Legg til datoer

Ting å gjøre i
Sveits

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Sveits

Zürich: Inngangsbillett til Lindt Home of Chocolate Museum

1. Zürich: Inngangsbillett til Lindt Home of Chocolate Museum

Besøk det interaktive Lindt Home of Chocolate Museum, bygget ved siden av den historiske Lindt & Sprüngli-fabrikken. Oppdag den lange reisen kakao tar fra bønne til bar på en audio-guidet tur. Se en imponerende sjokoladefontene i entreen, over 9 meter høy. Lær hvordan sjokolade erobret verden og utforsk hvert trinn i produksjonsprosessen gjennom multimedieutstillinger. Besøk smaksrommet, hvor du kan nyte en rekke sjokoladedelikatesser. Se produksjonslinjen gjennom panoramavinduer og se når nye produkter lages.

Geneve: 50-minutters cruise på Genèvesjøen

2. Geneve: 50-minutters cruise på Genèvesjøen

Utforsk Genève og den fantastiske innsjøen, fra et unikt perspektiv på vannet. Beundre vakre Mont-Blanc-fjellet, de sveitsiske Alpene og andre landemerker, mens du hører om stedene fra lydguiden. Last ned CGN Tour cruise-appen med all relevant informasjon for stedet. Hør om allet landemerkene du passerer og lær nøkkelfakta om gjennom appens lydguide. Begynn båtturen fra Pierres du Niton, og cruise mot Pointe à la Bise. Se på Genèves berømte Jet d'Eau, fontenen byen er kjent for, Mont-Blanc-fjellet, de sveitsiske Alpene og blant annet FN-bygningen. Passer elegant velstelte hager langs bredden av innsjøen, og beundre den fantastiske floraen og faunaen, før du returnerer til brygga du reiste fra.

Zürich: Dagstur til Grindelwald og Interlaken med buss og tog

3. Zürich: Dagstur til Grindelwald og Interlaken med buss og tog

Utforsk den idylliske Berner Oberland og den praktfulle fjellregionen Jungfrau på en heldagstur fra Zürich. I løpet av dagen får du også tid på egen hånd til å utforske de berømte feriestedene Grindelwald og Interlaken, som ligger mellom 2 innsjøer. Reis gjennom landsbygda til Interlaken i hjertet av Berner Oberland. Etter orientering, fortsetter du til Grindelwald, også kjent som «brelandsbyen». Utallige utsiktspunkter byr på fantastisk utsikt til de imponerende fjellene, inkludert fjelltoppene Eiger, Mönch og Jungfrau. Ta taubanen til den solfylte terrassen til Firstfjellet, hvor du kan leie unike og morsomme trottisykler for å suse ned til byen (valgfritt, ikke inkludert). Tidlig på ettermiddagen drar du tilbake med tog til Interlaken, hvor du tilbringer resten av ettermiddagen din med å utforske regionens shoppingparadis. Her finner du blant annet regionale råvarer, vakre smykker og sveitsiske klokker. Hvis du ikke ønsker å handle, kan du besøke fjellet Harder Kulm ved Interlaken. En kabelbane tar deg opp til toppen for en fantastisk utsikt (valgfritt, ikke inkludert). Nyt den friske fjelluften før du møter guiden din og drar tilbake til Zürich for å avslutte turen.

Fra Milano: Comosjøcruise, St. Moritz og Bernina Røde Tog

4. Fra Milano: Comosjøcruise, St. Moritz og Bernina Røde Tog

Gå ombord på en luksusbuss og dra til den historiske byen Lecco før du går til bredden av Comosjøen. Gå ombord i en privat båt og cruise over det rolige vannet like etter soloppgang. Under cruiset kan du nyte utsikten over en pittoresk landsby som Bellagio og noen kjente villaer. Fortsett til St. Moritz med buss og få fantastisk utsikt over dalene og fantastiske landskap som Chiavenna og Bregaglia. Pass gjennom de alpine dalene i Graubünden og det dramatiske Maloja-passet gjennom de sveitsiske alpene. Ankom St Moritz og få litt ledig tid til å utforske og nyte lunsj eller en matbit i ditt eget tempo. Ta en titt på de eksklusive motebutikkene, gå en promenade langs innsjøen eller nipp til en varm sjokolade på en av landsbyens kafeer. Gå deretter ombord på det naturskjønne Bernina Red Train og ta en fantastisk tur langs en av de vakreste jernbanerutene i verden. Ankom landsbyen Tirano for å krysse Valtellina på vei tilbake til Milano.

Fra Milano: Como, Lugano og Bellagio eksklusivt båtcruise

5. Fra Milano: Como, Lugano og Bellagio eksklusivt båtcruise

Fordyp deg i det beste av sveitsisk og italiensk kultur på denne heldagsturen. Avreise fra Milano, nyt en informativ kommentar om de historiske landemerkene og det spektakulære landskapet underveis. Nå den sveitsiske byen Lugano hvor du vil ha litt fritid til å besøke sentrum og smake på sveitsisk sjokolade. Dra til den lille landsbyen Cadenabbia, hvor både dronning Victoria av England og Zar Nicholas av Russland var hyppige besøkende, og deretter vil gruppen nå landsbyen Tremezzo. Derfra begynner vårt eksklusive cruise ombord på en privat båt for å nå Bellagio, også kjent som "Perlen fra Comosjøen". Under dette cruiset har du sjansen til å se denne Comosjøen fra et annet perspektiv, ta deg tid til å se deg rundt og se harmonien mellom natur og arkitektur. Gli forbi villaer med sine vakre hager og blant uberørt natur En gang i Bellagio kan du nyte litt fritid til å nyte den avslappede atmosfæren på dette idylliske og avslappende stedet og spise lunsj, før du cruiser tilbake til Tremezzo Ditt siste stopp vil være den pittoreske og stadig populære byen Como. Nyt en spasertur i byen og nå den gotiske katedralen, ledsaget av en profesjonell turleder som vil hjelpe deg å oppdage kunsten og historien til denne sjarmerende byen.

Zürich: Byrundtur, cruise og besøk hos Lindt Home of Chocolate

6. Zürich: Byrundtur, cruise og besøk hos Lindt Home of Chocolate

Gå om bord i en komfortabel buss med klimaanlegg og nyt envakker kjøretur gjennom Zürichberg-distriktet, med utsikt over byen, innsjøen og til Alpene. Sehøydepunktene i Zürich, inkludert det slottlignende nasjonalmuseet, shoppinggaten Bahnhofstrasse og det berømte finansdistriktet. Stopp ved den pittoreske havnen i bydelen Enge og nyt den vakre utsikten til den krystallklare Zürichsjøen. Fortsett forbi operahuset i Zürich og dra inn i Zürichberg-distriktet. Beundre mange herskapshus som gjenspeiler den glamorøse fortiden, og ta inn panoramaene over innsjøen og de snødekte Alpene før du drar til universitetskvarteret. Få se bygninger som Swiss Federal Institute of Technology (ETHZürich) og Zürich Museum of Art. Dra til gamlebyen for å lære om Zürich sin historie, på en underholdende spasertur gjennom middelaldergatene. Se patriarkalske hus, Zürich rådhus og Europas største klokke på den romanske St. Peter-kirken. Beundre den imponerende Grossmünster-katedralen og se Fraumünster kirke, som har glassmalerier laget av Marc Chagall. Ta en 30-minutters båttur på det klare vannet til Zürich-sjøen, og spaser deretter langs vannkanten til det nyåpnede Lindt Home of Chocolate. Se verdens høyeste frittstående sjokoladefontene og bli med på en lydguidet omvisning på museet, etterfulgt av en ubegrenset sjokoladesmaking. Kikk gjennom gavebutikken, før du drar tilbake til Zürich sentralstasjon. Kjør med trolleybuss og trikk for å bli kjent med Zürichs offentlige transportsystem. Selv om omvisningen slutter her, kan du fortsette å utforske byen som en lokal med 24-timersbilletten og benytte deg av offentlig transport.

Fra Milano: Bernina-toget og dagstur til St. Moritz

7. Fra Milano: Bernina-toget og dagstur til St. Moritz

Legg ut på en fantastisk dagstur fra Milano gjennom det spektakulære landskapet i de sveitsiske Alpene om bord på det naturskjønne Bernina Red Train. Reis på den høyeste jernbanen i Alpene, og klatre opp til glitrende isbreer opp til 2256 meter over havet. Ta fantastiske bilder av de utrolige landskapene du passerer. Hopp inn i en buss og kjør til den lille grensebyen Tirano i Valtellina-regionen. Her får du en rundtur i byen, inkludert et besøk i helligdommen. Deretter begir du deg ut på en fantastisk togtur til det luksuriøse feriestedet St. Moritz. Fordyp deg i fjellandskapet mens toget snirkler og klatrer rundt i dette uberørte landskapet. Når du ankommer St. Moritz, kan du ta deg tid til å rusle rundt i området. Utforsk noen av de sjarmerende butikkene og besøk feriestedet før du blir kjørt tilbake til Milano med buss. Vi gjør oppmerksom på at reiseruten kan bli endret for å garantere den beste opplevelsen.

Fra Zürich: Dagstur til Titlisfjellet

8. Fra Zürich: Dagstur til Titlisfjellet

Nyt en guidet dagstur fra Zürich til vinterlandskapet på Titlisfjellet. Oppdag vakre Luzern, nyt en naturskjønn kjøretur til Engelberg, opplev et uforglemmelig eventyr på Ice Flyer stolheisen, og gå på Titlis Cliff Walk-broen høyt oppe i de sveitsiske Alpene. Med avgang fra Zürich, går bussturen over Albis-passet og langs bredden av den praktfulle innsjøen Vierwaldstättersee, på vei til byen Luzern. Underveis peker guiden ut byens viktigste severdigheter. Det blir dessuten et fotostopp ved Løvemonumentet eller innsjøen, avhengig av trafikken. Etterpå får du litt tid til å utforske Luzern på egen hånd. Deretter fortsetter omvisningen til Engelberg. Her starter den fantastiske turen opp til de høyefjellsbreene på Titlisfjellet. Fra Rotair tar du den roterende taubanen opp på fjellet. Her får du en spektakulær utsikt over de dype sprekkene i isbreene og isen som kalver. Nyt en utrolig utsikt til de sveitsiske Alpene fra Panorama Restaurant på toppen av Titlisfjellet. Besøk isgrotten, eller ta den helt spesielle stolheisen Ice Flyer for å komme tett på de spektakulære breene, i en høyde av over 3000 meter over havet. Eventyrsøkere kan skli gjennom snøen og nedover fjellsiden på en tube – valget er ditt.

Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

9. Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

Swiss Travel Pass er et must for alle reisende til Sveits. Du kan nyte ubegrenset tilgang med offentlig tog, buss og båt til over 90 byer og tettsteder, og dra nytte av gratis inngang til 500+ museer, rabatterte byturer og tilgang til private og naturskjønne tog med en forutsatt setereservasjon. Det er to brede typer Swiss Travel Pass: Continuous og Flexi, med mulighet for å velge mellom 3, 4, 8 og 15 dager. Bortsett fra at det er et "alt-i-ett"-pass som lar en reisende få tilgang til alle offentlige transportmåter i landet, tilbyr det også en rekke andre fordeler på fjellutfluktene. Turer opp til Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn og Rigi er inkludert i passet. En reduksjon på 50 % tilbys på de fleste andre fjell- og taubaner (Gornergrat, Titlis, osv.). Nyt gratis inngang til museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern og Natural History Museum i Genève. Utforsk med tilgang til det olympiske museet i Lausanne, Château de Chillon og Ballenberg Swiss Open-Air Museum. Så det være seg den eventyrlystne, den ivrige eller fritidsreisende, vil du ha sjansen til å få mest mulig ut av Sveits Travel Pass.

Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

10. Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

Reis ut av Zürich for en vakker omvisning gjennom dramatiske naturlandskap og historiske landemerker. Kom over sjarmerende landsbyer og enorme vingårder, og ta heisen til Rhinfallet. Reis fra Zürich mot den sveitsisk-tyske grensen i Nord-Sveits. Reis gjennom en vakker vinregion med sjarmerende landsbyer og pittoreske landskap på vei til Laufen. Se det fantastiske middelalderslottet Schloss Laufen og det mektige Rhinfallet, Europas største foss. Få unik utsikt fra panoramaheisen og oppdag hvordan det ser ut når et gjennomsnitt på 700.000 liter vann per sekund stuper ned i bassenget nedenfor. Hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta en valgfri båttur for å oppleve fossefallene fra nedsiden. Fortsett via Schaffhausen med dens berømte Munot festning. Nyt utsikten over de forsiktig bølgende vingårdene og bondelandsbyene på vei til Stein am Rhein. Ved ankomst kan du under en spasertur lære om den godt bevarte gamlebyen. Se karakteristiske middelalderbygninger som kirken og det tidligere klosteret St. George's Abbey. Se de sjarmerende husene, byportene, tårnene, rådhuset og våpenlageret. Se de delikate vindusrammene av tre på mange av bygningene, og beundre de eksepsjonelle freskoene.

Alle aktiviteter

829 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Byer i Sveits

Flere reisetips for Sveits

Vil du vite mer om aktiviteter i Sveits? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sveits

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 20 830 vurderinger

Den supervennlige guiden Claudia på 10, hennes engelske og hennes perfekte spansk. Den beste turen i livet mitt, du kan tydeligvis ikke dø uten å gjøre denne turen, jeg prøvde å gjøre det på egen hånd, men det er veldig komplisert hvis eller hvis du trenger et byrå, og dette er det beste. Jeg kommer meg fortsatt ikke over det, jeg tok det i desember med fjellene fulle av snø, en uforglemmelig opplevelse. Du kan laste ned togfordelene, og det er uslåelig

Alt flott, ingen innvendinger. Jeg vil gjenta uten tvil. Det er verdt det, og spesielt på denne datoen, vakker.

La vely dag. Guiden var flott og selve opplevelsen var fantastisk!! Absolutt verdt å bestille!

Perfekt! Alt perfekt! Selv om det er mye snø og jeg ikke gjør kurset er alt perfekt! TAKK!

Fantastisk utsikt på toppen av fjellet, vel verdt å gå opp taubanen.