til disse unike stedene. Ikke glem å ta med kamera eller telefon! Andre ting du ikke ønsker å ha med deg på reisen kan leveres til vårt kontor.

Fra Svolvær: Natur- og dyrelivscruise på Trollfjorden

3. Fra Svolvær: Natur- og dyrelivscruise på Trollfjorden

Opplev de fjellrike Lofoten fra vannet og nyt det slående naturlandskapet på en båttur til Trollfjorden. Bli med din profesjonelle guide og gå ombord på en RIB i Svolvær, for å se en rekke fugler og dyreliv. Hvis du er heldig kan du se både ørn og sel. Seil fra Svolvær sentrum og gjennom Øyhellsundet, helt til Trollfjord. Se historiske steder, hvite sandstrender og en av de mest dramatiske fjordene i Norge, omgitt av utrolig bratte fjell. Besøk hvalfangstøya Skrova med sin sjarmerende havn.  Beundre det enestående nordnorske landskapet, mens din lokale guide forteller deg alt du trenger å vite om området. Du får høre om naturlige landemerker og de forskjellige artene av dyreliv du kan se underveis.

Svolvær: Lofoten nordlysjakt av varebil med snacks

4. Svolvær: Lofoten nordlysjakt av varebil med snacks

Øk sjansene dine for å se nordlyset med denne guidede turen med en profesjonell fotograf fra Svolvær. Ta en pause underveis for å varme opp med en varm drikke og noen velsmakende snacks. Møt guiden din på Svinøya Rorbuer hotell og hopp ombord i en romslig og klimakontrollert varebil. Slapp av på kjøreturen til strategiske steder i Lofoten som er like under midten av nordlysovalen (beltet som omkranser de geomagnetiske polene der det er best sjanse for å se lysene). Ha en guide som vil bruke deres kunnskap om de terrestriske værsystemene i Lofoten og romværinformasjon på jakt etter det mest fantastiske showet på jorden. Få en detaljert forklaring av mekanikken til nordlyset. Lytt til historier gjennom historien som forklarer hvordan ulike kulturer oppfattet nordlyset, inkludert hva det er kjent som i Lofoten. Ta de beste bildene av lysene med hjelp av din profesjonelle fotografguide. Gå tilbake til startpunktet på slutten av turen.

Fra Svolvær: Havørnsafari i Trollfjorden

5. Fra Svolvær: Havørnsafari i Trollfjorden

Beundre det dramatiske landskapet i Trollfjorden, på en naturskjønn båttur med avgang fra Svolvær. Beundre havørnene som flyr over deg og lær om områdets vikinghistorie mens du seiler gjennom fjorden. Sørg for å ta noen flotte bilder for å hjelpe deg å huske denne unike opplevelsen. Havørnsafarien starter fra kaia i Svolvær. Reis med båt gjennom det vakre Raftsundet, før du kommer inn i Trollfjorden. Dra nytte av den åpne båten for å kunne nyte den spektakulære og vakre naturen. Hør om Trollfjordslaget og de viktigste stedene i vikingtiden. Se om du kan få øye på disse majestetiske fuglene, som har verdens største vingespenn på opptil 2,65 meter. Hold kameraet ditt klart til å knipse bilder av ørnene. Er du heldig, kan du se dem sirkle over båten.

Lofoten: Guidet ridetur over Hov og Hovsund

6. Lofoten: Guidet ridetur over Hov og Hovsund

Rid med islandshest fra Hov Gård-stallen, og ta en naturskjønn tur langs Gimsøyas kystlinje med guiden din. Se en arktisk strand, en fiskerlandsby og vikingrester. Møt først guiden din og bli introdusert for hesten din på turen. Få på plass hjelmen din, og hør en rask introduksjon fra guiden din om hvordan du håndterer tøylene. Begynn deretter turen over Hov, en arktisk strand, i sakte tempo. Noen ganger er vi så heldige å observere vårt lokale fugleliv om sommeren, inkludert den majestetiske havørnen. Deretter går du mot fiskeværet Hovsund. Etter en lett stigning og mer spektakulær utsikt kan du få et glimt av de tradisjonelle fisketørkestativene mens du rir forbi gamle rester fra vikingtiden før du drar tilbake til stallen.

Møt Reinsdyret - Lofoten

7. Møt Reinsdyret - Lofoten

Reindrift er en kritisk del av samisk kultur. Nord-Norge er en liten del av Sapmi-nasjonen som strekker seg over Sverige, Finland og Russland. Dette området, ofte kalt Lappland, er området reinsdyrene streifer rundt med sine gjetere på slep. På denne dagsturen lærer du om Sapmi-nasjonen, den samiske kulturen og den livsstilen reindriftsutøverne fører. Vi lytter i hytta mens bålet bruser og det blir servert varm reinsdyrgryte sammen med kaffe for de som vil prøve. Når vi skal ut i innhegningen vil alt bli forklart, inkludert hvordan man oppfører seg med reinen, og det blir mange muligheter for å ta bilder og video. Dette er en utrolig opplevelse, og muligheten til å komme nært og personlig med disse fascinerende dyrene bør ikke overses.

Fra Svolvær: Nordlyssafari

8. Fra Svolvær: Nordlyssafari

Se naturens mest dramatiske lysshow i en spektakulær naturlig setting på denne nordlyssafarien fra Svolvær. Stopp underveis i Kabelvåg, for å varme deg opp med varm drikke og kake, på en typisk lokal pub. I løpet av nordlyssafarien vandrer du i stille skoger, forbi frosne sjøer og gamle fiskevær. Du besøker de beste stedene for å se «dronningen», Aurora Borealis, selv. Avhengig av solens aktivitet velger guiden riktig sted for observasjon. Guiden forteller deg myter og legender om nordlyset, og påvirkningen det har på den skandinaviske befolkning. Denne opplevelsen passer for alle.

Svolvær: 2-timers vinterkajakkeventyr

9. Svolvær: 2-timers vinterkajakkeventyr

Møt den hyggelige instruktøren din ved Svolvær havn og bli utstyrt med nødvendig kajakkutstyr. Etter en kort introduksjon til kajakkpadling, ta turen ned til det rolige vannet der eventyret ditt venter. Mens du padler, kan du beundre strandlinjen og lytte til historier om Svolværs fascinerende historie så vel som lokale skikker og tradisjoner. Denne magiske 2-timers turen er designet for å vise frem skjønnheten i Svolvær om vinteren, og gi et innblikk i områdets kultur. Tidligere erfaring er ikke nødvendig, men vær oppmerksom på at vinterpadling kan være krevende.

Fra Bodø: Lofoten, Senja, Tromsø Tilpassbar dagstur

10. Fra Bodø: Lofoten, Senja, Tromsø Tilpassbar dagstur

Jeg leder den private turen for folk som reiser i Nord-Norge. I henhold til din tid og dine behov, kan jeg designe en skikkelig reiseplan for deg med 3-5 dager. Reiseruten kan omfatte flere aktiviteter, for eksempel fotturer, fiske, kajakkpadling, sykling også jakte på nordlys, hvalsafari, husky-slede, kongekrabbe. Men du må bestille aktivitetene selv for eksempel hundekjøring, hvalsafari,. Du kan bare bestille en dag og sende meg en melding, gi meg beskjed om flyinformasjonen din, hvor mange dager du skal reise, stedene du ønsker å dra og mulighetene dine for utendørsaktiviteter, og så kan jeg lage en flerdagersplan for du kan bestille for flere dager. Generelt er den veldig fleksibel og designet etter dine behov. Vennligst ikke bestill det hvis du bare trenger å reise 1 eller 2 dager. hovedområdet omfatter Lofoten, Senja, Tromsø, Nordkapp, Alta. For 1-4 personer kan jeg gi AWD SUV, 5-8 kan med en varebil. Prisen som er oppført på nett er bare for 3 dager, hvis du trenger mer så kan vi snakke. Barn er mer enn velkomne. gi meg beskjed om hvor mye bagasje du har og barnas alder, og høyde etter bestilling. Du bestiller for en dag så lager vi en full turplan for deg, hvis du til slutt ikke er enig så kan du avbestille den. Vennligst send meg en melding i stedet for å ringe meg direkte, siden jeg kjører mesteparten av tiden og ikke kan svare deg, vil jeg sende deg meldingen etter at jeg ankommer destinasjonen. Prisen er ikke inkludert hotellet og andre aktiviteter som hvalsafari, hundekjøring.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Svolvær

Alle aktiviteter

28 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Svolvær

Utforsk alle

Flere reisetips for Svolvær

Vil du vite mer om aktiviteter i Svolvær? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Svolvær

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 1 005 vurderinger

Vi hadde en flott tur som overgikk forventningene. Personalet var dyktige, imøtekommende og svært hyggelige. En ekstra stjerne til guiden, hun var veldig flink! Det er en opplevelse som en bør få med seg når en er i Svolvær.

En fantastisk tur, god guide, gode opplevelser og absolutt verdt pengene! Fikk oppleve naturen, dyrene og historier fra stedene.

Kjempebra tur og guide. Til tross for litt ruskete vær er vi strålende fornøyd. Så masse ørn på nært hold.

Hyggelig og kunnskapsrik guide. Rett og slett en fantastisk tur!

Flott tur, flink guide også hadde vi strålende vær