Våre mest anbefalte ting å gjøre i Siracusa

Syracuse: Båttur til Ortigia Island og Sea Caves

1. Syracuse: Båttur til Ortigia Island og Sea Caves

Fordyp deg i Ortigia, det historiske hjertet av Syracuse som på denne guidede båtturen. Nyt å lytte mens skipperen forteller deg om geologiske formasjoner og gå tilbake i tid med historier og informasjon om områdets rike historie. Gå ombord i en komfortabel båt og begi deg ut på vanneventyret ditt. Gli fra broene til Ortigia og går inn i den "store havnen" i Syracuse hvor du kan se ut av den fantastiske Alfeo-promenaden i Ortigia. Seil utenfor havnen for å omgå hele øya. Følg kysten nord for Syracuse for å se noen naturlig dannede havgrotter. Cruise inn i den "lille havnen" og naviger inne i Ortigia-kanalen som skiller øya fra byen. Har sjansen til å stoppe og ta en dukkert i det turkise vannet med utsikt over kysten. Passer under broene for å gå tilbake til startpunktet for turen.

Syracuse: Ortigia Sunset Cruise med aperitiff

2. Syracuse: Ortigia Sunset Cruise med aperitiff

Oppdag hulene og vikene på Ortigia Island og beundre en spektakulær solnedgang på et solnedgangscruise. Nyt prosecco med et smaksfat som viser frem det beste av lokale restaurantprodukter under båtturen din. Begynn cruiset med å seile mot avkjørselen fra den lille havnen og på vei mot nordkysten. Her møter du Capuchin-bukten og den første Capuchin-hulen før du passerer foran den delfinformede steinen. Gå deretter inn i Coral Caves og beundre veggene av myke røde koraller i hver hule. Fortsett til Grotta Dell'Amore, hvor den lokale partneren vil ta bilder du kan samle på slutten av turen. Gå deretter inn i den største hulen på den syrakusiske kysten, Grotta delle Stalattiti. Se den imponerende variasjonen og fargespillet som dannes inne i hulen, så vel som de merkelige formene som skapes naturlig av kraften fra bølgene og fuktigheten. Deretter stikker du deg ned i tallerkenen ombord og løsner en deilig prosecco mens du begynner å returnere til Ortigia Island. På veien, stopp for en svømmetur i krystallklart vann nær Maniace Castle. Hopp tilbake på båten og vent til solnedgangen kommer mens du lytter til musikken ombord som spilles gjennom hele cruiset. Etter å ha beundret solnedgangen, avslutt turen med å passere under Umbertino-broen.

Syracuse: Inngangsbillett til Neapolis Archaeological Park

3. Syracuse: Inngangsbillett til Neapolis Archaeological Park

Neapolis arkeologiske park er et must for alle som er interessert i arkeologi og den klassiske verden. Hopp over køene med denne inngangsbilletten og oppdag de mange eldgamle underverkene selv, inkludert det greske teateret, Dionysius øre og Hieron II-alteret. Sjekk ut det greske teateret, en av parkens mest kjente attraksjoner og et virkelig imponerende eksempel på klassisk borgerarkitektur. En annen av parkens mest ikoniske steder er øret til Dionysius, en menneskeskapt hule navngitt av maleren Caravaggio. Fortsett og oppdag den fascinerende historien til noen av parkens andre viktige steder. Besøk det romerske amfiteateret som dateres tilbake til det 3.-4. århundre e.Kr., Cordari-hulen og Hieron II-alteret som er dedikert til Zeus Eleutherios.

Siracusa: Ortigia Båttur med Marine Grotte

4. Siracusa: Ortigia Båttur med Marine Grotte

Legg ut på en båttur til Ortigia med denne turen fra Siracusa. Se det historiske sentrum av Siracusa fra vannet. Reis langs kysten for å beundre Maniace-slottet og flere havgrotter. Skyv av fra Siracusa og passerer under Umbertino-broen. Nyt den vidstrakte utsikten over hele havnen. Gå forbi de luksuriøse yachtene ved Foro Italico, og få et glimt av en katedralkuppel. Se den legendariske Arethusa-fontenen. Gå ut av havnen og se det enorme Maniace-slottet. Dra ut til den nordlige kysten av Syracuse. Ha litt frisk frukt og juice mens du reiser til et sted hvor du kan komme deg ut og ta en 10 minutters svømmetur. Gå inn i Capuchin-hulen, Coral-hulen, en dryppsteinshule og den hjerteformede Cave of Love. Ta suvenirbilder med hjertet bak deg.

Syracuse: Båttur med lunsj, vin og svømmestopp

5. Syracuse: Båttur med lunsj, vin og svømmestopp

Den neste ekskursjonen lar deg tilbringe en halv dag i total avslapning og beundre hele sjøreisen til vår fantastiske by. Først vil vi besøke nordsiden av Siracusa, som er kjent for tilstedeværelsen av havgrottene og av de særegne steinene som minner om forskjellige dyrs form, og deretter flytter vi til naturreservatet Plemmirio med den berømte Pillirinabukten. Etterpå vil vi seile rundt Ortigia-øya og beundre dens historiske del, som inkluderer det tidligere borboun-fengselet, Viliena-fortet, de spanske murene, Maniace-slottet, Levante-sjøen, Alfeo-vannkanten, Aretusa-kilden og den enorme store havnen i Siracusa. Under turen vil du ha kald brus og sesongens frukt. I tillegg vil våre ansatte sørge for å glede deg med en stor typisk forrett og en lunsj eller en middag tilberedt direkte om bord. Denne opplevelsen inkluderer også flere stopp for svømming under utforskningen av de stedene vi seiler og en guide.

Syracuse: Ortygia Walking Tour

6. Syracuse: Ortygia Walking Tour

Begi deg ut på en spasertur gjennom de pittoreske gatene i den gamle delen av Syracuse og oppdag sporene etter alle de forskjellige menneskene som styrte Sicilia. Du vil møte guiden din ved det gamle greske Apollo-tempelet hvor du vil få en kort introduksjon til byens historie. Etter en kort spasertur kommer du til katedralplassen og bli overrasket over de praktfulle lyse kalksteinsbygningene: rådhuset, Palazzo Beneventano, biskopens palass og St. Lucy-kirken, men mest av alt selve katedralen. Det er den eneste kirken som fortsatt er i bruk i dag som for mange år siden var et hedensk tempel, og du bør ikke gå glipp av muligheten til å besøke dens interiør (valgfritt besøk, inngangsbillett ikke inkludert). Turen fortsetter deretter til Aretusa-fontenen nær sjøen. Myten om Aretusa ble fortalt av Ovidius og i det klare ferskvannet vokser papyrus som sannsynligvis ble brakt hit da Arkimedes bodde i byen. Veien tilbake går gjennom det jødiske kvarteret til Via Maestranza, gaten hvor adelen i byen hadde sine pompøse hjem. På Archimedes-plassen husker den nyklassisistiske Dianafontenen igjen den strålende fortiden til Syracuse. Turen avsluttes på det lokale fiske- og fruktmarkedet hvor du kan ta et pust av lokalt liv, farger og dufter.

Syracuse: Ortigia og Neapolis guidet fottur

7. Syracuse: Ortigia og Neapolis guidet fottur

Utforsk det gamle Syracuse på en 3-timers guidet tur og lær om tidlig gresk historie gjennom arkitektur og religiøs praksis. Bevisene for Syracuse som Middelhavets hovedstad er alltid til stede, og sett i glansen av katedralen, det gamle Athena-tempelet, det greske teatret og det romerske amfiteateret. Beundre skjønnheten til katedralen i Syracuse, som inneholder det hedenske Athena-tempelet. Lær om de forskjellige arkitektoniske stilene fra guiden din. Fortsett til den arkeologiske parken for å se Paradise Latomia og øret til Dionysos. Nyt den vakre utsikten over Det joniske hav fra det greske teatret.

Syracuse: Omvisning i Neapolis arkeologiske park

8. Syracuse: Omvisning i Neapolis arkeologiske park

Møt din sertifiserte guide ved inngangsporten til Neapolis arkeologiske park og besøk de viktigste antikke greske og romerske monumentene i Syracuse. Oppdag historien og den arkeologiske betydningen av dette eldgamle greske synet fra din kunnskapsrike guide. Under din vandretur kan du se det gamle greske teateret, kuttet i fjellet på Temenite-høyden, og utforske "Latomie del Paradiso", et eldgammelt steinbrudd med vakker lokal flora. Deretter kan du beundre det legendariske "Ear of Dionysius", som ligger inne i steinbruddene. Bli overrasket over denne grotten som er kjent for sin form og ekkolyder. Avslutt turen med et besøk til Hierons alter og det romerske amfiteateret.

Siracusa: Ortygia Island Båttur med grottebesøk

9. Siracusa: Ortygia Island Båttur med grottebesøk

Møt skipperen din på det praktiske møtepunktet. En båttur rundt Ortigia er en av de beste måtene å besøke dette vakre stedet på: mellom lyden av vinden og den berusende lukten av havet vil du oppdage en av juvelene i det sicilianske turistpanoramaet. Å beundre Ortigia med båt vil tillate deg å beundre noen av dens mest betydningsfulle monumenter og historiske bygninger: det venetianske palasset, Umberto I-broen og den lille havnen, det tidligere Bourbon-fengselet, de spanske murene og Lungomare di Levante, Viliena-festningen, Maniace-slottet og Fonte Aretusa. Fortsett med utforskningen av havgrottene (Capuchin Latomie, Ear of Dionysius, Heart-Shaped Lovers' og Holy Spirit-grottene) på nordsiden av Syracuse, gå inn i hulene og beundre stalaktitter, stalagmitter og korallformasjoner på nært hold. Denne utflukten i Ortygia vil også gi deg muligheten til å ta en kort stopp for en dukkert under ikke-ugunstige værforhold, der vannet er dypt blått.

Syracuse: Båttur på øya Ortigia og havgrotter

10. Syracuse: Båttur på øya Ortigia og havgrotter

En unik og avslappende tur, rik på historie, monumenter, havgrotter og natur. En vakker og fantastisk opplevelse, tilrådelig å fotografere de vakre landskapene og solnedgangene. Med start fra «Umbertino»-broen, fortsetter vi fra den lille havnen «S. Lucia», går vi mot sjøgrottene og den hjerteformede grotten (Syracuse-siden). Etter det går du videre langs "Alfeo"-strandpromenaden på øya Ortigia, hvor du vil beundre Maniace-slottet og "Fonte Aretusa", hvor du kan ta en kort stopp for å ta et bad og fotografere det vakre panoramaet det gir oss . På slutten av turen vil du se "Porta Marina".

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Siracusa

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Siracusa

Alle aktiviteter

109 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 7

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Siracusa

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Siracusa

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Siracusa?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Siracusa?

De beste dagsturene og utfluktene fra Siracusa er:

Etna

Flere reisetips for Siracusa

Vil du vite mer om aktiviteter i Siracusa? Trykk her for full oversikt