Stockholm
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Stockholm

Se alle opplevelser i Stockholm

Severdigheter i Stockholm

De beste severdighetene i Stockholm

Sveriges dynamiske hovedstad består av en rekke øyer med hvert sitt særpreg. Er du på utkikk etter en by spekket av moderne kunst, historiske landsbyer, majestetiske bygninger og et spennende natteliv? Da er Stockholm byen for deg!

Stockholms rådhus

Stockholms rådhus

Selv om utsiden er relativt beskjeden for et rådhus, er det vel verdt et besøk. Her finnes det overdådig utsmykkede rom med storslått gullmosaikk og Skandinavias største pipeorgel!

Skansen

Skansen

Sveriges eldste utendørs museum og dyrehage, Skansen, kombinerer historiske bygninger (inkludert en kopi av en by fra 1800-tallet) og lokale dyr, og er en av Stockholms mest populære severdigheter!

Vasamuseet

Vasamuseet

Krigsskipet Vasa sank kun etter en kilometer på sin jomfrutur. Fiaskoen gjorde ikke bare inntrykk på svenskene, det er nå midtpunktet i et av Skandinavias mest besøkte museer.

Drottningholm slott

Drottningholm slott

Det originale slottet brant til grunnen i 1661, det samme året det ble kjøpt av en tidligere dronning. Hun gjenoppbygget hele slotten og det er den dag i dag fortsatt det elegante hjemmet til det svenske kongehuset.

Moderna Museet
Foto: Franklin Heijnen @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Moderna Museet

Stockholms ledende moderne kunstmuseum, Moderna Museet, er en skattekiste med en rekke mesterverk fra hele verden, inkludert kunstverk av Picasso, Dali og Matisse blant høydepunktene.

Fotografiska
Foto: DXR @Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Fotografiska

Selve bygningen er fantastisk og verdt et besøk alene, men inne på Fotografiska venter en verdenskjent samling av moderne fotografi. Kunstelskere kan ikke gå glipp av dette!

Stockholms slott

Stockholms slott

Døm selv hvilket bygg som er mer storslått, Stockholms slott eller naboen Riksdagsbygningen? Om du ikke tar en guidet tur, kan du se dem om kvelden eller fra en båt i stedet!

Stockholm: Våre reisetips

Når bør man reise?

Svenske vintre kan være ganske tøffe, så det er en idé å unngå dem om du ikke liker korte dager og snø! Temperaturene er høyest mellom juni og august, selv om det også betyr høyere priser på hotell og severdigheter. Om du har litt mindre budsjett og likevel ønsker fint vær, er den blomstrende våren og mai den beste tiden å reise!

Hvor mange dager?

De fleste av Stockholms severdigheter og attraksjoner er plassert innen rekkevidde av hverandre, og kan oppleves på tre dager. Nå skal det sies at mange av de større museene er store nok til at man kan bruke hele dager der, og det samme gjelder for Drottningholm slott, så man kan enkelt bruke en hel uke. Viktig å merke seg er at de fleste museer er stengt på mandager.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Svensk
 • Valuta
  Svenske kroner (SEK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +46
 • Beste tiden å dra
  Sen vår og sommer er varmere måneder, så mai er fint om du reiser på budsjett, eller mellom juni og august om du ikke bryr deg om at prisene er litt høyere.

Aktiviteter og turer i Stockholm

De mest populære attraksjonene i Stockholm

Byer i Sverige

Flere reisetips for Stockholm

Vil du vite mer om aktiviteter i Stockholm? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stockholm

Beste guide, beste byen, beste historien og beste trimmen

Stockholm Ghost walk, Fredag kveld Turid skremte forsamlingen to ganger, og Tom ble utpekt til å gjøre seg av med gjester som ikke hadde betalt, i tillegg til at han ble halshugget på Stortorget med et sløvt sverd. En utrolig bra guide, Peter, dro oss med stort engasjement gjennom hele Gamla Stan, i 90 minutter

Flott tur, men for lite tid i forhold til turens lende

Guiden tok for dårlig hensyn til den som syklet saktere. Det burde være to guider, en foran og en bak gruppen. Hvis det ikke lar seg gjøre, bør en i gruppen få ansvar for å holde gruppen samlet bakfra. Eller man må gjøre oppmerksom på at turen bare er for de som sykler fort.

Guidet sykkeltur i Stockholm Vurdert av Anonym, 28.08.2016

Utrolig hyggelig guide, kjekk guiding, hyggelige matopplevelser

Guiden vår (Dara) var veldig trivelig, sevice-minded og flink. Vi koste oss i 4 timer. Kjekt å se Stockholm på denne måten. God mat, kjekke steder vi var innom. Anbefales!

4-timers mattur og byvandring i Stockholm Vurdert av Lena, 06.03.2019

Fantastisk guide, engelsk. Dette bør oppleves. Mye god historie om Stockholm. Spennende, morsomt og gøy