Legg til datoer

Stonehenge

Besøk det berømte forhistoriske området og beundre steinringene, som ble reist for tusenvis av år siden.

Stonehenge: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Stonehenge: Adgangsbillett

1. Stonehenge: Adgangsbillett

Stonehenge er kanskje det mest berømte førhistoriske monumentet i verden. Det ble bygget i flere ledd og startet som en enkel jordvoll. Den unike steinsirkelen ble reist i den sene neolittiske perioden rundt 2500 år f. Kr. Din tidsbestemte inngangsbillett gir deg tilgang til stedet som har tiltrukket seg interesserte besøkere i århundrer. I dag er Stonehenge, Avebury og andre assosierte steder på UNESCOs liste over verdensarvsteder, på grunn av sin unike konsentrerte samling av forhistoriske monumenter. Stonehenge har vært gjenstand for spekulasjoner og fascinasjon i hvert fall siden tidlig middelalder. Hva fikk neolittiske folk til å konstruere dette mesterverket av ingeniørkunst, kun ved hjelp av de enkle verktøyene og teknologiene som den gang var tilgjengelig? Hundrevis av prehistoriske gjenstander fra UNESCO verdensarvstedet Stonhenge er på utstilling i besøkssenteret. En av de nye attraksjonene ved Stonehenge er et utendørs galleri som inkluderer flere rekonstruerte neolittiske hus. Ved å bruke arkeologisk kunnskap og tradisjonelle materialer gir disse bygningene et blikk inn i livsstilen til de neolittiske menneskene som bygde Stonehenge. Stonehenge har mange forskjellige betydninger for folk i dag. Det er et ikon i Storbritannia, et av verdens underverk, et spirituelt sted og en kilde til inspirasjon.

London: Dagstur til Windsor, Stonehenge, Bath og romerbadene

2. London: Dagstur til Windsor, Stonehenge, Bath og romerbadene

Utforsk flere av de beste høydepunktene rundt London på denne dagsturen med buss fra London. Opplev elegansen til Windsor Castle, lås opp mysteriene til Stonehenge, og beundre den georgiske arkitekturen i byen Bath. Besøk et godt bevart romersk badehus. Windsor Castle Windsor Castle står stolt på en frodig skogkledd ås med utsikt over Themsen. Slottet dateres tilbake til normanniske tider, med vidstrakte hageanlegg og det runde tårnet, så det er lett å se hvorfor det er kongens favoritt helgebolig i Royal Windsor. Nyt en fascinerende titt gjennom nøkkelhullet på de overdådige statsleilighetene, som er hjem til uvurderlige kunstverk av Rembrandt og Leonardo da Vinci. Besøk også St. Georges kapell, det atmosfæriske siste hvilestedet for tidligere monarker, inkludert Henry VIII. Videre får du også se dronning Marys dukkehus, en utrolig konstruksjon komplett med fungerende heiser, innlagt vann, strøm og ekte vinflasker, alt i miniatyr. Mystiske Stonehenge Vandre rundt stedet som er på UNESCOs verdensarvliste og bli betatt av den unike stenformasjonen. Stedet befinner seg på Salisbury Plain, med 40 tonns steiner som har stått siden deres ankomst for 5000 år siden. En overflod av teorier omgir Stonehenge. Alt fra et religiøst tempel til en astronomisk klokke, og selv et gravfelt fra bronsealderen. Bestem deg for hva du selv skal mene, idet du oppdager historien til dette mystiske monumentet. Bath Bath ligger vakkert til ved bredden av elven Avon og var den første byen i England som kom på UNESCOs verdensarvliste. Beundre det nydelige Bath Abbey fra 1400-tallet, den fantastiske georgianske arkitekturen og den romantiske Pulteney Bridge. Romerske bad Bath er kjent for sine romerske bad og her finner vi de best bevarte romerske spaene fra antikken. Dykk ned i dybden av historien til dette magiske monumentet, som var mirakuløst skjult helt frem til 1870-tallet, og beundre dens arkitektoniske prakt.  Ankomst tilbake i London rundt kl. 20:00.

Fra London: Omvisning av Windsor, Stonehenge og Oxford

3. Fra London: Omvisning av Windsor, Stonehenge og Oxford

Nyt en hel dag med engelsk kulturarv ved å besøke det utsøkte Windsor Castle, det fengslende Stonehenge og den vakre universitetsbyen Oxford. På denne dagsturen som har avgang fra London får du rask omvisninger av disse unike stedene, ledsaget av interessante kommentarer fra guiden din underveis. Start dagen på en av de offisielle residensene til HM kong Charles III, Windsor Castle. Besøk de praktfulle State Apartments som fortsatt brukes til statlige anledninger og kongelige mottakelser (hvis alternativet er valgt). Ta deg tid til å utforske slottsområdet og St. George's Chapel fra 1300-tallet, hvor du kan beundre et av de vakreste eksemplene på kirkearkitektur fra middelalderen i England. Fortsett deretter til de oppreiste steinene i Stonehenge, som stadig omgis av mystikk og står som et utrolig stykke menneskelig ingeniørkunst. Utforsk den forhistoriske steinsirkelen og lær om de forskjellige teoriene rundt konstruksjonen (hvis alternativet er valgt). Fortsett til universitetsbyen Oxford, kjent som «de drømmende spirenes by». Byen har vært et høysete for utdanning siden 1249 og er et idyllisk sted å utforske på en fascinerende tur til fots.

London: Stonehenge halvdagstur om morgenen eller ettermiddagen

4. London: Stonehenge halvdagstur om morgenen eller ettermiddagen

Besøk mytiske Stonehenge – et av de mest kjente forhistoriske monumentene i verden, med buss fra London. Avslutt omvisningen med et valgfritt måltid – den klassiske britiske retten fish & chips. Utforsk dette UNESCO-verdensarvstedet med en nedlastbar lydguide (som er tilgjengelig på flere språk), for å lære mer om mysteriene rundt det utrolige megalittiske monumentet. Beundre de 40 tonn tunge steinene som står for seg selv midt på åpent land. En prestasjon av ingeniørkunst og design som dateres nesten 5000 år tilbake. Historikere diskuterer fortsatt hva det nøyaktige formålet med steinringene var. Teorier inkluderer at Stonehenge var et soltempel, en forseggjort kirkegård, og til og med at Merlin fikk en kjempe til å bygge strukturen for ham. Gjør opp din egen mening, mens du utforsker dette prehistoriske monumentet i ditt eget tempo og lærer om dets opprinnelse. Avslutt omvisningen med et valgfritt måltid med fish & chips, en britisk favoritt som serveres på et klassisk spisested i London.

London: Dagstur til Windsor Castle, Bath og Stonehenge

5. London: Dagstur til Windsor Castle, Bath og Stonehenge

Ta en dagstur fra London for å se det berømte Windsor Castle, den mystiske steinsirkelen Stonehenge og den vakre georgianske byen Bath, med mulighet for å inkludere adgangsbilletter på turen. Nyt transport med buss og guidede turer på alle steder. Start på Windsor Castle, hjemmet til kongefamilien i 900 år. Du får se den storslåtte residensen, som fortsatt blir brukt til statsbesøk og kongelige mottakelser. Utforsk slottområdet og St. George's-kapell fra det 14. århundre, et av de vakreste eksemplene på kirkearkitektur fra middelalderen i England. Kapellet er også gravsted for konger og dronninger, inkludert Henry VIII og hans tredje kone Jane Seymour. Fortsett gjennom kulturlandskapet i Wiltshire til Stonehenge. Den gamle steinsirkelen Stonehenge er et mystisk monument og det viktigste forhistoriske stedet i England. Kjør deretter vestover til Bath, en vakker georgiansk by med honning-farget arkitektur og de berømte romerske badene. Nyt en panoramautsikt over noen av de fineste arkitektoniske severdighetene kjent i Europa, inkludert Bath-kloster, Royal Crescent, Circus, Assembly Rooms og den berømte Pulteney-broen. Velg alternativet med å utforske de romerske badene, bygget rundt termiske kilder, som har forsynt badet med kildevann i over 2000 år.

Fra London: Halvdagstur til Stonehenge med inngangsbillett

6. Fra London: Halvdagstur til Stonehenge med inngangsbillett

Besøk et av de mest berømte førhistoriske stedene i verden, på denne halvdags morgenturen til Stonehenge. Din prioriterte inngangsbillett er inkludert, slik at du får tilgang til monumentet, utstillingen og stedets egen skyttelbuss.   Reis fra London allerede kl. 07:30, for å være blant de første besøkende som ankommer stedet. Lær om historien til dette monumentet fra sjåføren / guiden din, og dra nytte av lydguidene som er tilgjengelige ved ankomst.   Sirkelen av 40-tonns steiner ble reist for mer enn 5000 år siden, og ligger på Salisbury Plain i Wiltshire. Nyt utsikten til slettelandskapet rundt, besøk monumentet og utforsk utstillingen i omtrent 2 timer. Returner til London sentrum rundt kl. 13:30, slik at du får tid til sightseeing resten av dagen.

Fra London: Heldagstur til Windsor, Oxford og Stonehenge

7. Fra London: Heldagstur til Windsor, Oxford og Stonehenge

Windsor slott Windsor Castle ligger stolt på en frodig skogkledd høyde med utsikt over Themsen. Feiende hageanlegg og rundetårn med tårn, er det lett å se hvorfor det er kongens favoritt helgebolig. Nyt en fascinerende titt gjennom nøkkelhullet på de overdådige State Apartments, hjem til uvurderlige kunstverk av Rembrandt og Leonardo da Vinci, og besøk St. George's Chapel, det atmosfæriske siste hvilestedet for tidligere monarker inkludert Henry VIII. Du kan besøke Queen Mary's Dolls' House. Mystisk Stonehenge Den sanne betydningen av denne eldgamle, fryktinngytende skapelsen har gått tapt i tidens tåke. Var Stonehenge et tempel for soldyrkelse, et helbredelsessenter, et gravsted eller kanskje en enorm kalender? Hvordan klarte våre forfedre å frakte de mektige steinene fra så langt unna og deretter, ved å bruke bare de mest primitive verktøyene, bygge denne fantastiske strukturen? Stonehenge er omgitt av mystikk og imponerer aldri. Oxford Følg i fotsporene til Oxfords berømte studenter, fra C.S. Lewis til Bill Clinton, mens du spaserer gjennom de fengslende college-gårdsplassene og de brosteinsbelagte gatene i denne historiske universitetsbyen. Ta inn den berømte "byen med drømmende spir" og se Bodleian Library - et av de eldste bibliotekene i Europa - på besøket ditt. Du vil bli betatt av de uberørte trange smugene og gamle torgene i denne naturlig vakre byen. Anslått ankomsttid tilbake i London er rundt 19.00

Fra London: Dagstur til Windsor, Bath og Stonehenge med buss

8. Fra London: Dagstur til Windsor, Bath og Stonehenge med buss

Reis ut av London og oppdag den sjarmerende, engelske landsbygda på denne heldagsturen som tar deg til flere kjente historiske steder. Se Windsors sjarmerende gater, Baths ikoniske romerske bad og Stonehenges imponerende steinstruktur med guiden din. Etter avreise om morgenen kjører du rett til Windsor. Oppdag en rekke historiske severdigheter fra 1700-tallet langs landsbyens brosteinsgater. Besøk hjemmet til Charles III av Storbritannia som er fullt av historie, og opplev verdens største og eldste slott. Deretter setter du kursen mot Stonehenge. Oppdag de monolittiske steinene som reiser seg mot silhuetten på Salisbury Hill. Så kjører du videre til Bath som ligger i åsene ved elven Avon. Det var den første byen i England som ble et UNESCOs verdensarvsted. Besøk Bath Abbey fra 1500-tallet og den romantiske Pulteney Bridge, utformet fra Firenzes Ponte Vecchio.

Fra London: Heldagstur til Stonehenge og Bath

9. Fra London: Heldagstur til Stonehenge og Bath

Besøk det ikoniske stedet Stonehenge og avslør mysteriene ved hjelp av en informativ audioguide-tur. Nyt fritiden til å utforske den vakre byen Bath på din egen fritid på denne helgedagsturen med avgang fra London. Velg om du vil inkludere de romerske badene som en del av turen. Forlat London og ta en luksusbuss til UNESCOs verdensarvliste Stonehenge. Len deg tilbake og slapp av på den cirka 2-timers reisen (avhengig av trafikk) og nyt den fantastiske utsikten over landskapet fra bussens komfort. Ved ankomst til den mytiske stående steinsirkelen på Salisbury Plain har du omtrent 90 minutter til å utforske det megalittiske området på egen hånd. Last ned Stonehenge lydtur-appen for å få mest mulig ut av besøket ditt. Fortsett deretter til Bath, kjent for sin georgiske arkitektur. Dra nytte av en avreise i sentrum, og gå ut og utforske den historiske byen på egen hånd i ca. 2,5 timer eller slapp av i de romerske badene (avhengig av alternativet som er valgt). Beundre landemerker som Bath Abbey og Royal Crescent.

Fra London: Halvdagstur til Stonehenge med lydguide

10. Fra London: Halvdagstur til Stonehenge med lydguide

Utforsk det verdensberømte forhistoriske monumentet, på en halvdagstur til Stonehenge. Reis fra London til Stonehenge i en buss med klimaanlegg og nyt utsikten til den engelske landsbygda underveis. Last ned en lydguide på smarttelefonen din for å bruke mens du utforsker på egen hånd. Denne sirkelen av 40 tonn tunge steiner som ligger på Salisbury Plain i Wiltshire, ble reist for mer enn 5000 år siden.  Selv om formålet til Stonehenge fortsatt blir heftig debattert, vet man at dette UNESCO verdensarvstedet har vært et åsted for hedensk tilbedelse i århundrer. Gjør opp din egen mening mens du avdekker historien bak det ekstraordinære monumentet. Et nytt besøkssenter i verdensklasse ligger en kort skyttelbusstur unna monumentet, og kombinerer det moderne audiovisuelle med utstillingen av de antikke gjenstandene.

Tilgjengelige aktiviteter

86 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 6

De beste severdighetene i nærheten av Stonehenge

Flere reisetips for Stonehenge

Vil du vite mer om aktiviteter i Stonehenge? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stonehenge

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 14 561 vurderinger

Jeg elsket denne opplevelsen. Bussturen var bedre enn jeg trodde den skulle være. Jeg så for meg en liten skyttelbuss, men det var egentlig en charterbuss. Når du kommer dit, var skyttelbussene til steinene raske og enkle. Lydguiden var hyggelig og informativ og jeg likte at du kunne velge den delen du ville høre på, basert på hvor du var. Stonehenge selv var fantastisk, selvfølgelig. Det eneste er at vi treffer trafikk på vei tilbake (ikke turens eller sjåførens feil), så sørg for å la god tid før neste aktivitet, for sikkerhets skyld.

Dette var min første busstur i Storbritannia, og det vil definitivt ikke være min siste med Sasha - vår reiseguide. Hun var engasjerende og delte kunnskap på en interessant og underholdende måte. Sasha vevde en historie fra begynnelse til slutt som holdt alle involverte. Denne turen er for folk som ønsker å få med seg essensen av stoppene i motsetning til å bruke lange perioder på hvert stopp. Reisen føltes ikke lang og var trygg.

Debra og Greg var helt fantastiske på vår dagstur til Windsor, Stonehenge og Oxford! Dagen gikk veldig fort, og du ser mye på hvert sted. Du må bevege deg raskt for å få mest mulig ut av hvert nettsted; vi hadde bare omtrent en time og femten minutter på hvert stopp. Likevel vil jeg anbefale denne turen til alle som ønsker et glimt av engelsk landsbygd og tre historiske steder!

Bussen var behagelig. Vi kom til stedet tidlig før publikum. Å se Stonehenge var alt jeg trodde det ville være... mystisk og fantastisk sted. Vakkert landskap. Ville ha foretrukket å kjøre selv, men ikke realistisk å leie en bil som turister som bor i London. Anbefales for alle som vil se dette området.

Denne ekskursjonen var fantastisk. Bussturene var ikke for lange, alt var perfekt organisert, og hvert besøk var interessant. Guiden vår Richard ga kommentarer gjennom hele og ga oss mye informasjon, både på engelsk og fransk. Han var veldig oppmerksom på vårt velvære under hele ekskursjonen.