Opplevelser i

St. Petersburg

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Få gratis kansellering inntil 24 timer før aktiviteten din starter og få full refusjon.

De syv beste tingene du kan se og gjøre i St. Petersburg

Selv om Moskva kan vise frem mye av Russlands historie, så er St. Petersburg det mest spennende reisemålet. Med sin unge befolkning og stadig voksende kulturliv har denne byen en utrolig spennende og samtidig avslappet atmosfære. Her er en oversikt over St. Petersburgs beste severdigheter og opplevelser.

 • Isak-katedralen

  1. Isak-katedralen

  Besøk den største russiskortodokse katedralen i byen. Her kan du lære både om religionen og historien bak dette viktige landemerket. Inngangsbilletten og en audiogudie koster 350 RUB.

 • Det russiske statsmuseet

  2. Det russiske statsmuseet

  Med den største samlingen av kunst i St. Petersburg er dette en attraksjon kunstelskere ikke bør gå glipp av. Det er ofte stille og rolig i museet, slik at du får ro til å nyte kunstverk av de store, historiske russiske kunstnerne.

 • Nevskij Prospekt

  3. Nevskij Prospekt

  Denne travle hovedgaten i byen har massevis av vakre bygninger, broer og plasser. Du nyter den best med en guidet tur til fots, med pause for å handle i de mange fine butikkene.

 • Vinterpalasset

  4. Vinterpalasset

  Denne bygningen er sannsynligvis byens største stolthet. Bygningen har over 100 rom og et av høydepunktene er den forgylte våpensalen. Om du besøker palasset om kvelden kan du få tatt noen praktfulle bilder.

 • Mariinskij-teatret

  5. Mariinskij-teatret

  Opera- og balletthuset Mariinskij er hjørnesteinen i St. Petersburgs klassiske kulturliv og de flotteste forestillingene finner du her. Sesongen slutter tidlig i august og begynner igjen i slutten av september.

 • Peterhof

  6. Peterhof

  Fontenene (sjekk ut datoene) og gullstatuene i denne parken er noen av høydepunktene ved dette storslåtte palasset. Du må nesten se det overdådige interiøret for å tro at det kan være sant.

 • Eremitasjen

  7. Eremitasjen

  Eremitasjen er museet som ligger inne i Vinterpalasset, og mange vil kalle dette kronjuvelen blant St. Petersburgs turistattraksjoner. Her finner du massevis av uvurderlige kunstskatter og det er ikke vanskelig å få timene til å fly av sted her inne.

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan komme seg rundt i St. Petersburg?

  St. Petersburgs metro er en praktisk måte å komme seg rundt i byen på, særlig om vinteren da det ofte er bitende kaldt. Du kan kjøpe metrobilletter på stasjonene, men skal du være her i mer enn to dager vil det lønne seg å kjøpe et smart-card som kan fylles på etter behov.

 • Trenger jeg visum til St. Petersburg?

  De fleste trenger visum for å komme inn i Russland, det gjelder også nordmenn. Søk om visum i god tid før du skal reise, slik at du unngår å bli skuffet.

 • Hvordan er været i St. Petersburg?

  Det sies at været i denne byen har karakter. Med andre ord er det lurt å være forberedt. Etter russisk målestokk blir det ikke så kaldt i St. Petersburg, noe som betyr sjelden under 10 minusgrader. Om sommeren kan det bli opp mot 30 varmegrader. Uansett er det alltid lurt å ha en jakke og en paraply i bagasjen!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Russisk
 • Valuta
  Russiske rubler (руб)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +7
 • Beste tiden å dra
  Det er dyrere å komme på besøk hit om sommeren, men det er også helt klart det beste tidspunktet. Sommeren er varm og har lange, lyse kvelder. Da holdes også hvite netter-festivalen, en internasjonal kunstfestival.

Flere reisetips for St. Petersburg

Vil du vite mer om aktiviteter i St. Petersburg? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om St. Petersburg

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 11 122 vurderinger

Utmerket måte å komme seg rundt på St. Petersburgs viktigste turistattraksjoner. Vi har alltid brukt City Sightseeing Hop-on / hop-off turbuss i de fleste europeiske byer vi har vært i, og fant det den raskeste og sikreste måten å komme seg rundt på. Vi har vært veldig fornøyde med tjenestene deres så langt ...

2 dagers Hop-on Hop-off Bus & Boat Tour var fantastisk!

De to første dagene etter ankomst til vakre St. Petersburg bør du bruke til å ta den fantastiske Hop-on Hop-off Bus & Boat Tour! Det er en enkel og billig måte å gjøre seg kjent med utformingen og de viktigste severdighetene i denne fantastiske byen.

Bussene var rene, varme (veldig verdsatt i løpet av disse regnværsdager), turguiden var veldig hjelpsomme og sjåføren veldig dyktig (spesielt i rushtidstrafikken). Jeg hadde det veldig bra, og jeg anbefaler denne turen på det sterkeste.

Flott båttur som gir et godt overblikk over de flotte bygningene, monumentene og broene i byen. Russisktalende guide og tilgjengelig audioguide på engelsk. Ca 2 timers tur.

Morsomt, mye fin musikk, gode artister, flotte omgivelser