Opplevelser i
Sintra

Fargerike palasser og panoramautsikt venter på deg i denne eventyrbyen, kun et steinkast fra Lisboa.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Sintra

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Sintra?

De syv beste severdighetene i Sintra

Denne vakre byen langs kysten er bare et steinkast fra Lisboa, og er fylt av historie og attraksjoner uansett hvor du ser. Enten du besøker Sintra som en del av en lengre tur til Portugal, eller som et reisemål i seg selv, er det nok av ting å gjøre med alle de sjarmerende severdighetene i byen!

 • Seteais-slottet

  1. Seteais-slottet

  Dette hotellet ligger inne i et historisk slott som dateres tilbake til 1700-tallet. Fra fjellsiden er det fantastisk utsikt over det mauriske slottet og Pena-palasset

 • Castelo dos Mouros

  2. Castelo dos Mouros

  Dette middelalderslottet er en av grunnene til at denne vakre regionen er på UNESCOs verdensarvliste. Fredfullt året rundt er dette et flott sted å komme seg unna den travle byen!

 • Quinta da Regaleira

  3. Quinta da Regaleira

  Dette forseggjorte slottet er som tatt ut av en Tim Burton film. Ikke gå glipp av akvariumet eller de hellige kildene som virkelig er en unik severdighet!

 • Palácio da Pena

  4. Palácio da Pena

  Dette fargerike slottetviser seg fra sin mest imponerende side på en solrik dag, når fasaden i gult, rosa og terrakotta vibrerer i lyset! En voksenbillett for slottet og parken koster 14 euro.

 • Monserrate-palasset

  5. Monserrate-palasset

  Den ekostiske villaen med tropiske hager er verdt å vandre omkring i, selv i solen og heten. En tur med buggy byr på en mer avslappet måte å se eiendommen på uten å måtte gå så mye!

 • Serra de Sintra

  6. Serra de Sintra

  Serra de Sintra, som de lokale kaller dem, er en 16 km lang fjellkjede som er svært populær blant fjellklatrere, da den vestlige siden er badet i kveldssol. Dette er også et passende alternativ hvis du vil gå turer eller utforske området.

 • Praia da Adraga

  7. Praia da Adraga

  Denne vakre stranden har ofte vunnet tittelen som Portugals beste strand, og mange lokale foretrekker denne fremfor andre strender som kanskje er nærmere. Den ligger omkring 12 kilometer fra byen og er surfernes favoritt!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør jeg reise til Sintra?

  Sintra byr på godt vær året rundt. De beste tidene å reise hit er om våren og høsten, når du kan unngå alle turistene og de ekstremt varme sommermånedene.

 • Hvor lenge bør jeg planlegge å bli?

  Et par dager i Sintra er nok til å se alle severdighetene, og deretter kan du ta noen ekstra dager for å slappe av på stranden.

 • Lisboa til Sintra

  Det er svært enkelt å komme til Sintra som en del av en tur til Lisboa. Togene er raske, billige og går ofte. Området byr på historiske og rolige alternativer til Lisboas travle sentrum, og strendene er vakrere og roligere. Du kan også leie en bil og kjøre til Sintra relativt billig, men det er lurt å bestille på internett for å få en god deal!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  Sintra er ofte litt kaldere enn Lisboa på grunn av høyden og skyggen man får fra det omkringliggende landskapet, slik at somrene ikke er utålelige i varmen! Ukedager er bedre enn helger for å besøke severdighetene, og for å unngå trengsel i de smale og bratte gatene.

Flere reisetips for Sintra

Vil du vite mer om aktiviteter i Sintra? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sintra

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 20 309 vurderinger

Dette var en flott tur og veldig bra å gi deg et glimt av steder utenfor Lisboa. Det var verdt tidlig å se Sintra før det blir for travelt. Guiden vår, Reneta var veldig kunnskapsrik og vennlig og var veldig omgjengelig. Vi kunne stille spørsmål og prate i tillegg til den formelle turen. Det var godt tempo og det ble gitt nok tid på hvert av de besøkte stedene, selv om litt mer tid i Cascais kan ha vært fin.

Turen/ Opplevelsen var fantastisk fra begynnelse til slutt. Har vært på mange guidede turer, men aldri møtt en guide som var så omgjenge, kunnskapsrik og fantastisk. Han kunne virkelig jobben sin. Får ikke skryt nok av han. Alle stedene han tok oss med til, er virkelig minner for livet. Takk for turen!

Dagen var både lærerik og interessant. Vi var veldig heldig med været og med guiden vår som både var kunnskapsrik og svært hyggelig. Det å ha en kjentmann som organiserte transporten hit og dit og samtidig gav oss nyttig informasjon underveis gjorde at vi har fått max utbytte ut av denne dagen.

Vår guide Philip var en veldig hyggelig guide med bra formidlingsevne og god humor! Vi var en gruppe mennesker fra 5. forskjellige nasjoner som ikke kjente hverandre, og Philips evne til å tyde hver og en av oss og lage et godt samhold med humor var fremragende!

Our guide Matthew had a lot of knowledge about Sintra and Portugal. We really enjoyed the tour, and can recommend it to others.