Opplevelser i

Split

Elsker du historie, natur og strandliv? Da er øyhopping og Diokletians palass noe for deg.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De ni beste stedene og severdighetene i og rundt Split

Split i Kroatia er ofte tenkt på som kun en base når man er på øyhopping og dagsturer, men denne pulserende dalmatiske kulturbyen bør bli gitt mer tid! Byen er en fascinerende blanding av tradisjon og stilig modernisme, og det skader ikke at kysten er ekstremt vakker!

 • Diocletians palass

  1. Diocletians palass

  Denne gigantiske antikke festningen bør være det første stoppestedet på din tur til Split. Hele bykjernen ligger i ruinene til dette fortet og her finner du barer, restauranter og butikker.

 • Marjan

  2. Marjan

  Den vakre, velholdte parken er perfekt for en ettermiddagstur eller sykkeltur, og gir et pusterom fra den travle byen.

 • 3. Galleri Ivan Mestrovic

  Dette museet har valgt kvalitet over kvantitet. Å se verkene til dyktige skulptører fra 1900-tallet i et så vakkert og naturlig miljø gjør at det er verdt å ta turen ut av byen for å se dette synet!

 • Katedralen i Split

  4. Katedralen i Split

  Strukturen er nesten uforandret siden den ble bygget i det 7. århundre, og ingen andre steder i Split vil du finne utsikten du kan få fra toppen av kirketårnet.

 • Det kroatiske nasjonalteater

  5. Det kroatiske nasjonalteater

  Denne bygningen byr på den beste underholdningen i byen. Operahusets skjulte skatt er en utendørs terrasse som er et perfekt sted å ta en drink under stjernene.

 • Split Festival

  6. Split Festival

  Popfestivalen Zabavne Glazbe i Split har bydd på de beste kroatiske artistene siden 1960.

 • Hvar

  7. Hvar

  Ta fergen et par timer sørover fra Split til den nydelige øybyen Hvar. Bli en natt eller to og uforsk byens restauranter, marina, museer, gallerier og kafèer.

 • Brac

  8. Brac

  En annen øy er Brac, et sted kjent for å produsere steinene Det hvite hus er laget av. Her kan du gå gjennom forlatte steinlandsbyer på midten av øyen.

 • Seiltur fra Split til Dubrovnik

  9. Seiltur fra Split til Dubrovnik

  I Split finnes det et stort utvalg av båtturer til den gamle byen Dubrovnik, en vakker, historisk by omgitt av det glitrende Adriaterhavet.

Planlegg besøket ditt

 • Ta bussen

  Togene er ikke så regelmessige i denne delen av Europa, men ikke vær redd for å hoppe på en lokal buss. De er rene, trygge og det er ekstremt godt rutenett mellom byene.

 • Å snakke i telefonen mens man kjører er forbudt

  Om du leier en bil i Split må du være klar over at det også her er strengt forbudt å snakke i telefonen når du kjører. Om du ønsker automatgir bør du gi utleieselskapet beskjed om dette når du bestiller.

 • Vær forsiktig med å vise hud

  Det er helt ok å sole seg toppløs på de fleste strendene, men utvis diskresjon. 90 prosent av kroater er katolske, og noen øyer er fortsatt svært religiøse, som for eksempel Vrbnik.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Kroatisk
 • Valuta
  Kroatiske kuna (HRK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +385
 • Beste tiden å dra
  Juli og august er veldig populære måneder for å nyte det fine strandværet, men om du kan reise før høysesongen slår fullt inn, er det billigere priser, mindre folk på strendene og noen flotte festivaler.

Sightseeing in Split

Möchten Sie alle Aktivitäten in Split entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Hva folk sier om Split

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 8 586 vurderinger

Vi dro for å besøke innsjøene i begynnelsen av mai: vi var nesten alene. Så vi måtte ta en privat utflukt, og vi angrer ikke! Sjåføren vår Mile gjorde turen fra Split veldig hyggelig og guiden vår Mirjana var nydelig og ga oss mye verdifull informasjon om stedet og Kroatia generelt. Vi stoppet på en utmerket restaurant etter vår ekskursjon. Tydeligvis, på en ekskursjon, kunne vi nyte skjønnheten i Plitvice -innsjøene, den kroatiske vennligheten (hvis du passerer her, takk igjen Mile og Mirjana ♥ ️) og et utmerket typisk måltid.

Flott katamaran med god plass. Oppmøte på morgenen og servering av frokost, (baguette), kaffe og vann. Etter en times fartstid var det badestopp utenfor øya Brac. Det blir servert ubegrenset øl og vin, vann og juice på turen. Guidet tur på Hvar med superflink guide. Påfølgende lunch ombord, ( kyllingsalat) og nytt badestopp. Morsom tur med mye bading. Også servering av kaker og frukt senere. Stemningen blir ganske høy, og aldersgruppen er relativt ung. Ikke egnet for små barn tenker jeg.

En transport med minibuss med en veldig vennlig sjåfør, en liten gruppe (vi var totalt 7 stykker uten å telle sjåføren). En veldig vennlig guide som virket lidenskapelig om parken og ga oss veldig forståelige kommentarer og snakket sakte: til tross for vår ganske grunnleggende engelsk, forsto vi alt. Parken er fantastisk: et besøk du ikke må gå glipp av.

Virkelig en fin tur og mer enn nok av tiden. I ettertid ville vi imidlertid ha valgt en ikke så varm dag, ettersom vi spesielt likte turen gjennom parken. Hvis du vil svømme (gjelder kun i 2020), bør du absolutt ta med deg badesko, for inngangen til vannet er steinete og det var også noen få kråkeboller.

Tusen takk for den flotte turen. Guiden vår var innsiktsfull og morsom. Hun presenterte historien til Split gjennom historier og anekdoter. På grunn av Corona var vi bare 2 personer på turen. Bestill definitivt denne turen, spesielt nå. Du får en privat guide for prisen på en gruppeguide.