Split

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Split

De ni beste stedene og severdighetene i og rundt Split

Split i Kroatia er ofte tenkt på som kun en base når man er på øyhopping og dagsturer, men denne pulserende dalmatiske kulturbyen bør bli gitt mer tid! Byen er en fascinerende blanding av tradisjon og stilig modernisme, og det skader ikke at kysten er ekstremt vakker!

 • Diocletians palass

  1. Diocletians palass

  Denne gigantiske antikke festningen bør være det første stoppestedet på din tur til Split. Hele bykjernen ligger i ruinene til dette fortet og her finner du barer, restauranter og butikker.

 • Marjan

  2. Marjan

  Den vakre, velholdte parken er perfekt for en ettermiddagstur eller sykkeltur, og gir et pusterom fra den travle byen.

 • 3. Galleri Ivan Mestrovic

  Dette museet har valgt kvalitet over kvantitet. Å se verkene til dyktige skulptører fra 1900-tallet i et så vakkert og naturlig miljø gjør at det er verdt å ta turen ut av byen for å se dette synet!

 • Katedralen i Split

  4. Katedralen i Split

  Strukturen er nesten uforandret siden den ble bygget i det 7. århundre, og ingen andre steder i Split vil du finne utsikten du kan få fra toppen av kirketårnet.

 • Det kroatiske nasjonalteater

  5. Det kroatiske nasjonalteater

  Denne bygningen byr på den beste underholdningen i byen. Operahusets skjulte skatt er en utendørs terrasse som er et perfekt sted å ta en drink under stjernene.

 • Split Festival

  6. Split Festival

  Popfestivalen Zabavne Glazbe i Split har bydd på de beste kroatiske artistene siden 1960.

 • Hvar

  7. Hvar

  Ta fergen et par timer sørover fra Split til den nydelige øybyen Hvar. Bli en natt eller to og uforsk byens restauranter, marina, museer, gallerier og kafèer.

 • Brac

  8. Brac

  En annen øy er Brac, et sted kjent for å produsere steinene Det hvite hus er laget av. Her kan du gå gjennom forlatte steinlandsbyer på midten av øyen.

 • Seiltur fra Split til Dubrovnik

  9. Seiltur fra Split til Dubrovnik

  I Split finnes det et stort utvalg av båtturer til den gamle byen Dubrovnik, en vakker, historisk by omgitt av det glitrende Adriaterhavet.

Planlegg besøket ditt

 • Ta bussen

  Togene er ikke så regelmessige i denne delen av Europa, men ikke vær redd for å hoppe på en lokal buss. De er rene, trygge og det er ekstremt godt rutenett mellom byene.

 • Å snakke i telefonen mens man kjører er forbudt

  Om du leier en bil i Split må du være klar over at det også her er strengt forbudt å snakke i telefonen når du kjører. Om du ønsker automatgir bør du gi utleieselskapet beskjed om dette når du bestiller.

 • Vær forsiktig med å vise hud

  Det er helt ok å sole seg toppløs på de fleste strendene, men utvis diskresjon. 90 prosent av kroater er katolske, og noen øyer er fortsatt svært religiøse, som for eksempel Vrbnik.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Kroatisk
 • Valuta
  Kroatiske kuna (HRK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +385
 • Beste tiden å dra
  Juli og august er veldig populære måneder for å nyte det fine strandværet, men om du kan reise før høysesongen slår fullt inn, er det billigere priser, mindre folk på strendene og noen flotte festivaler.

Split : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Split a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Hva folk sier om Split

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

basert på 7 875 vurderinger

Veldig koselig og romantisk tur! Det var ikke så mye spektakulært å se i havet, men så et par fisk. Bildene de tok var ganske dårlige, så jeg ville anbefalt å ta med eget kamera. Det står at tørr bag til verdisaker følger med. Det gjør det ikke. Det står også at man padler gjennom en elv. Det gjør man heller ikke. Ellers var guiden veldig hyggelig og det var en morsom opplevelse!

Very well organized trip. Our guide was excellent and funny too. After transfer form split, we will have around 3-4 hours to walk inside park. Amezing views, whaterfalls. Go for it

Fin tur med passe lengde. Fikk mye historisk info og kjørte samtidig på steder vi nok ikke ville vært ellers. Turen kan absolutt anbefales for alle. Mvh Roy Myrseth

En flott tur og en flink guide. Likte st det ikke var for mange folk med på turen, da fikk du mere utbytte.

det var en mindre båt enn vi forventet, men ble en intim tur. kjekt å være på sjøen og se noen av øyene.