St. Pauls katedral

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem historiske fakta om St. Pauls katedral

Sir Christopher Wrens arkitektoniske mesterverk, St. Pauls katedral, er et av de mest berømte landemerkene i London. Katedralen er det perfekte stedet for å ta noen vakre feriebilder. Før du klatrer opp de 528 trappetrinnene for å komme opp i kuppelen, er det noen få ting du burde vite om katedralens historie.

 • Flere katedraler

  1. Flere katedraler

  St. Pauls katedral er den femte kirken som har blitt bygget til ære for St. Paul i dette området. Vi vet lite om de to første, men den tredje brant ned i forbindelse med en stor brann i 1087.

 • Bygget etter storbrannen i London i 1666

  2. Bygget etter storbrannen i London i 1666

  Den fjerde kirken ble også ødelagt av flammer da den og store deler av byen brant ned under den største brannen noen sinne i London. Sir Christopher Wren fikk oppdraget å bygge en ny katedral.

 • Den gamle St. Pauls-katedralen ble brukt som skjelett

  3. Den gamle St. Pauls-katedralen ble brukt som skjelett

  Wren jobbet med reparasjoner av den gamlekatedralen før den store brannen brøt ut. Han hadde store planer om å bringe den gamle kirkens historie videre i den nye og brukte den nedbrente kirkens skjelett til å stabilisere den nye konstruksjonen.

 • Den var dyr!

  4. Den var dyr!

  I 1716 var prisen på katedralen nådd 1.095.556 GBP, og ble finansiert av kullskatt. I dagens valuta tilsvarer det 143 millioner GBP!

 • Katedralen overlevde tyskernes luftangrep i 1940 og 1941

  5. Katedralen overlevde tyskernes luftangrep i 1940 og 1941

  Det var ingen tilfeldighet at blitzen skadet kirken så lite. Winston Churchil hadde nemlig beordret statens brannmenn om først og fremst å redde det ikoniske monumentet, fordi den hadde så stor symbolverdi for folket.

Planlegg besøket ditt

 • St. Pauls katedrals åpningstider?

  "St. Pauls katedral er åpen for turister fra klokken 08.30 til 16.30 mandag til lørdag. Søndag er den bare åpen for dem som vil delta i gudstjenesten.
  Merk deg at galleriene, inkludert Golden Gallery i katedralens kuppel, ikke åpner før klokken 09.30. Inngangsbilletten inkluderer multimediaguider og gruppeomvisinger, dersom det er ledige guider. Bestill billetten din på forhånd, så slipper du å bli skuffet."

 • Hvor lang tid trenger man for et besøk?

  Å se katedralen i et rolig tempo tar omtrent to timer.

 • Hvordan kommer man seg hit?

  Nærmeste metrostopp til St. Pauls katedral kommer du til ved å ta Central Line til St. Pauls-stoppet. Det er også et busstopp som har samme navn. Hit kommer du med buss nummer 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 eller 172.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 08.30 til 16.30 på hverdager. Søndager kun åpen for gudstjeneste.
 • Pris
  Billetter til St. Pauls katedral koster 18 GBP.
 • Behøver jeg en guide?
  Mutimediaguider og omvisinger med guide er inkludert i inngangsbilletten til St. Pauls katedral. Sjekk gjerne ut våre mest populære turer i dette området.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta Central Line til St Paul's, eller buss nummer 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 eller 172 til busstoppet som også heter St Paul's.
 • Flere tips

  • Kjøp billetter til St. Pauls katedral på internett, så får du den litt rimeligere og du kan gå forbi køen.

  • Det er ikke lov å filme eller ta bilder inne i katedralen.

  • Katedralen kan være stengt dersom det er spesielle arrangement, så dobbeltsjekk på internett før du reiser hit.

Flere reisetips for St. Pauls katedral

Vil du vite mer om aktiviteter i St. Pauls katedral? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om St. Pauls katedral

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 15 717 vurderinger

Var i utgangspunktet skeptisk til prisen på London Pass, men var overbevist om noe annet den første dagen. Det lønner seg virkelig å kjøpe passet. Har sett på noen steder jeg ikke hadde kommet til uten passet og beskrevet alt veldig tydelig med adresse og T-banestasjon!

3 valg: Thames cruise, besøk til Wesminster Abbey og London eye; flott utsikt fra båten, klosteret er vakkert og London eye kl. 18.00 med en opplyst utsikt over London er flott

Likte turen rundt London,guiden var fantastisk. Engasjert og lagde bra stemning i gruppa. Nick var morsom for liten og stor. Verdt pengene og mere til. Anbefales

Har prøvd å få guiden din to ganger nå, og begge gangene har det vært fint enkelt. Enkelt fordi du bare må vise guiden din, og så er du klar for opplevelsene

Vi hadde en veldig fin guiding rundt i London i Harry Potters fotspor.