Våre mest anbefalte ting å gjøre i Split-Dalmatia fylke

Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

1. Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

Bli med på en omvisning av Krka-fossefallene fra Split med buss, eller oppgrader opplevelsen din til å inkludere privat transport med bil. Fordyp deg i Krka-fossenes naturlige skjønnhet i Krka nasjonalpark, og lær om dette brusende, naturlige underverket fra din lokale guide. Etter en 1,5-times reise fra Split i en buss med klimaanlegg, kan du oppdage denne eventyrlignende og svært ettertraktede attraksjonen, beliggende midt i et av de mest solrike områdene i Kroatia. Ditt første stopp er den lille sjarmerende byen Skradin, som har sin opprinnelse helt tilbake til antikken. Etter et 30-minutters vakkert cruise gjennom den magiske inngangen til parken, er du fremme ved Skradinski Buk som er stedets høydepunkt. Lær også om dette stedet, inkludert historien, gjennom en omvisning inne i parken. Nyt totalt 3 timer i parken, slik at du kan få mest mulig ut av denne fantastiske opplevelsen – fra å nyte en piknik, knipse kunstneriske bilder eller å simpelthen nyte dagen. Fortsett til den pittoreske byen Primosten, hvor du finner noen av Kroatias fineste strender. Nyt 2 timer på egen hånd til å bade eller utforske de sjarmerende brosteinsgatene i gamlebyen. Du har muligheten til å delta på vinsmaking.

Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

2. Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

Besøk Krka nasjonalpark på en dagstur fra Split. Du reiser i en buss med klimaanlegg, nyter en avslappende båttur, besøker en vingård og mye mer. Dra til møtestedet i Split og gå om bord på en komfortabel buss med klimaanlegg, for å begynne reisen. Ved ankomst til parken spaserer du gjennom parken på en gangvei av treverk og oppdag en grønn oase med endemiske arter av fugler, fisk og sommerfugler. Besøk den vakre etnografisk landsby og oppdag tradisjonelle kostymer og håndverk, det lille huset dedikert til Nikola Tesla, samt gamle vannmøller. Se også Jaruga vannkraftverk nedenfor Skradinski buk, som er det nest eldste vannkraftverket i verden og det første i Europa. Etter å ha tilbrakt tid i parken sammen med guiden din, tar du en avslappende båttur til Skradin. Here blir det en spasertur gjennom den lille byen, før du går opp til festningen og nyter panoramautsikten. Du har dessuten tid til å litt mat og drikke på noen av barene eller restaurantene. Eller du kan ta deg en svømmetur på en strand i nærheten, der Krka-elven møter havet. Til slutt besøker du landsbyen Plastovo og blir kjent med en av vinprodusentene. Smak på god dalmatisk vin, hjemmelaget olivenolje, ost og brød før du returnerer til Split.

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

3. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

4. Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

Sett seil på Adriaterhavet med denne halvdags hurtigbåtturen fra Split. Cruise mellom vakre strender og bukter. Nyt den avslappede atmosfæren til Laganini Beach Club. Svøm eller snorkle i den glitrende Blue Lagoon. Utforsk den historiske byen Trogir. Hopp ombord i en båt og møt skipperen din. Oppdag noen av de mest fascinerende reisemålene midt i Adriaterhavet. Etter å ha nyt en avslappende båttur og panoramautsikt over Split, nå din første destinasjon for dagen, Laganini Beach Club på Čiovo-øya. Nyt hvit sand, strandbarer og furutrær. Etter å ha utforsket denne klubben, ta en båttur til Blue Lagoon. Hils det turkise havet og sandstrendene. Hopp rett ut i det krystallklare vannet for en forfriskende svømmetur. Dykk for å utforske det rike marine livet under vann. Gå på soldekket for å sole deg og slappe av. Gå til din endelige destinasjon, den historiske byen og havnen i Trogir. Denne byøya er et kulturelt UNESCOs verdensarvsted. Nyt den fantastiske utsikten over den sentrale dalmatiske kysten og øyene mens du cruiser tilbake til Split.

Split: Gamlebyen og Diocletian Palace Walking Tour

5. Split: Gamlebyen og Diocletian Palace Walking Tour

Reis tilbake i tid på en guidet vandretur i Split og utforsk 1700 år av byens historie, fra byggingen av Diokletians palass i 305 e.Kr., og til i dag som Kroatias nest største by. Avdekk severdigheter som Saint Domnius-katedralen underveis.  Møt guiden din ved Den gylne porten til Diokletians palass, og beundre restene av palasset fra romertiden, inkludert de åpne søylegangene. Stopp for å se de åpne søylegangene på palassets sentrale Peristyle-torg. Fortsett til den imponerende Saint Domnius-katedralen, som antas å være den eldste katolske katedralen i verden som fortsatt er i bruk i sin opprinnelige form. Hør om historien om Gregor av Nin ved statuen hans i Giardin-parken. Spaser langs Riva-promenaden for å beundre utsikten til Marjanhøyden og Adriaterhavet. Omvisningen avsluttes ved Den gylne porten.

Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

6. Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

Oppdag Krka nasjonalpark på en busstur fra Split. Hør de viktigste fakta om nasjonalparken fra guiden din, besøk en liten etno-landsby, nyt omgivelsene og ta turen til den største fossen i parken, Skradinski Buk. Fortsett til Jaruga vannkraftverk, det nest eldste vannkraftverket i verden, og det første i Europa. Nyt fritiden din inne i nasjonalparken, fang noen fine øyeblikk og skap minner. Etter å ha tilbrakt tid i parken med guiden din, nyt en panoramisk båttur til Skradin, en av de eldste byene på Kroatias kyst. Ta en spasertur gjennom bykjernen, besøk den lille festningen med praktfull utsikt, ta lunsj eller nyt en svømming på stranden der elven møter havet.

Split: Krka nasjonalpark Dagstur med båttur og svømming

7. Split: Krka nasjonalpark Dagstur med båttur og svømming

Etter en kort kjøretur fra Split vil du bli overrasket over skjønnheten i denne uberørte naturen, frisk luft og trestier spredt over hele nasjonalparken. Denne delen av Krka nasjonalpark er din mulighet til å bli mer kjent med dens kulturelle side og også dens flora og fauna. Å gå gjennom disse pedagogiske stiene gir deg en sjanse til å nyte nasjonalparken fra forskjellige synspunkter. Etter å ha utforsket den vakre naturen og de skjulte perlene i parken, er det tid for å slappe av under det frodige grøntområdet i nasjonalparken. Finn din plass i et stort grøntområde og fordyp deg i den fantastiske naturen. Avslutt din Krka-fossefallstur med panoramabåtcruise fra Skradinski Buk-fossen til byen Skradin, hvor er den perfekte muligheten til å svømme i krystallklart vann!

Fra Split: Tur til 5 øyer med adgang til den blå grotten

8. Fra Split: Tur til 5 øyer med adgang til den blå grotten

Utforsk øyene i Adriaterhavet på en dagstur fra Split. Besøk den blå grotten, sol deg eller snorkle ved Stinivastranden, og nyt tid på egen hånd på Hvar, i løpet av denne utflukten med en hurtiggående båt. Stig om bord en hurtiggående båt for å besøke den blå hulen på øya Biševo (billetter inkludert). Ankom når sollyset reflekteres på havbunnen og bader hulen i et helt spesielt lys. Nyt en kort kaffepause i landsbyen Komiža på øya Vis. Omkring kl. 12:00 cruiser du over til sørsiden av øya, til den lille Stinivabukten hvor du kan bade. De neste stedene du besøker er små, skjulte grotter rundt på øya Vis. Stinivabukten er dagens første badestopp for omkring en halvtime, før du drar over til øya Budikovac for neste badestopp. Dette er den eneste sandstranden blant alle steinstrendene, så sørg for å hoppe av for å kjenne litt sand mellom tærne også. Båten kjører opp på stranden, og du får mer enn nok tid til å kjøle deg ned, solbade og snorkle i denne unike bukten. Nyt panoramautsikten til Pakleni skjærgården på vei til Hvar, hvor du har mer enn 2 timer tilrådighet på egen hånd. Båten returnerer tilbake til det samme stedet hvor turen startet fra, rundt kl. 18:00.

Split: Blue Lagoon Boat Party med DJs, Shots og After-Party

9. Split: Blue Lagoon Boat Party med DJs, Shots og After-Party

Dette er Splits største båtfest med en kapasitet på opptil 190 personer. Et svømmestopp i den berømte Blue Lagoon for bare en brøkdel av prisen på andre Blue Lagoon-turer, men med merverdien av en av de beste lokale DJ-ene rundt i byen! Verter om bord er der for å sørge for at du har en fantastisk tid mens vi fester dagen sammen på det enorme dansegulvet vårt. Vår fullt utstyrte bar og kjøkken er svært rimelig og bartendere veldig vennlige. Ovenpå kan du slikke all solen du trenger, og nede har du svært komfortable sitteplasser i messe for de som brenner seg lett! Nyt mens solen går ned bak oss og bær festen inn til kvelden, siden billetten din inkluderer gratis og prioritert tilgang til en av Splits hotteste nattklubber for vår afterparty! Verter vil daglig tilby full informasjon om all nødvendig informasjon og vil ivareta alle dine behov.

Fra Split: Blå grotte og fem øyer med båttur til Hvar

10. Fra Split: Blå grotte og fem øyer med båttur til Hvar

På denne rundtursturen fra Split, se 5 øyer og 7 steder via hurtigbåt. Nyt den ultimate off-shore-opplevelsen med svømmepauser, fritid og uslåelig utsikt over øya. Besøk Blue Cave, Stiniva Beach, Hvar Island og mer. Begynn reisen i Split, og etter 90 minutter kommer du til Blue Cave. Deretter drar du til den vakre fiskerbyen Komiza på Vis-øya, hvor "Mamma Mia 2" ble filmet. Besøk deretter Stiniva Beach, kåret til den beste stranden i Europa. Nyt enda en svømmepause ved den skjulte turkise blå lagunen på øya Ravnik. Beundre den uberørte naturen på denne delen av øya mens du får god tid til å slappe av på rullesteinstranden og slikke sol. Neste på reiseruten er den vakre byen Hvar på Hvar-øya. Du har to timer til lunsj, og til å utforske byens utsøkte arkitektur. Før du avslutter turen – hvis du er på besøk i august – utforsk et annet bade- og snorklested i Stipanska Bay (Carpe Diem-stranden) på Pakleni-øyene (bare i juli og august).

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Split-Dalmatia fylke

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Split-Dalmatia fylke

Alle aktiviteter

430 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Split-Dalmatia fylke

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Split-Dalmatia fylke

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Split-Dalmatia fylke?

Flere reisetips for Split-Dalmatia fylke

Vil du vite mer om aktiviteter i Split-Dalmatia fylke? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Split-Dalmatia fylke

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 24 576 vurderinger

Vi hadde det så gøy på denne zipwiren. Sannsynligvis det morsomste vi hadde på turen til Split. Flott utsikt, flotte instruktører og bare en flott tid. Du kan også velge å kjøre sammen på zipwire med instruktørene, noe som er bra hvis du er litt bekymret eller ønsker å ta en video/bilder. Jeg anbefaler virkelig denne aktiviteten og vil gjøre det igjen. Sørg for at du er komfortabel med å gå på steinete, ujevnt terreng, da det er noen minutters gange mellom hver zipwire.

Nydelige verter og en så god opplevelse med fantastisk utsikt over split. Forsynte oss med ryggsekker og vann og snakket om litt av splittelsens historie og kultur. For folk som ønsker å ta bilder eller videoer på telefonen din kan du gjøre hvis du tandem med instruktøren (også nyttig å gjøre tandem med instruktør hvis du er litt nervøs) En god opplevelse!

Vi fikk sett veldig mye forskjellig. Været tillot oss ikke å gå inn i Blue Cave, men guidene snudde seg rundt å fikk vist oss Green Cave + et par ekstra øyer.

Super! Guidene var veldig hyggelige og gjorde oss veldig trygge i aktiviteten. Kul opplevelse med fantastisk utsikt. Anbefales på det sterkeste!

Very good, and very nice guide. He told a lot about the history of Croatia and Split, and we realy enjoyed the tour:-)