Opplevelser i
Stockholm

Sweden’s multi-island capital combines the historical with the modern for a truly Scandi flavor.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Stockholm

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Stockholm?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Stockholm er:

De beste severdighetene i Stockholm

Sveriges dynamiske hovedstad består av en rekke øyer med hvert sitt særpreg. Er du på utkikk etter en by spekket av moderne kunst, historiske landsbyer, majestetiske bygninger og et spennende natteliv? Da er Stockholm byen for deg!

 • Stockholms rådhus

  1. Stockholms rådhus

  Selv om utsiden er relativt beskjeden for et rådhus, er det vel verdt et besøk. Her finnes det overdådig utsmykkede rom med storslått gullmosaikk og Skandinavias største pipeorgel!

 • Skansen

  2. Skansen

  Sveriges eldste utendørs museum og dyrehage, Skansen, kombinerer historiske bygninger (inkludert en kopi av en by fra 1800-tallet) og lokale dyr, og er en av Stockholms mest populære severdigheter!

 • Vasamuseet

  3. Vasamuseet

  Krigsskipet Vasa sank kun etter en kilometer på sin jomfrutur. Fiaskoen gjorde ikke bare inntrykk på svenskene, det er nå midtpunktet i et av Skandinavias mest besøkte museer.

 • Drottningholm slott

  4. Drottningholm slott

  Det originale slottet brant til grunnen i 1661, det samme året det ble kjøpt av en tidligere dronning. Hun gjenoppbygget hele slotten og det er den dag i dag fortsatt det elegante hjemmet til det svenske kongehuset.

 • Moderna Museet

  5. Moderna Museet

  Stockholms ledende moderne kunstmuseum, Moderna Museet, er en skattekiste med en rekke mesterverk fra hele verden, inkludert kunstverk av Picasso, Dali og Matisse blant høydepunktene.

 • Fotografiska

  6. Fotografiska

  Selve bygningen er fantastisk og verdt et besøk alene, men inne på Fotografiska venter en verdenskjent samling av moderne fotografi. Kunstelskere kan ikke gå glipp av dette!

 • Stockholms slott

  7. Stockholms slott

  Døm selv hvilket bygg som er mer storslått, Stockholms slott eller naboen Riksdagsbygningen? Om du ikke tar en guidet tur, kan du se dem om kvelden eller fra en båt i stedet!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise?

  Svenske vintre kan være ganske tøffe, så det er en idé å unngå dem om du ikke liker korte dager og snø! Temperaturene er høyest mellom juni og august, selv om det også betyr høyere priser på hotell og severdigheter. Om du har litt mindre budsjett og likevel ønsker fint vær, er den blomstrende våren og mai den beste tiden å reise!

 • Hvor mange dager?

  De fleste av Stockholms severdigheter og attraksjoner er plassert innen rekkevidde av hverandre, og kan oppleves på tre dager. Nå skal det sies at mange av de større museene er store nok til at man kan bruke hele dager der, og det samme gjelder for Drottningholm slott, så man kan enkelt bruke en hel uke. Viktig å merke seg er at de fleste museer er stengt på mandager.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Svensk
 • Valuta
  Svenske kroner (SEK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +46
 • Beste tiden å dra
  Sen vår og sommer er varmere måneder, så mai er fint om du reiser på budsjett, eller mellom juni og august om du ikke bryr deg om at prisene er litt høyere.

Flere reisetips for Stockholm

Vil du vite mer om aktiviteter i Stockholm? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stockholm

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 10 231 vurderinger

Et av få betalte museer i Stockholm som virkelig er verdt det! Godt gjort, mye godt forberedt informasjon om tidspunktet da skipet ble bygget og om de enkelte områdene. Sterkt anbefalt. Også flott for barn! Du kan laste ned lydguiden direkte til mobiltelefonen!

Det var det morsomste opplevelse i Stockholm, takk Captain and Crew!!! Masse humor, spennende fakta ( ikke tørre som man kan lese selv). Anbefales på det sterkeste.

Spøkelsesvandring og historiske fortellinger om Gamla stan. Trange gågater og smug. Prostitusjon, kirke og Helvete. Øvrigheten og rettergang.

Magisk sted. Kjenn på historien. Skipets størrelse er imponerende.

Hasse var kanon som guide rolig til stabil mvh henrik Isaksson