Slottet i Versailles
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Kjøp din billett nå

Slottet i Versailles: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Slottet i Versailles

Severdigheter i Paris

Se alle 735 billetter og opplevelser

Versailles fem høydepunkter

Det er kanskje ingen overraskelse at Versailles-slottet tiltrekker seg over 10 millioner besøkende hvert år. Det er et av de mest majestetiske stedene i verden, og da overdriver vi ikke! Hver krik og krok er verdt å utforske. Her er fem høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

Speilsalen

Speilsalen

Dette er slottets mest storslagne rom. Alle de 17 buede vinduene er dekorert med 21 speil hver. Resultatet er spektakulært når lyset faller inn i rommet og reflekteres i de 357 speilflatene!

Det kongelige kapellet

Det kongelige kapellet

Selv om dette bare er ett av fem kapell, er det helt klart det mest iøyenfallende av dem alle sammen. Marie Antoinettes bryllup fant sted her.

Det kongelige kammerset

Det kongelige kammerset

Kammerset er overdådig dekorert fra gulv til tak, og kan virkelig kalles herskapelig. Utrykket "en konge verdig" kommer virkelig til sin rett her.

Klokkerommet
Foto: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Klokkerommet

Rommets 250 år gamle klokke er et teknisk vidunder. Ikke bare viser den tiden, datoen og til og med månefasene, den viser også en full modell av solsystemet!

Hagene

Hagene

Med plettfrie plener, geometriske blomsterbed, rader av statuer, vakre kanaler og innsjøer overgår den nesten slottets vakre interiør.

Slottet i Versailles: Våre tips

Unngå mandager

Når du planlegger en tur til Versailles, må du huske at slottet er stengt på mandager. Alle andre dager er slottet åpent fra klokken 09.00 til 17.30. fra april til oktober er åpningstidene forlenget med én time og slottet stenger klokken 18.30.

Kom tidlig

Du vil bli overveldet over hvor stort Versailles-slottet er og hvor mye det er å se. Selv om du bare holder deg til de største høydepunktene, trenger man god tid. Hvis du virkelig vil se alt, bør du vurdere å bruke to dager.

Fonteneshow

Versailles-slottets musikalske fonteneshow, der vann og musikk spiller sammen, er en flott opplevelse. Showene holdes fra april til oktober i alle helger og alle helligdager. Showet starter klokken 11.00 og varer til 12.00. Et nytt show starter klokken 15.30 og varer til 17.00. Dette er absolutt en opplevelse du burde planlegge inn i ditt besøk.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Slottet er stengt på mandager. Åpningstiden ellers i uka varier avhengig av sesongen. April til oktober er høysesong, november til mars er lavsesong.
 • Pris
  Guidede turer koster fra 32 EUR og oppover, avhengig av hva slags type omvisninger du velger.
 • Behøver jeg en guide?
  Nei, men det finnes nyttige audioguider.
 • Hvordan komme seg dit?
  Versailles ligger én time utenfor Paris. Du kan komme hit med ekspressbuss til Versailles, som går to ganger om dagen fra Eiffeltårnet. Du kan også ta SNCF (toget) fra stasjonene Montparnasse eller Saint-Lazare.
 • Flere tips

  • Dobbeltsjekk at din billett er gyldig og at togtidene passer med besøket du har planlagt.

  • Det er ikke tillat å fotografere med blits på slottet.

Hva folk sier om Slottet i Versailles

Samlet bedømmelse
4.3 / 5
basert på 22.751 vurderinger

Veldig deilig å slippe og stå i kø. Flink og hyggelig guide.

Var glad vi hadde bestilt på forhånd, gikk foran køene både på billettkontoret og ved inngangen på selve Versaille. Guiden snakket godt engelsk, hadde gode kunnskaper om emnet og var veldig hyggelig. Vi hørte godt hele tiden fordi vi fikk utdelt ørepropper før omvisningen startet. Guiden ga oss god tid til å se, og ta bilder. Hun klarte på finurlig vis å få gruppen foran i alle rom vi var inne i, og svarte på alle spørsmål som ble stilt. Hun var flink til å formidle kunnskapen sin på en lett og forståelig måte med et glimt av humor. En drøy time var lenge nok for oss, både fordi vi hadde med en 10 åring (som for øvrig også synes det var veldig interessant og spennende) , og fordi vi følte vi fikk sett det som var viktigst. Må også ta med at det var nesten 40°og veldig mye folk - så vi var godt fornøyd da omvisningen var ferdig. Det ble en god opplevelse for oss:)

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

Paris Pass®: Gratis adgang til over 60 attraksjoner Vurdert av

Deilig å slippe kø - enkelt å finne guide.

Greit å finne ut av både betaling og avhenting av billetter. Mye mennesker i Versailles men det kan jo ikke guiden gjøre noe med. Hun holdt gruppen (som ikke var for stor) fint samlet.

Absolutt verdt turen. Lang kø da vi kom, ca kl 11.30, men vi startet med hagene og da vi kom tilbake var køen borte. Fantastisk inne i slottet!

Hentet billetten rett utenfor toget, og guiden Isabell var sprudlende

Hentet billetten rett utenfor toget, og guiden Isabell var sprudlende energisk. Herlig å passere køen som fylte hele plassen foran slottet.