Våre mest anbefalte ting å gjøre i Skradin

Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

1. Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

Bli med på en omvisning av Krka-fossefallene fra Split med buss, eller oppgrader opplevelsen din til å inkludere privat transport med bil. Fordyp deg i Krka-fossenes naturlige skjønnhet i Krka nasjonalpark, og lær om dette brusende, naturlige underverket fra din lokale guide. Etter en 1,5-times reise fra Split i en buss med klimaanlegg, kan du oppdage denne eventyrlignende og svært ettertraktede attraksjonen, beliggende midt i et av de mest solrike områdene i Kroatia. Ditt første stopp er den lille sjarmerende byen Skradin, som har sin opprinnelse helt tilbake til antikken. Etter et 30-minutters vakkert cruise gjennom den magiske inngangen til parken, er du fremme ved Skradinski Buk som er stedets høydepunkt. Lær også om dette stedet, inkludert historien, gjennom en omvisning inne i parken. Nyt totalt 3 timer i parken, slik at du kan få mest mulig ut av denne fantastiske opplevelsen – fra å nyte en piknik, knipse kunstneriske bilder eller å simpelthen nyte dagen. Fortsett til den pittoreske byen Primosten, hvor du finner noen av Kroatias fineste strender. Nyt 2 timer på egen hånd til å bade eller utforske de sjarmerende brosteinsgatene i gamlebyen. Du har muligheten til å delta på vinsmaking.

Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

2. Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

Besøk Krka nasjonalpark på en dagstur fra Split. Du reiser i en buss med klimaanlegg, nyter en avslappende båttur, besøker en vingård og mye mer. Dra til møtestedet i Split og gå om bord på en komfortabel buss med klimaanlegg, for å begynne reisen. Ved ankomst til parken spaserer du gjennom parken på en gangvei av treverk og oppdag en grønn oase med endemiske arter av fugler, fisk og sommerfugler. Besøk den vakre etnografisk landsby og oppdag tradisjonelle kostymer og håndverk, det lille huset dedikert til Nikola Tesla, samt gamle vannmøller. Se også Jaruga vannkraftverk nedenfor Skradinski buk, som er det nest eldste vannkraftverket i verden og det første i Europa. Etter å ha tilbrakt tid i parken sammen med guiden din, tar du en avslappende båttur til Skradin. Here blir det en spasertur gjennom den lille byen, før du går opp til festningen og nyter panoramautsikten. Du har dessuten tid til å litt mat og drikke på noen av barene eller restaurantene. Eller du kan ta deg en svømmetur på en strand i nærheten, der Krka-elven møter havet. Til slutt besøker du landsbyen Plastovo og blir kjent med en av vinprodusentene. Smak på god dalmatisk vin, hjemmelaget olivenolje, ost og brød før du returnerer til Split.

Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

3. Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

Oppdag Krka nasjonalpark på en busstur fra Split. Hør de viktigste fakta om nasjonalparken fra guiden din, besøk en liten etno-landsby, nyt omgivelsene og ta turen til den største fossen i parken, Skradinski Buk. Fortsett til Jaruga vannkraftverk, det nest eldste vannkraftverket i verden, og det første i Europa. Nyt fritiden din inne i nasjonalparken, fang noen fine øyeblikk og skap minner. Etter å ha tilbrakt tid i parken med guiden din, nyt en panoramisk båttur til Skradin, en av de eldste byene på Kroatias kyst. Ta en spasertur gjennom bykjernen, besøk den lille festningen med praktfull utsikt, ta lunsj eller nyt en svømming på stranden der elven møter havet.

Split: Krka nasjonalpark Dagstur med båttur og svømming

4. Split: Krka nasjonalpark Dagstur med båttur og svømming

Etter en kort kjøretur fra Split vil du bli overrasket over skjønnheten i denne uberørte naturen, frisk luft og trestier spredt over hele nasjonalparken. Denne delen av Krka nasjonalpark er din mulighet til å bli mer kjent med dens kulturelle side og også dens flora og fauna. Å gå gjennom disse pedagogiske stiene gir deg en sjanse til å nyte nasjonalparken fra forskjellige synspunkter. Etter å ha utforsket den vakre naturen og de skjulte perlene i parken, er det tid for å slappe av under det frodige grøntområdet i nasjonalparken. Finn din plass i et stort grøntområde og fordyp deg i den fantastiske naturen. Avslutt din Krka-fossefallstur med panoramabåtcruise fra Skradinski Buk-fossen til byen Skradin, hvor er den perfekte muligheten til å svømme i krystallklart vann!

Split: Krka-fossefall med båtcruise, vin og olivenolje

5. Split: Krka-fossefall med båtcruise, vin og olivenolje

Ta en pause fra travle Split og bli med på en heldagsomvisning i en av Kroatias vakreste nasjonalparker ved Krka. Gli langs Krka-elvens rolige vann på et båtcruise og få mest mulig ut av tiden din på egen hånd i parken. Møt guiden din ved den gylne porten til Diokletian-palasset for transport til Krka nasjonalpark. Alternativt kan du kjøre rett til parken i et privat kjøretøy, avhengig av det valgte alternativet. Ved ankomst, drar du til den lille byen Skradin for en kort båttur nedover elven Krka. Gå i land ved Skradinski Buk-fossefallene, og beundre Europas største travertin kaskadesystem. Ta inn den friske luften og den ville naturen eller gå til Etnomuseet i en av de gamle møllene. Se restene av eldgamle bosetninger og små steinhus, sammen med det første vannkraftverket i Europa. Etter nasjonalparken kan du besøke Skradins sandstrand for og ta deg en hvil. Besøk en lokal vingård og smak lokale viner og olivenoljer (ikke inkludert i turprisen).

Fra Split og Trogir: Krka-fossene - dagstur med båttur

6. Fra Split og Trogir: Krka-fossene - dagstur med båttur

Se det frodige, vakre naturen i Krka nasjonalpark på en dagstur fra Split eller Trogir. Oppdag vakre fossefall, fuglefylte våtmarker og fantastiske pittoreske omgivelser. Du utforsker berømte Skradinski Buk – en unik travertinbarriere, som er vakkert skulpturert av naturen. Dra fra Split eller Trogir og reis mot parken. Ved ankomst kan du nyte tid på egen hånd til å spasere langs de velorganiserte stiene, og vandre gjennom de frodige grønne skogene i ditt eget tempo. Gå til en liten samling av renoverte steinhus, verksteder og andre autentiske bygninger, inkludert en vannmølle som demonstrerer bærekraftig landsbyliv fra århundrer siden. Sving deg ned til Krka-elven og stopp av og til for å lese de pedagogiske kartene og spennende informasjon om urter og dyrearter som gjør parken til sitt hjem. Slapp av i skyggen av de høye trærne, eller sett deg ned på elvebredden og se vannet fosse forbi. Deretter kan du nyte en båttur nedover elvejuvet Krka, som tar deg til byen Skradin. I Skradin, som ligger i nasjonalparken, får du 2 timer til å slappe av og ta deg et bad. Deretter må du ta farvel med det lille paradiset og gå om bord på bussen igjen. Reis tilbake til Split og Trogir via vakre, pittoreske dalmatiske landsbyer.

Zadar: Krka-fossefall, mat- og vinsmaking og omvisning i gamlebyen

7. Zadar: Krka-fossefall, mat- og vinsmaking og omvisning i gamlebyen

Legg ut på et eventyr for å utforske den vakre Krka-fossen nasjonalpark på en dagstur fra Zadar. Utforsk Skradinski Buk-området, hjem til 7 fosser og et mangfoldig utvalg av flora og fauna, smak lokal vin og oppdag Zadars gamleby. Start tidlig om morgenen fra Zadar sentrum og hopp ombord på en luftkondisjonert buss. Mens du kjører, få nyttige tips og innsikt fra guiden din. Velg mellom en 45-minutters spasertur med guiden din eller å utforske parken på egen hånd i 2 timer. Gå til brygga for en båttur ned Krka-elvens canyon for å nå byen Skradin, inne i nasjonalparken. Nyt en time til å slappe av, ta en svømmetur i Krka-elven, spis lunsj, ta en kaffe, gå til Skradin Oldtimer Museum, eller bare nyt landskapet rundt. Fortsett til vingården, hvor en lokal sommelier vil hilse på deg. Besøk en liten landsby og prøv god dalmatisk vin, olivenolje og ost. Deretter kan du utforske fossene og turstiene i Krka nasjonalpark. Besøk de historiske steinverkstedene og vannmøllene langs elven. Etter at du har kommet tilbake til Zadar, kan du utforske gamlebyområdet med en valgfri og guidet vandretur som du kan ta hvilken som helst dag under oppholdet kl. 18.00.

Fra Split/Trogir: Dagstur til Krka, Roškifallene og Šibenik

8. Fra Split/Trogir: Dagstur til Krka, Roškifallene og Šibenik

Oppdag Krka nasjonalpark og Šibenik på en guidet dagstur fra Split eller Trogir. Se fossefallene Skradinski Buk og Roški Slap og bad i det klare vannet. Beundre panoramautsikten til øya Visovac. Første stopp er Skradinski Buk-fossen for en omvisning i området. Mange av steinhusene og vannmøllene er nå omgjort til små museer med ulike utstillinger. Gå gjennom et nettverk av stier og trebroer nær fossefallene. Slapp av og bad ved Roški Slap-fossen. Etterpå kan du velge å spise lunsj på en typisk dalmatisk restaurant. Du kan nyte utvalgte viner, samt deilig tradisjonell hjemmelaget mat som prosciutto, ost og brød. Deretter fortsetter du videre til Krka-dalen. Underveis får du en fantastisk panoramautsikt til Visovacøya. Fortsett deretter til byen Šibenik. Her får du se byens mange severdigheter, inkludert St. Jakob-katedralen som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt, reis tilbake til Split langs den vakre kystveien og forbi pittoreske landsbyer og øyer.

Fra Split: Krka-fossefallcruise og byvandring i Trogir

9. Fra Split: Krka-fossefallcruise og byvandring i Trogir

Tilbring en dag i naturen, kombinert med sightseeing i den historiske byen Trogir - den best mulige måten å tilbringe dagen på ferie, vekk fra byens folkemengder. Etter bare 30 minutters kjøring fra Split, ankommer du dette kulturelle UNESCO verdensarvstedet. Ledsaget av en lisensiert guide har du en unik mulighet til å utforske det berømte «bymuseet». Når du går rundt i dets historiske sentrum og trange gater, føles det som om du reiser tilbake i tid, til antikkens Hellas, Roma og Venezia. Oppdag middelalderske murer, klokketårn, bevarte slott og kirker. Full av inntrykk fortsetter du reisen mot nasjonalparken. Fra den lille elvebyen Skradin tar du en panoramisk båttur gjennom ravinen med elven Krka. Tilbring litt tid med guiden din som forteller om alle hemmelighetene til dette fantastiske området, mens du slynger deg gjennom de godt organiserte turstiene i Krka nasjonalpark. Følg utdannende stier og finn etno-landsbyen, gamle vannmøller, steinhus, suvenirbutikker, autentiske bygninger og en restaurant. Bruk tiden din på egen hånd i skyggen av de høye trærne og fordyp deg i en fantastisk natur.

Split: Krka-fossefallene guidet dagstur med svømme- og båttur

10. Split: Krka-fossefallene guidet dagstur med svømme- og båttur

Opplev underverket i Krka nasjonalpark. Beundre fossene, ta et elvecruise og ta en dukkert i elven. Prøv noen lekre lokale viner på vingården Ante Sladić Vino. Sjekk inn med guiden din og gå ombord på en buss til Krka nasjonalpark. Få rabatt på tilgang til parken. Ha litt fritid til å utforske naturen i Krka nasjonalpark. Ta et 30-minutters elvecruise på Krka-elven mot byen Skradin. Nyt stranden og hopp inn i den krystallklare Krka-elven. Etter stranden, ta en kort kjøretur til den sjarmerende landsbyen Plastovo. Gå til vingården Ante Sladić Vino. Smak på deilige lokale viner og oppdag hvorfor området er kjent for disse vinene, eller ta mer tid på stranden. Kjør tilbake til Split. Velg mellom en gruppetur om morgenen eller ettermiddagen, eller nyt en mer personlig opplevelse med en privat dagstur.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Skradin

Alle aktiviteter

23 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Skradin

Utforsk alle

Flere reisetips for Skradin

Vil du vite mer om aktiviteter i Skradin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Skradin

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 5 485 vurderinger

Arrangementene var veldig godt organisert og guiden var veldig kunnskapsrik og imøtekommende. Vi hadde vurdert å gjøre vår egen vei i en leiebil, men glade for at vi ikke gjorde det da alt var tatt vare på og vi bare kunne nyte dagen vår. Kan ikke anbefale å besøke krka Park nok. Vi gleder oss allerede til å reise tilbake. Dette høres kanskje rart ut, men en paraply er definitivt verdt siden solen er dødsvarm. Totalt sett en strålende service og dag ute.

Godt organisert dag, mye fritid som var mer behagelig å besøke Besøk av fossen med fritid, deretter båttur med svømming mulig ved ankomst (igjen i fritiden). Jeg anbefaler PS-aktiviteten: tilleggspris å betale ved ankomst for inngang til området. Hvis du er student, ikke glem studentkortet ditt for å dra nytte av denne prisen.

Veldig hyggelig dag Personalet var veldig hyggelige, bussen var i tide og organiseringen var på topp! Den eneste ulempen er at vi mangler litt tid til å gå rundt i Krka-parken uten å forhaste oss. Bortsett fra det, i lys av tjenesten som tilbys, anbefaler jeg denne aktiviteten på det sterkeste!

Fantastisk tur. Hadde over en time ved fossene så hadde tid til å svømme. Mostar var veldig naturskjønn og hadde en fantastisk guide som ga riktig mengde informasjon på en humoristisk måte. Massevis av gratis å spise og gjøre gode kjøp i gamlebyen i Mostar. Vil definitivt anbefale denne turen

Vi hadde en flott tid. Det var mye folk, men å ta en tur gjør ting mye enklere når du kommer fra et annet sted (delt) på den måten trenger du ikke å leie bil. Turistguiden vår Vic var utmerket! Hun var veldig energisk og kunnskapsrik. Vi lærte mye om Kroatia under turen.