Stonehenge

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem fakta om Stonehenges historie

Stonehenge er omsvøpt av mysterier og teorier om hvor den kom fra og hva den ble brukt til. Idéene er mange og fantasifulle. Flere har til og med påstått at den ble bygget av romvesen! Her er fem harde fakta om verdens mest berømte forhistoriske monument.

 • 5000 år gammel

  1. 5000 år gammel

  Stonehenge ble bygget i flere steg. Resultater fra radiokarbonprøver anslår at de første konstruksjonene ble laget for omtrent 5000 år siden. Det er flere hundre år før pyramidene.

 • En forhistorisk gravplass

  2. En forhistorisk gravplass

  Det har vært massevis av teorier og idéer om hva den ble brukt til. Den eneste teorien som har blitt bekreftet er at Stonehengen er en forhistorisk gravplass, for det er funnet rester etter kremerte knokler. De er datert så langt tilbake som 3000 år f.Kr.

 • Tidlig vitenskap

  3. Tidlig vitenskap

  Stonehenge er bygget på linje med solens bane over himmelen, fra solopgang til solnedgang. Det viser at de som bygget den hadde stor kunnskap om både matematikk og geometri.

 • Langreiste steiner

  4. Langreiste steiner

  De største steinene er opptil 9 meter høye og veier omkring 20 tonn. De har vært fraktet mer enn 32 km. De mindre steinene veier mellom 4 og 5 tonn og ble transportert ca. 240 km!

 • Irriterende meitemark

  5. Irriterende meitemark

  Da Charles Darwin undersøkte Stonehenge på 1800-tallet konkluderte han med at meitemark var hovedårsaken til at den hadde sunket.

Planlegg besøket ditt

 • Dra nytte av en audioguide

  Med en gratis audioguide kan du lære masse om Stonehenges historie og alle teoriene rundt den. Du kan unngå å stå i kø ved å gratis laste ned audioguiden fra nettet og høre på den via telefonen din.

 • Stopp ved Salisbury

  13 km fra Stonehenge ligger Salisbury, en liten middelalderby med en vakker kirke. Når du først har reist hele veien hit bør du stoppe noen timer og utforske denne historiske perlen.

 • Nyt solnedgangen

  Stonehenge er aller mest utrolig å se på i solnedgangen. Det er virkelig verdt å planlegge dagen slik at du er her på akkurat dette tidspunktet. Du vil ikke angre. Men husk på at det er populært å se solen gå ned over de historiske steinene. Om du vil ha en litt roligere opplevelse bør du heller komme tidligere på dagen. Stedet åpner klokken 09.30 hele året, unntatt fra juni til august, da det åpner klokken 09.00.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Klokken 09.30 til 19.00. Fra juni til august åpner det klokken 9.00
 • Pris
  Standardbillett for voksne koster 14,50 GBP.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er gratis audioguider tilgjengelig. Du kan også laste ned audioguiden fra internett før du kommer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Med bil: ta av A360 ved Airman's Corner. Med buss: Stonehenge-turbussen går fra Salisbury togstasjon og busstasjon.
 • Flere tips

  • Siste innslipp skjer to timer før stengetid.

  • Det er ikke anbefalt å kjøpe billetter på forhånd, for billettene er tidsinnstilt og varer kun i en kort periode.

Flere reisetips for Stonehenge

Vil du vite mer om aktiviteter i Stonehenge? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stonehenge

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 9 634 vurderinger

Fin dagstur når man er en langhelg i London.

Koselige og hjelpsomme ansatte, både på tlf og på selve turen. Fin buss og flott opplevelse. Det eneste jeg har å utsette er at det hadde vært fint om det hadde vært tid til å spise lunsj på en så lang tur, men det var det ikke. Som turist er det ikke bare å smøre ei matpakke, som man ville gjort hjemme. Ellers et fint opplegg.

En flott dag med en meget dyktig guide, Rose. Rose er en dame som det gnistrer rundt. Hun har mye å fortelle og byr virkelig på seg selv og sine historier. Full av kunnskap rundt severdighetene og de stedene vi besøkte. Turen kan virkelig anbefales. Marius er en behagelig sjåfør.

This is a hectic trip with too little time at each attraction. As long as you are aware of this, as we were, it is a great way to cover a lot in one day. In the future I will always include a day trip when I visit a big city.

hei bra tur.fin buss.kunne kanskje vært litt kortere.trenger ikke vært så mange timer.god service av busssjåfør.tok dobbel skjekk om aller var der.da en dame kom i siste liten.da bussen skulle gå 18.30.

A Great and a nice driver. We were on time and had 2 hours to experience Stonehenge. It was amazing! A lot of cold wind, but just wear a hat!