Slottet i Versailles

Overdådighet og endeløse hager gjør Versailles til et av de mest majestetiske stedene i verden.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Versailles fem høydepunkter

Det er kanskje ingen overraskelse at Versailles-slottet tiltrekker seg over 10 millioner besøkende hvert år. Det er et av de mest majestetiske stedene i verden, og da overdriver vi ikke! Hver krik og krok er verdt å utforske. Her er fem høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

 • Speilsalen

  1. Speilsalen

  Dette er slottets mest storslagne rom. Alle de 17 buede vinduene er dekorert med 21 speil hver. Resultatet er spektakulært når lyset faller inn i rommet og reflekteres i de 357 speilflatene!

 • Det kongelige kapellet

  2. Det kongelige kapellet

  Selv om dette bare er ett av fem kapell, er det helt klart det mest iøyenfallende av dem alle sammen. Marie Antoinettes bryllup fant sted her.

 • Det kongelige kammerset

  3. Det kongelige kammerset

  Kammerset er overdådig dekorert fra gulv til tak, og kan virkelig kalles herskapelig. Utrykket "en konge verdig" kommer virkelig til sin rett her.

 • Klokkerommet

  4. Klokkerommet

  Rommets 250 år gamle klokke er et teknisk vidunder. Ikke bare viser den tiden, datoen og til og med månefasene, den viser også en full modell av solsystemet!

 • Hagene

  5. Hagene

  Med plettfrie plener, geometriske blomsterbed, rader av statuer, vakre kanaler og innsjøer overgår den nesten slottets vakre interiør.

Planlegg besøket ditt

 • Unngå mandager

  Når du planlegger en tur til Versailles, må du huske at slottet er stengt på mandager. Alle andre dager er slottet åpent fra klokken 09.00 til 17.30. fra april til oktober er åpningstidene forlenget med én time og slottet stenger klokken 18.30.

 • Kom tidlig

  Du vil bli overveldet over hvor stort Versailles-slottet er og hvor mye det er å se. Selv om du bare holder deg til de største høydepunktene, trenger man god tid. Hvis du virkelig vil se alt, bør du vurdere å bruke to dager.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Slottet er stengt på mandager. Åpningstiden ellers i uka varier avhengig av sesongen. April til oktober er høysesong, november til mars er lavsesong.
 • Pris
  Guidede turer koster fra 32 EUR og oppover, avhengig av hva slags type omvisninger du velger.
 • Behøver jeg en guide?
  Nei, men det finnes nyttige audioguider.
 • Hvordan komme seg dit?
  Versailles ligger én time utenfor Paris. Du kan komme hit med ekspressbuss til Versailles, som går to ganger om dagen fra Eiffeltårnet. Du kan også ta SNCF (toget) fra stasjonene Montparnasse eller Saint-Lazare.
 • Flere tips

  • Dobbeltsjekk at din billett er gyldig og at togtidene passer med besøket du har planlagt.

  • Det er ikke tillat å fotografere med blits på slottet.

Flere reisetips for Slottet i Versailles

Vil du vite mer om aktiviteter i Slottet i Versailles? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Slottet i Versailles

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 18 209 vurderinger

Generelt en veldig positiv opplevelse da passet tilbyr et veldig variert utvalg av valg på aktivitetene du ønsker å gjøre. Selvfølgelig, i en metropol som Paris er det ganske vanskelig å besøke alt som er foreslått, men ved å organisere deg på en slik måte at du velger de nærmeste attraksjonene til hverandre, kan du planlegge dagene i henhold til området og få mest mulig ut av potensialet til passet.

Et must hvis du planlegger å besøke noen av de historiske stedene som godtar passet. Sparer definitivt penger og tid (hopp over køen med egen inngang). Under oppholdet vårt og på grunn av konstruksjon/covid måtte vi velge et tidspunkt for å gå inn i Louvre, men alle de andre hoppet over køen.

Det var flott! Det var ingen kø for å komme inn på det tidspunktet vi valgte bestillingen vår (09:30), vi kom dit klokken 08:45, men det fungerte bra. Da vi forlot var køene veldig lange! Hvis du bestiller, sørg for å velge det tidligste tidspunktet.

Tilstrekkelig informasjon for å gjøre en aktivitet uten problemer.kupongbilletter på mobiltelefonen min.instruksjoner om plasseringen av aktiviteten og nøyaktig hvor jeg skal dra.gode priser på aktivitetene.jeg anbefaler det

Πολύ εξυπηρετικό! Κλείστε έγκαιρα θέσεις στα μουσου σα και μλλλού θύλετε, και μπαίνετε πανευκολα και χωρίς άγχος! Μόνο η ανάβαση στον Άιφελ δεν μου άρεσε γιατί ήταν με τιςακτεεάαμετις