Våre mest anbefalte ting å gjøre i Stirling

Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

1. Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

Legg ut på en 3-dagers omvisning i det skotske høylandet og besøk høydepunkter, inkludert Loch Ness og Isle of Skye. Lær historien til denne frodige regionen fra guiden din og tilbring to netter i Inverness. Dag 1: Med avreise fra Edinburgh tar vi vår første korte kjøretur nordover og stopper ved de mystiske Kelpies. Skottlands største utendørs kunstverk som skildrer mytiske skapninger fra Skottlands folklore, som sjåføren din vil fortelle deg alt om. Vi fortsetter deretter på reisen og passerer Stirling Castle. Bli inspirert av fortellinger fra guiden din om William Wallace og Robert the Bruce. Vi fortsetter nordover til Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark, der du kan beundre landskapet mens guiden din forklarer den utrolige historien til klanene i Highlands-området. Oppdag vakre Glencoe, den mest berømte dalen i Skotland, og hør om dens tragiske historie. La deg imponere av Glenfinnan viadukt, før du setter kursen nordover mot sørenden av Loch Ness for å ta bilder av det berømte monsteret Nessie. Stopp for bilder ved Urquhart Castle før du kommer fram til Inverness, hovedstaden i Highlands-området, der du vil overnatte i 2 netter. Velg mellom å bo på et lokalt gjestehus, et hostel eller et hotell. Dag 2: Etter frokost reiser du fra Inverness og kjører over Kessock-broen til Black Isle og beundrer den fantastiske utsikten over Achnasheen og Loch Carron. Når du kommer fram til Isle of Skye, reis nordover for å utforske høydepunktene på øyen, inkludert: Cuillin-fjellene, Trotternish-peninsulaen, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock og berømte Quiraing. Sent på ettermiddagen kan du stoppe for fotgrafier ved det vakreste slottet i Skotland, «Eilean Donan Castle». Dette slottet utgjør bakgrunnen i mange berømte filmer, så som «Highlander» og «Made of Honor» og er et must-see ikonisk landemerke!En vakker kjøretur gjennom slående Glen Shiel følger, før du returnerer til Inverness for din siste overnatting. På kvelden kan du besøke en lokal Highland Pub før å drikke skotsk whiskey eller øl og spise tradisjonell skotsk mat, mens du lytter til lokale musikere som opptrer. Dag 3: Besøk Culloden Battlefield, stedet der det siste jakobittopprøret fant sted. På vei sørover, stopper du ved Highland folkemuseum. Her kan du oppleve livet på det skotske høylandet på 1600-tallet. Se bygninger, klær og våpen, og hvordan folk levde for 300 år siden. Deretter kjører du gjennom den dramatiske nasjonalparken Cairngorm. Du vil ha sjansen til å oppleve en smaking av skotsk whisky før du besøker den historiske landsbyen Dunkeld ved bredden av den mektige elven Tay. Reisen tilbake til Edinburgh tar deg med over den berømte Forthbroen. Forventetankomsttid tilbake i Edinburgh er rundt kl. 18:30.

Fra Edinburgh: Dagstur til Outlander-innspillingssteder

2. Fra Edinburgh: Dagstur til Outlander-innspillingssteder

Hopp ombord på en luftkondisjonert buss når du reiser fra sentrum av Edinburgh, og dra til dagens første sted, Midhope Castle, et must for Outlander-fans. Midhope Castle er den eksterne plasseringen av Fraser-familiens hjem kjent som Lallybroch. Tilbring tid på slottet for bilder og lev ut Outlander-fantasien din før du drar til neste stopp, Blackness Castle. Utforsk den rike historien innenfor slottsmurene og lær om dens multifunksjonelle historie som en herrebolig, garnisonfestning og statsfengsel. Fans av Outlander vil kanskje også kjenne igjen at eksteriøret poserte som Fort William, Black Jack Randalls forutseende hovedkvarter. Turen fortsetter til byen Linlithgow, kjent for sitt palass, fødestedet til Mary Queen of Scots. Her har outlander-fans muligheten til å se Linlithgow Palace, brukt som settet til det beryktede Wentworth-fengselet i Outlander. Linlithgow Palace er der Outlanders Jamie ble holdt fanget og torturert av Black Jack Randall, en av de mest intense scenene som ble filmet under TV-serien. Nyt litt tid til forfriskninger og utforsking før neste stopp. Besøk Culross neste gang. Flere deler av Culross brukes til å skildre landsbyen Cranesmuir, hovedsakelig for sesong 1 av Outlander. I løpet av din tid her vil du legge merke til at mange av scenene kommer til live når du går inn på selve opptaksstedet for showet. Følg i fotsporene til Jamie og Claire, stopp ved den vakre landsbyen Falkland, som ligger mellom de to Lomond Hills i Howe of Fife. Fans av Outlander vil anerkjenne Falkland som stand-in for Inverness, hvor Claire og Frank bryllupsreise. Dagens siste stopp er ved utsiktspunktet til South Queensferry. Beundre Firth of Forth og de tre praktfulle broene som forbinder Edinburgh med Fife. Strekk bena og ta noen siste bilder. Når du kommer tilbake til Edinburgh, velger du å bli satt av på Bakehouse Close, et sted som er omtalt i den tredje serien av Outlander som Jamies trykkeri. *Midhope Castle er kun tilgjengelig april-desember

Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

3. Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

Etter henting fra hotellet ditt, drar du mot Stirling hvor du får utsikt til Stirling Castle og Wallace-monumentet. Deretter blir det et stopp for morgenkaffe i den travel byen Callander, som blir beskrevet som inngangsporten til høylandet. Fortsett nordover over Rannoch Moor, og over det dramatiske og vakre Glencoe-passet. Neste stopp blir for lunsj i nærheten av Fort William. Deretter følger du Caledonian Canal oppover Great Glen-dalen til Loch Ness. Her har du litt tid på egen hånd, med muligheten til å cruise på Loch. Hvis du ikke ønsker å dra på båtturen, kan du slappe av i en av barene eller restaurantene i den rolige landsbyen eller på brygga.  Etter Loch Ness drar du sørøstover og nyter den storslåtte utsikten til Loch Laggan. På vei tilbake til Edinburgh kan du nyte en forfriskning i Pitlochry, en herlig viktoriansk ferieby. Videre reiser du sørover gjennom Fife, og krysser Forth ved siden av den fantastiske Forth Bridge, før du er tilbake til Edinburgh.

Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

4. Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

Fordyp deg i Skottlands historie på denne dagsturen som tar deg til alle de viktigste stedene i Skottland. Besøk høylandet, Cairngorms nasjonalpark, Loch Ness og mer. Dagen din begynner på Royal Mile i Edinburgh, hvor en buss henter deg for din eventyrdag. Når du går mot høylandet, kan du se de fantastiske Forth Bridges. Du kan prøve deilig hjemmebakst når du stopper i den vakre høylandsbyen Pitlochry. Derfra fortsetter du gjennom Cairngorms nasjonalpark, hvor du vil nyte fantastisk natur midt i nasjonalparkens unike villmark. Ta en pause på Loch Ness, som er kjent over hele verden for sin skjønnhet og mystikk. Herfra vil du ha sjansen til å ta et "monsterspotting"-cruise, besøke Urquhart Castle og se etter det berømte monsteret selv. Deretter kan du besøke Glen Coe, et grublende vakkert sted full av historie. Når du står ved munningen av dalen, vil du føle at fortiden kommer til live når guiden din forteller deg om den forferdelige massakren til klanen. På vei hjem går du forbi den vakre byen Stirling, hvor du ser det fantastiske slottet på avstand og lærer mer om William Wallaces bedrifter som ble dramatisert i filmen Braveheart.

Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

5. Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

Legg ut på en heldags guidet tur til Loch Ness fra Edinburgh og omvisning i det skotske høylandet. Se Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, hold øye med Nessie på et båtcruise og nyt en pikniklunsj. Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs Rob Roy-landet, og kryss villmarken til Rannoch Moor før du stopper ved dramatiske Glen Coe; åstedet for den beryktede massakren i 1692. Reisen din tar deg gjennom Fort William. Pass Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, før du går inn i Great Glen. Ankom den vakre høylandslandsbyen Fort Augustus ved bredden av Loch Ness, og nyt en nydelig piknik med nylagde smørbrød, sandkaker og chips. Hvis du har lyst på noe mer omfattende, vil guiden din gjerne anbefale noen flotte lokale kafeer. Ta et valgfritt båtcruise på innsjøen, gå på en naturskjønn fottur, eller bare slapp av ved Caledonian Canal. Hvis du velger å seile langs vannet i Loch Ness, er det virkelig en uforglemmelig opplevelse. Båten din er utstyrt med det nyeste høyteknologiske farge-, ekkolodd- og undervannsbildesystemet, som gir deg en fascinerende utsikt over undervannsterrenget og livet. Du kan til og med se Nessie! Du kan også slappe av med en kaffe eller øl i baren ombord. Etter å ha sett det beste fra det skotske høylandet, er det på tide å dra tilbake til Edinburgh via glitrende Loch Laggan og det ville og ensomme Drumochter-passet. Gå sørover og gå inn i Perthshire, et land med skoger, elver og fjell. Se den spektakulære Forth Bridge før du kommer tilbake til Edinburgh rundt kl. 20.00.

Fra Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle og Kelpies

6. Fra Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle og Kelpies

Tilbring en dag med å oppleve den naturlige skjønnheten til Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark fra Edinburgh. Nyt et minneverdig besøk til Stirling Castle, utforsk de sjarmerende landsbyene Aberfoyle og Loch Lomund Shores, og avslutt med et spektakulært cruise over Loch Lomond. Dra fra Edinburgh til Loch Lomond, en av de vakreste og største innsjøene i hele Skotland. Her kan du nyte et times langt cruise der du tar inn en spektakulær utsikt til innsjøens mange øyer og de omliggende fjellene. Alternativt kan du ta en spasertur gjennom den billedskjønne, fredede landsbyen Loch Lomund Shores, med dens sjarmerende hus, kaféer og fantastiske utsikter over innsjøens vestlige bredder.  Gå inn i Trossachs nasjonalpark og opplev dens overflod av innsjøer, fjell og skoger. Du fortsetter forbi middelalderslottet Doune, til den sjarmerende landsbyen Aberfoyle, plassert ved elven Teith i Stirlingshire sine munninger, der du stopper for å spise lunsj.  Reis nordvest fra ditt siste stopp og til det siste stoppet ditt for dagen ved det fantastiske Stirling Castle, et av Skottlands historisk viktigste slott, plassert høyt på en vulkansk klippe med vidunderlig utsikt over landskapet rundt. Besøk slottet og lær om utnyttelsene til sentrale historiske personer, inkludert William Wallace, Robert the Bruce og Mary Queen of Scots. Reis tilbake til Edinburgh på slutten av turen.

Fra Glasgow: Besøk Loch Lomond, Trossachs og Stirling Castle

7. Fra Glasgow: Besøk Loch Lomond, Trossachs og Stirling Castle

Legg ut på en guidet busstur til Loch Lomond, Trossachs og Stirling Castle fra Glasgow. Nyt utsikten over det frodige skotske landskapet og lær om William Wallace og Rob Roy fra sjåføren din. Dra fra Glasgow til bredden av Loch Lomond, en av de vakreste og største sjøene i Skottland. Her kan du nyte et cruise, der du får en spektakulær utsikt til innsjøens mange øyer og fjellene rundt. Du kan alternativt ta en spasertur gjennom den billedskjønne, fredede landsbyen Luss med, med en fenomenal utsikt til andre siden av innsjøen. Spis lunsj i den lille landsbyen Aberfoyle, som ligger i hjertet av den vakre Trossachs nasjonalpark. Gå inn i Trossachs nasjonalpark, også kjent som «høylandet i miniatyr» på grunn av de mange innsjøene, fjellene og skogene og kjent som hjemmet til den berømte fredløse Rob Roy MacGregor. Siste stopp er den storslåtte Stirling Castle, som ligger høyt oppe på en vulkansk klippe og tilbyr fantastisk utsikt over landskapet. Du får tid til å besøke slottet og lære om de historiske personene sine dåder, inkludert William Wallace, Robert the Bruce og Mary Queen of Scots. Etter ditt besøk på Stirling Castle, starter du på returen til Glasgow.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

8. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs (Rob Roy-landet) før du krysser villmarken til Rannoch Moor og går videre til dramatiske Glencoe, stedet for massakren av McDonald-klanen i 1692.  Turen tar deg forbi Fort William og Storbritannias høyeste fjell, den mektige Ben Nevis, før du følger Great Glen og stopper i landsbyen Fort Augustus ved bredden av mystiske Loch Ness. Du har da muligheten til å ta en båttur på mystiske Loch Ness og jakte på Nessie, utforske bredden av innsjøen , eller bare slapp av og nyt din gratis lokalproduserte pikniklunsj. En typisk lunsj inkluderer et utvalg av nylagde smørbrød og sandkaker. Returreisen går sørover langs Loch Laggan og stopper ved en av de sjarmerende høylandslandsbyene underveis. Etter en siste titt på de spektakulære Forth Bridges, kom tilbake til hovedstaden rundt kl. 20.00. Loch Ness Cruise-alternativ: Et cruise på Loch Ness er en uforglemmelig opplevelse, der du kanskje bare får et glimt av Nessie. Lokalt eide spesialbygde båter brukes, designet med ekkolodd og undervannsbildesystemer, som gir deg en fascinerende utsikt over terrenget og livet under vann. Nyt utsikten med en kaffe eller øl fra baren ombord. Kjøp cruisebillett fra vårt kontor på dagen for turen. Billetter koster £16,50* og lar deg gå ombord i båten umiddelbart ved ankomst til landsbyen uten å måtte stå i kø. Loch Ness Cruise er avhengig av tilgjengelighet i vintermånedene. *Prisene kan variere noe når de kjøpes under turen

Fra Edinburgh: Besøk Loch Lomond, Kelpies og Stirling Castle

9. Fra Edinburgh: Besøk Loch Lomond, Kelpies og Stirling Castle

Forlat Edinburgh og reis gjennom den historiske nåden til Linlithgowshire. Guiden din vil hjelpe deg med å se Linlithgow-palasset, fødestedet til Mary Queen of Scots. På vei til Loch Lomond stopper du ved Kelpies-monumentet. Disse to hestehodene står som et bevis på hestekraften som drev den industrielle utviklingen i Sentral-Skottland. Herfra drar du til bredden av Loch Lomond, som er Skottlands største innsjø og er beskyttet som Skottlands første nasjonalpark. Dette er det perfekte stedet for å nyte en spasertur langs "bonny banks" og nyte fantastisk utsikt over fjellene. Dette rolige området var en gang hjemmet til Skottlands berømte folkehelt i høylandet, Rob Roy MacGregor. Ved å tilbringe tid på stiene ved innsjøen vil du gå i fotsporene til en av Skottlands største legender. Deretter går du inn i Trossachs eller "The Highlands in Miniature", der lavlandet møter høylandet. Bratte fjell, glitrende innsjøer og tykke skoger: dette området er fantastisk. Du stopper for lunsj i hjertet av nasjonalparken og fortsetter deretter til byen Stirling hvor du kan besøke et av Skottlands mest storslåtte slott*. Du kan velge å nyte utsikten fra innsiden og forstå hvorfor dette slottet var så viktig i skotsk historie. Herfra går vår korte reise tilbake til Edinburgh forbi Kelpies igjen før vi kommer tilbake til hovedstaden.

Fra Edinburgh: "Outlander" Filming Locations Explorer Tour

10. Fra Edinburgh: "Outlander" Filming Locations Explorer Tour

Bli med en lokal guide og oppdag noen av de fantastiske filmstedene fra den populære TV-serien "Outlander". Beundre utsikten over Doune Castle, Blackness Castle, Midhope Castle og de sjarmerende landsbyene Culross og Falkand på en tur med avgang fra Edinburgh. Legg ut fra Edinburgh tidlig om morgenen for en reise til noen av de mest kjente stedene fra serien. Gjenopplev noen av favorittøyeblikkene dine fra showet mens du får innsikt i historien til hvert sted fra din lokale guide. Forlat hovedstaden og kjør først til det umiddelbart gjenkjennelige Midhope Castle. Gå inn på eiendommen og oppdag den virkelige Lallybroch og hjemmet til Jamie Fraser. Reis deretter til Doune Castle, eller Castle Leoch, som også ble omtalt som Winterfell i "Game of Thrones" og som slottet i "Monty Python and the Holy Grail". Du har muligheten til å gå inn i slottet, eller du kan rett og slett beundre det fra utsiden. Reis deretter til det gamle kongeriket Fife, et område av stor historisk betydning. Ta en stopp i Culross, hvor Claire ble anklaget for hekseri i landsbyen Cranesmuir. Beundre et av de mest komplette eksemplene på en typisk by fra 1600- og 1700-tallet som er igjen i Skottland i dag. For ditt nest siste stopp, ta turen til den sjarmerende landsbyen Falkland, som ble brukt som innspillingssted for 1940-tallets Inverness. Beundre noen av de 28 verneverdige bygningene, som indikerer deres nasjonale historiske og arkitektoniske betydning. Til slutt, besøk Blackness Castle som ligger på et strategisk punkt med utsikt over Blackness Bay. Hopp deretter tilbake på bussen og slapp av på returreisen til Edinburgh.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Stirling

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Stirling

Alle aktiviteter

93 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Stirling

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Stirling

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Stirling?

Hva er de beste rimelige omvisningene i Stirling?

Flere reisetips for Stirling

Vil du vite mer om aktiviteter i Stirling? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Stirling

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 11 345 vurderinger

Vi hadde en fantastisk opplevelse og den beste guiden. Stephen var fantastisk! Jeg drar vanligvis ikke på turer på grunn av at det til tider blir kjedelig, men Stephen gjorde det veldig interessant, spennende og informativt. Han underholdt oss hele veien. Ikke noe kjedelig øyeblikk. Elsket naturturene vi gjorde. Han fikk oss til å elske Skottland mer! Jeg skulle ønske jeg kunne ta opp hele turen, spesielt bussturen. Stephen var utmerket. Jeg vil definitivt anbefale denne turen til venner og familie. Selv om planene endres på grunn av uforutsette omstendigheter.. hadde han en annen plan som jeg syntes var enda bedre enn det som opprinnelig var planlagt. Denne turen og guiden vår Stephen anbefales på det sterkeste!

Det var utrolig! Jeg hadde Jim som turguide, og han var strålende. Jeg følte meg veldig hjemme de tre dagene. Han viste oss så mange steder, hadde alltid noe å fortelle og han visste så mye!!! Jeg lærte så mye om Skottlands historie. Jeg er så oppfylt av denne opplevelsen. Jeg har aldri opplevd en så fantastisk tid i livet mitt. Og jeg ble forelsket i Skottland. Jim (turguiden vår) fikk oss til å føle oss veldig velkomne, og han var så snill og sørget alltid for at vi alle har det bra! Jeg ville gjort alt om igjen! ‍♀️✨❤️

Brian Smith var en av de beste turguidene som gjorde hele reisen morsom og minneverdig. Vi anbefaler definitivt den 3 dager lange turen til Isle of skye og høylandet. Vi fikk vite mye om den skotske historien sammen med den naturskjønne utsikten over høylandet og Skye. Det var helt fantastisk! Takk, Brian.

Great experience! Wonderful sceneries and history brought to life by our inspiring guide Steven B. Recommend doing the optional castle visit and cruise on Loch Ness.

Wonderfull experience, but some expensive since we had to pay for all attractions