Legg til datoer

St. Vitus-katedralen

St. Vitus-katedralen: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Praha: Hopp over køen til slottsbillett og valgfri lydguide

1. Praha: Hopp over køen til slottsbillett og valgfri lydguide

Forhåndsbestill billetter til Praha slott og unngå å kaste bort tid i billettkøen. Få en kort (15-20 minutter) introduksjonsoversikt over slottskomplekset før du utforsker det i ditt eget tempo. Møt vår representant for en introduksjon til Praha slott. Etter det vil vår representant bytte ut kupongen din mot billetten din, som dekker det beste som er å se på Praha slott. Hopp over billettkøen og begynn besøket rett foran St. Vitus-katedralen, hvor du får retningslinjer og et kart over den beste måten å utforske den vidstrakte eiendommen i ditt eget tempo. Oppgrader ditt besøk til Praha slott med en valgfri online lydguide rett inn i telefonen din, som vil peke ut de viktigste og mest interessante delene inne i hver bygning. Bare følg den anbefalte ruten som ble nøye planlagt av erfarne guider for å se alle vitrinene, bildene, skulpturene og mer. Beundre arkitekturen og historiene til St. Vitus-katedralen, det gamle kongelige palasset, St. Georges basilika, Golden Lane og Daliborka Tower. Lær om slottets formål som et hjem for kongene av Böhmen, hellige romerske keisere og presidenter i Tsjekkoslovakia og Tsjekkia, som dateres helt tilbake til 900-tallet. Billetten din er gyldig i 2 dager og gir deg én inngang til hver bygning i slottets interiør i hele denne perioden. Hvis du velger alternativet med lydguide, vil du motta en e-post med innloggingsdetaljer for lydguiden på bestillingsdagen. En assistent kan hjelpe deg med å logge på lydguiden på møtepunktet også hvis du har problemer. Vær oppmerksom på at for at den elektroniske lydguiden skal fungere som den skal, må du ha en internettforbindelse.

Praha: Slottstur med lokal guide og inngangsbillett

2. Praha: Slottstur med lokal guide og inngangsbillett

Å besøke Borgen i Praha er som å gå inn i et eventyr. Se slottskompleksets høydepunkter som St. Vitus-katedralen, det gamle kongepalasset, Sankt Georgs Basilika og Zlatá ulička («den gylne gaten»). På slottet finner du en overveldende mengde av historie og kunst, men takket være din lokale ekspertguide, kan du enkelt navigere rundt i slottsområdet. Møt guiden din utenfor T-banestasjonen Malostranská like ved Mánes-broen. Derfra tar dere trikken opp til slottet. Når du er inne, vil guiden din gi deg hodetelefoner, slik at du enkelt kan høre og følge med på omvisningen underveis. Se Sankt Vitus' vakre, gotiske arkitektur. Få øye på vannkasterne som pryder kirkens utside. Opplev vinduene av glassmosaikk i art nouveau-stil, laget av den tsjekkiske kunstneren Alfons Mucha. Du kan beundre «dommedagsmosaikken» fra det 14. århundre. Se gravene til Sankt Wenceslas og Karl IV, Sankt John av Nepomuks barokke grav, og Wenceslas-kapellet. Deretter besøker du det gamle kongepalasset. Stå under det kjempestore hvelvede taket i Vladislav-salen. Besøk rommet hvor defenestrasjonen i Praha fant sted. Her kastet tsjekkiske protestantiske aristokrater de katolske guvernørene til Habsburg-imperiet og deres sekretær ut av vinduet, som startet 30-årskrigen. Besøk Sankt Georgs Basilika. Stenmurene og basilikaens utforming er i sterk kontrast til slottets pompøsitet. Se fragmenter av freskoer fra det 12. århundre og gå opp den doble trappen for å se St. Ludmilas relikvier.  Gå langs Zlatá ulička («den gylne gaten»). Småhusene i dette smuget ble opprinnelig bygget til slottets skarpskyttere, men senere holdt gullsmedene til her. I senere århundrer bodde kunstnere som Franz Kafka her. Undersøk de rekonstruerte verkstedene og hjemmene i Zlatá ulička («den gylne gaten»). Se hvordan det arbeiderklassen i Praha levde i skyggen av slottet.

Praha slott: 2,5-timers omvisning inkludert inngangsbillett

3. Praha slott: 2,5-timers omvisning inkludert inngangsbillett

Oppdag Praha slott og dets bemerkelsesverdige historie, på en guidet spasertur sammen med en lokal guide. Gå over Karlsbroen, besøk St. Vitus-katedralen og se Golden Lane, og beundre den fantastiske arkitekturen og den rike historien bak hvert landemerke. Denne 2,5-timers omvisningen begynner ved Karlsbroa, hvor guiden gir deg et kort overblikk av slottets historie. Deeretter går du over Karlsbroen og til Malá Strana, hvor du tar trikken opp til slottet. Når du går inn i St. Vitus-katedralen, får du høre historier om prinser, konger og keisere, og stedets seremonielle historie. Besøk det gamle slottet, Vladislav-hallen og gå videre til St. Georgskirken. Her forteller guiden deg om tsjekkiske helgener. Se området kjent som Zlatá ulička («Den gylne gaten»), og hør om livene til de som har bodd her.

Praha: CoolPass med tilgang til over 70 attraksjoner

4. Praha: CoolPass med tilgang til over 70 attraksjoner

Se alt Praha har å tilby med Praha CoolPass, en komplett sightseeingpakke som gir deg tilgang til mer enn 70 toppattraksjoner, museer, omvisninger og cruise. Få tilgang til et stort utvalg av de beste attraksjonene, inkludert Borgen i Praha, Praha ZOO, jødisk museum og synagoger, og mange flere. Nyt en 2-timers busstur, elvecruise hvor du kan velge ett av 4 sightseeingcruise fra «Prague Boats» inkludert i CoolPass. Eller en dagsbillett til hopp-på hopp-av-busstur med spesialpriser. Du har også få tilgang til spesialtilbud fra Praha CoolPass, inkludert betydelige rabatter på omvisninger, kulinariske cruise, aktiviteter, underholdning, show, Praha Hard Rock Café og Bohemian Garnet-butikker, for eksempel.  Fordeler med Prague Card: • Gratis adgang til Borgen i Praha (St. Vitus-katedralen, det kongelige slott, Zlatá ulička (den gylne gaten), St. Georgs-kirken og Daliborka-tårnet)• Gratis adgang til det jødiske museet – synagoger og den gamle jødiske kirkegården (7 steder)• Gratis adgang til Nasjonalgalleriet (7 steder)• Gratis adgang til Nasjonalmuseet (9 steder)• Gratis adgang til Praha dyrehage (den fjerde beste dyrehagen i verden)• Gratis inngang til Praha bygalleri og Praha bymuseum• Gratis inngang til St. Peter og Paul-basilikaen, og St. Agnes-klosteret• Gratis adgang til Illusjonskunstmuseet og Museet for dekorativ kunst•Gratis adgang til Náprstek-museet for asiatiske, afrikanske og indianerkulturer og etnografisk museum• Gratis adgang til Bohemian Garnet-museet• Gratis adgang til Karel Zeman Museum•Gratis adgang til Det tsjekkiske musikkmuseet, Bedřich Smetana-museet og Antonín Dvořák-museet• Gratis adgang til Kunsthalle Praha, Werich Villa kunstsenter, Kampa-museet og Galleriet for det dansende huset•Gratis adgang til Fotografihuset, Sudek-galleriet og Bílek Villa•Gratis inngang til Meissen porselensmuseum, Retro-museet og Lego-museet• Gratis adgang til Vysehrad festning (4 steder)• Gratis adgang til Štefánik-observatoriet, Praha planetarium, Pedagogisk museum og Politimuseet• Gratis adgang til Jindřišská-tårnet, Det gamle tollhuset• Gratis adgang til det nasjonale minnesmerket Vítkov• Gratis adgang til palassene og slottene i Troja, Roztoky, Schwarzenberg, Sternberg, Clam-Gallas, Colloredo-Mansefeld og Nelahozeves• Staropramen bryggeri• Marold Panorama• Observatoriet ved TV-tårnet Žižkov• Vår Frue av Loreto-kirken• Lobkowicz slott• 2-timers «Historiske Praha»-busstur• «Praha Venezia»-elvecruise• Valg av ett Praha-båtcruise• 1-times elvecruise• Prosecco-cruise• Cruise til Čertovka• Praha Grand Cruise• Opptil 50 % rabatter på omvisninger, cruise, underholdningsshow, shoppingkonserter og restauranter• Spesialpris på 24-timers hopp-på hopp-av-bysightseeing• Detaljert papirkart og mobil-app – Praha Cool Pass – din egen gratis, interaktive guide rundt byen

Praha: Billett til borgen i Praha og Lobkowicz-palasset

5. Praha: Billett til borgen i Praha og Lobkowicz-palasset

Utforsk det majestetiske Lobkowicz-palasset på borgen i Praha på en informativ og underholdende omvisning. Audioguiden blir fortalt av medlemmer av Lobkowicz-familien. Du kan vandre rundt i de 22 kunstfylte rommene i ditt eget tempo og se på verdensberømt kunst og historiske gjenstander. Beundre malerier av Canaletto og Velázquez, se musikalsk partitur skrevet av Mozart og  Beethoven,  og nyt gammel dekorativ kunst som kan dateres århundrer tilbake.  Oppdag høydepunktene ved borgen i Praha. Besøk St. Vitus-katedralen, den største kirken i Praha. Se Det gamle kongelige palass, det opprinnelige setet for det tsjekkiske riket. Utforsk St. George's Basilica og Golden Lane, det perfekte smug av hytter som en gang huset slottets tjenere, gullsmed og soldater.

Praha: 3-timers omvisning på tysk i gamlebyen med slottet

6. Praha: 3-timers omvisning på tysk i gamlebyen med slottet

Dra ut på en spennende reise og oppdag hovedstaden i Tsjekkia. Hvis du besøker Praha for første gang og ønsker å få en oversikt over byen, er denne omvisningen et perfekt valg. Start omvisningen på torget i gamlebyen, hvor den gotiske kirken Týn ligger. Spaser langs de vakre gatene og passerer Estates teater og Univerzita Karlova. Deretter kan du se det gamle rådhuset med sin astronomiske klokke, hvor du kan beundre et mesterverk av gotisk vitenskap. Gå til fødestedet til Franz Kafka og oppdag det jødiske kvarteret. Se Maisel-synagogen og Pinkas-synagogens eksteriør, før du spaserer langs den gamle jødiske kirkegården. Deretter passerer du det nye rådhuset og Clementinum, og går videre til Karlsbroen. Kryss Karlsbroen til du kommer til trikkestasjonen Malostranské Náměsti. Derfra går du oppover til Praha slott. Vandre langs Royal Garden (besøk også insiden av hagen fra april til oktober) og gå forbi presidentkontoret og Hradčany-plassen hvor du kan nyte utsikten til den tyske ambassaden. Besøk de indre gårdsplassene til Praha slott og Golden Lane, gå forbi St. Vitus-katedralen. På slutten av Golden Lane vil du se Daliborka-tårnet som pleide å utgjøre en del av slottsmuren. Omvisningen avsluttes ved St. Wenceslas vingård.

Praha: Offisielt bypass med offentlig transport

7. Praha: Offisielt bypass med offentlig transport

Nyt ubegrenset reise med offentlig transport i hele Praha, inkludert reisen til flyplassen og tilbake. Dra nytte av inngang og rabatter på over 70 inkluderte opplevelser. Besøk unike historiske monumenter, museer og gallerier. Ta del i guidede turer i byen og dra på et Vltava-cruise. Presenter ditt aktiverte pass ved hver opplevelse og motta en billett til lokalet (ikke glem å beholde billetten). Se hele listen over attraksjoner, turer og andre opplevelser som passet ditt dekker adgang til: • Gammelt rådhus med astronomisk klokke (prioritert kjørefelt, heis inkludert) • Petřín utkikkstårn og speillabyrint • Clementinum Astronomical Tower and Library • Petřín taubane • Praha slott (inkludert det gamle kongelige palasset, St. Georges basilika, St. Vitus-katedralen og Golden Lane) • Jødisk kvarter (Maisel-synagogen, Pinkas-synagogen, den gamle jødiske kirkegården, Klausen-synagogen, seremonihallen, spansk synagoge, Robert Guttmann-galleriet og Jerusalem-synagogen) • Praha Venezia - elvecruise og Karlsbromuseet • Kruttårn • Airport Express (flyreise tur-retur) • Old Town Bridge Tower • Historisk trikk 42, 24-timers billett • Praha Zoo • Lesser Town Bridge Towers • Lobkowicz-palasset • Loreto • TV-tårnet i Praha - TV-tårnet Žižkov • St. Nicholas klokketårn • The New Mill Water Tower* • Manifesto Market Andel – velkomstdrink i SOOT-baren • Basilikaen for de hellige Peter og Paulus i Vyšehrad • Kommunehuset • FOK Praha Symfoniorkester – ståplasser* • Štefánik-observatoriet • Museum Kampa og Werich Villa • Karel Zeman-museet • Hus ved Golden Ring • Vrtba Garden* • Hus på Black Madonna • Nasjonalt teknisk museum • Vyšehrad gotiske kjeller og kasematter og Gorlice Hall • Museum for dekorativ kunst • Hus ved steinklokken • Railway Kingdom • Planetarium* • Kunsthalle • House of Photography • DOX - Senter for samtidskunst • Nasjonalt landbruksmuseum • Kollektivtrafikkmuseet • Kommunebibliotek - Galleri • Villa Bílek • Podskalská-tollkontoret i Výtoň • Villa Pellé • HC Sparta Praha* • Ctěnice Chateau Complex • Marold Panorama* • Troja Chateau* • Nytt rådhus - utsiktstårn* • Retro muzeum Praha • Galerie Tančící dům • Villa Winternitz Tur:• Old Town og Jewish Town (EN, DE)• Mysterious Medieval Underground (EN) p>• Praha's Hideaways (EN)• Kommunismetur: Praha bak jernteppet (EN) Rabatter er tilgjengelige på:• Great South Tower of St. Vitus Cathedral - 50 % rabatt • Guider og turer - private turer - rabatt - 200 CZK i rabatt • Økocruise om kvelden med et glass Prosecco - 20 % rabatt • Lunsjcruise på glassbåt - 20 % rabatt • Middagscruise - 20 % rabatt • FOK Praha Symfoniorkester - 20 % rabatt* • Illusion Art Museum Praha 25 % rabatt • POP AIRPORT - rabattkupong • Majaland Praha - 10 % rabatt • Dinosauria Museum Praha - 10 % rabatt • Pilsnerpub Municipal House - stort øl gratis • Kafé kommunehuset - kaffe gratis • iMucha - 30 % rabatt* (*sesongbestemt)

Praha: 1-times omvisning av borgen i Praha med hurtiginngang

8. Praha: 1-times omvisning av borgen i Praha med hurtiginngang

Din guide holder en åpen blå og hvit paraply foran statuen av St. Nepomuk på møtestedet. Reis gjennom Hradčany-distriktet og hør historier fra den lisensierte guiden, som forklarer deg historien bak Praha slott og omgivelsene. Guiden viser deg noen aspekter av Hradčany-distriktet. Som for eksempel Černinsky-palasset, Loreto, Schwarzenberg-palasset og mye mer, mens du får historiske fakta og historier. Når du går inn i Praha slottskomplekset, vil du motta billetten og et kart slik at du kan planlegge besøket ditt til individuelle steder som St. Vitus-katedralen, Det gamle kongelige slottet og St. Georgs kirke. Få inngang til Praha slott uten å måtte vente i lange køer for å kjøpe billett. Du får dessuten en adgangsbillett til Praha slott Circuit B etter den innledende omvisningen, slik at du kan utforske interiøret i ditt eget tempo.

Praha: Praha slottskompleks smarttelefonlydguide

9. Praha: Praha slottskompleks smarttelefonlydguide

Utforsk det fantastiske Praha slott-komplekset i ditt eget tempo med denne unike, i dag populære og velprøvde online mobillydguiden direkte på mobiltelefonen din. Den elektroniske lydguiden tar deg gjennom hele interiøret i Praha slott. Du starter din historiske selvguidede tur foran perlen til Praha slott, nemlig St. Vitus-katedralen, som ligger i hjertet av slottskomplekset. Din nettguide tar deg deretter gjennom alle de andre bygningene som er åpne for publikum - i tillegg til katedralen, vil du også besøke det gamle kongelige palasset, St. Georges basilika og til slutt Golden Lane, inkludert Daliborka Tower, hvor din selvguidede tur avsluttes. Lydguiden vil fremheve de mest interessante og vakre stedene, personlighetene, kunsten og mye mer under reisen. Men du trenger ikke å bekymre deg for at guiden blir overbelastet med data. Historien er ledsaget av mange humoristiske legender eller noveller, som vil garantere at du vil bli perfekt underholdt gjennom hele turen. Lydguiden er tydelig delt inn i kapitler, slik at du enkelt kan hoppe mellom kapitlene etter eget ønske. For hvert kapittel har den elektroniske lydguiden en grafisk fremstilling av veien til hver bygning for å gjøre det lettere for deg å bevege deg rundt i et så stort slottskompleks. Lydguiden inkluderer også et kart over komplekset, som du finner i menyen til lydguiden. Vi håper at denne perfekte appen vil gjøre besøket ditt til Praha slott morsommere og at du vil lære mye interessant informasjon om den vakre historien til dette majestetiske stedet. Vær oppmerksom på at en fungerende internettforbindelse kreves for at lydguiden skal fungere som den skal til enhver tid

Praha: Heldags sightseeingtur med cruise og lunsj

10. Praha: Heldags sightseeingtur med cruise og lunsj

Tilbring en dag i Praha og opplev den flere hundre år gamle skjønnheten til den tsjekkiske hovedstaden på denne omvisningen. Cruise på Vltava-elven, kryss Karlsbroen, ta en spasertur i sentrum og nyt en deilig lunsj på en lokal restaurant. Reis tilbake i tid og besøk slottet fra det 9. århundret i Praha, et av de største slottene i verden. På din vei, vil du se severdigheter som Nasjonalteateret, Rudolfinumet, Kruttårnet, Wenceslasplassen, og Dansehuset. Spis lunsj på restauranten U Schnellů. Etter lunsj fortsetter turen til den vakre Valdstejn-hagen før du drar videre for å se Malá Strana, Kampa, og John Lennon-muren. Turen går videre til Karlsboren og over til andre side av Vltava-elven Ta inn den utrolige historien og kulturen i Praha mens du reiser i stil og nyter forfriskninger på et cruise på Vltava-elven. Etter båtturen, går du forbi Jan Palach-plassen og langs Parizskagaten til Prahas jødiske kvarter, hvor din guide vil dele sin lokalkunnskap. Fortsett til byens gamle torg for å se det verdensberømte astronomiske uret, som kan dateres tilbake til det 15. århundre. Avslutt den utrolige dagen foran statsteateret, som bevertet premieren av Mozarts opera Don Giovanni.

Tilgjengelige aktiviteter

63 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 4

Flere reisetips for St. Vitus-katedralen

Vil du vite mer om aktiviteter i St. Vitus-katedralen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om St. Vitus-katedralen

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 12 333 vurderinger

Dette var min andre gang på en guidet tur i Praha, en gang med Dagmar og en gang med Eva. Jeg var glad begge gangene. Det er alltid de antatte små tingene som er så interessante og presenteres med en slik entusiasme og lidenskap at det er en fornøyelse å lytte. Hvis du vil lære noe om Prahas historie, er du i de beste hender med disse damene! For meg er Praha den vakreste hovedstaden i Europa. Absolutt å anbefale!

En veldig interessant og personlig omvisning, som jeg gjerne anbefaler. Jeg likte spesielt kombinasjonen Old Town Tour + Praha slott. Det var timet så perfekt at vi så vaktskiftet på slottet og kunne se Golden Lane, som er gratis å besøke etter kl.

Praha-kortet er absolutt billigere enn å betale for ting separat. Jeg anbefaler det.

Perfekt. Kortet inkluderer mange aktiviteter, utmerket valuta for pengene.

Veldig nyttig for å ha tilgang til mange attraksjoner! Jeg anbefaler det