Opplevelser i
Slottet i Versailles

Overdådighet og endeløse hager gjør Versailles til et av de mest majestetiske stedene i verden.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Versailles fem høydepunkter

Det er kanskje ingen overraskelse at Versailles-slottet tiltrekker seg over 10 millioner besøkende hvert år. Det er et av de mest majestetiske stedene i verden, og da overdriver vi ikke! Hver krik og krok er verdt å utforske. Her er fem høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

 • Speilsalen

  1. Speilsalen

  Dette er slottets mest storslagne rom. Alle de 17 buede vinduene er dekorert med 21 speil hver. Resultatet er spektakulært når lyset faller inn i rommet og reflekteres i de 357 speilflatene!

 • Det kongelige kapellet

  2. Det kongelige kapellet

  Selv om dette bare er ett av fem kapell, er det helt klart det mest iøyenfallende av dem alle sammen. Marie Antoinettes bryllup fant sted her.

 • Det kongelige kammerset

  3. Det kongelige kammerset

  Kammerset er overdådig dekorert fra gulv til tak, og kan virkelig kalles herskapelig. Utrykket "en konge verdig" kommer virkelig til sin rett her.

 • Klokkerommet

  4. Klokkerommet

  Rommets 250 år gamle klokke er et teknisk vidunder. Ikke bare viser den tiden, datoen og til og med månefasene, den viser også en full modell av solsystemet!

 • Hagene

  5. Hagene

  Med plettfrie plener, geometriske blomsterbed, rader av statuer, vakre kanaler og innsjøer overgår den nesten slottets vakre interiør.

Planlegg besøket ditt

 • Unngå mandager

  Når du planlegger en tur til Versailles, må du huske at slottet er stengt på mandager. Alle andre dager er slottet åpent fra klokken 09.00 til 17.30. fra april til oktober er åpningstidene forlenget med én time og slottet stenger klokken 18.30.

 • Kom tidlig

  Du vil bli overveldet over hvor stort Versailles-slottet er og hvor mye det er å se. Selv om du bare holder deg til de største høydepunktene, trenger man god tid. Hvis du virkelig vil se alt, bør du vurdere å bruke to dager.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Slottet er stengt på mandager. Åpningstiden ellers i uka varier avhengig av sesongen. April til oktober er høysesong, november til mars er lavsesong.
 • Pris
  Guidede turer koster fra 32 EUR og oppover, avhengig av hva slags type omvisninger du velger.
 • Behøver jeg en guide?
  Nei, men det finnes nyttige audioguider.
 • Hvordan komme seg dit?
  Versailles ligger én time utenfor Paris. Du kan komme hit med ekspressbuss til Versailles, som går to ganger om dagen fra Eiffeltårnet. Du kan også ta SNCF (toget) fra stasjonene Montparnasse eller Saint-Lazare.
 • Flere tips

  • Dobbeltsjekk at din billett er gyldig og at togtidene passer med besøket du har planlagt.

  • Det er ikke tillat å fotografere med blits på slottet.

Flere reisetips for Slottet i Versailles

Vil du vite mer om aktiviteter i Slottet i Versailles? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Slottet i Versailles

Samlet vurdering

4.2 / 5

basert på 14 366 vurderinger

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

Guiden var ekstremt velbevandret i fransk historie og snakket utmerket engelsk. Hun hadde interessante anekdoter ikke bare om familiekonstellasjoner, men også om politiske forhold, så det var noe for alle. Siden hun nevnte at hun også gjorde turer på Louvre, ville jeg også gjerne booket en med henne der.

Jeg legger godt og ikke utmerket fordi det mangler tre viktige aktiviteter i Paris og en klage. De manglende aktivitetene: Fullstendig besøk i Eiffeltårnet, besøk i Paris Opera og også båttur eller Batobus. Klagen er at de ikke kommer inn i hagene i Versailles, uheldig på den annen side.

Veldig fin tur med utrolig flink guide!

Er kjempefornøyd med turen vår, vi hadde Jack som vår guide og han var kjempeflink, han passet på at alle i gruppen hadde det bra og var veldig morsom i tillegg til å ha ufattelig mye kunnskap om stedet og historien!

Fin måte å komme til Versailles og flott opplevelse!