Opplevelser i

Stockholm

Sveriges hovedstad med den store skjærgården kombinerer det historiske med det moderne Skandinavia.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste severdighetene i Stockholm

Sveriges dynamiske hovedstad består av en rekke øyer med hvert sitt særpreg. Er du på utkikk etter en by spekket av moderne kunst, historiske landsbyer, majestetiske bygninger og et spennende natteliv? Da er Stockholm byen for deg!

 • Stockholms rådhus

  1. Stockholms rådhus

  Selv om utsiden er relativt beskjeden for et rådhus, er det vel verdt et besøk. Her finnes det overdådig utsmykkede rom med storslått gullmosaikk og Skandinavias største pipeorgel!

 • Skansen

  2. Skansen

  Sveriges eldste utendørs museum og dyrehage, Skansen, kombinerer historiske bygninger (inkludert en kopi av en by fra 1800-tallet) og lokale dyr, og er en av Stockholms mest populære severdigheter!

 • Vasamuseet

  3. Vasamuseet

  Krigsskipet Vasa sank kun etter en kilometer på sin jomfrutur. Fiaskoen gjorde ikke bare inntrykk på svenskene, det er nå midtpunktet i et av Skandinavias mest besøkte museer.

 • Drottningholm slott

  4. Drottningholm slott

  Det originale slottet brant til grunnen i 1661, det samme året det ble kjøpt av en tidligere dronning. Hun gjenoppbygget hele slotten og det er den dag i dag fortsatt det elegante hjemmet til det svenske kongehuset.

 • Moderna Museet

  5. Moderna Museet

  Stockholms ledende moderne kunstmuseum, Moderna Museet, er en skattekiste med en rekke mesterverk fra hele verden, inkludert kunstverk av Picasso, Dali og Matisse blant høydepunktene.

 • Fotografiska

  6. Fotografiska

  Selve bygningen er fantastisk og verdt et besøk alene, men inne på Fotografiska venter en verdenskjent samling av moderne fotografi. Kunstelskere kan ikke gå glipp av dette!

 • Stockholms slott

  7. Stockholms slott

  Døm selv hvilket bygg som er mer storslått, Stockholms slott eller naboen Riksdagsbygningen? Om du ikke tar en guidet tur, kan du se dem om kvelden eller fra en båt i stedet!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise?

  Svenske vintre kan være ganske tøffe, så det er en idé å unngå dem om du ikke liker korte dager og snø! Temperaturene er høyest mellom juni og august, selv om det også betyr høyere priser på hotell og severdigheter. Om du har litt mindre budsjett og likevel ønsker fint vær, er den blomstrende våren og mai den beste tiden å reise!

 • Hvor mange dager?

  De fleste av Stockholms severdigheter og attraksjoner er plassert innen rekkevidde av hverandre, og kan oppleves på tre dager. Nå skal det sies at mange av de større museene er store nok til at man kan bruke hele dager der, og det samme gjelder for Drottningholm slott, så man kan enkelt bruke en hel uke. Viktig å merke seg er at de fleste museer er stengt på mandager.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Svensk
 • Valuta
  Svenske kroner (SEK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +46
 • Beste tiden å dra
  Sen vår og sommer er varmere måneder, så mai er fint om du reiser på budsjett, eller mellom juni og august om du ikke bryr deg om at prisene er litt høyere.

Flere reisetips for Stockholm

Vil du vite mer om aktiviteter i Stockholm? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stockholm

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 8 440 vurderinger

Beste guide, beste byen, beste historien og beste trimmen

Stockholm Ghost walk, Fredag kveld Turid skremte forsamlingen to ganger, og Tom ble utpekt til å gjøre seg av med gjester som ikke hadde betalt, i tillegg til at han ble halshugget på Stortorget med et sløvt sverd. En utrolig bra guide, Peter, dro oss med stort engasjement gjennom hele Gamla Stan, i 90 minutter

Flott tur med fantastisk guide

Litt grå og kald tur, men satt ute og fikk sett masse. Info av guide underveis var fantastisk, på svensk og engelsk, snakket utrolig tydelig, god lyd og imøtekommende under hele turen.

En artig og anerledes tur.

Super tur. Vi var en gruppe på 17 stk i alderen 20-60 år. Denne turen fenget alle! Ebba var en utrulig flink guide og forteller. Snakket tydelig og enkel engelsk.

Fantastisk guide, engelsk. Dette bør oppleves. Mye god historie om Stockholm. Spennende, morsomt og gøy

Kjempefin og spennende tur

Dette var en flott opplevelse. Både artig og godt fremført av Lois (?).