Våre mest anbefalte ting å gjøre i St. Andrews

Fra Edinburgh: Besøk St. Andrews og fiskerlandsbyene i Fife

1. Fra Edinburgh: Besøk St. Andrews og fiskerlandsbyene i Fife

Reis gjennom det historiske landet Fife på denne dagsturen fra Edinburgh, ombord på en buss med klimaanlegg. Lær om stedene du ser underveis fra guiden din. Stopp i de sjarmerende byene Anstruther, St. Andrews og South Queensferry. Dra fra Edinburgh og se utover den klassiske broen Forth Rail Bridge, som tar deg over Firth of Forth og inn i det gamle «Kingdom of Fife». Pass gjennom Aberdour før du fortsetter inn i East Neuk of Fife.  Nyt utsikten mens du passerer gjennom de pittoreske landsbyene St. Monans og Pittenween, som en gang var et blomstrende fiskehavner. Bussen gjør et stopp i byen Anstruther, hjemmet til Scottish Fisheries Museum (fiskerimuseum).  Når du forlater Anstruther reiser du gjennom Crail, før du ankommer den nydelige middelalderbyen St. Andrews i god tid for lunsj. Her kan du nyte en spasertur gjennom byen på gen hånd, som er kjent som golfens hjemby og har noen av de best kjente golfbanene i verden. Tilbring 3 timer på egen hånd med å spise lunsj, rusla langs de brosteinsbelagte gatene, se ruinene av katedralen og slottet, eller besøke Skottlands eldste universitet, hvor prins William møtte Kate Middleton. På vei hjemover, reis over Lomond-åsene, og ned til Loch Leven (hvor Mary Queen of Scot ble fengslet). Ta en kort stopp for å beundre den praktfulle utsikten over Forth Bridges i South Queensferry før du returnerer til Edinburgh.

Fra Edinburgh: Besøk St. Andrews og fiskevær i Fife-regionen

2. Fra Edinburgh: Besøk St. Andrews og fiskevær i Fife-regionen

Du forlater Edinburgh og reiser nordover til South Queensferry. Du reiser over Queensferry Crossing, og får en flott utsikt over et av Skottlands største menneskeskapte landemerker, Forth Rail Bridge. Deretter går du inn i Kingdom of Fife og stopper i den tradisjonelle fiskerlandsbyen Anstruther (kjent som 'Ainster' lokalt), hvor du kan sjekke ut de gamle brosteinsbelagte gatene og ta en spasertur langs strandpromenaden til havnen. Fra Anstruther fortsetter vi nordover til middelalderbyen St Andrews. St. Andrew er skytshelgen for Skottland, og ifølge legenden ble levningene hans skylt opp på Fife-kysten. St Andrews er også hjemmet til det tredje eldste universitetet i Storbritannia og et vakkert slottsruin som ligger på en klippe. Du har rundt to og en halv time til å utforske denne fascinerende byen. Etter St Andrews tar vi en hyggelig kjøretur gjennom det bølgende landskapet i sentrale Fife til Falkland. Falkland Palace dominerer denne gamle landsbyen, og var en av hovedboligene til den gamle kongefamilien i Skottland, Stewarts (Stuarts). Bortsett fra palasset er landsbyen rett og slett en av de vakreste i Skottland med en rekke gamle hytter og smale svingete gater. Når vi forlater Falkland, går vi tilbake til Edinburgh, forbi Loch Leven, hvor Mary Queen of Scots ble fengslet av sin protestantiske adel. Og så krysser vi igjen Firth of Forth og går tilbake til sentrum.

Andrews: Old Course History Tour - 80-tallets Pro Caddie Guide

3. Andrews: Old Course History Tour - 80-tallets Pro Caddie Guide

Flytende engelskkunnskaper er avgjørende for disse turene. Å snakke sakte eller oversette fungerer ikke. Bli kjent med golfspillets tidlige utvikling gjennom utviklingen av Old Course i St Andrews sammen med guiden Richard Falconer. Han tar deg med på en reise gjennom golfens tidslinje for å utforske golfspillets mange fasetter, og hvorfor golfspillet vi kjenner og elsker kanskje ikke er så gammelt som mange tror. Richard Falconer er forfatter, historiker og Pro A1 Old Course Caddie fra 1980-tallet, og han vil fortelle deg hvordan golf på Old Course skiller seg fra hvordan det var før i tiden, og hvorfor du ikke kan se hans gamle Caddie Shack på Old Course under The Open. Du får vite hvorfor Nike kjøpte et hotell på Golf Place for en uke, og du får se verdens eldste golfbutikk. Mens du rusler forbi den første fairwayen, får du høre om de tidlige St Andrews-golfpionerene Allan Robertson, Old Tom Morris og tilblivelsen av Open Championship. Om amerikaneren Thomas Hamilton, som (utilsiktet) gjorde golfsporten mer kjent. Lær mer om landemerkene som utgjør en integrert del av denne unike banen, inkludert de stadiene av organisk utvikling som Old Course gjennomgikk, og som gjorde 18 hull til en global standard. Deretter går vi over Granny Clarks Wynd - den bredeste fairwayen i golfsporten - og lærer om kaos på utslagene, og litt om Tiger, Rory og Sean Connery. Ved Rusacks Hotel får du vite hvorfor en dame ved navn Doreen Stubbs var så ettertraktet i St Andrews av golfstjerner og Hollywood-stjerner helt frem til hun nylig gikk bort. Du får også vite mer om skuddsikre vinduer, gummitak, Himalaya, jernbanearv og mye, mye mer! Og i tillegg: Ta en fotosession på Swilkan Bridge (unntatt på turneringsdager), etterfulgt av minner om Road Hole-tabber og uhell. Avslutt turen ved det berømte Old Course Jigger Inn, hvor du kan nyte forfriskninger med utsikt over 17. fairway (ikke inkludert). Alt dette i løpet av en fullspekket tur fylt med golfhistorie! Du kan også velge mellom flere daglige turalternativer: April til oktober: kl. 10.00, 12.00, 14.00, 16.00*. November til mars: kl. 10.00, kl. 12.00, kl. 14.00*. (søndager hele året - gå på Old Course fairway - unntatt mesterskaps-/turneringsdager) *Sjekk bookingkalenderen for tilgjengelighet Richards Tours er godkjent av den berømte golfhistorikeren David Joy fra St Andrews.

St Andrews: Byen, golfen og den gamle banens historie

4. St Andrews: Byen, golfen og den gamle banens historie

Det er viktig at alle deltakerne behersker engelsk flytende. Å snakke sakte eller oversette fungerer ikke. Disse turene er ikke egnet for personer med gangvansker, dvs. personer som går sakte, f.eks. zimmers, kne-/hofteproblemer, forstuede ankler osv. I tillegg er det ingen hvilepauser, og siden turen er en sløyfe, vil det ikke forkorte den totale distansen å hoppe av når turen har startet, og golfbanen ligger på den siste delen av turen. Denne turen er laget med tanke på både golfspillere og ikke-golfspillere, så selv om det er mye golf på denne turen, handler ikke alt om golf. Det er noe for enhver smak. Etter å ha møtt guiden din utenfor Hotel du Vin, setter vi kursen mot katedralruinen. Underveis får du høre om Dunhill Championship og se Skottlands eldste universitet med St Salvator's College. Du får høre om William og Kate, og om da Netflix-serien "The Crown" kom til byen. Du får også ta en titt inn i en av St Andrews' fantastiske skjulte perler. Sammen med noen andre severdigheter underveis er katedralområdet neste landemerke på turen: Hyllest til golfstjernene Old og Young Tom Morris, Allan Robertson og Jamie Anderson. Du får også se ruinene av Bishop's Palace - et fremtredende symbol på tidligere katolsk rikdom og makt i Skottland. Deretter går du langs Scores og passerer universitetets vakre viktorianske bygninger, rektorboligen og residensen der prins William og Kate tilbrakte sitt første studieår. På vei til Old Course får du høre om den tidlige utviklingen av det åpne mesterskapet og hvordan golfspillet utviklet seg i St Andrews til å bli golfens hjemsted. Andrews Home of Golf. Gå forbi den 18. greenen, 1. tee og første fairway, og hør om noen av de som har formet golfsportens bemerkelsesverdige historie, om hvordan The Links fikk 18 hull, om de ikoniske bygningene med utsikt over banen og om noen minneverdige golføyeblikk. * Turen avsluttes ved Swilkan Bridge, der du kan få tatt et bilde - unntatt på turneringsdager. Deretter kan du dra til Jigger Inn/Old Course Hotel for å slappe av med ikonisk utsikt og tenke tilbake på St Andrews' mange berusende dager.

St Andrews: Topp severdigheter guidet fottur

5. St Andrews: Topp severdigheter guidet fottur

En sjarmerende by som stråler av lokalbefolkningen, studenter fra hele verden og til og med kongelige, vår St Andrews er sjarmerende og fengslende, uansett hvordan du ser ut! Fra golfens internasjonale hjem, til verdens tredje eldste universitet, med en av de vakreste kystlinjene på østkysten, er det noe for enhver smak å oppdage i denne idylliske byen. Bli med din lokale guide på en 1,5 times spasertur rundt de viktigste severdighetene i St Andrews og oppdag ting du ikke ville se å besøke selv. Utforsk St Andrews mens du går i fotsporene til golflegender, kongelige, kjettere som ble brent på bålet, kjente katter og de som bor i St Andrews i dag! Din lokale guide vil bringe St Andrews til live. Viktige severdigheter: St Andrews katedral St Andrews Castle Den gamle banen University of Saint Andrews St. Salvators kapell …og mange flere skjulte perler!

Fra Edinburgh: Omvisning av St. Andrews og Fife-regionen

6. Fra Edinburgh: Omvisning av St. Andrews og Fife-regionen

Ta en heldagstur fra Edinburgh og oppdag den vakre Fife-kysten, og besøk sjarmerende fiskelandsbyer, kloster og den berømte universitetsbyen St. Andrews, sammen med en ekspertguide. Fra Edinburgh går turen til South Queensferry, hvor du tar en titt på 2 av de mest bemerkelsesverdige broene i verden – Forth Rail Bridge bygget i 1890, og det er mye yngre naboen, Forth Road-broen. Kryss elven Forth og stopp ved det praktfulle Dunfermline Abbey, gravstedet til kong Robert the Bruce. Se graven hans som er rikt utsmykkede med gull. Lær dessuten om hvordan reformasjonen påvirket klosteret, da det under Henry VIIIs styre ble kirker ødelagt, visstnok i Guds navn. Reis langs Fife-kysten forbi Carnegie Hall, fødestedet til den verdensberømte filantropen Andrew Carnegie. Stopp ved sjarmerende små fiskerlandsbyer, inkludert Anstruther, en gammel sildeby. Prøv Skottlands beste fish and chips, eller ta en matbit på Fisheries Museum. Fortsett til St. Andrews, hjembyen til golf, religion og det berømte universitetet. Du tilbringer 2,5 timer i St. Andrews. Utforsk de vakre omgivelsene, og i godt vær er stranden som var med i filmen Ildvognene (Chariots of Fire) spesielt populær. Det samme er tunnelene fra 1500-tallet under slottet. Golfentusiaster ønsker kanskje å vise sin respekt ved graven til Tom Morris, besøke golfmuseet, prøve Links Course Putting Green, eller bare gå langs Granny Clarks Wynd – en offentlig vei som går over den gamle banen.

Fra Edinburgh: St Andrews, Nature Walk & Dunfermline Abbey

7. Fra Edinburgh: St Andrews, Nature Walk & Dunfermline Abbey

Reis til byen St Andrews hvor du får en sjanse til å utforske St Andrews Cathedral og det historiske St Andrews Castle. Gå ut for en naturskjønn kort tur langs kysten, besøk noen kystbyer og gå på Loch Leven Nature Reserve før du besøker Dunfermline Abbey, hvilestedet til tidligere Kings and Queens. Avreise fra Edinburgh, Skottlands største by, og reis over Queensferry-krysset og kjør langs kysten mot den vakre kystbyen St Andrews. Mens du utforsker, vil du besøke vakre kystbyer og få nydelig naturskjønn utsikt Ankom kysten og gå en kort spasertur til Lady's Tower og fyrtårnet og opplev havbrisen og vakker natur Byen St Andrews er hovedsakelig kjent for den historiske Old Course, golfbanen, selv om det er så mye mer å se. Du får sjansen til å besøke St Andrews Castle, St Andrews Cathedral og gå i gatene i denne historiske byen. Du vil også ha tid til en deilig lunsj på et av mange steder i St. Andrews Etter litt lunsj vil du forlate St Andrews og reise til Loch Leven naturreservat for en nydelig naturvandring hvor du forhåpentligvis får sjansen til å se litt dyreliv Så er det det historiske Dunfermline Abbey, hvilested for skotske konger og dronninger og dateres tilbake for nesten 1000 år siden Herfra reiser du tilbake til Edinburgh, hvor Scotland Tour Guide vil slippe deg fra på samme sted du ble hentet.

Edinburgh: Stirling, Whisky og St Andrews Tour på spansk

8. Edinburgh: Stirling, Whisky og St Andrews Tour på spansk

Ta din egen vei til møtepunktet i Edinburghs gamleby, og hopp på en buss eller minivan. Dra til Stirling, en middelalderby som spilte en viktig rolle i skotsk historie. Se opp for det imponerende Stirling Castle, som ligger på en haug med vulkansk stein, med utsikt over byen og regionen rundt. Hvis du velger det, kan du gå inn i den kongelige festningen og gå gjennom de kongelige kamrene, en gang hjemmet til skotske konger og dronninger. Utforsk i rundt en time før du reiser til et nærliggende whiskydestilleri. Gå gjennom bryggeriet for å oppdage trinnene det tar å produsere spriten. Avslutt besøket med en smakebit av whisky. Fortsett til kystbyen St Andrews. Hør guiden din fortelle historien om byens fortid og forklare dens forbindelse til katolisismen. Ved ankomst kan du nyte fritiden til å vandre rundt. Se restene av den ødelagte katedralen, en gang den største katolske kirken i Skottland, eller besøk den anerkjente Old Course, verdens eldste golfbane. Benytt anledningen til å spise lunsj her, og etter rundt to timer i St Andrews begynner reisen tilbake til Edinburgh. Ta et siste stopp i landsbyen South Queensferry for å beundre utsikten over Forth Bridge, en ikonisk viktoriansk struktur, før du kjører tilbake til Edinburghs gamleby.

St Andrews og Falkland Palace Tour fra Edinburgh

9. St Andrews og Falkland Palace Tour fra Edinburgh

Dra nordover til Fife på en hel dag med utforsking, med avgang fra Edinburgh. Du vil få et utvalg av livet i området og forstå kulturen og historien til regionen. Turen din begynner når du krysser Firth of Forth, passerer den berømte Forth Railway Bridge, før ditt første stopp: Falkland. Dette er en vakker landsby frosset i tid, og har omtalt i Outlander. Du kan bla gjennom håndverksbutikkene eller besøke Falkland Palace, som har de eldste tennisbanene i bruk hvor som helst i verden. Neste er St. Andrews. Byen har en fantastisk strand, flotte kafeer og butikker, et vakkert universitet og en gammel katedral. I tillegg er det kjent som golfens åndelige hjem. Ta deretter veien til et glemt hjørne av Fife, East Neuk. Her vil du passere gjennom historiske fiskelandsbyer og nyte det fantastiske kystlandskapet. På slutten av utforskningen, ta et siste stopp i Anstruther og nyt en fiskemiddag, et måltid som passer for en skotte!

St Andrews: Byens høydepunkter Privat guidet vandretur

10. St Andrews: Byens høydepunkter Privat guidet vandretur

En sjarmerende by som stråler av lokalbefolkningen, studenter fra hele verden og til og med kongelige, vår St Andrews er sjarmerende og fengslende, uansett hvordan du ser ut! Fra golfens internasjonale hjem, til verdens tredje eldste universitet, med en av de vakreste kystlinjene på østkysten, er det noe for enhver smak å oppdage i denne idylliske byen. Bli med din lokale guide på en 1,5 times spasertur rundt de viktigste severdighetene i St Andrews og oppdag ting du ikke ville se å besøke selv. Utforsk St Andrews mens du går i fotsporene til golflegender, kongelige, kjettere som ble brent på bålet, kjente katter og de som bor i St Andrews i dag! Din lokale guide vil bringe St Andrews til live. Viktige severdigheter: St Andrews katedral St Andrews Castle Den gamle banen University of Saint Andrews St. Salvators kapell …og mange flere skjulte perler!

Legg til datoer

Ting å gjøre i
St. Andrews

Toppopplevelser

Populære severdigheter i St. Andrews

Alle aktiviteter

25 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt St. Andrews

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om St. Andrews

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve St. Andrews?

Flere reisetips for St. Andrews

Vil du vite mer om aktiviteter i St. Andrews? Trykk her for full oversikt